Menu
 

Topic:

Hevige slaapproblemen

Melanie  schreef op: 05-06-2014 10:02:13
He allemaal,

Ik zit een beetje met mijn handen in het haar en ben benieuwd of wat mijn dochter nu doormaakt herkenbaar is of dat er tips zjin waar i zelf nog niet aan gedacht heb.

Mijn dochter is nu 11 en gaat volgend jaar naar het VO. Ze heeft een paar vervelende maanden achter de rug waarbji ze gepest werd. dat is allemaal opgelost en op school gaat het nu dan ook best goed. Wel vind ze het een heel saai jaar. Ze is meerbegaafd en vond school altijd al erg makkelijk maar ze kreeg redelijk wat verdieping en verrijking aangeboden. Maar groep 8 is natuurlijk een apart jaar en met name deze laatste maanden is er dus sprake van verveling. Maar de motivatie is ook weg want ze weet toch dat het bijna klaar is.
Vorig jaar ben ik gescheiden en dat is natuurlijk een hele moeilijke periode geweest. Sinds een paar maanden hebben we weer wat rust en loopt alles eigenlijk best goed. Mijn ex en ik gaan goed met elkaar om, wonen twee straten bij elkaar vandaan en hebben gedeeld ouderschap. Daar zijn dus geen spanningen of wat dan ook.

Mijn dochter is altijd een slaapkop geweest. Slaapt veel en diep. Sinds twee jaar heeft ze periodes dat ze soms wat moeite had met in slaap vallen en kreeg hier zo nu en dan Melatonine voor. Dit hielp ook altijd wel. En dan heb ik het over pas tegen tienen in slaap vallen zonder Melatonine. Maar ze sliep dan wel gewoon de nacht door.

Sinds een maand of twee is het slapen echter geleidelijk aan een probleem geworden. Eerst was het weer moeilijk inslapen en hielp de Melatonine eigenlijk niet meer. Eers tegen tienen in slaap vallen, daarna tegen elven. Daarna werd ze regelmatig wakker 's nachts etc.
We zijn nu op het punt dat het niet meer te doen is en we er allemaal onder beginnen te lijden.
Het is deze week al twee keer voorgekomen dat ze om 3 uur 's nachts nog geen oog dicht heeft gedaan. Ze komt gewoon niet in slaap. En als ze al slaapt daarna is het onrustig en licht. Een paar nachten terug moest ze er zelfs van huilen omdat ze zo moe was en toch niet kon slapen.
Wat we tot nu toe geprobeerd hebben is natuurlijk Melatonine. Daarnaast geen licht aan in de kamer (ze sliep altijd graag met een lampje) Even het bed uit en rustig iets voor haarzelf doen op haar kamer, lezen in bed (dan komt ze normaal echt tot rust) etc.
Ik weet het gewoon niet meer. Morgenmiddag zitten we bij de huisarts maar zie nu al op tegen vannacht. Heb in drie nachten tijd zelf oko maar gemm 3 uur per nacht geslapen nu en ben echt op het eind van mij latijn.

Ik denk zelf dat ze onbewust toch last heeft van spanningen maar eerlijk gezegd merk ik voor de rest niks aan haar.
Of is het omdat ze begint te puberen? Ik ben benieuwd of dit herkenbaar is bij jullie en wat jullie zouden doen in dit geval.


 
Quote
Navigatie
RE: Hevige slaapproblemen
Son  schreef op: 05-06-2014 10:30:18
Ik denk dat ze nu un een cirkel zit.
Bang voor de nacht en dsar niet van kunnen slapen. Oververmoeid, dus ook moeilijk in slaap komen. Denk dat een ha bezoekje goed is ja.

Snap alleen niet goed waarom ze t op school niks vind. Juist groep 8 is leuk, cito, kamp, musical. En tis echt niet zo dat ze niet meer werken hoor.
Daar zou ik als ik jouw was even ook bespreken met haar en school. In mijn ervaring was dat laatste half jaar voorbij voor we t doorhadden.
Misschien zit daar toch nog een dingetje die jij niet weet ??
 
Quote
RE: Hevige slaapproblemen
Mamavan2boys  schreef op: 05-06-2014 10:33:32
Mijn zoontje ( 8 jaar)heeft daar ook soms periodes last van. Volgens mij ook onbewust door spanning, hij wil wel maar het lukt niet. Melatonine geprobeerd werkte eerst maar deed daarna niks meer. We doen ook geen scherm meer aan en klein lampje kamer alvast donker, maar het lijkt allemaal op die momenten niet te helpen. Als hij om 11/12 uur nog niet slaapt laat ik hem tv kijken in ze bedje en dan valt hij uiteindelijk pas in slaap (Dan stopt hij denk met malen en nadenken) Anders slapen we allemaal niet.. Heb ook paar keer op punt gestaan om naar de huisarts te gaan maar gelukkig zijn het steeds periodes en dan slaapt hij weer prima.

sterkte!
 
Quote
RE: Hevige slaapproblemen
Melanie  schreef op: 05-06-2014 10:51:27
Son,

Min dochter heeft weinig aansluiting in de klas, zeker nu sinds het pesten. Ze word nu wel met rust gelaten maar ze gaat eigenlijk maar oppervlakkig om met de meeste kinderen. Haar klas is dit jaar ook een ontzettend lastige klas met de nodige problemen nadat ze dit jaar een wissel hebben gemaakt met wat kinderen uit een adere groep. Alle jaren was het een vrij hechte klas die respectvol met elkaar om ging. Maar de samenhang is weg en nu zijn het een stel pubers die weinig respect hebben voor elkaar, populaire groepjes etc. Het is er niet leuker op geworden in ieder geval. Het gaat gelukkig wel grotendeels langs haar heen omdat ze dus weinig aansluiting heeft.

Cito en kamp is al geweest, musical vind ze dus niet leuk omdat niemand in de klas gemotiveerd is en ze kijkt vooral heel erg uit naar volgend jaar. Ze is echt toe aan een nieuwe start met nieuwe kinderen en vooral uitdagende lesstof. Maar ja, dat is natuurlijk ook ontzettend spannend.
 
Quote
RE: Hevige slaapproblemen
Rina  schreef op: 05-06-2014 11:33:27
Mijn dochter heeft het ook gehad, waren wel wat spanningen op school, kon ook niet slapen. Overdag zag ze al op tegen de nacht..
Dus het in slaap vallen ging daarom ook weer moeilijker. Heeft bij haar een week of 2 geduurd, toen was het ineens weer over.
Ik ging nog wel met haar mee naar boven, even praten, de dag doornemen. 
Jammer dat ze het in groep 8 niet zo leuk meer vind. Mijn dochter vond dat laatste half jaar zo leuk. Wat extra uitjes, kamp, musical.

 
Quote
RE: Hevige slaapproblemen
Alice  schreef op: 05-06-2014 11:53:19
Misschien is het (voor een deel) de angst dat ze niet kan slapen wat maakt dat ze ook echt niet slaapt. Misschien kun je die een beetje wegnemen met een "placebo" 
Voordat ze naar bed gaat een lekker warm bad.. kaarsje erbij, misschien wat lavendelolie in het water (of iets anders wat kalmeert) Iets op haar kamer neerzetten als rustgevend. Bvb lievevrouwebedstro of kamperfoelie..?
 
Quote
RE: Hevige slaapproblemen
Chloe  schreef op: 05-06-2014 11:56:33
Ik herken dit nog van mijzelf op die leeftijd. Achteraf gezien zat ik totaal niet lekker in mijn vel en dat uitte zich in niet slapen. Op die leeftijd hebben ze nog niet het vermogen om aan ts geven wat ze precies dwars zit. Dat inzicht is nog lastig. Ik denk dat met de huisarts praten en misschien begeleiding door een kinderpsycholoog een goede stap is. Ik heb met mijn eigen dochter ervaren dat je ervan staat te kijken wat er bij een kind kan blijken te spelen in hun hoofd en een professional kan dat gewoon veel makkelijker boven de tafel krijgen. Sterkte en succes!
 
Quote
RE: Hevige slaapproblemen
Onsjanneke  schreef op: 05-06-2014 12:23:58
Ik ben altijd al een slechte slaper geweest, denk erfelijk belast, mijn moeder heeft dat ook.

Een heel vast bedritueel helpt bij mij het beste. Ik lees minimaal 30 minuten voor ik ga slapen. Je ogen worden moe, en je gedachten worden in een verhaal gezogen, werkt bij mij heel goed. En na een hele intensieve dag idd een bad met geurtje of een massage.

En niet opzien tegen een slapeloze nacht. Want dat maakt het idd erger. Ik houd mezelf altijd voor dat je van gewoon liggen ook uitrust. En vaak zet ik de radio aan. Lekkere muziek en (midden in de nacht) oeverloos geleuter waar je niet bij na hoeft te denken. Vaak kom je er dan s ochtends achter dat je toch niet alles hebt meegekregen.
 
Quote
RE: Hevige slaapproblemen
Ma Dalton  schreef op: 05-06-2014 13:20:43
misschien zijn haar hornonen flink in de weer ? 
 
Quote
RE: Hevige slaapproblemen
Melanie  schreef op: 06-06-2014 09:20:13
Vannacht heeft ze gelukkig heerlijk geslapen   Nou was ze natuurlijk ook wel compleet uitgeput. Vanmiddag bij de HA, ik ben benieuwd.
 
Quote
RE: Hevige slaapproblemen
Niekie  schreef op: 06-06-2014 09:51:28
Sommige spanningen kunnen ook later pas komen, misschien juist nu alles wat rustiger is! Mijn zoon heeft goede aansluiting, maar verveelt zich vreselijk... Het hele jaar al! Hij kijkt ook enorm uit naar volgend jaar, extra uitdaging en eindelijk wat moeilijks! ;-)

ik heb in gr 4 met mn zoon bij de orthopedagoog gelopen, vanwege onverklaarbare problemen e.d. Met slapen en huilend naar school.
Zeer ws zijn dit naweeen geweest van mijn zware bevallingen en de spanningen rondom de ziekte van zijn broertje. Op het moment dat het zich uitte, was het juist prima allemaal... 

Na 10x ortho, was hij weer helemaal oke! maar hij vond t erg jammer, d t klaar was! ;-)

Sterkte en hopelijk helpt de huisarts jullie op weg!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Hevige slaapproblemen
Naam
Bericht