Menu
 

Topic:

Waarmee spelen jullie zoons van 8/9/10?

Nathalie Mv Cad  schreef op: 22-05-2014 19:50:42
Mijn zoon is nu 8 jaar en zit in groep 6. Vanaf dat hij heel klein is heeft hij nooit echt gespeeld, hij bouwde wel eens iets met ons van mega bloks en liet dat vervolgens staan. Zo ging het ook met playmobil, lego, knex, knikkerbanen eigenlijk met alles. Het werd/word neergezet volgens boekje of plaatje en staat vervolgens mooi te wezen, er wordt niet mee gespeeld. 

Het enig waar hij zich mee vermaakt is tv/ tablet/ laptop/ ds of zoiets. Zodra ik zeg dat hij genoeg naar zo'n scherm heeft gekeken begint het gemopper, ik verveel me... En alles wat ik dan aandraag is het: geen zin in, stom of saai. Nu wil ik met hem zijn kamer opruimen en al het speelgoed dat hij niet gebruikt verkopen/weggeven/weggooien. Maar wat voor nieuws zou hij van zijn geld kunnen kopen dat niet in een bak verdwijnt maar waar hij wel mee zou spelen?

dus waar spelen jullie jongens echt mee, wat is nu echt leuk.

en dan bedoel ik voor binnen, als het lekker weer is speelt hij toch veel buiten. Maar bij het eerste wolkje of spatje regen zit hij weer achter zijn tablet. En dat wil ik liever niet. 
 
Quote
Navigatie
RE: Waarmee spelen jullie zoons van 8/9/10?
Lisje  schreef op: 23-05-2014 09:45:25
Mijn zoon van 8 heeft ook ass en ik herken dit zo goed. Volgens mij heeft het idd met een gebrek aan fantasie te maken. Daarbij is mijn zoon motorisch zwak waardoor lego teveel gepriegel is. Playmobiel etc. het interesseert hem totaal niet. Lezen en computeren zijn hier nr. 1 en speelgoed heeft hij wel (knikkerbaan, auto's) maar raakt hij weinig aan. Ik ga er niets meer bij kopen, tenzij het zelf met iets komt. Mijn dochter heeft altijd heel veel gespeeld met veel verschillende dingen, dus hij heeft kansen zat gehad om het te doen. Hij wil het niet. Als ik jou was zou ik niet zomaar weer iets anders kopen, de kans dat ze er regelmatig wat mee gaan doen is klein.
 
Quote
RE: Waarmee spelen jullie zoons van 8/9/10?
Marjolein852  schreef op: 23-05-2014 11:05:40
Nat; hij sport dan idd genoeg.. Lastig hoor..

 
Quote
RE: Waarmee spelen jullie zoons van 8/9/10?
Kyla  schreef op: 23-05-2014 11:21:18
Hier speelt mijn zoon van 11 (klas overgeslagen en syndroom van Asperger) eigenlijk alleen minecraft heel fanatiek. Met vlagen smart-games en soms met een vriendje of met ons een verzamel/kaart spel Magic:the Gathering (spelen mijn man en ik ook met vlagen). wat hij ook heel leuk vindt is om met ons D&D te spelen (Dungeons and Dragons). Daar zijn we mee begonnen toen hij 8 was. Alleen spelen met speelgoed doet hij niet.
 
Quote
RE: Waarmee spelen jullie zoons van 8/9/10?
Lisje  schreef op: 23-05-2014 12:22:17
Hier is minecraft ook favoriet. Weet er alles van. Had voor moederdag in minecraft een hart voor mij gemaakt met allemaal kaarsjes eromheen, dat was wel lief. Fijn te lezen dat er meer kinderen met ass nauwelijks spelen, hoort daar dus echt bij.
 
Quote
RE: Waarmee spelen jullie zoons van 8/9/10?
Irma Mv T En B  schreef op: 23-05-2014 12:35:29
Onze oudste heeft ook ASS en ADHD hij speelt het liefst als het goed weer is in het bos beetje wandelen en hutten bouwen soms alleen soms met zijn vriend ook een jongen met Ass.
Soms nemen ze hij monstertrucks (afstanfbestuurbare auto)mee en bouwenb ze banen waar ze dan over rijden.
Ook kan hij uren in de zandbak spelen.
Binnen zit hij achter zijn laptop of speelt hij met zijn DS.
Als het regent en het rotweer is speelt hij uren met zijn lego hij bouwt dan hele dorpen waar hij zijn trein door laat rijden.
Of ligt hij in zijn bed muziek te luisteren oude rock muziek van mijn man en mij of leest hij een boek

Hij heeft gelukkig geen gebrek aan fantasie.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Waarmee spelen jullie zoons van 8/9/10?
Naam
Bericht