Menu
 

Topic:

rtl programma pesten

Marie8  schreef op: 06-04-2014 21:08:20
Zat nog even nieuwsuur terug te kijken, vind het wel een interessante discussie.

"http://nos.nl/embed/?id=v:632152&autoplay=1" frameborder="0" scrolling="no" allowfullscreen>

Weet niet of ik het goed vind dat zulke beelden worden uitgezonden.
Vraag me ook wel een beetje af of dit echt een oplossing biedt voor iemand die gepest wordt.
Anderzijds denk ik dat je juist met beeld anderen duidelijk kan maken dat hun gedrag niet kan (en de ouders).
 
Quote
Navigatie
RE: rtl programma pesten
Jen9  schreef op: 07-04-2014 10:13:27
We leven niet meer in de middeleeuwen zeg, we weten toch allemaal inmiddels dat dit een avereachts effect heeft.
Ik ben vroeger ook gepest, gelukkig geen jarenlang, maar dit gun ik die pesters niet.
Weet je, het blijven kinderen, met onvolgroeide hersenen, dat kunnen we gewoon niet ontkennen...

Overigens vind ik wel dat het zeer strak aangepakt moet worden.

Wisten jullie trouwens dat de belangrijkste groep is om aan te pakken.. de midden groep is. Dus niet de pesteres, niet de gespesten, maar de kinderen van "Ik stond erbij en ik keek ernaar"  DIE moet je aanpakken, t blijkt namelijk dat deze groep voor een ommekeer kan zorgen.. daarom neem ik dat ook absoluut in mijn opvoeding mee.. pesten is straf, maar er niks aan doen is ook reden voor in ieder geval een goed gesprek.. je komt op voor je medemens, zo simpel is dat.
 
Quote
RE: rtl programma pesten
Fransje72  schreef op: 07-04-2014 10:45:22
Ik ben vroeger ook gepest. Toen ik naar het vo ging, door mijn beste vriendin. Wat voelde ik me verraden. Jaren later nog een gesprek gehad en ze zat toen ook met zichzelf in de knoop. En omdat ze mij heel goed kende, wist ze waar ze mij mee kon pesten. En net als Angelique: ik heb ze vergeven, vergeten doe ik niet. Maar, als mijn ouders me voor zoiets zouden opgeven: ik zou er niet aan meewerken. Zijn de camara's weg, komt het gepest zoveel harder terug. Ik ben uiteindelijk naar een andere school gegaan. Vrij van mijn "verleden" en het pesten was over. Pesters snappen misschien niet wat ze doen, zeggen ze. Maar ik was 12/13 en mijn beste vriendin wist heel goed wat ze deed, dat heeft ze ook toegegeven. Alleen denken ze niet na over de gevolgen, en dat een gepeste die gevolgen lang, soms wel een heel leven meeneemt. 
ik weet niet wat ik hiervan moet denken. Het is goed dat het PESTEN pnder de aandacht wordt gebracht, maar of dit de manier is.
ik deed hetzelfde als Sis. En ik had een "fijne" dag, als ik maar 1keer van de trap werd gemieterd. Ik wens het niemand toe, je vertrouwen in mensen is weg. Heeft veel therapie gekost om dat terug te krijgen. Puber zijn is niet zo geweldig en zeker niet als de hormonen meespelen.
advies heb ik ook niet. Sterlte voor alle moeders waar hier een kind van gepest wordt. Luister naar je kind en geef ze het gevoel dat ze wel belangrijk zijn, dat je ze gelooft. En voor alle meiden die vroeger gepest zijn. 
 
Quote
RE: rtl programma pesten
Evenzo  schreef op: 07-04-2014 10:57:01
Monica:
het verhaal van dat meisje in Maarheeze ligt anders. Ze was depressief maar ze werd niet gepest op het vo. Ze had al meerder zelfmoordpogingen gedaan en kreeg hulp hiervoor. Het leek net beter te gaan.
maar de kinderen in haar nieuwe klas, ze ging nog maar een half jaar naar het vo, waren geschokt, geschrokken, enz. En dan duikt de media erop met het verhaal dat hun de schuld hieraan hadden en de verwensingen via de media zijn niet mis. Deze kinderen hadden geen schuld, maar zijn door heel nederland veroordeeld, door iets wat de media gewoon, op hearsay, hebben geschreven. Zeer gevaarlijk. En dit wens ik ouders en zeker de kinderen niet toe.
 
Quote
RE: rtl programma pesten
Monica Mv 2  schreef op: 07-04-2014 12:44:28
Sorry, ik had begrepen dat dit kind juist op de basisschool enorm gepest is geworden.

Dat is idd wat hier de ronde gaat (woon ook in midden limburg)

Dan klopt het verhaal misschien niet idd, maar liet me wel beseffen na alle andere media berichten dat ik voor depressiviteit van mijn dochter moet waken
 
Quote
RE: rtl programma pesten
Melissa  schreef op: 07-04-2014 15:42:12

Quote Liefje:
de dag dat ik erachter kom dat mijn kind pest was dat ook de laatste dag 


Als jij het antwoord hebt hoor ik het graag. Hier dus een kind wat is gaan pesten nadat het zelf helemaal de grond ingetreiterd is. Voor hem was het een pesten of gepest worden idee.In eerste instantie zijn wij ook er boven op gedoken, is ie helemaal gek geworden!! Maar daarmee braken we het laatste beetje positieve wat hij in zich had. Op school voelde hij zich al in een hoekje gedrukt en als je ouders je dan ook nog een dikke pestkop noemen, je leuke dingen worden afgepakt en je je nergens meer thuis voelt ... dan maak je je eigen kind kapot. 

En denk je dat het kind dan stopt met pesten? Nee, dan gaat het dubbel zo hard pesten.

Inmiddels is het opgelost. Wij zijn het blokjessysteem gaan doen. Maar dan met hartjes nu. ALs hij een sociale situatie goed oplost krijg hij een hartje, doet hij iets wat niet hoort moet hij er eentje inleveren. Bij een x-aantal hartjes mag hij iets leuks doen. Hierdoor word hij bewust van zijn gedrag en denkt hij meer na over wat hij doet en zegt.


 
Quote
RE: rtl programma pesten
Fransje72  schreef op: 07-04-2014 20:34:51
Als je kind gepest wordt moet je daar altijd voor uitkijken. Als ze je zo weten te raken dat je geen zelfwaarde meer hebt, dan ben je verder van huis. Ik heb het zelf, gelukkig, niet meegemaakt, dat ik depressief Werd. Maar een klasgenoot van me wel, door alle pesterijen. En die heeft er ook een eind aan gemaakt. Maar dit was rond 85/86. Toen was al die aandacht voor het pesten niet. Goed dat de scholen een pestbeleid hebben. Helaas gaat het pesten ook vaak door na schooltijden. En je zult toch naar huis moeten. Ik reed een half uur om, om zeker te weten dat de pesters me niet op wachtte en ik veilig thuis kwam. Maar het vergt veel van je. 
Ik ben uiteindelijk, gelukkig, naar een andere school gegaan. was voor mij de oplossing. Hoop dat Kristin dit ook gaat beleven, als ze naar het vo gaat. Dat ze de pesters dan kwijt is en een nieuwe start kan maken. Kinderen zijn hard en helaas weten ze niet wat pesten met een ander doet.
 
Quote
RE: rtl programma pesten
Marie8  schreef op: 07-04-2014 21:16:00
De school wist vanaf begin schooljaar dat er gepest werd en heeft naar eigen zeggen daar al veel mee gedaan.
Toch lukt het dan in maart meerdere malen om pesterijen te filmen op school.
Ik vraag me dan wel af, wat nog werkt.
Ik geloof ook niet in het uitzenden op tv van pesters, maar wat dan wel? Kan me ook voorstellen dat je als ouder en kind zo wanhopig bent dat je zoiets aangrijpt. Al heb ik het gevoel dat dit uit wraak zou kunnen zijn.
 
Quote
Navigatie


Reageren op rtl programma pesten
Naam
Bericht