Evelyne schreef op: 06-06-2014 13:22:45 |
Morgen gaan wij barbecuen met 4 volwassenen en 4 kinderen. Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat het al
zeker 2 jaar geleden is dat we bij ons thuis gebarbecued hebben maar goed het vlees is niet zo
moeilijk. Wie heeft er goede tips voor het eten? Iets wat je zelf een keertje klaargemaakt hebt en wat heel erg geslaagd was? Alles ideeen zijn welkom |
Quote |
-claudia- schreef op: 06-06-2014 13:35:07 |
haricot verts met gebakken spekkies erdoor was hier een succes en een fruitsalade en heb zelf vandaag iets meegenomen: bbq-aardappelen, geen idee of het iets is hoor, moeten het nog proberen. (maar is niet iets wat je zelf maakt haha) |
Quote |
Angelique schreef op: 06-06-2014 13:39:30 |
hier altijd salade komkommer fruitsalade en stokbrood kruidenboter sate saus en dan evt nog wat champions |
Quote |
Mamajenti schreef op: 06-06-2014 13:51:30 |
Koude schotel is hier altijd een succes en stokbrood ook. Eigenlijk is dat het wel. Soms maak ik nog een pastaschotel met tonijn en augurk erdoor, maar dat is eigenlijk alleen bij de volwassenen in trek |
Quote |
-claudia- schreef op: 06-06-2014 13:52:36 |
met warm weer misch lekker: koude boontjes met gesnipperd uitje erdoor, komkommer en beje slasaus of
mayo Is net ff wat frisser dan voor erbij |
Quote |
Harleysmama schreef op: 06-06-2014 13:53:57 |
Gesneden paprika, komkommer. Aardappelsalade, huzarensalade, zalmsalade, pastasalade, stokbrood,
fruitsalade. |
Quote |
Heleenmv2 schreef op: 06-06-2014 13:59:52 |
Ben zelf niet zo'n grote vlees liefhebber, vind het altijd lekker om er iets anders bij te hebben
wat ook op de BBQ kan. Bijvoorbeeld 2 tortilla's met daartussen geraspte cheddar, snippers rode uit en shoarma kruiden. Alu folie er om heen en even op de BBQ of gepofte aardappels ofzo? |
Quote |
Dano schreef op: 06-06-2014 14:07:17 |
Koude frisse pastasalada ( pasta, salami in blokjes en verder eigenlijk alles wat je lekker vindt)
of de pasta vervangen door koude aardappel. verder worteltjes, stukjes paprika , stokbrood kruideboter...... |
Quote |
Son schreef op: 06-06-2014 14:07:31 |
Als toetje banaan met bruine suiker en rum. Fikkie er op om de alcohol te verwijderen. Echt zooooooo
lekker !!! Je legt de bananen gewoon met schil op de bbq tot ze zwart zijn. Dan maak je er een inkeping in, doet de suiker en rum er op en lepelt t uit. |
Quote |
Son schreef op: 06-06-2014 14:12:46 |
[/URL] En voor de kids lekker marshmallows als jullie aan de koffie zitten |
Quote |
Heleenmv2 schreef op: 06-06-2014 14:15:17 | ||
| ||
Quote |
Evelyne schreef op: 06-06-2014 14:43:27 |
Hmmm zitten lekkere dingen tussen. Ik denk dat ik de gepofte aardappel, de pastasalade ga doen en
als toetje die banaan. Hij ziet er misschien niet zo lekker uit maar het lijkt me wel lekker smaken! |
Quote |
-claudia- schreef op: 06-06-2014 15:48:49 |
hoe doe je dan precies zo;n gepofte aardappel? lijkt mij ook wel wat... |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 06-06-2014 15:49:09 |
Hier eigenlijk altijd pastasalade,vers fruit & een huzarensalade. en het stokbrood niet te
vergeten |
Quote |
Eefje schreef op: 06-06-2014 15:55:24 |
Wij hebben er altijd meloen bij! En gekookte eitjes, schillen en doormidden. We hadden laatst een keer gevulde champignons. Grote champignons vullen met boursin en dan per stuk verpakt in aluminiumfolie op de barbecue, hmmm! En wij eindigen altijd met marshmallows. Wel echte barbecue marshmallows halen, die carameliseren aan de buitenkant en zijn dan aan de binnenkant heerlijk zacht. Honger! |
Quote |
Eefje schreef op: 06-06-2014 15:57:29 |
En nog een tip, ook leuk voor de kids. Bockworsten omwikkelen met plakje kaas en dun plakje spek (prikkertjes er in) en dan op de barbecue. Oh, ik krijg nog meer honger, haha! |
Quote |
Sun Mv3 schreef op: 06-06-2014 16:07:45 |
Stukje suikerbrood op de bbq is ook heel lekker! Die suiker gaat caramelliseren |
Quote |
Nala schreef op: 06-06-2014 16:32:09 |
Hebben nu een heerlijkkruidentuintje (bedankt vorige bewoners ), vandaag dus vlees op
de bbq gooien, aardappel koken en dan poffen en daarbij geroosterd brood ipv stokbrood
(kostenplaatje, denk wel dat stkbrood lekkerder is) dan.maak ik basilicumboter en bieslookmayo
bij Eens kijken of dat wat is zo uit de tuin Als toetje appeltjes uit de appelboom en aalbesjes uit de struik. Zo verliefd op deze tuin |
Quote |
Xsara schreef op: 06-06-2014 19:57:21 |
komkommer salade, witlof salade, aardappel salade, stokbrood, kruidenboter, fruit salade, krieltjes,
sausjes. en dan maak ik de salades zelf, de ene keer komkommer met ui en appel en soms boontjes salade met ui en olie en azijn. das ook heel erg lekker.. aardappel salade maak ik met smac en ui augurk en slasaus met verse kruiden. |
Quote |
Rina schreef op: 06-06-2014 20:10:21 |
Aardappelsalade, grote bak sla met komkommer, feta, ui, tomaat. Stokbrood met kruidenboter en kruidenkaas. Soms ook wat gebakken krieltjes i.p.v. aardappelsalade. Wat ook lekker is, krieltjes even voorkoken, op een bakplaat leggen, met een vork ze een klein beetje pletten. Parmezaanse kaas mengen met wat peterselie en olijfolie, over de geplette aardappeltjes doen en even in de oven laten gratineren. |
Quote |
Mikmvg schreef op: 07-06-2014 10:33:11 |
zoet aardappel is ook lekker! Losjes in alufolie wikkelen met wat olie en zout. Ik maak ook vaak een salade met kidneybonen erdoo, is wat steviger (meer voor mannen ) blikje kidneybonen, halve komkommer, paprika, uitje, mais, snoeptomaatjes, feta, olijven, bleekselderij. Ik koop meestal fetablokjes in olie (met kruiden) en gebruik dan een klein beetje van die olie om door deze salade te doen. |
Quote |
Kyla schreef op: 07-06-2014 20:10:28 |
Suikerstroop maken van suiker, water en een vanillestokje. Ananas in parten snijden (een halve
ananas is ongeveer 8 parten) en het hart verwijderen, schil er gewoon aan laten zitten. Parten
ananas minstens een half uur laten marineren in de stroop in bijv. een ovenschaal. Af en toe even
keren. Vanilleroomijs een beetje zacht laten worden zodat je er geraspte kokos door kunt scheppen.
Ijs weer hard laten worden in de vriezer. Ananas uit laten lekken en op de bbq, totdat er
grillstrepen zichtbaar zijn. Serveren met een bolletje kokosijs. Eet smakelijk! |
Quote |
Baby2 schreef op: 08-06-2014 21:33:54 |
Komkommer, tomaat en ui in hele kleine blokjes en daar een tuinkruiden dressing aangemaakt met
olijfolie doorheen, heel lekker fris!!! |
Quote |