Menu
 

Topic:

plafondplaten, schilderen of behangen?

M.m.  schreef op: 23-03-2014 20:25:37
Hallo meiden,
Wij hebben een volkstuin met klein huisje erop. 16m2. Het heeft een hoog puntdak. Er zitten plafondplaten tegen die nok gespijkerd. Dus vanaf ongeveer 2m loopt het plafond in een punt. We hebben lekkage gehad waardoor een vd platen vlekken heeft, de rest is ook oud. 
Het is een tuinhuisje dus ik kan er niet veel geld aa besteden. Er is geen verwarming dus kan best vochtig worden.
Ik wil het huisje graag schilderen. Iig de balken en de wanden die bestaan uit hout en schrootjes. 
Hoe kan ik die plafondplaten doen? Schilderen? Lijkt me lastig want is wat gladder materiaal, oorspronkelijk wit en met nerf. Of behangen? Maar houdt dat?

Alle tips welkom!!!

 
Quote
Navigatie
RE: plafondplaten, schilderen of behangen?
Heleenmv2  schreef op: 23-03-2014 20:35:10
Wij hebben ooit wel eens een plafond dat we zelf met gisplaten hadden gemaakt (zolder afgetimmerd) behangen! We hebben daar van dat sterke, dikke, witte vliesbehang op gedaan (met wat reliëf) en dan zo dat je de wanden (plafondplaten in ons geval ) met lijm insmeert en dan zo het behang er tegenaan kan plakken. Werd mooi strak en bleef prima zitten.

Let wel vliesbehang, dus niet glasvezel.
 
Quote
RE: plafondplaten, schilderen of behangen?
Heleenmv2  schreef op: 23-03-2014 20:37:01
We hadden de kieren tussen de gipsplaten natuurlijk wel eerst netjes dichtgesmeerd! Oppervlak was dus al glad afgewerkt voor we gingen behangen.
Je moet even de slag te pakken krijgen omdat je boven je hoofd moet werken en de zwaartekracht tegenwerkt, maar we kwamen al snel in het ritme.
 
Quote
RE: plafondplaten, schilderen of behangen?
M.m.  schreef op: 23-03-2014 20:41:07
Hoi, dat is hier al een probleem. De platen liggen niet zo netjes... ook de spijkers zitten overal weer anders... echt provisorisch.... misschien toch maar schilderen?
 
Quote
RE: plafondplaten, schilderen of behangen?
Femke  schreef op: 23-03-2014 20:55:30
behangen zou ik zowieso niet doen in een ruimte die je niet stookt..tja als je echt mooi wil nieuwe platen erover, maar dat kan aardig oplopen in kosten. Dus als het plastic is dan moet je het gewoon goed schoon kunnen maken en goed boenen met een sterk schoonmaakspul...als de ondergrond toch iets van hout is dan verven, maar dat kan weer niet met latex, dan moet je echte hout lak gebruiken..tja en dan ben je ook wel wat kwijt een blik is zo weggeverfd...misschien kom je dan toch weer goedkoper uit als je er een paar gipsplaten tegen aanzet en die aflatext, gipsplaten zijn niet zo duur, de gipsschroeven wel....tja en anders zou ik eenmooi stuk doek halen op de markt of bij de ikea ( oude dekbedovertrek?) en die ertegenaan nieten, geeft best een leuke sfeer, isoleert wat en oogt weer even nejes...
 
Quote
RE: plafondplaten, schilderen of behangen?
M.m.  schreef op: 23-03-2014 21:00:24
Dat is ook nog een leuk idee! Strak er tegenaan nieten? Ja, dat lijkt me best een goed alternatief!

Dat vind ik altijd zon lastige afweging. Het is 'maar' het tuinhuisje. Maar webrengen er ook best wat tijd door! Dus beetje gezellig mag wel. Ook al ligt het meestal vol met tuingereedschap en buitenspeelgoed! We eten en overnachten er ook wel eens.
 
Quote
RE: plafondplaten, schilderen of behangen?
M.m.  schreef op: 23-03-2014 21:02:32
Zou je dan voor een effen stof gaan of iets met een werkje?
 
Quote
RE: plafondplaten, schilderen of behangen?
Mam Van Twee  schreef op: 24-03-2014 14:43:12
werkje, want op effen zie je vlekken veel sneller.
Iets met werkje en handig kleurtje waardoor vochtvlekken minder opvallen is dan waarschijnlijk handiger.

Of iets van voille
 
Quote
RE: plafondplaten, schilderen of behangen?
Cora38  schreef op: 24-03-2014 14:46:29
Mocht je nog gaan schilderen dan moet je de plekken waar het gelekt heeft en er vochtplekken zijn behandelen met speciale verf. Anders zie je die vlekken door de verf heen. Ze hebben daar spuitbussen voor bij de bouwmarkt.
 
Quote
RE: plafondplaten, schilderen of behangen?
Femke  schreef op: 24-03-2014 16:07:33
ja als het nu niet meer lekt dan gewoon een effen patroon, maar ja dat blijft wel persoonlijk, wordt het ook een stuk lastiger om het recht tenieten, want dan moet ook je werkje/patroon recht lopen ik ben van licht en ruimte dus zou voor iets van ecru of wit of lichtblauw gaan...en tja ik heb zonder lekkage nooit vlekken op mijn plafond...Het makkelijkste om op te hangen is door bijv in je nok te beginnen met een lat waar je stof goed strak is op vast geniet, als je hem dan een zeg maar 1 slag oprolt ben je die nietjes ook alweer kwijt, die vastzetten met een paar schroeven  en dan trek je hem naar de rand toe en span je hem net zo strak als je hem wilt. Tja en oude vochtvlekken kun je gewoon schuren en schoonmaken, de huidige lak maar ook latexverfen kunnen dit prima aan...tenzij je het over schimmelvorimig hebt..
 
Quote
Navigatie


Reageren op plafondplaten, schilderen of behangen?
Naam
Bericht