Menu
 

Topic:

Ervaringen Pepti

Mo27  schreef op: 26-05-2014 10:34:02
Dean is nu 9 weken oud. Hij heeft Reflux. Slaapt s'nacht heel goed. Komt een keer tussen 5 en 6 voor een voeding. Maar overdag is hij zo onrustig. Het wordt steeds erger. Hij wil elke twee uur eten maar moet in principe om de 3,5 a 4 uur. Hij drinkt nu 150 met 5 schepjes. Na fles is hij poosje op schoot of nog even in de box totdat hij moe wordt. Dan slaapt hij even in bed. 3 kwartier meestal. Maar als hij dan wakker wordt huilt hij tot aan de volgende fles. Meestal duurt dat nog 2 uur. Hij drinkt nu nutrilon Forte voor de hongerige baby. De zantac wat hij krijgt voor de reflux is inmiddels weer opgehoogd. Maar zuur blijft omhoog komen. Bij CB hadden ze het wel over Pepti. Maar we hadden afgesproken eerst de forte te proberen. Ik vind het zo lastig voor Dean dat hij echt 2 uur zo verdrietig is. Ik krijg hem dan ook bijna niet stil. Ja even wandelen helpt nog weleens dus doe ik dat dan vaak. Maar kan ook niet altijd.

Zijn er moeders die ervaring met de Pepti bij reflux en misschien verdenking koemelk allergie?

 
Quote
Navigatie
RE: Ervaringen Pepti
Blauwtje  schreef op: 26-05-2014 10:43:34
Ja, hier een hele goede ervaring!

S.am was een huilbaby, huilde uren achtereen. Krijsen, gillen, schoppen met de beentjes etc, buikpijn.
Sliep amper, was heel schrikachtig.(Hij had ook het Kiss syndroom (waar hij voor behandeld werd) en verborgen reflux, hier voor kreeg hij Zantac, maar bleef huilen)

Artsen wilden er niet aan dat hij kma zou hebben, dan zou hij exceem moeten hebben en dat had ie niet.
Lactose intollerantie kon het ook niet zijn.
Ik moest maar denken; als hij later groot is wist ie er niks meer van. (handen beginnen gewoon weer te jeuken.. )

Kwader kun je mij niet krijgen dus heb zelf wat geprobeerd.
Heb m op de pepti gezet en binnen 2 dagen was het een blij mannetje   

Sterkte met je manneke...het doet je mama hartje zo zeer, je kleintje zo te zien..

Tip; probeer 1 ding tegelijk en zie het even aan. Anders wordt het verwarrend en weet je niet wat nu precies werkt of niet werkt.



 
Quote
RE: Ervaringen Pepti
Bianca29  schreef op: 26-05-2014 10:57:08
hier 3 kinderen aan de pepti gehad alle 3 kma . en ik heb alleen maar goede ervaringen ,geen spugen meer geen krampjes meer en minder exceem ( in ons geval dan wel)
kregen voor alle 3 alles vergoed via zkf.
wel verwijskaart nodig huisarts. dan kon je telefonisch bestellen en had je altijd voldoende in huis .
want pepti is heeeeeeel duur.

 
Quote
RE: Ervaringen Pepti
Bianca29  schreef op: 26-05-2014 10:57:45
wel exceem bedoel ik dan

 
Quote
RE: Ervaringen Pepti
Blauwtje  schreef op: 26-05-2014 11:02:14
Wij moesten een provocatie test doen om het vergoed te kunnen krijgen.
Achterlijk!

Hebben het ook niet gedaan. Helaas, koste veel centjes indd maar we konden het niet over ons hart verkrijgen om ons manneke bewust weer die andere melk te geven.
 
Quote
RE: Ervaringen Pepti
Rianne74  schreef op: 26-05-2014 13:49:18
Onze oudste had ook KMA. Kreeg ook pepti. Voordat hij aan pepti begon heel gezicht vol eczeem, voorrood en allemaal pukkeltjes. Zag er echt niet uit zo zielig.... Binnen paar dagen werden de kraampjes minder en zijn gezicht zag je met de dag beter worden. Provocatie moesten wij na half jaar ofzo doen, heb toen tegen de huisarts (ken ik ook beroepsmatig) dat ik daar niet aan begon. KMA zit bij mij ook in de familie en vader heeft ook allergieën. Weet 100% zeker dat het weer terug bij af is. Hij heeft toen gezet in de verklaring dat de klachten terug kwamen. Kreeg het vergoed tot hij 1,5 jaar was en toen langzaam aan wat koemelk weer gaan geven en ging goed. Nu is hij er helemaal vanaf gelukkig. Hij wordt van de zomer 12. 
 
Quote
RE: Ervaringen Pepti
Mo27  schreef op: 27-05-2014 08:42:20
Dank jullie wel voor de reacties!!!Dean heeft geen uitslag.Wel elke ochtend een snotneusje en vieze ogen. ja en mijn gevoel zegt dat er nog is iets en dat de onrust niet alleen van de reflux is.

Gister zat is er aan te denken om zo'n pak pepti te gaan halen. Niet gedaan. Ik moet v.w. naar het CB wacht ik dat maar even af. Of ik bel ze morgen even. Want ze zitten alleen op woensdag.

Maar is lastig hoor he...

Bedankt voor jullie ervaringen
 
Quote
RE: Ervaringen Pepti
Ils33  schreef op: 27-05-2014 14:23:17
Hier werd het ook niet serieus genomen ook omdat F geen uitslag had en geen andere tekenen van koemelkallergie.
Zoals na de fles huilen. F huilde heel de dag hysterisch en deed een eeuwigheid over zijn fles. Wij zijn zelf overgestapt op pepti en kregen een ander kind terug in eerste instantie. Toen hij in het ziekenhuis geprovoceerd is kwam er ook niks uit. Tot ie uiteindelijk  met pepti zo'n uitslag kreeg en helemaal open lag. Toen kreeg hij nutramigen. Ik zou het gewoon proberen hoor die pepti. Je hebt zelf zo in de gaten of het hem helpt.
 
Quote
RE: Ervaringen Pepti
Paddestoel  schreef op: 27-05-2014 14:59:00
Hoi,

Mijn zoontje is vandaag precies 11 weken en wij hadden precies hetzelfde. Ik heb het dus wel gedaan met de gedachten dat het nooit echt kwaad zou kunnen om het te proberen. Mijn zoontje zat vanaf het begin af aan al op HA. Ik heb een pak gehaald en meteen een groot verschil, helaas maar voor een dag of 6. Daarna werd het langzaam aan weer steeds erger. Nu aan de nutramigen via de kinderarts en zowel zijn reflux en zijn extreme darmkrampen lijken een stuk verbeterd. Mijn mannetje is nu (op wat onrust in het begin van de avond na) een vrolijk ventje!
 
Quote
RE: Ervaringen Pepti
Mo27  schreef op: 28-05-2014 20:09:00
Vandaag contact met het bureau gehad en we gaan starten met de pepti. Morgen even op pad.

Weet iemand of etos dit verkoopt. De kruidvat hier had het niet?
En anders de apotheek misschien wel maar is pas vrijdag weer open. Schok echt van de prijs. Zat even te googlen. Maar voor je kind doe je alles.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ervaringen Pepti
Naam
Bericht