Menu
 

Topic:

Wat als je eigen kind de pestkop is

Melissa  schreef op: 24-02-2014 12:42:50
Vorige week kregen we bericht van een andere moeder dat Dominiek haar dochter pest. En met best heftige dingen zoals 'ik hak je kop er af' " Ik zie je op je begravenis" en kaartjes met 'fijne vermoordsdag'.

Nu weet ik wel dat Dominiek het niet zo zwaar bedoelt als dat het overkomt, maar dessalniettemin vind ik het extreem zoals hij dit doet. Het meisje is er echt naar van en is heel bang geworden thuis.

Dominiek zegt dat hij bij een clubje hoort, waar twee andere jongentjes de baas zijn en dat zij zeggen dat hij dit moest doen. maar toen hij steeds 'ruzie' met haar maakte hij haar ook echt niet aardig begon te vinden. 

Het is dus ook een heel groepje die dit meisje pest.

Ik vind het echt zo zielig.

Ik heb geprobeerd op zijn gevoel in te praten en empathie te kweken bij hem, maar het lijkt tijdelijk aan te komen maar als ze weer 'ruzie' hebben op school dan flapt hij er toch weer dingen uit. Zo wilde het meisje hem van de week terug plagen en pakte zijn tekening af, toen heeft hij op de tekening geschreven "van mijn spullen afblijven anders hak ik je kop eraf" ...

Wat zouden jullie doen.

Boos worden hebben we gedaan maar werkt averechts
Empathie kweken werkt tijdelijk, maar als zij op zijn knoppen drukt (dat doet ze, het rechtvaardigt zijn pestgedrag niet hoor, maar ze weet Dominiek net zo uit te lokken dat hij erg boos word en dus gaat schelden, dit hoor ik van andere kinderen en ook van de juf) dan word hij toch weer boos en lijkt zijn empathie te zijn verdwenen.
Ik heb geprobeerd met moeder te praten, het zit haar heel hoog (en terecht hoor) zij wil niet een speelafspraak oid regelen omdat haar dochter volgens haar zo bang is voor Dominiek.

De moeder zegt nu dat ze stappen gaat ondernemen en dat ze niet kan vertellen wat deze stappen zijn ...

Wat zouden jullie doen?

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Wat als je eigen kind de pestkop is
Mam Van Twee  schreef op: 26-02-2014 13:17:45

Quote Liefje:
Ik zou straffen en zo boos worden datmijn kind meteen zou snappen dat hij t beter nooit weer kan doen



Met zo'n stellingname heb je in mijn ogen weinig begrip voor het interne conflict waarin het kind nu zit. Als ik pest, hoor ik bij groepje X, en heb ik vriendjes; als ik niet pest dan pest groepje X mij en heb ik geen vriendjes.

Dat conflict kan een kind van 6 meestal niet zelf oplossen en heeft hij hulp bij nodig. Alleen maar straffen heeft geen zin, daarmee biedt je hem niets om anders om te gaan met de situatie.

Dat betekent niet dat ik dan goedkeurt dat hij pest, nee dat is met de oorzaak aan de slag gaan, naast het aanspreken op zijn ontoelaatbaar gedrag.

 
Quote
RE: Wat als je eigen kind de pestkop is
Liefje  schreef op: 26-02-2014 14:26:19
Hm ja dat kan ik snappen alleen wordt pesten hier niet getolereerd punt.
 
Quote
RE: Wat als je eigen kind de pestkop is
Satekroket  schreef op: 26-02-2014 15:31:26
Natuurlijk ben je niet verantwoordelijk voor het pestgedrag, daar kan een leerkracht ook niet aan doen. Maar je bent verantwoordelijk voor DE OPLOSSING van het pestgedrag. Natuurlijk heb je als leerkracht de verantwoording om groepsprocessen te obseveren in de klas en deze ook te sturen. Daarom ben ja als leerkracht ook pedagoog toch??
Anders laat je het kind en de ouders mooi in de steek, want pestgedag wat zich op school afspeeld, daar ben je als ouder niet bij. En je weet zef alleen maar wat je eigen kind zegt.
Op scholen waar de leerkrachten hun verantwoording nemen, zal het ook niet uit de hand lopen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Wat als je eigen kind de pestkop is
Naam
Bericht