Menu
 

Topic:

4 verschillende juffen in 1 week

Erna  schreef op: 13-01-2012 22:38:13
Mijn dochter is eind vorig jaar net 5 geworden en zit in groep 2. Een heel onrustige groep sinds dat ze op school is begonnen. De leerkracht viel al snel uit vanwege een langdurige blessure. En wekenlang werd de klas opgesplitst of kwam er een invaljuf.

Met dit schooljaar hadden we gehoopt dat het beter zou worden, maar helaas. Haar juf werd zwanger en met de bijbehorende kwaaltjes is ze inmiddels toch al vaak uitgevallen. Ook al eens dat ze 2 wk niet voor de klas mocht staan omdat er 5e ziekte heerste in de klas. Dus weer opsplitsen of vervanging.

En ja hoor, deze week is het weer raak: de juf is weer ziek. Dus werd de klas woensdag en donderdag opgesplitst. Dat waren al 2 dagen met 2 andere juffen. En vandaag kwam er een invaljuf van buiten de school.

Ik baal er zo ontzettend van! Ik merk dat het mijn dochter helemaal niet goed doet. Ze voelt ze echt niet veilig op school en laat er helemaal niet zien wat ze allemaal al kan. Er is inmiddels al sprake van dat ze dit jaar zal blijven zitten omdat ze sociaal emotioneel achterloopt. Maar wij krijgen meer en meer het idee dat dit niet aan haar ligt, maar door alle onrust binnen haar klas. Ze is ook heel anders op school dan dat ze thuis is (heb ook een topic geopend onder zorgenkindjes, over het verslag van de psycholoog). En tot nu toe wordt de oorzaak alleen maar bij mijn dochter gezocht en dat staat me steeds meer tegen.

Vandaag heb ik een klacht ingediend bij school. Ik vind dit gewoon echt niet kunnen. Terloops kreeg ik het hier met een andere moeder op het schoolplein over en die was het helemaal met me eens. Maar ik ben op dat gebied altijd zo onzeker als de pest. Ben altijd bang dat ik maar een zeur ben enz enz...

Wat vinden jullie hier eigenlijk van en wat zouden jullie doen?
 
Quote
Navigatie
RE: 4 verschillende juffen in 1 week
Blauwtje  schreef op: 13-01-2012 22:46:33
Ik snap je volledig hoor, maar ik vraag me af, wat kun je hieraan doen?
 
Quote
RE: 4 verschillende juffen in 1 week
Anoniem  schreef op: 13-01-2012 22:50:04
Heel lastig, de school kan hier wellicht ook niets aan veranderen. Anders zouden ze het vast doen, maar in sommige gebieden van nederland liggen de leerkrachten niet voor het oprapen. Is er nog een andere kleutergroep, misschien kan ze daarheen als zij er zo slecht tegen kan??
 
Quote
RE: 4 verschillende juffen in 1 week
Anoniem  schreef op: 13-01-2012 23:01:36
goed van je om het aan te geven!
hopen dat met ju ook andere moeders het doen.

Hier is ook zoiets geweest.
3/4juffen in 1 week, van de ene klas naar de andere klas, kindjes werden er onrustig door, veel huilende kinderen, ook hier hebben de moeders het aangegeven dat het zo niet meer langer kon.

Inmiddels is er nu 1 stagiere en 2juffen 1 op Ma/din/woen en andere juf op de don/vrij en dat gaat goed, kindjes weten weer waar ze aan toe zijn en rust is weer wedergekeerd.



 
Quote
RE: 4 verschillende juffen in 1 week
Miranda0909  schreef op: 13-01-2012 23:06:41
Wel goed dat je het hebt aangegeven, maar ik weet ook uit eigen ervaring dat het vaak ook overmacht is.
Ik zit in het speciaal onderwijs en soms zijn er gewoon haast geen invallers beschikbaar (ook omdat niet iedereen in het speciaal onderwijs wil/kan invallen)

Ik hoop dat het verbetert bij jullie, dit is absoluut niet ideaal natuurlijk, succes
 
Quote
RE: 4 verschillende juffen in 1 week
Mafkees  schreef op: 13-01-2012 23:15:55
heel lastig, helemaal als je denkt dat je dochter eronder lijdt.

maar ik denk dat er weinig aan gedaan kan worden, pure overmacht, pure pech

wel goed dat je het aan hebt gegeven
 
Quote
RE: 4 verschillende juffen in 1 week
Erna  schreef op: 14-01-2012 07:33:15
Ja, dat is speelt natuurlijk ook mee. Ik weet heel goed dat het overmacht is en dat school echt heel goed z'n best doet om het zo goed mogelijk op te lossen. Maar ja, ik moet gewoon voor het belang van mijn dochter opkomen, he? Heb gelukkig ook heel veel goede ervaringen met deze school..

Kijk, tot nu toe zijn we er eigenlijk altijd vanuit gegaan dat het probleem meer bij mijn dochter ligt dan bij school. Zij heeft al langere tijd fysio gehad en toen ze begon op school heb ik nog uitgebreide gesprekken gehad met haar fysio. Later ook in overleg met haar besloten om een psycholoog erbij te halen. Die oordeelde kortgeleden dat ze best eens autistisch zou kunnen zijn. Nu zien wij het eerlijk gezegd heel anders, omdat ze dat gedrag alleen maar op school laat zien... Maar goed, stel dat ze het wel is, dan is deze situatie echt verschrikkelijk voor haar. En op dit moment is het zo dat ze ws aan het einde van het jaar blijft zitten hierom, terwijl ze cognitief wel echt aan groep 3 toe is.

Ze zou op zich overgeplaatst kunnen worden naar een andere groep (er zijn 5 kleutergroepen) en ja, persoonlijk weet ik allang bij wie (de kleuterjuf waar mijn middelste is geweest is echt een Kei met hoofdletter). Maar ik denk niet dat ik mijn dochter daarmee help. Moet ze zich in een half jaar helemaal weer aan een nieuwe klas gaan wennen, weg bij haar vriendjes.

Oh, ik vind het zo lastig allemaal. Natuurlijk begrijp ik school, maar ik word tegelijkertijd woest als ik zie wat mijn dochter (en haar klasgenoten!) op deze manier wordt aangedaan...
 
Quote
RE: 4 verschillende juffen in 1 week
Mammie  schreef op: 14-01-2012 08:47:46
Hier het zelfde verhaal,maar dan zelfs met 4 juffen op 1 dag.t...oen ben ik uit mn vel gesprongen.en dit was dan meerdere kerenperweek. Ze hebben het nu iets aan gepastmaar hij blijft 4 juffen per week houden.ik ben het er niet mee eens maar wat moet je?
 
Quote
RE: 4 verschillende juffen in 1 week
Tamaramvc&f  schreef op: 14-01-2012 20:59:03
Ja dat is heel vervelend, maar idd wat kan je eraan doen, anders dan zoveel mogelijk ouders vinden die het ook vervelend vinden en waarbij de kindjes eronder lijden en dan een klacht indienen. Tuurlijk is het ook vaak overmacht vd school, dat snap ik, maar het heeft wel degelijk uitwerking op veel kinderen hoor. Christiano had op zn vorige school ook soms 3 juffen per week, dat is voor hem gewoon teveel, helemaal als er 'opeens' een ander komt. Christiano is erg vd regels en structuur, op een gegeven moment weet ie op welke dag welke juf is, en zodra dat anders is zie je dat heel snel bij hem terug in zn gedrag. Nu op zn nieuwe school, waar hij op zit sinds we verhuist zijn heeft hij twee juffen voor de klas, en die werken vaste dagen, en ja tuurlijk is die ook weleens ziek, maar de structuur is er meer. Zoiezo is de klasverdeling hier ook stukken beter, veel rustiger en kleinere klassen.
 
Quote
RE: 4 verschillende juffen in 1 week
Channy81  schreef op: 14-01-2012 21:15:29
Ik herken het ook, vorig jaar begon mijn dochter in groep 4 met 2 verschillende juffen, eentje werd ziek en werden ze onderverdeelt, eindelijk een invaller, maar die ging na 2 weken weer weg, omdat wij als ouder zijnde het echt een slechte leraar vonden, toen weer opgespitst, toen weer een stagiare, en toen weer opgesplitst, nu merken wij dat ze in groep 5 er last van hebben gehad omdat van de 21 kinderen er 18 moeite hebben om mee te komen met rekenstof wat ze in groep 4 hebben moeten leren.
 
Quote
RE: 4 verschillende juffen in 1 week
Erna  schreef op: 15-01-2012 21:17:45
Jee, er zijn dus best veel ouders die hier ervaring mee hebben...

Vandaag vroeg m'n dochter: "mama, welke juf heb ik morgen?". En dan baal ik ervan dat ik daar het antwoord niet op heb...
 
Quote
Navigatie


Reageren op 4 verschillende juffen in 1 week
Naam
Bericht