Menu
 

Topic:

Afvallen zonder sporten

Azra  schreef op: 24-02-2014 15:11:38
Hoe kan ik afvallen?! Ik haat sporten, ik heb slechte conditie, word ik heel snel moet en ik vind het gewoon martelen. Thuis heb ik een stepper, ik dwing me om af en toe erop te gaan oefenen, maar dan kan ik niet stoppen met naar de klok kijken. De leukste oefeningen vind ik met zo'n fitness bal, maar s avonds als alles opgeruimd is, zoontje in bed ligt, heb ik meestaal geen kracht meer. Ik ben qua huishouden heel actief, ik stop nooit, ik blijf maar bezig, ben ik echt niet van op de bank liggen. Wandelen vind ik leuk, dansen ook, maar mijn kind aankleden en naar buiten gaan vind ik zo lastig dat ik liever thuis blijf. En ja, ik kan van zoetigheid niet afblijven 

ik ben 167 en weeg 67kg (althans zo was het een tijdje geleden) maar het gaat niet om de kilo's maar om die banden op mijn buik. Ik heb het altijd slim kunnen verbergen met kleding maar het wordt steeds lastiger. Iemand tips?
 
Quote
Navigatie
RE: Afvallen zonder sporten
Duifje  schreef op: 24-02-2014 15:17:18
Afvallen zonder sporten is alleen mogelijk als je minder caloreën tot je neemt.
Wil je echter ook je spieren verstevigen dan heeft alleen afvallen niet zoveel zin en zal je er toch aan moeten geloven.
 
Quote
RE: Afvallen zonder sporten
Jolanda1974  schreef op: 24-02-2014 15:29:55
Afvallen is een combinatie van bewegen en je eetpatroon aanpassen wil je niet in een jo-jo effect terecht komen. Ik lees alleen maar smoesjes waarom het niet "kan". Een kind een jas aandoen is al te lastig?? een schop onder je kont moet je hebben.!
Gewoon doen! Het is heerlijk weer vandaag. Een wandeling is zo gemaakt. 
 
Quote
RE: Afvallen zonder sporten
Annie  schreef op: 24-02-2014 16:03:11
Lijkt mij eenvoudig. Als jij niet met kind naar buiten wilt. Gewoon alleen maar gezonde dingen in huis halen. Kun je ook niet snoepen want dan moet je naar buiten.
 
Quote
RE: Afvallen zonder sporten
Chloe  schreef op: 24-02-2014 16:04:15
Als je conditie zo slecht iss en je echt zo snel moe bent, dan lijkt dat me juist een reden om meer te gaan bewegen! Dat is niet gezond. dat buikje is alleen meer uiterlijk, maar een slecht conditie is slecht voor je gezondheid.
 
Quote
RE: Afvallen zonder sporten
Annie  schreef op: 24-02-2014 16:05:21
Misschien is dit iets voor je, sporten tijdens het huishouden
link speedcleaning
 
Quote
RE: Afvallen zonder sporten
Boterbloem  schreef op: 24-02-2014 16:14:20

Dit is een visieuze cirkel waar je inzit. 


Vorig jaar liep ik elke dag een uur en een kwartier 'avonds. In het begin best zwaar omdat ik echt kapot ben aan het einde van de dag, maar binen een paar week miste ik het wandelen als het eens niet kon (man aan het werk of voor iets anders weg). Nu ben ik ook weer moe, maar gun mezelf de tijd niet om te gaan wandelen want ik moet zoveel doen.
Dikke onzin, want ga ik dat weer doen, dan heb ik 's avonds ook weer meer energie.  Maar smoesjes he... Ben er ook erg goed in, maar ik ga weer beginnen! Gewoon lekker 's avonds lopen, lekker je hoofd leegmaken!

 
Quote
RE: Afvallen zonder sporten
Mama_anja  schreef op: 24-02-2014 17:04:27
ik denk dat ook de suikers in de zoete dingen  je moe kunnen maken 
daarnaast beweeg  je weinig en
je doet te veel achter elkaar ( zoals ik uit je tekst haal dat je niet kan stoppen)

doseer je bezig heden  door de dag heen weet niet hoe oud je kids zijn laat ze van af een jaar of 2 ,3 mee helpen met op ruimen 
en doseer  je huishoudelijke werkziaam heden over 6 dagen zodat je een dag niet zo veel hoeft te doen maak eventueel lijsten en dwing je zelf om te gaan fietsen wandelen  

ik heb meer energie gekregen desondanks ik mijn beperkingen heb zoals een gecorigeerde hartafwijking en cvs 
door een min -max programma te doen
en elke dag in het begin 5 min buiten zijn later wandelen en fietsen er bij en nou kan ik des ondanks onze jongste nu 10 weken is onze 2e weer lopend naar psz brengen kan op een goede dag naar de winkel lopen 
en ik doe als ik 1 ding doe als mijn dochter brengen en halen dat ik de rest van de dag alleen de kinderen doe en voor de rest zie ik het wel tis waar je priorietien liggen
 
Quote
RE: Afvallen zonder sporten
Azra  schreef op: 24-02-2014 20:59:47
Daar zit wel wat in, en ik hou van buiten zijn en wandelen. Alleen het huis uit stappen vind ik moeilijk. Bv vandaag, mijn zoontje (3jaar) heeft de hele middag geslapen en toen hij rond 17u wakker werd zat het eten al in de oven, daarna eten, inmiddels al 19u, toen begon hij met poepen, ik in tussentijd opruimen en toen was het tijd om te gaan slapen. en zo is het eigenlijk elke dag op het weekend na. Wat ik wel doe is elke middag met de fiets of te voet bij de gastouder gaan ophalen (korte afstand, maar ik parkeer eers de auto, pak ik mijn fiets, verlies ik wel wat extra tijd, maar ik doe het graag). Ik vraag me af of elke dag wandelen echt wat verschil kan maken?!
 
Quote
RE: Afvallen zonder sporten
Jen9  schreef op: 24-02-2014 22:03:33
Zo, en of dat verschil kan maken zelfs 2 a 3 keer in de week kan al veel verschil maken. Als ik te lang niet gesport heb, merk ik dat aan alles. Ik heb wel een beroep waarbij ik veel beweeg, en fiets veel, maar toch, dat achte doorstappen, ja dat is echt lekker!

Als je stevig doorstapt is wandelen zelfs beter om af te vallen dan hardlopen!
 
Quote
RE: Afvallen zonder sporten
Boterbloem  schreef op: 24-02-2014 22:43:33

En je begint misschien met echt wandelen, 4/5 km per uur. Maar voor je het weet stap je veel steviger door (gewoon omdat dat dan lekkerder is) en ben je echt goed bezig.


Ben hierdoor zelf weer helemaal enthousiast geworden haha, morgen ga ik weer aan de wandel! Had toen veel meer energie, en dat is zo fijn.
In combinatie met zoveel mogelijk suiker laten staan (het onnodige suiker zeg maar), ik ga er voor, tijd voor een fitter leven!

 
Quote
RE: Afvallen zonder sporten
Alice  schreef op: 25-02-2014 09:27:08
Gewoon wandelen, zwemmen of fietsen is prima
Hardlopen zeker niet doen, daar zijn we gewoon niet op gemaakt. Goed voor blessures
 
Quote
RE: Afvallen zonder sporten
Tk1967  schreef op: 19-04-2014 14:10:50
Spam maar ergens anders
 
Quote
RE: Afvallen zonder sporten
Onsjanneke  schreef op: 19-04-2014 14:56:51
Ben je speciaal lid geworden om reclame te posten?
 
Quote
RE: Afvallen zonder sporten
Eefje  schreef op: 19-04-2014 15:18:17
Ik heb het al gemeld 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Afvallen zonder sporten
Naam
Bericht