Menu
 

Topic:

kinderkleding wordt wijder

An  schreef op: 07-06-2014 20:37:28

Kledingfabrikanten gaan de kindermaten oprekken, omdat kinderen dikker zijn geworden. Jeugdartsen zijn daar niet blij mee, omdat wijdere kleding het overgewicht maskeert.


De kinderkleding wordt 1 tot 4 centimeter groter in de taille. Dit blijkt uit de nieuwe maattabel die TNO en Modint, de branchevereniging in de kledingindustrie, samen hebben ontwikkeld.

'De huidige kindermaten, van 12 jaar geleden, zijn veel te smal. Kinderen zijn dikker geworden. Bij baby's valt het verschil nog wel mee, maar vanaf maatje 140 is de omvang van de taille een stuk groter geworden', constateert Hein Daanen, onderzoeker bij TNO en lector aan het Amsterdamse Fashion Institute.

De kinderkleding is de afgelopen jaren ongemerkt al een beetje opgerekt, weet hij. 'Een slimme kledingfabrikant weet welke producten niet verkopen. Als deze te smal blijken, past hij de maat aan.'

 
Quote
Navigatie
RE: kinderkleding wordt wijder
Nala  schreef op: 08-06-2014 13:19:08
Waarom doen ze dan niet net als bij volwassenen ook een lijn "bredere"maten.

Hier een dochter die volgens hun cijfertjes dan breder zou zijn, maar echt niks past alles glijd van dr bips.
Ze is 1.48 en weegt net aan 30 kilo, lang en dun dus.
Hebben nu al moeite om betaalbaar en soort van passende broeken te vinden dat is straks dus niet ye doen.

Vind dit "probleem" verlegend ipv probleem oplossend denken vanuit het instituut.
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Fokje77  schreef op: 08-06-2014 13:40:02
voor mijn dochter hoeft t niet die is erg smal en alles is haar te groot.maar voor mijn zoon zou t een uitkomst zijn voor hem is er weinig leuke kleding te krijgen en kom je al snel uit op een trainingsbroek.mijn zoon zwemt 4x in de week en eet normaal dus het ligt niet altijd aan de voeding van de kinderen.
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Belske  schreef op: 08-06-2014 15:32:42

Quote Smvn&d:
Monica geloof me nou, de meeste kinderen zijn gewoon te dik omdat de ouders of kinderen zelf lui zijn, hele dagen achter de computer hangen, en maar snoepen en patat en pizza..



Natuurlijk! Daarom heb ik één kind met overgewicht en eentje zonder. Eten nochtans hetzelfde...
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Belske  schreef op: 08-06-2014 15:34:47
Of nee, er is toch een verschil tussen beide kinderen: die met overgewicht sport acht uur in de week, die zonder overgewicht sport niet...
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Mama Van Drie  schreef op: 08-06-2014 15:42:23
En wat dan als ze een moeder zien die te zwaar is met dunne kinderen? Dan wordt er gefluisterd dat ze haar kinderen weinig te eten geeft?

Soms komt het door te veel slecht eten, dat is waar, en dan bedoel ik snoep/chips/koek/patat etc etc en dat in combinatie met weinig beweging maar zo geldt dat niet voor iedereen.
Als ik naar mijn kinderen kijk....mijn middelste zoon wordt over 3 maanden 18, hij is als kind een klein licht mannetje geweest, nu is dat nog niet veel anders, hij is voor een jongen van bijna 18 tenger, zit heel veel achter de computer en snoept heus wel chips, drinkt af en toe een biertje, maar dik kan je hem dus echt totaal niet noemen.

Mijn oudste idem maar die sport veel en werkt vier avonden in de week als bijbaan.

Mijn jongste is net 10 en ondanks dat ze niet overmaig beweegt en eigenlijk best wel behoorlijk wat snoept is zij ook niet dik, als ik naar haar vriendinnen kkkijk dan hebben de meesten een dikkere kont...een buik....en dat als jong meisje al.

Denk dat het ook wel met bouw te maken heeft.

Ooit moest mijn schoonmoeder naar de schooldokter met haar kinderen, eerst haar dochter die nogal uit de kluiten gewassen was voor een schoolkind, ze kreegeen hele preek over dat ze wellicht te vet kookte blablabla......nou wacht even zij mijn schoonmoeder.....mijn zoon komt zo ook op controle en ze krijgen beide het zelfde te eten......tja...toen ging het verhaal van te vet eten ineens niet meer op, haar zoon was graatmager, aan de kleine kant voor een jongen.

Maar eerlijk is eerlijk, er zijn wel steeds meer kinderen die te zwaar zijn.
Als ik sommige pubermeiden zie dan denk ik oeiii....als je die 10 jaar later ziet dan ben ik toch benieuwd of dat dan nog erger is geworden.

Ik heb ook geen idee of die te dikke kinderen ook echt slchter eten want ik ben daar niet bij, het zou kunnen maar het hoeft niet.
Vaak is het wel zo dat als je de hele  familie zo ziet met flink overgewicht dat het wel zo is, toen wij in Duitsland woonden zag je daar vaak hele gezinnen zo, allemaal fors te zwaar, dat is dan vermoedelijk wel de voeding.


 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Mama_anja  schreef op: 08-06-2014 17:02:54
hier  3 smalle kindjes  de meiden hebben van boven 116/ 122 en van onder de 1 92 en de ander 98/104 maar kwa breedt kunnen ze de zelfde maat aan 

de kleinste moet ook al knoopsgat elastiek
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Marli  schreef op: 08-06-2014 17:03:56
Niet alleen voor kinderen gaan de maten veranderen... Kijk hier maar

Ik ben blij dat ik een beetje kan naaien. Voor onze 2 meiden maak ik shirtjes, jurken, rokken en leggings (broeken willen ze vooralsnog niet aan).
Ik kan dus een jurk maken die omvang van 122 heeft en lengte van 140. Ideaal.
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Mama2  schreef op: 08-06-2014 17:19:43
Toch jammer sis dat jij dan de meeste dikke kinderen over 1 kam scheert.
Hier 1 superdunne en 1 bredere en ja door helaas die stomme medicatie voor zijn autisme waardoor hij nu redelijk kan functioneren, gaf het liever niet maar dan is het leven door zijn driftbuien ondraagelijk.

Dan maar liever een kind die wat breder is, snoept nauwelijks is erg actief, dus dat soort kinderen zijn er echt wel dat het medisch is of door medicatie komt.
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Linnie  schreef op: 17-06-2014 12:22:33
Hier ook 2 smalle jongens. lang zijn ze niet maar om een normale, passende broek te vinden ben ik altijd wel zoet. Gelukkig zit er in veel broeken knoopsgatenelastiek (al komt dat niet altijd ten goede van de pasvorm....)

Maar ik vind dit ook jammer. Laat ze idd dan wat meer breedte maten maken... Slim fit is haast niet te vinden
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Myself  schreef op: 17-06-2014 13:35:10
Het zal best waar zijn dat een deel van de zwaardere kinderen dit zijn door slechte voeding, weinig beweging ed.
Maar voor de kinderen die ondanks goede voeding en veel beweging ook te zwaar zijn, is het wel ook heel fijn.
Hier een te zware dochter en ik ben er wel blij mee dat het iets wijder wordt.
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Ivy  schreef op: 17-06-2014 16:32:14

Quote mama van drie:
En wat dan als ze een moeder zien die te zwaar is met dunne kinderen? Dan wordt er gefluisterd dat ze haar kinderen weinig te eten geeft?



Dat is hier het geval   Ben benieuwd of mensen dan echt denken dat ik mijn kinderen niet genoeg te eten geef of dat ik al hun eten opeet  

Van de 6 kinderen heb ik er 3 die echt heel smal gebouwd zijn.  3 die wat forser gebouwd zijn, maar niet dik.  Van mij hoeven de kleren niet wijder gemaakt te worden.  Voor 3 kinderen gaat het echt lastig worden dan.

Mijn oudste is heel smal en ik voorzie nu al problemen als hij nog verder groeit in de lengte.  Hij draagt trouwens geen kindermaat meer.
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Corine  schreef op: 17-06-2014 17:09:58
Neeeeee!!! Alsjeblieft niet nog wijder!!
Mijn oudste zoon van 7jr is zo slank dat slimfit al te wijd is, skinny kan nog net......
Jongste draagt ook niet anders dan slimfit, regular valt al vrij wijd

Word dus een ramp met kleding kopen
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Laura  schreef op: 17-06-2014 19:41:16
haha Ivy blijf eens van hun eten af! jou schuld dat hun kleding te wijd is

Van mij hoeft het niet wijder...hier eentje van bijna 1.30 die meestal 98/104 draagt van korte broeken...ja en een van 1.10 die draagt gewoon 110/116, past prima hoeft niet wijder te worden...
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
3prachtkinders  schreef op: 17-06-2014 20:09:12
Neeeeeeeee.......... ik heb 3 smalle kinderen.....wordt weer verder zoeken...zucht.
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Fokje  schreef op: 18-06-2014 17:21:49
ik ben het ook niet helemaal eens met dat dikke kinderen lui zijn en verkeerd eten krijgen.mijn zoon is ook te dik niet super dik maat toch te dik.hij zwemt zo,n 3,5 uur in de week daarnaast voetbald hij vaak met vrienden en gymt op school ook nog eens 3 uur per week.mijn dochter eet meer dan mijn zoon kan ook echt alles eten maar die is juis lang en smal.tuurlijk zit mijn zoon oo wel s achter de computr maar echt niet uren dat mag niet van mij.en 1 keer per week patat moet toch ook kunnen,chips krijgen we alleen op zaterdagavond en wost en kaas e.d lust ie niet.
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Fokje  schreef op: 18-06-2014 17:22:56
sorry mijn toetsenbord hapert wel eens vandaar dat er letters missen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op kinderkleding wordt wijder
Naam
Bericht