Menu
 

Topic:

Basischool kiezen

Azra  schreef op: 15-02-2014 22:50:07
En weer een vraag van mij. Zelf kom ik uit Bosnie en in Nederland woon ik pas vier jaar. Dus met Nederlands basisonderwijs heb ik helemaal geen ervaring. Ik geef les Engels op een middelbare school en ik weet heel goed wat van de kinderen wordt verwacht als ze 12 zijn. Maar hoe ik voor een basisschool moet kiezen is me een raadsel. Nu maandag heb ik twee afspraken op twee basischolen in de buurt en ik zou graag de juiste vragen willen stellen. Wat vinden jullie? Waar vraag ik naar? Wat is op dit moment belangrijk voor mijn zoontje van ruim drie? En heel belangrijk ook, hij wordt tweetalig opgevoed. Thuis wordt voornamelijk Bosnisch gesproken, hij zit op psz en drie dagen bij een Nederlandse gastouder, dus hij is behoorlijk blootgesteld aan de Nederlandse taal. Dus ook in die zin wil ik weten wat zou een goede keuze voor hem zijn.
 
Quote
Navigatie
RE: Basischool kiezen
Marli  schreef op: 23-02-2014 12:03:41
Over school staat alles er al.
Over zindelijk worden; wij hebben vanaf 3 jaar en 3 maanden elke keer genoemd dat als ze straks naar school ging de luier uit moest zijn. Niet pushen, maar gewoon benoemen.
In gedachten gehouden dat we vanaf 3,5 zouden gaan 'trainen'.
Uiteindelijk vond ze met bijna 3,5 dat het dan maar over moest zijn en was ze ineens zindelijk zowel overdag en snachts (ze was zelfs beledigd dat ze nog een week snachts de luier om moest).

 
Quote
RE: Basischool kiezen
Nerise  schreef op: 23-02-2014 14:04:43
Mijn zoontje wilde met 3 jaar en 11,5 maand een beetje zijn best doen om naar de wc te gaan. Hij kon het best, maar was gewoon lui. De eerste weken kwam hij toch vaak met een natte broek uit school omdat hij bij het buitenspelen niet naar de wc binnen durfde. Aan plasboeken verschonen zijn ze echt wel gewend hoor. 

Je hebt echt nog heel lang! Het belangrijkste is dat hij voelt wanneer hij moet.

Heb je ook pas 4 jaar geleden Nederlands geleerd??? Ik kan het me haast niet voorstellen
 
Quote
RE: Basischool kiezen
Azra  schreef op: 23-02-2014 15:10:43
Ja, vier jaar geleden heb ik voor de eerste keer iemand Nederlands horen praten. Ik heb het inderdaad redelijk snel geleerd en ben ik er ook heel erg trots op. Ik spreek nog met een accent, maar dat vinden mijn leerlingen helemaal niet erg, zelf schattig, sommigen zeggen dat ik Belgisch klink

fijn om te horen dat ik nog tijd heb, ik ben dus op tijd begonnen met rondvragen. Bij een basischool hebben ze tegen mij gezegd dat ik contact moest opnemen met center voor jeugd en gezin, het schijnt dat ze goede tips hebben voor zindelijkheid.
 
Quote
RE: Basischool kiezen
K  schreef op: 23-02-2014 16:03:09
Wow, je hebt de taal snel onder de knie!

Wat betreft zindelijk worden: voorlopig laten en inderdaad af en toe benoemen dat de luier uit moet als hij naar school wil gaan. Mijn beide zoons waren tussen 3,5 en 3 jaar en 9 maanden zindelijk (overdag). School werd toen een steeds duidelijker realiteit met vriendjes die van het KDV afscheid namen en toen ging het snel...
Mijn jongens zitten op een christelijke school, terwijl wij als ouders niet religieus zijn. Wij geven ze kennis over religie niet van huis uit mee maar vinden het wel belangrijk dat zij hierover leren. Een mening vormen en keuzes maken doen zij gaandeweg in hun leven wel. De klassegrootte is een belangrijke factor, dacht ik. Maar toen kwam nijn zoon in een klas van 36 kinderen waarin een heel leuke sfeer heerst. Inmiddels ben ik bang dat er een moment komt dat de groep toch nog een keer wordt opgesplitst, want dat zou voor de sfeer en het samenspel tussen de kinderen echt jammer zijn. 
Uiteindelijk komt het toch aan op sfeer proeven!

Veel succes 
 
Quote
RE: Basischool kiezen
Nerise  schreef op: 23-02-2014 16:19:02

Quote azra:
Ja, vier jaar geleden heb ik voor de eerste keer iemand Nederlands horen praten. Ik heb het inderdaad redelijk snel geleerd en ben ik er ook heel erg trots op. Ik spreek nog met een accent, maar dat vinden mijn leerlingen helemaal niet erg, zelf schattig, sommigen zeggen dat ik Belgisch klink

.



Super! Daar mag je zeker heel erg trots op zijn.

Als je zoontje alles net zo snel leert als jij, dan komt het vast goed!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Basischool kiezen
Naam
Bericht