Marjolein852 schreef op: 24-05-2014 20:30:41 |
Van de restanten van de kip wil ik soep trekken. Iemand een recept? Ik heb alleen recepten waar ook bleekselderij in zit en juist dat heb ik niet in huis.. |
Quote |
Mikmvg schreef op: 24-05-2014 20:44:34 |
in soep kan altijd: prei, wortel, bloemkool, ui, maggiplant, knoflook, tomaat, of desnoods andere
groenten. Er hoeft niet perse bleekselderij in soep toch? |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 24-05-2014 20:49:51 |
Aan groente: wortel, ui, paksoi, ijsbergsla (heb je niks aan in een kippensoepje), knolslderij, sperzieboontjes, doperwten, asperges (ook niet voor kippensoep),tomaat (gewone en cherry), mais,rode paprika, courgette. Aan verse kruiden: rozemarijn, platte peterselie, bladselderij (vervanging van?),tijm en knoflook. |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 24-05-2014 20:55:00 |
Mikmvg, ik vind dat bleekselderj altijd wel een lekkere smaak aan bouillon geeft.. |
Quote |
Marloesje schreef op: 24-05-2014 21:24:47 |
Ik zou de kip latejn trekken in water met (als je in huis hebt) een boullionblokje en daar als
groenten de wortel, ui, courgette (kleine blokjes), tomaat en zeker de bladselderij in doen.
Misschien nog een beetje tijm aan het eind. |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 24-05-2014 22:31:27 |
Ik heb het opgezet met ui, wortel, selderij, laurier, foelie, prei en dus de kip.. Als het lang
genoeg getrokken heeft, ga ik het zeven en versterkten met een kippenbouillonblokje. Dan gaat er stukjes wortel in, mais, kip, iets van vermicelli of rijst. Laat morgen weten hoe het is qua smaak! Dank!! |
Quote |
Mikmvg schreef op: 25-05-2014 11:32:31 | ||
klopt, maar het is niet eperse noodzakelijk voor lekkere soep. Je hebt volgens mij genoeg ingredienten in huis voor een heerlijk soepje. ![]() | ||
Quote |
Marjolein852 schreef op: 26-05-2014 20:05:04 |
Het was een heerlijk soepje.. Zelf ben ik niet zo'n liefhebber van kippensoep, maar mijn oudste dochter is er gek op! Kinderen hebben gister en vandag 's middags lekker een kopje soep gegeten. Nu is het op! |
Quote |