Menu
 

Topic:

Baby 3wk, broer waterpokken

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 28-05-2014 08:35:51
Mijn dochter is 3 weken oud en nu krijgt Quinn (bijna 3) de waterpokken. De eerste blaasjes komen al op. En nu? Ik heb haar boven liggen en Q beneden. De incubatietijd is 2 weken dus kan het zijn dat ze al besmet is of krijgen die hele kleintjes dit niet? Zou ik de dokter bellen voor advies of is dat niet nodig? uiteraard snap ik dat hij haar nu niet mag knuffelen of aanraken maar dat heeft hij de afgelopen tijd wel veel gedaan.
 
Quote
Navigatie
RE: Baby 3wk, broer waterpokken
Onsjanneke  schreef op: 28-05-2014 08:41:57
Het waterpokkenvirus is juis besmettelijk 2 a 3 weken voordat de blaasjes zichtbaar worden. Je zoontje nu uit de buurt houden heeft dus geen zin meer.

Volgens mij krijgen babys een flinke dosis antistoffen mee via de moeder. Maar het kan ,als ze het krijgt, voor kleintjes juist wel gevaarlijk zijn.

Ik zou daarom wel even de huisarts bellen voor overleg. (meer om af te spreken wat je kan/mag/moet doen als ze het blijkt te hebben).

Succes de komende dagen, waterpokken zijn NIET LEUK.
 
Quote
RE: Baby 3wk, broer waterpokken
Zijlijn  schreef op: 28-05-2014 08:44:43

Is waterpokken-contact gevaarlijk voor mijn pasgeboren baby? (26 dgn)






Mijn zoon van 26 dagen is in contact geweest met een kindje dat de dag na het contact de waterpokken bleek te hebben. Is dit gevaarlijk? Moet ik actie ondernemen?






Antwoord



Gevaarlijk zijn waterpokken meestal niet, maar vooral bij kleine kinderen moet je wel heel goed opletten, omdat ze soms heel ziek kunnen worden. Of uw kindje al dan niet ziek zal worden, en of er actie ondernomen moet worden, hangt van een paar dingen af. We zullen dat hieronder uitleggen.


Besmettelijkheid


Waterpokken is een ziekte die veroorzaakt wordt door het waterpokkenvirus (officieel: het ook Varicella-Zoster virus). De besmettelijkheid is zeer groot, omdat het virus zich via de lucht verspreidt. Dat wil zeggen dat iedereen die zich in de 'luchtstroom' van een besmette persoon bevindt, de ziekte makkelijk kan oplopen.


Iemand die de waterpokken 'onder de leden heeft' is al 1 à 2 dagen vóór het optreden van de ziekteverschijnselen besmettelijk. Het kindje waarmee uw zoon in contact is geweest, was dus hoogstwaarschijnlijk al besmettelijk ten tijde van het contact.


In principe wordt iedereen die de ziekte nog niet heeft gehad, vrijwel altijd ziek. Of dat ook voor uw pasgeboren baby geldt, hangt af van de vraag of u zelf ooit de waterpokken heeft gehad.


Wanneer welke actie?


Als u zelf ooit de waterpokken heeft gehad, is uw zoon met 26 dagen nog beschermd tegen de ziekte, omdat hij dan nog uw antilichamen tegen de waterpokken in zijn bloed draagt. In dat geval hoeft u dus geen actie te ondernemen.


Als u daarentegen nooit de waterpokken heeft doorgemaakt, moet u goed op de bekende ziekteverschijnselen letten: vooral op huidafwijkingen met blaasjes, maar ook op koorts. Als u iets dergelijks waarneemt, adviseren we om direct naar de huisarts of een kinderarts te gaan.


Tenslotte bestaat er natuurlijk de mogelijkheid dat u eigenlijk niet weet of u ooit de waterpokken heeft gehad. Als u erg ongerust bent, dan zou u een bloedonderzoek kunnen laten doen. Er wordt dan gekeken of u antilichamen heeft tegen de waterpokken, dus of u zelf de waterpokken heeft doorgemaakt. Overleg dit even met uw huisarts.





 
Quote
RE: Baby 3wk, broer waterpokken
Moederkloek  schreef op: 28-05-2014 08:48:22
Naar mijn weten krijgen de hele kleintjes het niet. Ik dacht in hele zeldzame gevallen vanaf 1 jaar.

Mijn exman kreeg het heel vroeg, met als gevolg dat hij het nog een keer kreeg op zijn 32ste.
Mensen die heel erg vroeg waterpokken krijgen lopen een groot risico om het op latere leeftijd nog eens te krijgen.
Hoe ouder je bent, hoe vervelender de symptomen. 
Mijn exman was de eerste keer iets ouder dan 1 jaar geloof ik, en toen hij 32 was had hij anderhalve week 40 graden koorts en voelde zich doodziek. 
(Zijn baas geloofde het niet en stuurde een arbo-controleur, die vervolgens niet binnen durfde te komen toen hij de uitbraak van bultjes op zijn gezicht zag bij de deur  )

Dus als kinderen het heel erg jong krijgen, dan hebben ze er "nauwelijks" last van, maar naar mijn weten is het absoluut onmogelijk dat een baby van 3 weken het krijgt. 
Toen mijn exman het kreeg waren we op een verjaardag van de oppas en haar kindje had het, onze dochter was toen 6 maanden oud en kreeg het ook niet, dat kon nog niet volgens onze huisarts, waar mijn exman was geweest met zijn klachten.

En nu hopen dat je zoon zich snel beter voelt! Sterkte!

Groetjes van Kloek
 
Quote
RE: Baby 3wk, broer waterpokken
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 28-05-2014 08:54:52
Mijn oudste kinderen hebben het beide onder de 1jr gehad, Owen met 5 maanden al en Quinn rond de 8 maanden (en dan hadden ze idd maar een paar blaasjes). Ze zeggen dan dat ze het dan weer krijgen, Owen is 7 en heeft het nooit weer gehad (die zou het nu dus ook nog kunnen krijgen) en Quinn heeft het nu dus nog een keer.

Ik bel gewoon de huisarts even vanmiddag tijdens het spreekuur en let verder goed op of ze niet ziek wordt.
 
Quote
RE: Baby 3wk, broer waterpokken
Nina1  schreef op: 28-05-2014 08:56:45
Onder de 1 kunnen ze wel de waterpokken krijgen. Vaak een milderevorm. Hier ook gehad, zoonlief was 8 maand dus wel ouder dan jouw kindje. Hij heeft het later nogmaals gehad. Dat hoor je wel vaker dat ze het nogmaals krijgen...

Je kindje goed in d gaten houden. Dat is het enige dat je kunt doen. Sterkte en beterschap voor de zieke
 
Quote
RE: Baby 3wk, broer waterpokken
Chantal79  schreef op: 28-05-2014 08:58:48
onder de 1 kunnen ze het zeker krijgen en helaas niet altijd mild.
Meer als afwachten kun je helaas niet doen.
beterschap
 
Quote
RE: Baby 3wk, broer waterpokken
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 28-05-2014 09:03:10
Ik ben er inmiddels via google achter dat ze het onder de 5 maanden idd niet in een mildere vorm krijgen maar er heel ziek van kunnen worden. Ik hou het in de gaten, ik heb haar boven liggen en Quinn beneden maar dat maakt nu voor de besmetting ook niks meer uit denk ik.
 
Quote
RE: Baby 3wk, broer waterpokken
Mama_anja  schreef op: 28-05-2014 09:12:31
ze zal al besmet zijn het enigste wat je nu nog kunt doen is afwachten en er proberen voor te zorgen dat de hygiene wat scherper is naar de kleinste toe dus handen wassen voor je aan haar komt en de kinderen niet aan haar hoofd of handen laten komen 
ook de kinderen voor ze eventueel aan haar komen handen laten wassen
en kusjes op de buik of rug laten geven 

want de besmetting is al gebeurd en eventueel vragen bij ha of cb waar je op moet letten

s6
 
Quote
RE: Baby 3wk, broer waterpokken
Mafkees  schreef op: 28-05-2014 09:27:35
laatst een waterpokkenuitbraak op mijn werk (kdv)
een baby die er net is (3 mnd) zat HELEMAAL onder de pokken.
echt overal.
hij is niet echt ziek geweest. zag er alleen zo zielig uit.

ik denk dat je besmetting niet meer kunt voorkomen, incubatietijd is al geweest.

meer dan extra opletten kun je nu denk ik niet.

succes, ook voor je mannetje!
 
Quote
RE: Baby 3wk, broer waterpokken
Son  schreef op: 28-05-2014 09:31:09
Heb jij al waterpokken gehad ? Volgens mij is ze namelijk tot 3 maanden beschermt via jou. Jouw antistoffen zitten nog in haar lijfje.
 
Quote
RE: Baby 3wk, broer waterpokken
Meanne  schreef op: 28-05-2014 09:31:24
Ten eerste gefeliciteerd nog met de geboorte van je dochter.

beterschap voor je zoon

een baby kan het echt wel krijgen, zo jong als jou meisje weet ik niet maar mijn vriendin d'r dochter was 3 maanden en er was geen stukje huid pok vrij

kennisje van mij haar zoontje was 4 maanden en heeft er mee in het zkh gelegen

uit elkaar houden heeft geen nut maar zou zeker straks je huisarts proberen te pakken te krijgen en anders de assistente
 
Quote
RE: Baby 3wk, broer waterpokken
Kriebel  schreef op: 28-05-2014 09:55:24
Mijn zoontje heeft ze wel gehad toen hij 6 weken was door de oudste.
hij was 6 weken te vroeg geboren. Hij is er niet ziek van geweest en had een lichte vorm.
wel wilden de artsen hem goed in de gaten houden.
 
Quote
RE: Baby 3wk, broer waterpokken
Angelique  schreef op: 28-05-2014 10:24:28
idd wat son zegt 
en verder kan je neist doen de besmettings periode is al geweest dus de kans dat ze die al opgepikt heeft is heel erg groot 
nu scheiden heeft geen zin 
sowieso neit omdat ze via jou ook kunnen overdragen of ga je je zelf steriel maken ?
enige wat je kan doen is goed in de gaten houden of ze het krijg en in wleke mate op tijd aan de bel trekken mits het gewoon neit geod gaat of je het niet vertrouwd 
kan dat je oudste het nu ook weer mee pikt 
en ja als ze het krijgt is de kans ook weer groot dat zij op latere leeftijd weer krijgt 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Baby 3wk, broer waterpokken
Naam
Bericht