Menu
 

Topic:

Wat is wijsheid

Ma Dalton  schreef op: 18-02-2014 19:41:52
Mijn net 6 jarige,erg slimme knul heeft soms moeite met drukte en moeite met andermans gezag. Met zijn eigen juf gaat het prima, maar met de assistent alleen is het al vaak uit de hand gelopen. Kindjes zeer doen helemaal niet luisteren.
nu is zijn juf van vrijdag tot en met dinsdag niet op school. en gaat de assistent die dagen invullen. Ik huiver ! Twijfel over hem thuishouden. De escalaties zijn met haar al erg groot geweest en het is nu juist rustig.
Waar we wonen is hij nog niet leerplichtig en hij loopt op alle vlakken voor. Wat zou jij doen?
 
Quote
Navigatie
RE: Wat is wijsheid
Boterbloem  schreef op: 18-02-2014 19:43:53

Wel laten gaan en als het misgaat vragen of je mag komen kijken om te zien waar het mogelijk misgaat?


Wat is het verschil in aanpak tussen de juf en de assistent dat het bij juf goed gaat, en bij de assistent niet, heb je dat helder?

Moeilijke dingen he? Toch kun je hem straks ook niet thuishouden als dit dreigt te gebeuren, beter zo snel mogelijk ontdekken waar het probleem zit.

 
Quote
RE: Wat is wijsheid
Ma Dalton   schreef op: 18-02-2014 19:46:26
Alle escalaties zijn bij haar geweest. Heb hem zelfs al eens van school moeten halen. Formeel doet ze hetzelfde als zijn eigen juf. Maar ze is denk ik niet duidelijk.
 
Quote
RE: Wat is wijsheid
Boterbloem  schreef op: 18-02-2014 19:51:06

Mag je zelf observeren?

Hier ging het bij gym mis, toen mocht ik ook zelf observeren. Uiteindelijk is het niet nodig geweest. Na een goed gesprek waarbij de gymleraar mijn zoon beter begreep (hoe het in zijn hoofd gaat) heeft hij een paar aanpassingen gehad en gaat het super!


Het overzicht was weg voor mijn zoon en dan voelt hij zich opgejaagd en gaat het snel mis. Tevens is mijn zoon gek op hele strenge mensen, niet strenge mensen vind hij wel lief maar dat gaat bijna altijd mis. Wij moeten echt zijn geweten zijn en zijn regels. Heeft hij geen regels dan kent hij ook geen grenzen.

Dat is lastig, ook voor de anderen zoals leerkrachten, maar als je er juist mee omgaat is er weinig aan de hand en gaat het erg goed!

 
Quote
RE: Wat is wijsheid
Ma Dalton  schreef op: 18-02-2014 20:00:42
Als ik erbij ben luistert hij. Als zijn juf erbij is ook. schoolorthopedagoog heeft normale klas geobserveerd ( bij zijn juf) en dan is er niks :-(
 
Quote
RE: Wat is wijsheid
Ma Dalton  schreef op: 18-02-2014 20:01:26
Of eigenlijk gelukkig maar!
 
Quote
RE: Wat is wijsheid
Jolanda1974  schreef op: 18-02-2014 20:06:05
Dan liggen ze elkaar gewoon niet je kunt  niet iedereen aardig vinden, vervelend is het natuurlijk wel.. Samen zullen ze er toch een weg in moeten vinden. Ik zou hem niet thuishouden in ieder geval. Jullie zoon zal moeten leren dat niet alles op zijn manier kan en zal zich moeten leren aanpassen aan een ander gezag en de assistent in kwestie zal ook energie moeten steken in deze "relatie". Het ene kind ligt je nu eenmaal meer dan het andere kind maar ze zal moeten leren om met alle kinderen om te gaan.
 
Quote
RE: Wat is wijsheid
Boterbloem  schreef op: 18-02-2014 20:24:44

Oooh dat is lastig... 


Mocht het escaleren dan zou ik (niet lullig, maar gewoon meedenkend) vragen wat er precies aan vooraf is gegaan... Ergens moet er iets zijn in het contact waardoor het komt. Jij kent hem het beste en zijn reacties.

Maar ik snap je overweging wel hoor ;-) Zeker als hij nog niet perse hoeft. Toch zou ik er niet meteen voor kiezen. Meerdere dagen aaneen geeft haar ook de kans om te ontdekken wat zij en hij moeten veranderen.

 
Quote
RE: Wat is wijsheid
Ma Dalton  schreef op: 18-02-2014 21:00:32
Mijn zoon is erg slim. En hij verdeelt de wereld in 2 groepen.. weet iets of niets..( in ZIJN wereld dan he, hij kan in mijn wereld van bijna iedereen iets oppikken) Dus hij leert schaken van een grootmeester en is daar zo mak als een lam.. Die meneer is zo knap mama!! Zijn eigen juf.. Die tolereerd niet veel gedoe, maar geeft hem uitdagende werkjes. en dan komt de assistent en die geeft hem geen uitdaging ( snap ik best, ze is gewoon niet zijn juf) en dan vind hij haar wel lief maar stom( zijn woorden, niet de mijne!). Zij is volgens mij ook bang voor zijn uitbarstingen en dan geeft ze maar toe.. en dan is zijn respect helemaal weg. En dan kan alles .het is echt een probleem wat grotendeels bij hem ligt. Maar die escalaties die we van september tot half december telkens hebben gehad hebben hem ook helemaal buiten de klas geplaatst. Strontvervelend eigenwijs nerdje doet het niet zo lekker in klassenverband! Hij is eindelijk aan het opbouwen. Daarom ben ik ook bang.  Hij heeft 2 x in de week begleiding van de school therapeut. Wat het nou precies is weet zij ook niet. Maar mijn verwachting is dat het niet is OF het gaat escaleren maar hoe erg het gaat zijn :-0  en wil ik dat.. Want hij wordt dan weer helemaal uitgekotst door zijn klasje
 
Quote
RE: Wat is wijsheid
Boterbloem  schreef op: 18-02-2014 21:17:23
Ow dat is heftig :-( 

Begrijp je helemaal... En heb je het hier met de assistent al over gehad? Of dat de juf overleg met haar heeft en de uitdaging alvast aanbied zodat ze dat weer aan jou zoon kan geven?

Toegeven is zo fout bij kindjes die zo reageren, ze vragen juist om duidelijkheid en regels.

Mocht je geen andere weg zien dan mogelijk toch voor nu even een paar dagen thuis houden. Als dat voor de komende tijd even beter is.
 
Quote
RE: Wat is wijsheid
Ma Dalton  schreef op: 18-02-2014 21:22:30
De assistent kijkt mij altijd schaapachtig aan en gaat er dan als een speer vandoor! Ik weet het ook nog niet. Misschien verzin ik een iets en laat hem alleen de ochtenden gaan of hou ik hem een dag midden in thuis. Mij man wil dat ik hem gewoon laat gaan. Dus ik ben er nog lang niet uit
 
Quote
RE: Wat is wijsheid
Isabelle  schreef op: 18-02-2014 23:10:20
Tja, aan de ene kant ben ik voor gewoon laten gaan.
Hij zal ook moeten leren met verschillende mensen om te gaan.
En leerplichtig of niet maakt dan niet zo heel veel uit. School is school en daar ga je elke dag naar toe.

Aan de andere kant, lees ik in je verhaal.
Dat je in een opbouwende fase zit en de reden nog niet duidelijk is.
In dat geval zou ik zeggen, thuishouden.

Waarom zou je hem hieraan bloot willen stellen.
Vergeet niet dat moedergevoelens het vaak bij het juiste eind hebben.
Ik zou er niet meer aan twijfelen en ook geen redenen zoeken om het te onderbouwen.
Jij hebt er een slecht gevoel bij. En zoals ik het lees gaat het hoogst waarschijnlijk escaleren.
En dan ben je een stuk verder van huis.

Vergeet niet dat het groepsgevoel ook heel belangrijk is voor kinderen en dat ze hier ook veel van kunnen leren.
En als het escaleert en hij valt hierdoor weer buiten de groep, doe je meer kwaad dan goed.
 
Quote
RE: Wat is wijsheid
Zijlijn  schreef op: 19-02-2014 00:01:12
waarom overleg je niet met de schooltherapeut?
en leg je je zorg erover niet ook aan de juf én de assistent voor?
op die manier geven 4 volwassen mensen die hem kennen aan wat zij ervan vinden en kunnen jullie samen een plan bedenken om die dagen voor iedereen prettig en pedagogisch verantwoord te begeleiden?

ik heb een dubbel gevoel over thuishouden. om eerder genoemde argumenten.
aan de andere kant is er wel veel gebeurd en krijgt hij niet voor niets begeleiding

sterkte met je belsissing!
 
Quote
RE: Wat is wijsheid
Ma Dalton   schreef op: 19-02-2014 02:05:02
Met de juf overlegt. De schat vertelde dat ze er zelf ook zorg om mijn knul had. Maar ze moet voor familie bezoek/ zorgen weg. Gelukkig doet hij het volgens haar op dit moment erg goed bij haar. Fijn om even bevestigt te krijgen. Hij gaat die drie dagen even halve dagen doen. Kan hij toch even wennen aan een andere juf.. Maar dan is de kans dat het fout loopt een stuk kleiner. We boffen net zo'n juf trouwens. Eigenlijk met de hele school.  het " hoofd" gaf mij. Boef een high  five toen ze toevallig langs liep en net hoorde dat hij vandaag een hele goede dag had gehad.  dat is toch ook wel heel leuk voor het knulletje. De mensen zijn echt betrokken
 
Quote
RE: Wat is wijsheid
Zijlijn  schreef op: 19-02-2014 23:06:06
fijn!!! dat gaat vast goed komen!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat is wijsheid
Naam
Bericht