Menu
 

Topic:

welk kattenluik ??

Mamami  schreef op: 29-05-2014 11:48:54
Wij willen een kattenluik voor onze kat plaatsen. Heb al vele ervaringen gelezen maar twijfel nog steeds.
Je hebt de Pet Porte en de SureFlap. We willen er een met een chip omdat ik het eng vindt (en kans op verlies) om onze kat te laten lopen met een halsband.

Ik neig nu naar de PetPorte omdat die een schemerinstelling heeft waardoor poes in de nacht niet naar buiten kan (wel naar binnen).

Wie wil zijn ervaring delen ??
 
Quote
Navigatie
RE: welk kattenluik ??
Debbel79  schreef op: 29-05-2014 14:30:01
Ik ken alleen de petporte met timer. Due kun je zelf instellen op tijd. Maar die werkt niet op schemer.

Wij hebben er ook naar gekeken, maar hebben het niet gedaan omdat het op stroom werkt. Je moet dus vanaf het Luik een snoer leggen naar een stopcontact. Er zat geloof ik een snoer bij van 2,5 mtr.
Zo'n snoer over de muur/kozijn vind ik ten eerste niet mooi, ten tweede niet handig, en ten derde niet veilig voor huisdieren (en kinderen)

Er kan ook een batterij in maar die is puur voor back-up als de stroom uitvalt.
Werkt ook maar heel even op batterij.

 
Quote
RE: welk kattenluik ??
Lisje  schreef op: 29-05-2014 14:32:32
Je kan op zooplus kijken voor beoordelingen, die met de chip werkt volgens velen niet zo goed, maar wellicht zijn er meerdere merken van. Wij hebben er eentje zonder bijzonderheden, dus ja heel af en  toe ook een 'gast'. Mijn kat hoeft van mij niet persé de hele nacht binnen te blijven, doet de trouwens meestal wel, maar 's morgens om een uur of 6.00 uur is die wel vertrokken.
 
Quote
RE: welk kattenluik ??
Mamami  schreef op: 29-05-2014 17:48:03
het gaat bij ons voornamelijk om vakanties, ik heb geen zin een vreemde kat binnen als we er niet zijn. Er komt 1x per dag iemand de kat eten geven. Er zit een stopcontact 1 meter van de deur vandaan, snoer wordt netjes weggewerkt dus denk dat we het gaan doen
 
Quote
Navigatie


Reageren op welk kattenluik ??
Naam
Bericht