Menu
 

Topic:

Hoort dit bij de leeftijd

Anoniem  schreef op: 12-03-2014 20:40:06

Mijn zoon (4) is de laatste tijd heel opstandig thuis (op school niet) hij komt al boos thuis, is heel erg grenzen aan het zoeken net toch nog even doorgaan als ik hem voor de laatste keer waarschuw en dan hard huilen en direct roepen dat hij het nooit meer doe als ik hem straf geeft.

Vorige week voorval buiten gehad met een ander kindje, ik heb het zelf niet gezien maar kwam ineens huilend naar achteren, hij was naar achteren gestuurd door een buurman omdat hij een fietsje van een kindje had omgeduwd en had gelachen toen deze buurman zei dat hij dit niet moest doen. (het lachen is voor mijn idee een vorm van geen houding weten te geven en weten dat hij fout zit) maar het gedrag kan gewoon niet. Ik heb hem binnen duidelijk toe gesproken en daarna met hem naar het kindje gegaan om hem sorry te laten zeggen, later waren ze samen aan het spelen.

Hij was altijd erg gezellig aan het kletsen met buren en andere oudere kinderen hier maar nu is hij vaak kort en boos ook tegen hun, als ze wat vragen is zijn reacties vaak ik heb geen tijd om te praten en loopt met een boos gezicht weg.

Misschien fout van mij maar ik durf hem buiten bijna niet meer alleen te laten bang dat er iets gebeurd. Misschien moet ik dit meer loslaten maar ik vind het zo vervelend dat ik in bepaalde situaties dan niet kan sturen.

Ik merk dat mijn zoon erg veranderd, vaak boos kijkt en praat ik herken hem totaal niet zo! Ik ben benieuwd of jullie dit herkennen bij deze leeftijd.

Juf pas gesproken die geeft aan die niet te herkennen van school, hij wil hier alles goed doen en had zich strikt aan de regels in de klas. Ik merk ook dat hij geirriteerd is als andere kinderen dit niet doen dit verteld hij namelijk altijd thuis. 

 
Quote
Navigatie
RE: Hoort dit bij de leeftijd
Martine  schreef op: 12-03-2014 21:00:22
Hoe oud is hij precies, sinds wanneer gaat hij naar school?
 
Quote
RE: Hoort dit bij de leeftijd
Anne  schreef op: 12-03-2014 21:04:15

Quote Martine:
Hoe oud is hij precies, sinds wanneer gaat hij naar school?


het bericht begint met quote 'Mijn zoon (4)'v
 
Quote
RE: Hoort dit bij de leeftijd
Anne  schreef op: 12-03-2014 21:07:53
TO is hij niet gewoon moe? En ja hier was 4 wel de leeftijd waarop ze tegen begon te spreken.. het eigen ikje groeit natuurlijk
 
Quote
RE: Hoort dit bij de leeftijd
Anoniem  schreef op: 12-03-2014 21:18:12
Hij zit sinds januari op school dus nog erg kort. Ja hij is ook moe maar zou daar dat gedrag van buiten ook mee te maken hebben? lijkt mij niet echt.

Hij is ook om de haverklap ziek dus dat schiet ook niet echt op.

JA dat is waar dat het eigen ikje groeit maar zijn gedrag naar de buren etc. snap ik gewoon niet zo goed omdat hij altijd heerlijk aan het kletsen was en nu ineens zo boos doet tegen veel mensen en tegen ons. En op school doet hij dit weer niet.
 
Quote
RE: Hoort dit bij de leeftijd
Xxx  schreef op: 12-03-2014 21:20:00
Als hij op school alleen maar sociaal goedgekeurd gedrag vertoond is dit een manier om zich thuis te ontladen.

Mijn zoon heeft dit ook heel erg.
Op school de goed luisterende, slimme, correcte jongens, maar ergens moet hij zijn ontlading kwijt en dat is thuis waar hij zich vertrouwd voelt bij papa en mama.

Nee het is niet goed te keuren, maar wat hier helpt is praten, praten, praten. Straffen werkt bij hem averechts aangezien hij dan helemaal flipt. Een time-out en praten/uitleggen is hier de oplossing.
 
Quote
RE: Hoort dit bij de leeftijd
Annie  schreef op: 12-03-2014 21:43:16
Hoort bij de leeftijd. Het klinkt alsof hij thuis even moet ontladen en dat hij nog erg moe is. Ik zou bewust wat rustdagen inlassen. Dus even poort op slot en niet buiten spelen en geen vriendjes over de vloer maar even lekker niks.
 
Quote
RE: Hoort dit bij de leeftijd
Anne Mv 3  schreef op: 12-03-2014 22:03:04
Het lijkt er idd op dat hij thuis moet ontladen, school is nog erg intensief en hij doet enorm zijn best om daar gewenst gedrag te laten zien.
Misschien kan hij af en toe een middag of een dag thuis blijven? Gaat hij naar de BSO?
Het kost hem blijkbaar enorm veel energie, school - ziek zijn... gun hem ook rust!
 
Quote
RE: Hoort dit bij de leeftijd
Anoniem  schreef op: 12-03-2014 22:23:01
Ja dat zou inderdaad goed kunnen dat het ontlading is na schooltijd! Ik probeer hem af en toe thuis te houden maar dan is hij boos omdat hij toch anaar school gaat.

Hij wil vaak uit school buiten spelen en er staan ook constant kinderen aan de deur die komen vragen of hij buiten komt super leuk natuurlijk maar zodra hij dan buiten is word hij zo druk (ik woon aa een plein waar heel veel kinderen spelen) het lijkt of hij het dan allemaal niet meer overziet. Als ik hem binnen haal is het huilen omdat hij toch anar buiten wil.

Het lijkt er soms op dat hij meer wil dan dat hij aankan op het moment. Het is een heel gevoelig mannetje, want alles wil horen en zien en moeilijk prikkels kan verwerken. Dus ik geloof ook echt wel dat het allemaal veel voor hem is.

Maar dat plagen buiten dat kan toch geen vermoeidheid zijn? sorry voor de vele vragen maar het is mijn oudste dus allemaal nieuw voor mij , we waren altijd samen en nu merk ik dat hij losser van mij komt dit vind ik ook best moeilijk ik wil gaarg de grip op hem houden maar dit lukt niet altijd meer. Misschien moet ik ook leren om hem meer los te laten.
 
Quote
RE: Hoort dit bij de leeftijd
Annie  schreef op: 12-03-2014 22:28:32
Als je op school ineens de kleinste bent en de hele dag op je tenen moet lopen, is het soms 'fijn' afreageren op een weerlozer slachtoffer dan jijzelf. 

Binnen houden moet geen straf voor hem zijn. Maar verpak het als. 'Morgen geen vriendjes en niet buitenspelen' dan hebben we een dagje rust en gaan we een filmpje kijken/samen stukje fietsen of wandelen/samen koken... Hier balen ze er soms wel cn, maar als het aangekondigd is en we gaan iets rustigs (zonder veel andere kinderen) doen dan vinden ze het vaak toch wel leuk.

 
Quote
RE: Hoort dit bij de leeftijd
Danimvsenna  schreef op: 13-03-2014 11:06:30
Ja, ik denk dat het bij de leeftijd hoort.
Senna is de laatste tijd ook opstandig, brutaal en loopt met een chagerijnige kop rond.
Maar op school is ze lief, sociaal en een engeltje...
 
Quote
RE: Hoort dit bij de leeftijd
Onsjanneke  schreef op: 13-03-2014 11:13:37
Ik ben het met Annie eens.

Creeer rust.

Wij gingen die eerste maanden  vaak samen koken, filmpje kijken, alleen spelen in de achtertuin, stapel boeken uitzoeken in de bieb en lekker lezen....vooral veel dingen zonder andere kinderen (muv kleine zus).

Mijn zoontje beleeft ook alles intens. Hij had die momenten samen echt nodig. Vaak kwamen er op die momenten ook verhalen los over school, juf etc. School kostte hem heel veel energie, en dan met name de interactie met de kinderen en de juf.

Hij is nu net 5, en merk dat hij sociaal-emotioneel echt een enorme sprong heeft gemaakt. Zit heerlijk in zijn vel. Is niet meer zo boos en gefrustreerd. En school kost ook geen extra energie meer.

Maar die eerste maanden waren voor hem een enorme hobbel.
 
Quote
RE: Hoort dit bij de leeftijd
Orange  schreef op: 13-03-2014 20:11:42
Mijn zoon was erg boos en gefrustreerd omdat er alleen maar gespeeld werd en hij na twee weken vond dat hij wel toe was aan groep 2. Want daar maakten ze werkjes. 
 
Quote
RE: Hoort dit bij de leeftijd
Anoniem  schreef op: 15-03-2014 10:26:58
Sorry voor de late reactie, drukke dagen gehad.

Ik merk dat bij mijn zoon straf ook niet goed werkt maar hoe voeren jullie zo'n time out in? Ik heb hem vanmorgen op zijn kamer gezet om even tot rust te komen, hij word dan zo ontzettend boos uiteindelijk als hij rustig is ga ik er dan heen en dan doet hij net of er niets aan de hand was en doet er lacherig over, eenmaal beneden begint het dan gewoon weer opnieuw.

Danimvsenna: Lastig he, er is geen normaa gesprek te voeren alles is stom en word hij boos om. 

Rust is inderdaad heel belangrijk als ik een boekje of spelletje met hem gaat doen is er ineens helemaal niets meer aan de hand. Hij zit echt met zichzelf in de knoop van mijn man moet hij helemaal neits hebben en hij wil dat ik hem telkens optil en gaat dan gerust spontaan hard huilen terwijl er niets bijzonders gebeurd.

Rust is wel lastig voor hem want zodra hij kinderen voor ziet spelen wil  hij toch naar buiten spelen.

Zo dat is ook pittig sis, gaat eht wel goed als jij mee naar buiten gaat? ja dat merk ik ook maar aan de andere kant zoekt mijn zoon op het moment ook echt meer geborgenheid dus die wisselwerking is voor hem denk ik erg lastig.
 
Quote
RE: Hoort dit bij de leeftijd
Corine  schreef op: 15-03-2014 12:20:30
Time-out is hier niet op de kamer maar in de gang (zodat ik nog een beetje zicht erop heb)
Daarna vraag ik aan hun waarom moest je op de gang? En vertel ik wat ik vervelend vond.

Denk ook dat hij hetschoolgebeuren moet verwerken. Misschien als hij uit school komt even een rustmomentje inbouwen? Dus samen drinken even binnen/ in de tuin spelen en daarna (half uur/uurtje later) op het plein spelen?

Hier komt het misschien nog met Lucas, nog 2 weekjes en dan eindelijk naar school
 
Quote
Navigatie


Reageren op Hoort dit bij de leeftijd
Naam
Bericht