Menu
 

Topic:

kraamvisite

Ilonaenmike  schreef op: 31-03-2014 11:45:54
Hallo

mijn zoon is 3 maanden en we hebben een stuk of 40-50 kaarten verstuurd bij zijn geboorte. Tot nu toe zijn opa's en oma's en zussen geweest. En 1 vriendin en de buurvrouwen. Andere familieleden zijn niet geweest. Wij wonen in limburg en de familie van mijn moeders kant woont daar ook. Een half uurtje van ons vandaan en niemadn is geweest. Ze zeggen dat ze langs komen maar niemand is geweest. Nu ben ik bang dat het komt omdat mijn moeder zegt dat er geen plaats is voor viste. Opknapkoophuis gekocht. Hebben meer mensen weinig kraamviste gehad?
 
Quote
Navigatie
RE: kraamvisite
Onsjanneke  schreef op: 31-03-2014 11:55:34
Mijn familie, schoonfamilie en een deel van de vriendenkring wonen verspreid door het hele land. Dus hier stond ook niet iedereen direct op de stoep (vond ik ook niet erg  ). Maar uiteindelijk is iedereen wel in de eerste 3 maanden langs geweest.

En sowieso belde/mailde iedereen wel direct met felicitaties...en op een bezoekje te plannen.

Dus dat je nu niks hoort vind ik wel raar. Heb je normaal wel veel contact met de familie?
 
Quote
RE: kraamvisite
Jen9  schreef op: 31-03-2014 12:19:09
Sommige mensen zijn bang dat te druk is, en komen liever later. Ik persoonlijk had zoiets van hop, nu heb ik kraamhulp, dus nu graag komen..

Maar de meesten kwamen gewoon in die week.. Zou ze gewoon even bellen dat ze welkom zijn.

Maar eerst zou ik aan je moeder vragen of ze dat idd gezegd heeft...
 
Quote
RE: kraamvisite
Mama_anja  schreef op: 31-03-2014 12:23:47
hier ook bij de derde bijna geen kraamvistie gehad
alleen opa oma , pake en beppe
mijn man zijn jongste zus   en de oudste zu s
en een paar van de kerk  verder niets

bij het opdragen zijn er anderes broers en zussen geweest 
en voor de rest niemand
 
Quote
RE: kraamvisite
Melissa  schreef op: 31-03-2014 12:58:28
Wij hebben ook zo weinig kraamvisite gehad, ik vond het bij de eerste echt heel teleurstellend, alsof mensen niet geinteresseerd waren ofzo. Maar heb er nu vrede mee. . 
 
Quote
RE: kraamvisite
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 31-03-2014 14:06:01
Bij de eerste kregen we heel veel visite op het vervelende af voelde me ook alles behalve fit had meer als een liter bloed verloren en bevallen met een vacuum dus lekker zitten was er niet bij kon de mensen wel weg kijken 
Bij de tweede heb ikeen kraamfeest gegeven omdat ik niet weer maanden kraamvisite wilde hebben 
Bij de derde was het nieuwtje er gelukkig af en zijn er lang zoveel mensen niet geweest .

 
Quote
RE: kraamvisite
Orange  schreef op: 31-03-2014 14:09:57
Kom je anders wel bij die familie over de vloer? En andersom? Kijk, een aantal familieleden heb ik wel een kaart gestuurd maar ben er eigenlijk vanuit gegaan dat die ook niet zouden komen. Andersom zou ik daar ook niet naartoe gaan.
 
Quote
RE: kraamvisite
Myself  schreef op: 31-03-2014 14:15:48
Het ligt er inderdaad aan hoe het contact verder is.
Mijn man heeft ook neven verderop in het land wonen.
We zien elkaar meestal eens per jaar elders op een verjaardag.
Verder komen we niet over en weer bij elkaar, dus dan vind ik elkaar feliciteren met een leuke kaart ook voldoende.

Maar wie weet wel eens iets om te onthouden, mochten jullie in de toekomst nog een kindje willen.
Misschien kan je jullie wens voor bezoek wat duidelijke op het kaartje aangeven?
Bijvoorbeeld  tijdens de kraamdagen, in de eerste maand, of op een kraamfeest?
 
Quote
RE: kraamvisite
Nina1  schreef op: 31-03-2014 14:39:52
hier bihj de eerste veel aanloop. bij de tweede bijna niemand (kerst ) maar dat vond ik niet erg. vond het heerlijk even alleen met mijn eigen gezin'.
heel veel mensen zijn daarna ook niet meer geweest op kraamvisite...ach ja..... zelfs weinig post...of nog post in maart...oja we vonden je kaartje tussen de kerstkaarten haha

merk wel dat wanneer eenn kindje rond een feestdag geboren word of vakantietijd de kraamvisite minder is. ook al verstuur je kaartjes.
 
Quote
RE: kraamvisite
Baby2  schreef op: 31-03-2014 21:09:58
Bij de eerste veel kraamvisite gehad, ook best vlot en toen voelde ik me eigenlijk niet zo fit. Had een zware vacuümverlossing gehad met veel bloedverlies. Zitten ging gewoon nauwelijks en de visite vond het blijkbaar erg gezellig en bleef plakken. Bij mijn tweede kreeg ik een geplande keizersnede en ik voelde me veel fitter en toen kwam er gewoon heel weinig kraamvisite. Net alsof een tweede kindje gewoon veel minder interessant is. Vond ik toen best jammer. Wel kreeg ik soms cadeautjes toe geschoven via mijn moeder en kwam de visite waarvan het cadeautje was dus niet langs. Vond ik eigenlijk ook best vreemd.
 
Quote
RE: kraamvisite
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 31-03-2014 21:24:29
Ik denk dat we bij allebei de kinderen ongeveer de helft van het aantal kaartjes aan visite hebben gehad. Op zich vind ik dat niet erg, ik vind het erger als er niet eens de moeite gedaan wordt om een felicitatiekaartje te sturen. Bij de oudste, die op 4dec is geboren kregen we een aantal kerstkaartjes waar dan ook gelijk instond gefeliciteerd nog met de geboorte. Dan denk ik is het teveel moeite om een extra felicitatiekaartje te sturen iplv het op de kerstkaart te schrijven?
 
Quote
RE: kraamvisite
Nina1  schreef op: 31-03-2014 21:30:10
nina dat wat jij schrijft van kerstkaartje met felicitatie, dat heeft mijn zoontje dus elk jaar. steeds mensen die er nog even bijop zetten oja ook nog gefeliciteerd met je verjaardag.....
de jongste denkt dus inmiddels al dat kerstkaarten zijn verjaardagskaarten zijn.......ach ja.....,maar leuk is anders, vooral als je zelf altijd wel moeite doet voor een kaartje
 
Quote
Navigatie


Reageren op kraamvisite
Naam
Bericht