Menu
 

Topic:

Kattenvriendinnetje in huis

Kolibrie  schreef op: 27-04-2014 18:26:53
Ik wilde in dit topic even ons poezenvriendinnetje voorstellen wat we sinds vorige week in huis hebben... Het is een prachtige herplaatspoes van drie jaar oud... Ze is twee weken geleden gesteriliseerd en het is een schat van een kat! We zijn ontzettend blij met haar, ook mijn zoontje is dol op haar... Ze is nu nog druk bezig met het verkennen van ons huis maar ze is al redelijk goed op haar gemak... Wilde even mijn vreugde met jullie delen en van stress zoals de vorige keer is deze keer niets te bespeuren gelukkig... We zijn  meerdere keren bij haar wezen kijken ondanks dat het 120 km rijden was, ik voelde me helemaal goed bij haar en voelde me zeker dus zijn we er voor gegaan... Ik hoop dat ik niet allemaal reacties van vorige keer over me heen krijg want het is weloverwogen en het gaat super! Ik heb ook geluisterd naar jullie tips om voor een volwassen poes te gaan, dat bevalt heel goed... Het is veel minder hectisch dan een kitten en voel me er goed bij dat ik een poes een warm mandje kan geven!

Meet Jacky!




 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Saskia70  schreef op: 14-05-2014 08:20:48
Wat leuk dat je zo blij bent met haar, ze is echt mooi en lief! En dat achtervolgen dat deed mijn kat ook altijd en kopjes geven als ze eten kreeg. 
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Moossie  schreef op: 14-05-2014 08:55:03
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Kolibrie  schreef op: 14-05-2014 21:33:24
Vanmiddag heb ik de laatste dingetjes aan de kattenren afgemaakt en ik vind het heel gezellig geworden! Hoop dat Jacky er ook blij mee zal zijn!

 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Debby1977  schreef op: 14-05-2014 21:54:47
Wat een fijn plekje zo, en heerlijk om te lezen dat het zo goed gaat. Ik was een beetje huiverig toen je dit topic opende, maar fijn dat het goed gaat
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Kolibrie  schreef op: 14-05-2014 22:48:14
Tja, dat heb ik aan mezelf te danken vrees ik... Ik weet nog steeds niet wat er nou aan de hand was met me... Het is dan toch gek dat je dan toch nog je maatje vind, toen we bij haar gingen kijken konden we haar niet aanraken of aaien zo schichtig was ze... Nooit gedacht dat we een kat zouden meenemen die je niet kan aanraken maar voelde zo die klik... Nu ze bij ons is, is ze zo opgeknapt, ze ligt bij ons op de bank, spint er op los en is helemaal ons vriendinnetje... Ook dikke maatjes met ons zoontje, kortom helemaal leuk... Ik kan echt wel zeggen dat ik van Jacky hou en hoop dat de mensen die hun tong hebben ingeslikt toen ik dit topic opende een klein beetje gerustgesteld zijn! Het komt goed met ons kattenvriendinnetje!
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Saskia70  schreef op: 14-05-2014 22:53:08
Het straalt ook van je berichtjes af dat je echt gek met Jacky bent! De ren is ook supermooi geworden en ik weet zeker dat ze er erg blij mee is. 
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Kolibrie  schreef op: 14-05-2014 23:18:01
Tja dat mag uiteraard! Ik heb al het een en ander opgelost, onder andere de knopen in haar vacht doordat haar vorige baasjes er niet genoeg aandacht aan hebben besteed. .. ik heb advies gevraagd aan de fokker en ben met haar naar een trimster geweest nu i is  het opgelost. Ik heb echt een goed gevoel en  voel me heel zeker.. dat is coor ons het belangrijkste.... zonder twijfel!
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Kolibrie  schreef op: 23-05-2014 22:02:57
Even een vraagje aan de kattenbezitters hier... Ondertussen is de poes precies een maand bij ons en alles gaat goed... Ze mag gewoon vrij beneden rondlopen en af en toe zet ik haar buiten in de ren (wat ze tot nu toe niet geweldig vind)... Maar is dit te weinig ruimte voor een kat? Als wij naar bed gaan s'avonds miauwt ze eventjes een keer of 5/6... Verder hoor ik haar snachts niet maar zou ik haar boven moeten laten? Ik bedoel zou ze zich dan beter voelen, heeft ze meer ruimte nodig of is het goed zo? Eigenlijk wil ik het namelijk liever niet...
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Mv4  schreef op: 23-05-2014 22:08:14
waarschijnlijk is ze jullie gezelschap kwijt en mauwt ze daarom.

als ze benden vrij kan rond lopen is het in princiepe wel goed 

onze 4 katten hebben snachts maar 30m2  gang en woonkamer en dat gaat ook prima
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Mamavan2boys  schreef op: 23-05-2014 22:12:52
Als ze maar even miauwt is het niet zo probleem, tuurlijk moet je haar niet boven laten. Hier slapen de poesjes bij ons op bed, maar dat is maar net wat je ze vanaf begin laat doen, als ik nu de deur dicht doe dan stoppen ze niet met mauwen, maar niet omdat ze weinig ruimte hebben maar gewoon bij ons willen zijn.
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Kolibrie  schreef op: 23-05-2014 22:28:43
Oke maar ik heb wel het idee dat ze zich een beetje verveeld... Overdag slaapt ze heel veel en wordt ze af en toe wakker om naar de bak te gaan en te eten en smorgens komt ze altijd even kroelen natuurlijk.. Maar s'avonds loopt ze wat door het huis, miauwt af en toe en zoekt voor mijn gevoel iets te spelen... Wat kan ik doen/kopen om haar te vermaken? Voorlopig moet ze sowieso nog twee weken binnen blijven en dan nog weet ik niet of ik haar wel vrij buiten laat...Maar ze is natuurlijk andere katten gewend en misschien is ze nu wel wat eenzaam ofzo...Maar nog een kat erbij zie ik nu niet zo zitten, we hebben haar juist gekozen omdat ze meer rust nodig had en een rustig huishouden zonder andere dieren... Onze hamstertv (hamster in glazen bak met radje) vind ze wel geweldig daar zit ze uren naar te kijken als hij aan staat! Haha... Maar iemand ideeen voor kattenentertainment?
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Mamavan2boys  schreef op: 23-05-2014 22:40:00
Hier vinden ze muisjes leuk (vooral als we er catnip op spuiten) en zo een lang stoffen draad aan een stok en dan erachteraan en in de lucht springen, of de lintjes van de bloemenzaak, maar ook hier doen ze eten, bak en veel slapen! Savonds zijn ze hier ook meestal onrustiger dan worden ze heel druk rennen door huis of achter elkaar aan, soms hebben ze dan ook honger. Geloof eigenlijk niet echt dat een kat zich kan vervelen? Weet het eigenlijk niet zo goed.
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Kolibrie  schreef op: 23-05-2014 22:44:04
Ik heb wel eens gehoord van katten die door verveling in een soort depressie raken en zichzelf niet eens meer wassen enzo... Dus geloof wel dat het kan... Maar ja, muisjes en catnip en een hengel hebben wij idd ook.... 
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Mv4  schreef op: 23-05-2014 23:11:30
hier slingeren er wat balletjes door de kamer, wat muisjes, een mini kussentje met belletje erin allemaal uit zon zakje van de action.

al spelen ze ook graag met doppen van de colafles, de autos van zoonlief en alles waar draadjes aanzitten.

probeer het eens wat speeltjes achterlaten in de kamer wie weet vind ze het wat.
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Kolibrie  schreef op: 24-05-2014 09:03:41
Bedankt voor de tips! Zal nog wat rommeltjes aanschaffen
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Pien  schreef op: 24-05-2014 09:11:33
Toen wijj nog een kat hadden was hij dol op propjes alufolie.
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Saskia70  schreef op: 24-05-2014 10:17:46
Ik had een kat die gek was op lege garenklosjes en eentje die zich heel goed kon vermaken met een propje papier. 
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Angelique  schreef op: 24-05-2014 11:54:51
kat hier slaapt ook hele dag loopt naaar bak soms naar boven en achter mij aan als ik iets doe 
savons en sochtens net als we wakker zijn heeft hij zotte uurtje rent door hele kamer heen 
hier krappaal waar iea ctief mee is maar ook balletje smuisjes catnip hengels enz en natuurlijk speelgoed van de kids en losse propjes enz 
heb neit idee dat hi zich verveeld en hij is pas 9 mnd 
over dag als weer oke is kan hij in de tuin maar als de deur neit open gaat is het gedrag zelfde 
hier is hij savonds wel oven hij brengt ons naar bed en gaat zelf weer zijn gang 
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Kolibrie  schreef op: 14-06-2014 23:18:29
Even een vraagje... Wij gaan een weekje op vakantie begin augustus en onze poes komt dus niet buiten... Ze heeft heel lang moeten wennen en voelt zich nu lekker thuis, ik wil haar dus niet naar een pension brengen... Ik heb een buurvrouw die wel op haar wil passen in die week maar kan dat wel zo lang als iemand alleen de kattenbak komt doen en voer komt brengen?
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Bepje  schreef op: 14-06-2014 23:46:17
Bij ons ging dat wel goed, beter dan een paar weken elders al was er wel een lief buurmeisje die iedere dag kwam knuffelen en spelen. 
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Inky69  schreef op: 14-06-2014 23:54:49
Bij ons zijn de katten 3 weken alleen, ze kunnen door het katteluik wel naar buiten maar er komt 1x per dag iemand om ze te voeren. Kan prima. Katten zijn best wel op zichzelf.
Het gaat bij ons al jaren zo.

 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Kolibrie  schreef op: 15-06-2014 00:03:05
Ik denk niet dat ze er blij van zou worden om ergens anders ondergebracht te worden.. deze buurvrouw heeft zelf ook twee katten en een ren.. zij kan haar ook af en toe in de ren zetten als het goed weer is.. en ze gooit geen voer neer en rent weer weg, ze komt ook ff knuffelen natuurlijk.. ze houd er ook wrl van om lekker haar gang te gaan dus betwijfel of ze het zo erg vind..
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Kim Mv Sem  schreef op: 15-06-2014 10:33:01
Natuurlijk kan dat wel! Onze katten zijn ook een week "alleen" als je hun naar een pension brengt worden ze gek, mijn schoonvader komt die week maar die woont ver weg dus hij komt om de dag en dan is hij hier ook wel ff. Alleen onze katten komen niet buiten, zijn echte binnenkatten, weet niet of jij nog van plan bent haar naar buiten te laten gaan? Dan zou ik daar na je vakantie mee beginnen.

Fijne vakantie!
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Kolibrie  schreef op: 15-06-2014 11:08:30
Nee we zijn niet van plan haar vrij naar buiten te laten want ze doet het goed binnen en in de ren, krijg niet de indruk dat ze zich verveeld... Misschien vragen we mijn schoonmoeder ook nog om in die week een keer of twee hier koffie te gaan drinken, gewoon ff een uurtje zodat er hier ff iemand is voor haar... Denk ook eigenlijk wel dat het moet kunnen, er zijn zoveel mensen met katten en katten staan erom bekend dat ze liever thuis blijven en zich meer hechten aan het huis dan aan de mensen... Die mensen gaan toch ook op vakantie, kan me niet voorstellen dat die nooit meer gaan...
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Saskia70  schreef op: 15-06-2014 11:47:46
Wij deden dat ook zo met onze kat en dat ging prima. Ze bleef lekker in haar eigen omgeving en kreeg toch verzorging en aandacht. 
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Lisje  schreef op: 15-06-2014 11:54:48
Kan prima hoor.
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Kolibrie  schreef op: 19-06-2014 19:12:26
We zijn uit over een oplossing voor de vakantie... Onze buurvrouw komt haar iedere dag verzorgen, even spelen en haar in de ren zetten als het mooi weer is... Ze is van de week geweest om even bij de kat te kijken en Jacky was helemaal niet bang en kwam gelijk kopjes geven... Ik heb er dus helemaal vertrouwen in dat het goed komt! 

Wilde ook nog even een kiekje met jullie delen van onze diva! Heb ik vanmiddag gemaakt!

 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Kolibrie  schreef op: 24-07-2014 15:43:55
Lekker samen met de lego  mijn twee beste maatjes!

 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Kolibrie  schreef op: 24-07-2014 15:45:11
 
Quote
RE: Kattenvriendinnetje in huis
Kolibrie  schreef op: 02-06-2015 13:49:24
Het gaat nog steeds heel goed met Jacky ze is nu ongeveer 15 maanden bij ons denk ik. 10 juli krijgen we er een ragdoll kitten bij van dan 16 weken.. We zijn alleen nog op zoek naar een naam, het is een poesje!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Kattenvriendinnetje in huis
Naam
Bericht