Menu
 

Topic:

Coloscopie ondergaan

Radijsje  schreef op: 03-05-2014 14:20:42
Voor mijn endometriose moet ik een coloscopie darm onderzoek ondergaan om te kijken of de verklevingen op mijn darmen zitten of al door mijn darm is. Ik zie er heel erg tegenop. Wie heeft wel eens z'n onderzoek ondergaan?
mijn endometriose is ontdekt tijdens een uitstrijkJe. Inmiddels heb ik al een mri ondergaan en daar bleek dat mijn verklevingen Ook bij mijn darmen zitten. 
 
Quote
Navigatie
RE: Coloscopie ondergaan
Harleysmama  schreef op: 03-05-2014 14:40:40
Ik heb hem ondergaan en ik vond het verschrikkelijk. Dit komt mede doordat het roesje wat ik kreeg niet afdoende werkte en het onderzoek bij mij nogal pijnlijk was. Zal hem binnenkort weer moeten ondergaan en zie er nu al tegenop.
 
Quote
RE: Coloscopie ondergaan
Misbren  schreef op: 03-05-2014 16:12:33
Ik heb dat onderzoek 1 keer gehad en het onderzoek zelf heb ik niets van gemerkt.
Alleen wat je voor dat onderzoek moet drinken vond ik echt ranzig.
sterkte
 
Quote
RE: Coloscopie ondergaan
Saskia70  schreef op: 03-05-2014 16:12:34
Ja ik heb het ook gehad, de medicatie die je moet drinken om je darmen schoon te krijgen is even doorzetten. Ook bij mij werkte het roesje niet helemaal, ik het wat gevoeld maar later zakte ik in een diepe slaap. Sterkte! 
 
Quote
RE: Coloscopie ondergaan
Danimvsenna  schreef op: 03-05-2014 16:16:06
Ik heb zelf geen ervaring.


Maar iemand die ik ken heeft hem zonder roesje gedaan, vond het allemaal meevallen. Wel een vervelend gevoel, maar neit pijnlijk.

En ik heb zelf een paar weken terug mee gekeken bij een Coloscopie. Bij die patiën ging het allemaal niet zo soepel (onder andere door zwakke plekken door bestralingen). De patient was erg onrustig en ze hebben hem extra medicatie gegeven en alsnog besloten om het onderzoek te staken omdat het gewoon niet ging. De arts gaf aan dat dit zeer zelden voor kwam.

Het verschilt dus van persoon tot persoon.
 
Quote
RE: Coloscopie ondergaan
Kimmv3  schreef op: 03-05-2014 16:16:51
Ik vond het onderzoek zelf reuze meevallen. Maar idd dat goed je dat je de avond ervoor en smorgens weg moest werken vond ik echt een worsteling.
 
Quote
RE: Coloscopie ondergaan
Janssen  schreef op: 03-05-2014 19:09:34
Ik heb het nu 2 x gehad met roesje. De eerste keer gewoon wakker geweest en geen pijn, ik was klaar en zei dit doe ik zo nog 10 x.

De 2de x is een maandje geleden en ook nu gewoon wakker geweest. Wel wat pijn gehad maar dit trekt ook weer erg snel weg.
De voorbereiding is het vervelendste al vond ik het laxeermiddel niet smerig.

Ik ben volgens mij imuun voor een roesje haha. Een ander mevr. keek me aan zo van uh heb jij hetzelfde onderzoek gehad als mij. Ik was goed bij en had goeie zin haha.
 
Quote
RE: Coloscopie ondergaan
Radijsje  schreef op: 04-05-2014 08:34:49
Oké. Dan hoop ik maar dat het roesje bij mij wel werkt. Ik ben nog al een grote angsthaast....... Nu wachten op de oproep.
 
Quote
RE: Coloscopie ondergaan
Mamami  schreef op: 05-05-2014 08:44:32
Ik heb het onderzoek 2 weken geleden ondergaan. Het drinken van 4 liter laxeer vond ik lastig. OP bepaald moment ging me dat echt tegenstaan. Ik had flessen water in de koelkast gezet en het spul met koud water en ranja aangelengd. Dan was het best te doen. Grote glazen (250 ml) genomen, blik op oneindig en drinken maar.

Ik kreeg ook een roesje maar deed bij mij helemaal niets. Heb het hele onderzoek bewust meegemaakt, niet eng, bepaalde stukken (als de scoop een bocht moest maken) wel wat krampen maar niet meer dan dat. Kortom prima te doen.

Een gastroscopie lijkt me enger
 
Quote
RE: Coloscopie ondergaan
Irma Mv T En B  schreef op: 05-05-2014 08:58:20
Ik heb een ERCP gehad en een coloscopie.
Ik vond de coloscopie erg meevallen oke het drinken van dat spul is niet lekker maar, het onderzoek viel erg mee met een roesje.
De ERCP vond ik veel erger dacht dat ik stikte en ik word panisch van overgeven en ik had de hele tijd braakneigingen. Had ook een roesje  maar dat werkten niet en omdat het onderzoek echt moest was erg ziek. Hebben ze me helemaal weg gemaakt. drie dagen later werd ik pas weer wakker op de ic. maar dat is weer een heel ander verhaal.

Een tip probeer je rustig te houden en denken aan dingen die je er na wil gaan doen. evt een leuk muziekje op laten zetten in de ok.
 
Quote
RE: Coloscopie ondergaan
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 05-05-2014 14:22:19
Mijn  man  is met dit onderzoek opgegroeid  hij moet voor zijn ziekte regelmatig dit onderzoek . 
Hij laat het onderzoek altijd uitvoeren zonder roesje dan kan hij direct erna weer naar zijn werk .
Ze proberen hem wel elke keer weer een roesje aan  te smeren maar die bedankt hij vroeger deden ze het altijd zonder roesje ook bij jonge kinderen dus hij weet niet beter .
Hij vind inderdaad de hoeveelheid drinken vooraf het ergste van het onderzoek alhoewel hij ook al eens een ander middel heeft gehad waar hij stukken minder van hoefde te drinken .
 
Quote
Navigatie


Reageren op Coloscopie ondergaan
Naam
Bericht