Menu
 

Topic:

Wanneer cito uitslag?

Pien  schreef op: 05-03-2014 17:45:02
Weten jullie wanneer jullie groep 8 leerlingen de uitslag krijgen van de cito toets. De een zegt maandag 10 maart en de andere dinsdag 11 maart. Ik weet het niet en mijn zoon weet het ook niet. We hebben nu vakantie dus navragen kan niet.
 
Quote
Navigatie
RE: Wanneer cito uitslag?
An  schreef op: 11-03-2014 09:24:19

Quote Pien:
Hier doet de meester het bewust ieder jaar zo om de kinderen te leren dat ieder kind zijn best heeft gedaan. Een stukje besef kweken dat ieder kind anders is en niet minder of meer. Hij zei ook er is er een wie het hardst lacht en een wie het harts huilt en zo is het leven. Stukje voorbereiding ook op de middelbare school.



De meester kan het leuk vertellen, maar ik vind dat de citoscores prive moeten zijn. Later als je werkt gaat het bedrijf toch ook niet in het bijzijn van iedereen alle salarissen oplezen. Dat voelt denk ik een beetje hetzelfde.

De uitspraak dat "ieder kind zijn best heeft gedaan" vind ik ook erg vreemd. Ik weet dat er kinderen zijn die absoluut hun best niet doen en een hele hoge score halen en dat er kinderen zijn die meer dan hun best doen en een hele lage score halen.
 
Quote
RE: Wanneer cito uitslag?
L.  schreef op: 11-03-2014 09:46:05
 Daarbij kan het kind met de hoogste score er ook een 'stoornis' bij hebben, is een ander kind lang ziek geweest  en daarom moet je elke score is het juiste perspectief plaatsen, dat kunnen medeleerlingen niet. Ben er voor de dat de score meegegeven wordt en later met leerling en ouders bespreken.
 
Quote
RE: Wanneer cito uitslag?
Roze  schreef op: 11-03-2014 12:54:01
Hier wachten we met smart haha...
Mijn dochter heeft hem nog niet. Vandaag was haar juf ziek. Volgens een andere lkr was de uitslag binnen, maar hadden ze hem nog niet op papier , ze heeft dus niets meegekregen en morgen zijn ze vrij.


Mooie score voor je zoon, Pien.
Maar sorry, wat een verschrikkelijk manier om dit voor te lezen in de klas
Wij hebben dit jaar enorme uitschieters naar boven op de school waar ik werk (ook 550), maar ook 1 kind ontzettend laag. Dit kind heeft het zijn hele schooltijd al pittig gehad met heel veel begeleiding, lijkt me zo sneu als je dan aan het eind ook nog even duidelijk hebt dat je eindscore ver achterblijft vergeleken met de andere kinderen.

Hier hebben we maandagmiddagmiddag gebak gegeten met de collega's op de school waar ik werk, want de uitslag was boven verwachting.
Helemaal leuk, omdat we normaal nooit zo hoog scoren.



 
Quote
RE: Wanneer cito uitslag?
Sannie  schreef op: 11-03-2014 13:32:15
Mijn dochter krijgt vanmiddag de uitslag van de cito in een dichte envelop .en twee weken geleden de envelop waar het advies in stond .ze heeft havo/vwo .dus ben benieuwd of dat ook in de cito naar vorenkomt .
 
Quote
RE: Wanneer cito uitslag?
Chantal  schreef op: 11-03-2014 13:39:27
Als het goed is krijgt mij dochter ook vanmiddag de uitslag.ik heb do adviesgesprek.
vorig jaar had ze mavo advies omdat ze studievaardigheden slecht gemaakt had.
maar ze zou mavo/ havo kunnen halen zei de juf

nu heeft ze studievaardigheden goed bij gescoord.
dus hopen we op mavo/havo.
 Wij hebben nl ook een mavo/ havo brugklas..dus die gecombineerde adviezen zijn bij ons wel nog.
de cito word strenger beoordeeld en een klasgenootje had vorig jaar havo,nu had ze dus 538 punten dus net op het randje van havo.
ze heeft dus mavo/ havo gekregen,ze was zo verdrietig.
een ander klasgenootje had vorig jaar havo.( zei ze)
en nu heeft ze dus mavo advies gekregen,ook zij helemaal in tranen,!,

bij mijn dochter kan het alleen beter gaan.van mavo naar mavo/ havo.

komt goed maar is wel spannend toch?.
 
Quote
RE: Wanneer cito uitslag?
Sannie  schreef op: 11-03-2014 15:38:58
Mijn dochter heeft 541 punten .advies havo/vwo en donderdag gesprek op school
 
Quote
RE: Wanneer cito uitslag?
Niekie  schreef op: 11-03-2014 16:52:16
Hier vandaag! Score in envelop, gelukkig. 547 punten had mijn zoon.
 
Quote
RE: Wanneer cito uitslag?
Chantal  schreef op: 11-03-2014 17:02:31
Helaas hier zou de uitslag nog niet binnen zijn. Ben zooo benieuwd..

 
Quote
RE: Wanneer cito uitslag?
Vikki  schreef op: 11-03-2014 18:51:35
Maar is bij jullie die citoscore dan nog zo belangrijk? Mijn zoon zat vorig jaar in groep 8 en heeft in januari een advies gehad op papier(dus voor de cito). Met dat advies kon hij zich gaan inschrijven bij een school en hij werd daar dus ook aangenomen. De citoscore telde niet mee, voscholen konden wel al zijn citoresultaten van de basisschool in het systeem bekijken. Ik geloof dat na de cito je nog wel de uitslag moest inleveren, maar dat weet ik niet zeker. Zoon is uiteindelijk toch naar speciaal onderwijs gegaan.
 
Quote
RE: Wanneer cito uitslag?
Ma Dalton  schreef op: 11-03-2014 20:06:06
Pien, fijn dat je zoon het zo goed heeft gedaan. Ik hoor van anderen dat die cito's alleen nog een exra bevestiging zijn van wat al eerder is besloten.

dat een leraar een mooi verhaal verteld om die scores in de klas te melden.. dat het goed voor leerlingen zou zijn. Dat gaat natuurlijk nergens over. Het zegt niet altijd iets over hard werken, het zegt niet eens iets over kunnen.. want sommige kinderen scoren veel slechter op een gestandaardiseerde test dan je op basis van hun prestaties zou mogen verwachten.
Het enige waar het in dit geval iets van zegt is, dat het een leraar is, die de reacties van de kinderen op hun testscores wil zien...
Ik vind het echt niet kunnen dat dat zo in de klas wordt gemeld!
 
Quote
RE: Wanneer cito uitslag?
Sannie  schreef op: 11-03-2014 20:12:52
Nee hoor .we wisten het al in groep 7 dat het advies havo vwo was .en dat ze kijken na het leervolgsysteem .en het advies werd in groep 8 ook hetzelfde .en nu bevestigt het cito het ook .dus hier kijken echt niet naar de cito score
 
Quote
RE: Wanneer cito uitslag?
Pien  schreef op: 11-03-2014 22:03:57
Bij ons is het precies zo Sannie. Zoon had al minimaal havo advies gekregen, cito bevestigd dat het meer kan zijn. En zijn NIO was 110 dus dat klopt daar ook bij. Nu wordt het dus vwo advies.

tja en wat de meester betreft het zou zeker ook niet mijn manier zijn maar ja het is al gebeurd dus kan het niet meer veranderen. In ons geval is het zeker niet erg om te horen maar voor sommige wel.


 
Quote
RE: Wanneer cito uitslag?
Kyla  schreef op: 13-03-2014 10:19:38
Wij hebben gisteren de cito-uitslag gehoord. Vandaag krijgen de leerlingen de "nette" versie in een envelop mee. Er komt vwo advies uit, zoals we al verwacht hadden. We kunnen de papieren voor het voortgezet dus in orde maken!
 
Quote
RE: Wanneer cito uitslag?
Pien  schreef op: 13-03-2014 12:06:48
Fijn Kyla, hier dus ook vwo score!
 
Quote
RE: Wanneer cito uitslag?
Roze  schreef op: 13-03-2014 13:33:31
En hier nog steeds geen uitslag...
Volgens mijn dochter zei de juf vandaag of morgen. Kids hadden heftig geprotesteerd, dus reken nu wel op vanmiddag.
Vind het zooo laat!

Mijn dochter heeft een VWO schooladvies, maar ben toch wel erg benieud ook naar de CITO!
 
Quote
RE: Wanneer cito uitslag?
Roze  schreef op: 13-03-2014 13:34:10
benieuwd
 
Quote
RE: Wanneer cito uitslag?
Pien  schreef op: 13-03-2014 14:15:43
Dat vind ik ook laat. Wij wisten het maandag tussen de middag al en dinsdag na school officieel. Dus jullie school moet het al lang binnen hebben lijkt mij. Balen zeg!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wanneer cito uitslag?
Naam
Bericht