Menu
 

Topic:

kinderkleding wordt wijder

An  schreef op: 07-06-2014 20:37:28

Kledingfabrikanten gaan de kindermaten oprekken, omdat kinderen dikker zijn geworden. Jeugdartsen zijn daar niet blij mee, omdat wijdere kleding het overgewicht maskeert.


De kinderkleding wordt 1 tot 4 centimeter groter in de taille. Dit blijkt uit de nieuwe maattabel die TNO en Modint, de branchevereniging in de kledingindustrie, samen hebben ontwikkeld.

'De huidige kindermaten, van 12 jaar geleden, zijn veel te smal. Kinderen zijn dikker geworden. Bij baby's valt het verschil nog wel mee, maar vanaf maatje 140 is de omvang van de taille een stuk groter geworden', constateert Hein Daanen, onderzoeker bij TNO en lector aan het Amsterdamse Fashion Institute.

De kinderkleding is de afgelopen jaren ongemerkt al een beetje opgerekt, weet hij. 'Een slimme kledingfabrikant weet welke producten niet verkopen. Als deze te smal blijken, past hij de maat aan.'

 
Quote
Navigatie
RE: kinderkleding wordt wijder
Toedeledoki  schreef op: 07-06-2014 20:39:47
Neeeeeeeeee heb nu al moeite om passende (smalle) kleding te vinden
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
An  schreef op: 07-06-2014 20:40:09
Help! Voor mijn dochter van bijna 12 jaar zijn nu alle broeken al te wijd, zelfs de XS uitvoeringen van de C&A zijn zelfs soms nog te wijd.

Is mijn dochter dan echt zo dun? Of zijn er blijkbaar echt zoveel dikke kinderen?
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Mama2  schreef op: 07-06-2014 20:51:37
Jippie......ik persoonlijk vind het niet erg....heb veel moeite om kleding te vinden voor de oudste van 11 jaar. Door medicatie gebruik helaas aangekomen en alles is smal smaller smalst in de winkel, voor de jongste prima maar sorry voor de oudste ben ik wel blij als er meer winkels wat wijdere kleding zouden verkopen.
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Ikke  schreef op: 07-06-2014 20:54:06
Er zijn idd heel veel kinderen met overgewicht... Of beter gezegd een hoog BMI.

Ik heb alleen het toeval dat mijn oudste 2 allebei heel dun zijn en ook ik heb (met name voor de oudste) grote moeite om passende kleding te vinden die dan ook nog betaalbaar is. Qua omvang kan mijn oudste met gemak broeken maat 104 aan. De lengte heeft hij wel 134 nodig. Hoe bedoel je een uitdaging
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Littleteddy  schreef op: 07-06-2014 20:54:13
nou ik ben er ook niet blij mee, ik zoek me helemaal suf voor smalle broeken! zelfs de leggings van de H&M zakken van haar billen af
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Xxx  schreef op: 07-06-2014 21:00:34
Mijn oudste draagt alleen maar extra slimfit van de WE, Name-it of de hele smalle slimfit van de shoeby...... Maar vaak is het zoeken geblazen naar een goed passende broek... Hij heeft al snel zijn afgezakte billen anders.
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Tiesmv3jongens  schreef op: 07-06-2014 21:00:42
Het eerste wat ik zei tegen mijn man fijn heb nu al moeite om smalle broeken te vinden gaan ze ze nog wijder maken. 
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Monica Mv 2  schreef op: 07-06-2014 21:01:56

Nou, ik heb er 1 die echt meeeeeeeeega dun is. Zit op sondevoeding omdat ze ernstig ondergewicht heeft. Maar ik kan kleding genoeg voor dr vinden. Shirtjes is al helemaal geen punt.

En broeken, ach, je vind er wel hoor. Maar wat Littleteddy zegt klopt wel. De leggings zijn te breed en de treggings flubberen om har benen. Ze heeft 134/140 in de broeken maar Leggings maat 116 en dat kan goed.

Tot maat 134/140 is er zat te vinden in smalle taille maar vanaf die maat word het lastiger of je komt aan de xl kleding uit. Mijn zoontje heeft een stoma en krijgt binnenkort een andere en ik vind strakke kleding niet leuk, Wil niet dat dat opvalt. Dus ik zoek loszittende broeken en shirtjes wat niet gelijk oversized is.

Dan heb ik wel geluk dat mama2, zei het op een andere manier tegen een zelfde probleem aan liep en mij nu geholpen heeft met op internet kleding zoeken en ik heb wat dingetjes van Guus opgestuurd en kleding van J. ervoor terug gekregen.

In de mini maatjes is echt meer als zat te vinden, wel ff zoeken maar je vind genoeg.


 

 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Patricia2211  schreef op: 07-06-2014 21:02:08
ik ben er ook niet echt blij mee...
mijn oudste heeft van lengte echt 122/128 nodig, maar van broeken zou ze kwa omtrek nog in 92/98 passen! mijn jongste craagt al 98 en soms 104, en die heeft nog dikkere billen als haar.

altijd is het hier zoeken naar iets passends, en veel moet met knoopsgat elastiek, en dan strak aangetrokken waardoor het eigenlijk bij veel broekjes weer gaat bobbelen bij de billen omdat er stof teveel zit...
no way dat ik nog iets fatsoenlijk passends ga vinden als ze de kleding nog wijder gaan maken.
kijk, dat ze het willen gaan doen oke, maar houd dan ook rekening mee dat er ook veel smalle kindjes zijn, en maak daar dan ook smallere en langere kleding voor, wat in normale winkels zoals c&a, h&m hema etc te verkrijgen is, en je niet van naar die dure boetiekjes ed moet

hier kun je de verhouding tussen de benen van mijn kindjes goed zien, toevallig net de foto online gezet.
heb ook wel een foto waarbij ze alleen een pamper (jongste) en ondergoed aanhebben maar die plaats ik liever niet

 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Mama2  schreef op: 07-06-2014 21:07:51
Ik vind het fijn dat ze nu ook eens rekening gaan houden met de wat bredere kinderen....en ook ik heb er 1 die super dun is...maar vind altijd voor hem wel kleding wat past maar voor de oudste moet ik ontzettend mijn best doen om iets leuks en passend te vinden.

Dont shoot me but i'm happy with it.
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Jolanda1974  schreef op: 07-06-2014 21:10:27
Voor onze oudste hoeft het niet maar voor de jongste is het een uitkomst Ze is niet dik maar heeft rondingen en dan staat iets wijder gewoon net iets beter. Nu moet ik al 140 hebben qua. bovenkleding maar is qua mouw duidelijk nog te wijd/te groot
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Patricia  schreef op: 07-06-2014 21:17:20
dat ze rekening gaan houden met de bredere kinderen vind ik geen probleem, vind ik oke.
maar wat ik uit het bericht opmaak is dat ze alle kleding wijder willen gaan maken.
dan vind ik het beter als ze tegelijk ook kijken naar de kindjes die lang en smal zijn, en dus niet alle kleding aan gaan passen, maar dan gewoon net als dat je voor dames en heren de grote maten afdeling hebt, dat ze zoiets dan ook met de kinderkleding doen.
zo ook met de smallere maar wel langere kleding.

ik merk nu al verschil in kleding van 5 jaar geleden, en dat van nu.
dat van nu is al wijder geworden in de loop van de jaren.
dat merk ik aan de baby/kinderkleding van romy toen en wat ik voor zoe had, en aan de kleding van mijzelf.
je kan mij nl niet wijsmaken, dat toen ik voor de zwangerschap van de jongste maat 29/30  had van jeans, en nu iets meer weeg dan voor de zwangerschap, en nu zelfs maat 28 en soms 27 van broeken ineens aan kan, dat ik gekrompen ben op mijn heupen
en van shirts/ topjes eerst maat m, en nu maat s weer pas
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Janneke01  schreef op: 07-06-2014 21:21:57
Ik ben der ook wel blij mee.. Zeg niet dat m'n kinderen dik zijn, maar heb soms broeken in mijn handen waar ik het model helemaal geweldig van vind alleen is de taille net zo breed als 1 bovenbeen 
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Mama-van-aimy  schreef op: 07-06-2014 22:11:02
Hier ook niet zo blij ermee. 3 van mijn 4 kinderen zijn erg smal. Vooral mijn zoontje. Hij heeft ook nog ondergewicht. En de Extra Slim Fit van de WE zijn nog te breed voor hem.

Hij zit in een 134. Nu had ik van de week korte joggingbroeken bij de H&M besteld in een 128. Die kan ik weer retour sturen. Die zijn in omvang zeker 2 maten te groot voor hem . Hij heeft nu zelfs nog korte broeken in maat 110 in zijn kast liggen die netjes aansluiten en niet afzakken.

 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Annie  schreef op: 07-06-2014 22:13:28
Ik baal er wel van. Want als alle kleding ruimer wordt, worden dus ook de XS maatjes of smalfit modellen ruimer en dan past dat ook niet meer. Nu draag ze al skinny's als normale loszittende broeken, straks zakken die dus ook van haar komt af of zien eruit als een hobbezak.
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Monica Mv 2  schreef op: 07-06-2014 22:17:18
Maar h&m valt ook helemaal niet smal. Zelfs de skinny is er nog ruim.

Het is echt merk cq winkelgebonden.

De ene keer vind je bij de takko een veel te wijde broek en de andere keer is het super super smal

Te dik is helemaal niet leuk en te dun ook niet. Mijn dochter snoept meer als mijn zoon en dan heeft zij ernstig ondergewicht. Ik denk dat het gros van de te dikke kinderen niet dik zijn van chips. Net zoals dat alle dikke mensen ook niet allemaal dik zijn door ongezond eten.

Ik heb 2 kids aan de sondevoeding en je moest eens weten wat er voor praat door het dorp gegaan is. Soms zijn ze zo dommer dan dom dat ze gewoon lachwekkend zijn. Zoals. Die moeder zal wel niet kunnen koken en daarom zitten die kids aan de sondevoeding

Maar van een te dik meisje met een smalle zus en smalle ouders word er gelijk gezegd dat ze teveel snoept. Ik zeg er dan meestal wel wat van. Weten wij veel
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Bepje  schreef op: 07-06-2014 22:48:37
Ik vind het nu al lastig. Eigenlijk koop ik alleen leggings en jeans bij de hema omdat andere broeken te wijd zijn. Kleiner kopen kan ook niet omdat dat dan weet te kort is. Met korte broeken doen ze dan wel weer jaren.

@Monica, dat soort dingen zijn zo dom dat je ze niet eens verzonnen krijgt 
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Sammy  schreef op: 07-06-2014 22:54:02
Mijn zoon is net een getailleerde draadnagel, daar zit echt geen grammetje vet te veel aan, eerder te weinig. Normale broeken hoef ik niet voor hem te kopen. Hij moet echt slim fit broeken hebben en dan ook nog vaak met een riem, anders zakken ze alsnog af.
Ben al blij dat die broeken bestaan, anders is het echt geen gezicht zo'n dikke prop stof om zijn taille heen, wat niet eens lekker zit.
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Angelique  schreef op: 07-06-2014 23:20:26
laat ze dan breedte maten gaan maken 
heb smalle binken is drama ik moet altijd knoopelastiek erin hebben en volledig strak trekken  zzeker nu we uit de luiers zijn 
sommige broeken kunnen direct weg dan want dan trek je model er volledig uit 
mijn oudste mt 122 heeft nu mazzel heb voor beide jongens maat 92/98 korte broeken en dat staat jayden super 
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Liefje  schreef op: 08-06-2014 00:01:39
Het is in de afgelopen 12 jaar 1 tot 4 cm wijder geworden niet dat het nu weer breder gaat worden
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Liefje  schreef op: 08-06-2014 00:02:40
Dat zegt rtl nieuws
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
An  schreef op: 08-06-2014 00:17:45
C&A houdt dus wel rekening met smalle en brede kinderen. Op de site kun je diverse broeken vinden onder het kopje "extra wijd en extra slank". In de winkel heb je die broeken vaak niet en als ze ze wel hebben alleen als spijkerbroeken.
Helaas zijn die broeken ook nog net wat te wijd voor mijn dochter, maar wel de beste die we kunnen vinden.
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Ma Dalton  schreef op: 08-06-2014 00:19:00
is voor volwassenen ook al jaren aan de gang. Waar ik vroeger met hetzelfde gewicht een maat  36/ 38 had zit ik nu in een xxs of een 34. in de VS zit ik nu zelfs bij sommige maten in een maat 0. dat was vroeger de maat voor broodmagere fotomodellen.
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Sammy  schreef op: 08-06-2014 07:21:51

Quote An:
C&A houdt dus wel rekening met smalle en brede kinderen. Op de site kun je diverse broeken vinden onder het kopje "extra wijd en extra slank". In de winkel heb je die broeken vaak niet en als ze ze wel hebben alleen als spijkerbroeken.
Helaas zijn die broeken ook nog net wat te wijd voor mijn dochter, maar wel de beste die we kunnen vinden.



Ik had het toevallig een tijdje terug erover met de mevrouw die me hielp bij de kassa. Want ik grijp best vaak mis. Op internet geld het 2 broeken voordeel weer niet. Toen vertelde ze me dat ik ze altijd bij hun bestellen kan, dan doen ze de broek in de gewenste maat en kleur speciaal voor je bestellen.
Heb het nog niet uitgeprobeerd omdat mijn zoon op dit moment geen broeken (meer) nodig hebt. Maar ik ga er zeker gebruik van maken als ik weer mis grijp.
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Kees  schreef op: 08-06-2014 08:38:59
bijzonder idd....
hier ook 2 mini-mannen, maar goed...er zullen vast merken zijn die hier prima op in gaan spelen
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
An  schreef op: 08-06-2014 10:34:17

Quote Sammy:
[...]

Ik had het toevallig een tijdje terug erover met de mevrouw die me hielp bij de kassa. Want ik grijp best vaak mis. Op internet geld het 2 broeken voordeel weer niet. Toen vertelde ze me dat ik ze altijd bij hun bestellen kan, dan doen ze de broek in de gewenste maat en kleur speciaal voor je bestellen.
Heb het nog niet uitgeprobeerd omdat mijn zoon op dit moment geen broeken (meer) nodig hebt. Maar ik ga er zeker gebruik van maken als ik weer mis grijp.



Wat bedoel je met het 2 broeken voordeel? 2 broeken voor de prijs van 1? Dat als er een actie in de winkel is en niet op internet dat ze dan in de winkel die broeken voor je kunnen bestellen en je kan profiteren van de actie?
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Sammy  schreef op: 08-06-2014 10:46:39
Als je in de winkel 2 broeken koopt (liggen op de legplanken) betaal je iets van 29 euro voor 2 broeken. Dat is zo'n 10 euro goedkoper dan.
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Kyla  schreef op: 08-06-2014 11:51:20
Tot nu toe zijn de broeken bij de hema de smalste die ik heb kunnen vinden en die moeten we nog met het elastiek aansnoeren. Zo vervelend dat we gewoon geen pasvorm kunnen krijgen..
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Danimvsenna  schreef op: 08-06-2014 12:29:04
Hier ben ik ook niet erg blij mee!

Voor Senna zijn 9 van de 10 broeken ook veel te breed.
Voor de lengte heeft ze maat 104/110 nodig, maar voor de breedte maat 86/92.
Vanmorge nog een korte broek gepat maatje 74, die kreeg ik nog fatsoenlijk dicht ook

Ik vind dat dit ouders alleen maar stimuleerd om niks aan het gewicht van hun (te) dikke kind te doen (uitzonderingen daargelaten).
 
Quote
RE: kinderkleding wordt wijder
Jolijn  schreef op: 08-06-2014 12:39:12
ik ben er blij mee. Mijn dochter van 9 is groot voor haar leeftijd, en qua lengte zou ze maat 158 moeten hebben, maar ze heeft ook heupjes, billen en kleine borstjes - die kindermaten gaan er pas vanuit dat je vrouwenmodel krijgt als je al ruim boven de 1.60 bent ofzo.

Gelukkig past ze tegenwoordig ook in maat 36, zeker als ik 7/8e broeken oid koop en dingen met korte mouwen.

Ik zie steeds meer om me heen dat meisjes van 9 of 10 jaar echt al een beetje vrouwenmodel beginnen te krijgen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op kinderkleding wordt wijder
Naam
Bericht