Menu
 

Topic:

Vreemd gaan

Ano  schreef op: 18-03-2014 14:15:22
Ik schrijf anoniem omdat het een heel persoonlijk situatie betreft, ik zit er enorm mee en wil even van me af schrijven. Zal een beetje wazig verhaal zijn, sorry daarvoor.

Een familielid wat zeer dichtbij mij staat is getrouwd met een man. Er zijn kinderen in het spel. Mijn zusje en ik vermoeden al jaren dat hij vreemd gaat. Signalen die we oppicken.
Hij gaat veel uit, drinkt stevig, komt laat, soms niet thuis, flirt met alles en iedereen. Zijn gedrag is doorgaans vrijpostig te noemen. Iemand die wij kennen heeft nu vertelt dat die man opgebiecht heeft, onder het genot van een biertje, dat hij vreemd is gegaan met een vrouw die ik ken. Na jaren van vermoeden dacht ik dat misschien we nu wel wat feiten op tafel zouden kunnen krijgen. Dus ik heb die vrouw benaderd. Ze zegt dat er niets gebeurd is maar dat het wel die richting op ging. De vrouw zelf heeft het toen afgewend want zit zelf ook in een relatie en wil die niet kwijt. Maar ze zegt wel dat hij ook tegen haar verteld heeft veelvuldig vreemd te gaan.

Nou heb ik nog steeds geen feiten alleen woorden van die zegt dat die heeft gezegd dat...enz.enz.
Wat moet ik er nu mee? Het zit me zo dwars. Moet ik het vertellen aan familielid? Moet ik haar partner er op aanspreken? Inmiddels weet partner ook dat wij verhalen hebben gehoord want vrouw heeft  het weer doorgebrieft naar partner en partner is weer naar kennis gegaan zo van: "he, wat heb je die familie lopen vertellen"

Daar komt nog bij dat mijn familielid psychisch niet goed in haar vel zit. Ze heeft veel aan haar hoofd. Ik maak me zorgen of ze zo'n boodschap wel aan kan. Aan de andere kant heeft ze wel eens laten vallen dat ze soms wou dat haar man maar naar een ander zou gaan voor seks want zij heeft er helemaal niets mee en hij heeft juist een te groot libido. Ik weet niet in hoeverre ze dit echt meent. Moet ik me wel met hun relatie gaan bemoeien? Aan de andere kant, als ik zou horen dat achteraf iedereen afwist van de uitstapjes van mijn ontrouwe man behalve ikzelf dan zou ik echt heel pissig zijn op mijn familie.
Zelf denk ik dat ze er niet van op de hoogte is maar wel haar ogen sluit voor bepaalde gebeurtennissen.
Ik ben benieuwd naar jullie mening hierover.


 
Quote
Navigatie
RE: Vreemd gaan
Lonneke  schreef op: 18-03-2014 14:25:22
Nee ik zou mij er echt niet mee bemoeien
 
Quote
RE: Vreemd gaan
Boterbloem  schreef op: 18-03-2014 14:27:43
Ik zou het niet aan die vrouw zeggen (tenminste, nu nog niet).
Dat is de taak van die man. Je hebt verhalen en geen feiten, je weet niet zeker of het klopt wat anderen zeggen. Dus ik zou hem (samen met mijn partner) wel confronteren (op een liefdevolle wijze) en aangeven dat wanneer dit waar is dat hij dit toch moet vertellen. Want de partner heeft recht op eerlijkheid. Een stukje respect naar de ander toe.
Maar voor hetzelfde is het niet waar...
 
Quote
RE: Vreemd gaan
Ano  schreef op: 18-03-2014 14:35:06
Ja dat is dus het lastige. Ik heb geen bewijzen. Het is ook maar de vraag of ik die ooit zou krijgen. Intussen spelen wij mooi weer als we met de familie bij elkaar zijn. Ik vind het een bizarre situatie.
 
Quote
RE: Vreemd gaan
Onsjanneke  schreef op: 18-03-2014 14:45:54

Quote ano:
Aan de andere kant, als ik zou horen dat achteraf iedereen afwist van de uitstapjes van mijn ontrouwe man behalve ikzelf dan zou ik echt heel pissig zijn op mijn familie.



Dat is precies de reden dat ik al niet op speurtocht zou gaan. Zo maak je de situatie wel heel complex. Of allerlei verhalen zou willen aanhoren via via.

Ik ben het verder met Boterbloem eens. Hoewel je geen harde bewijzen hebt zijn er wel hele sterke vermoedens. Dus ik zou haar man daar wel op aanspreken. En het verder laten rusten.
 
Quote
RE: Vreemd gaan
Myself  schreef op: 18-03-2014 15:45:16
Oef....ik heb ook in jouw situatie gezeten, toen is het via via uitgekomen en ik voelde me rot omdat ik niet aangespoord had bij de vreemdganger om het op te biechten.
Maar weet je, die was zo slim en voor mij toendertijd dominant, dat ik gewoon monddood gemaakt werd voor mijn gevoel.

Opnieuw in deze situatie zou ik het anders doen, ik zou praten met de vreemdganger en hem een tijd geven om het zelf te vertellen, en zo niet doe ik het alsnog.

Ik heb er één ding van geleerd, ik liet het ook mijn probleem worden en dat wil ik nooit meer laten gebeuren.
 
Quote
RE: Vreemd gaan
Blauwtje  schreef op: 18-03-2014 15:49:25
ik hou me er niet mee willen bemoeien.
 
Quote
RE: Vreemd gaan
Anne  schreef op: 18-03-2014 16:19:01
Nee ik zou me er toch ook niet mee bemoeien , je hebt geen bewijzen alleen vermoedens
 
Quote
RE: Vreemd gaan
Jolijn  schreef op: 18-03-2014 16:28:31
Soms gaat het ook slecht met mensen omdat er van alles mis is en ze hun vinger er niet op kunnen leggen en de verkeerde dingen proberen om het weer goed te krijgen.

Je zou haar eens kunnen vragen om advies over wat je wel en niet moet zeggen. Zeg gewoon dat het om een collega ofzo gaat, die voor jouw dilemma staat. Hoor je meteen hoe zij erover denkt.
 
Quote
RE: Vreemd gaan
Anmv3  schreef op: 18-03-2014 16:29:42
Ligt er ook een beetje aan wat de relatie met de vrouw is.
Als het mijn zus zou zijn en haar man zou vreemd gaan dan kreeg ze
het echt wel te horen van me...
 
Quote
RE: Vreemd gaan
Ano  schreef op: 18-03-2014 18:15:48
Jolijn, dat denkt mijn zus dus ook. Dat die klachten ergens vandaan komen. Misschien wel omdat er onbewust toch iets knaagt.

An, ook als je geen feiten in handen hebt?

Myzelf, hier hetzelfde type man , mondig..een toneelspeler. Hij zal in alle toonaarden ontkennen. En zo dat je er zelf nog in gaat geloven ook.
 
Quote
RE: Vreemd gaan
Alice  schreef op: 18-03-2014 18:41:09
Ik denk dat de meeste vrouwen het wel weten als hun vent vreemd gaat, zeker als het vaak en veel is. 
Dus misschien heeft zij haar redenen om het niet te willen weten of er iets mee te doen.. ?

 
Quote
RE: Vreemd gaan
Belske  schreef op: 18-03-2014 18:59:24

Quote ano:
Moet ik me wel met hun relatie gaan bemoeien?



Nee. En ik zou persoonlijk nooit die ene vrouw zijn gaan uitvragen, ik vind dat eerder naar nieuwsgierigheid neigen dan naar bezorgdheid.
 
Quote
RE: Vreemd gaan
Jolanda1974  schreef op: 18-03-2014 19:05:23
Ik vind dat het ligt aan de relatie die je hebt met die vrouw, heb je een goede relatie dan zou je dit moeten kunnen bespreken. Niet in de directe vorm maar meer op een manier van "ik hoor verhalen en ik maak me zorgen". Dan is het aan haar wat zij ermee doet.

In mijn nabijheid is dit ook aan de gang (vriendin en haar man) maar zij sluit haar ogen terwijl ze weet wat er aan de gang is. Wie ben ik dan om het haar er weer in te wrijven. Maar ik spreek wel regelmatig mijn zorgen uit naar haar toe. Maar zij wil het niet zien, terwijl een blind paard nog niet waar haar vent mee bezig is.

persoonlijk zou ik het wel willen weten als er verhalen over mijn man of mij de ronde doen, zeker van de mensen die dicht bij ons staan. 
 
Quote
RE: Vreemd gaan
Ano  schreef op: 18-03-2014 20:38:39

Quote Jolanda1974:
Ik vind dat het ligt aan de relatie die je hebt met die vrouw, heb je een goede relatie dan zou je dit moeten kunnen bespreken. Niet in de directe vorm maar meer op een manier van "ik hoor verhalen en ik maak me zorgen". Dan is het aan haar wat zij ermee doet.
 



Vrouw in kwestie is dus een goede vriendin van mij. Ik heb gevraagd of er iets tussen hen speelt.

Nieuwgierigheid zou ik het niet noemen. Bezorgdheid over mijn familielid die in de zeik wordt genomen wel. Ik wil helemaal niet weten wat die vent allemaal uitvreet maar ik wil wel weten of hij mijn familielid bedonderd.
 
Quote
RE: Vreemd gaan
Anmv3  schreef op: 19-03-2014 09:55:06
Ook als ik geen directe bewijzen heb zou ik het bespreekbaar maken.
Daar ben je toch familie,goede vrienden voor ?

Inderdaad net zoals Jolanda zegt, kenbaar maken dat je je zorgen maakt omdat er zoveel
praatjes rondgaan etc.

Zou het zelf vreselijk vinden als het halve dorp/familie weet dat mijn man het bij een ander zoekt en niemand mij daarvan
op de hoogte zou stellen.

Misschien weet die vrouw het zelf ook wel, maar sluit ze haar ogen ervoor. Als je het bespreekbaar maakt kom je zulke
dingen te weten van elkaar en hoef jij je er geen zorgen meer om te maken, nouja wel zorgen, maar het niet geheim te houden voor haar
 
Quote
RE: Vreemd gaan
Anmv3  schreef op: 19-03-2014 09:56:16
En tuurlijk zou ik als een berg tegen het gesprek opzien, zo "makkelijk" als ik het
hier opschrijf zou ik het niet vinden..
 
Quote
RE: Vreemd gaan
Boterbloem  schreef op: 19-03-2014 11:44:58
Weet je, als het wel zo is kan de vrouw nog gevaar lopen ook... Heb het ooit meegemaakt dat de vrouw daarna allemaal testen doormoest zoals voor AIDS. Als hij daadwerkelijk met andere vrouwen het bed zou delen, wie zegt dat hij het dan veilig doet. Als ik er vanaf weet vind ik het mijn plicht om daar wel wat mee te doen. Daarbij zou ik mij altijd schuldig voelen als ik wist van een eventueel losbandig leven, maar dat ik er niets mee had gedaan en later blijkt diegene ernstig ziek te zijn er van. Ze zou niet de eerste zijn helaas.

MAAR ga nooit alleen. Ten eerste als hij makkelijk je van gedachten veranderd is het goed samen te zijn. Ten tweede voor de veiligheid alleen al nooit alleen doen, ten derde, hij weet dat het niet enkel bij jou bekend is en daarbij kan hij moeilijker dreigen als hij zich in het nauw gedreven voelt.

Ik zou sowieso aangeven dat ik over 1 maand bijvorobeeld een gesprek zou hebben met haar dus dat hij tot dan de tijd heeft om eerlijk te zijn. Dat je daarna je zorgen deelt met die vrouw. Dat je het belang benadrukt van dat hij het zelf eerlijk zegt.
 
Quote
RE: Vreemd gaan
Ma Dalton  schreef op: 19-03-2014 14:10:45
Ik zou gewoon met haar praten en eerlijk zijn. Dat er praatjes rondgaan. Dat jij niet weet wat er waar is. hoe het met HAAR gaat. Of zij die verhalen ook gehoord heeft. Hoe pijnlijk dat moet zijn. En of je haar kunt helpen Met wat dan ook. 
 
Quote
RE: Vreemd gaan
Ano  schreef op: 19-03-2014 14:12:16
pff, tja Boterbloem, daar heb ik ook nog niet eens bij stil gestaan. Dat hij het misschien helemaal niet veilig doet en dat zij gevaar loopt.
Ik vind het wel moeilijk hoor.
Ook om hem te confronteren. Het klinkt als iets uit een film. Begrijpen jullie wat ik bedoel?
Om dat dan samen te doen is wel een goed tip. Dan zou ik het samen met mijn zusje doen. Ik denk niet dat hij agressief zou worden maar je weet idd nooit wat voor gekke sprongen iemand maakt die in het nauw zit.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Vreemd gaan
Naam
Bericht