Menu
 

Topic:

Zoon van 10 jaar hoort stemmetjes

Inge  schreef op: 31-05-2014 15:02:44
Woensdagavond kwam onze zoon van 10 jaar naar beneden dat hij niet kon slapen.Hij had steeds enge beelden(zombies)waardoor hij niet kon slapen.Ook vertelde hij dat hij soms een heel snel stemmetje in zijn hoofd hoorde.
Na hem gerustgesteld te hebben is hij gaan slapen.Nu kwam hij donderdagavond ook weer beneden en na hetzelfde ritueel weer gaan slapen.Nu was het gisteravond weer hetzelfde verhaal.Hij dacht nu niet aan zombies maar hoorde wel heel de tijd datzelfde stemmetje in zijn hoofd.Het zijn overigens zijn eigen gedachten verteld hij en die gaan dan ineens heel snel.Met lezen had hij het ook en gisteren overdag had die het ook een keer maar toen waren wij gewoon thuis en vond die het niet eng.
Ik maak me er toch een beetje zorgen over omdat die ook vertelde dat hij het overdag ook een keer heeft gehad.Hij is voor de rest een sociale 10 jarige jongen,sportief en doet het goed op school.
Hij is wel vaak druk met vanalles en speelt vaak op de Playstation.Dit laatste zijn we al een heel stuk aan het beperken.Hij begon gisteren ook te vertellen over een Meester ... die hij vorig jaar heeft gehad en die had verteld dat geesten bestaan.Nu zat ik afgelopen week dat programma van Barbie te kijken wat ook over dat paranormale gaat en daar zat hij helemaal geobsedeerd naar te kijken.
Ik vraag me af of die dan niet ineens heel erg met geesten bezig is of dat het een ontwikkeling is in zijn denkniveau en gewaarwordingen.Mijn man herkent het overigens wel van zichzelf vroeger.Die was als kind ook altijd wat bang en zag en hoorde allerlei dingen.Als peuter zijnde heeft die ook best vaak levendige nachtmerries gehad.Dusdanig dat die huilend voor het raam ging staan en in zijn beleving echt iets of iemand zag.
We hebben ook tegen hem gezegd dat wanneer hij het stemmetje hoort hij er niet bang van moet worden en niet boos moet worden.
Ik zie alweer op tegen komende avond want vind het voor hem zo zielig.
Gisteravond is die uiteindelijk gewoon in slaap gevallen en heeft de hele nacht geslapen zonder enge dromen of rare geluiden.

Herkent iemand dit en moeten we er iets mee.
Ergens denk ik dat het straks wel ineens weer over zal zijn maar ik zoek toch wat herkenning.

Groetjes!!
 
Quote


Reageren op Zoon van 10 jaar hoort stemmetjes
Naam
Bericht