Menu
 

Topic:

doktertje spelen gaat veel te ver

Even Ano  schreef op: 12-02-2014 21:26:20
o god o god! ik heb een dochter van ruim 8 die heel open  en eerlijk is en ze vertelde dat ze vanmiddag bij een klasgenootje is gaan spelen een meisje en ze vertelde dat ze aan dat meisje haar plasser heeft moeten likken   en andersom wilde dat meisje dat niet en ze heeft een plastic zakje om haar hand gedaan en moeten voelen aan de plasser van dat meisje en bloot op elkaar gelegen. laatste keer dat ze daar is gaan spelen hadden ze op dat meisje haar ipad vieze films zitten kijken, mijn dochter heeft eerlijk verteld aan dat meisje dat ze dat tegen mij had verteld en dat meisje was kwaad geworden, ze hoeft niet alles tegen mij te vertellen was haar argument. haar ouders zijn er inmiddels achter gekomen en hebben youtube geblokkeerd (TIP!) wel heeft dat meisje gezegd dat het mijn dochters idee is geweest. Dit meisje heeft een oudere vader en een thaise moeder, hangen allebei altijd voor de tv en checken nooit wat er boven gebeurd. dit meisje is ook vrij stiekem. ik heb tegen mijn dochter gezegd dat doktertje spelen erbij hoort maar dit gaat veel te ver. de eerlijkheid van mijn dochter vind ik wl eens lastig maar nu ben ik blij dat ik weet wat r is gebeurd. ze mag voorlopg niet meer met haar spelen. wat zouden jullie doen? het zit me helemaal niet lekker.
 
Quote
Navigatie
RE: doktertje spelen gaat veel te ver
Mvi  schreef op: 13-02-2014 21:41:50
welke grenzen afbakenen? het is een leerproces , ik geef ze educatie op haar leeftijdsniveau, ik zorg voor een boek wat we samen doorlezen, zij verteld over prille verliefdheden op Tom van Hotel 13, maar ook dat als ze op haar fiets zit dat wel een grappig voelt op haar zadel, zo hops je van hot naar her tussen onschuldige gevoelens en dingen waarvan je met schaamrood op je kaken uhu zegt en o? voel dat echt? en dan ga je daar zo goed en zo kwaad op in, terwijl ik zelf niet superpreuts ben maar het wel heel ongemakkelijk vind als mijn kind zich zo open uit over haar gevoelsleven. Dat ze een klasgenootje treft die daar weer 3 stappen overheen gaat heeft niets te maken met grenzen stellen, ik heb gezegd dat je niets mag doen tegen je zin, en niet tegen de zin van een ander, dat je niemand pijn mag doen en dat er niemand aan je lijf mag zitten als jij dat niet wilt, en een volwassene mag dat helemaal NOOIT. ik heb het idee dat jij mij weg wil zetten als een promesque type dat open en vrij de hele dag over sex praat. NOT. ik ben echt een doorsnee moeder met een doodgewoon gezin met een opgroeienede dochter die hormonaal veel te snel gaat. ze is als een te grote 10 ponder geboren, liep te snel praatte te snel en nu haalt ze me ook al in met haar fysieke en hormonale ontwikkeling, en dat doet pijn want ze gaat in alles te snel en ik wilde dat ze nog veel langer klein bleef, ik wil dit soort dingen niet maar ze gebeuren wel.  Juis haar kinderlijke openheid is soms pijnlijk en ongemakkelijk.
 
Quote
RE: doktertje spelen gaat veel te ver
Mvi  schreef op: 13-02-2014 21:43:18
ik ben niet meer ano bewust omdat er vermoedens waren dat ik een of andere perverseling was, ook heel pijnlijk trouwens maar hee, tis maar internet
 
Quote
RE: doktertje spelen gaat veel te ver
Ma Dalton  schreef op: 13-02-2014 21:57:01
Née ik zet je niet weg als een promesque type.  
en het is goed dat je er met je dochter over praat en kunt praten.
maar hallo leef ik op dezelfde planeet? In je blootje op elkaar liggen, een ander kind likken en aan het kruis zitten.. 
Dan kun je alles wel bespreekbaar maken.. Maar ik mis dan even het deel waarin je ook bespreekt dat dat nog niet voor deze leeftijd is..en dat je gevoel en nieuwsgierigheid kunt hebben.. Maar dat je daar niet altijd op in gaat, niet als kind, en meestal ook niet als volwassene....Grenzen leren stellen.. 

je schrijft zelf dat iemand anders dan 3 keer sneller is.. dan is het toch onze taak als ouder om onze kinderen te leren dat niet te laten gebeuren. juist nu dat dus misschien/waarschijnlijk helemaal niet gelukt is.

 
Quote
RE: doktertje spelen gaat veel te ver
Liefje  schreef op: 13-02-2014 22:04:39
Hier leer ik mijn kind dat dat prive plekken zijn en een ander daar niet aan mag zitten
 
Quote
RE: doktertje spelen gaat veel te ver
Mvi  schreef op: 13-02-2014 22:12:46
natuurlijk heb ik aangegeven dat dit ECHT NIET kan! dat dit NIET normaal is en niet hoort bij je eigen lichaam ontdekken. waarom denk je dat ze direct begon te huilen? ze schrok zich rot! Natuurlijk heb ik gezegd dat ze te jong is en dat ik boos ben. Ik heb haar vantevoren alles uitgelegd zoals dat vvoor een 8 jarige geschikt is, en nee ik heb haar niet uitgelegd dat dit soort handelingen niet kunnen, zo expliciet hoef je dat niet vantevoren uit te leggen. Geef jij je kind een hele waslijst aan handelingen mee die ze niet mogen doen? je hoopt dat ze snappen dat je dat niet doet en zij wist ook dat het niet klopte anders had ze dit ook niet tegen me verteld.
 
Quote
RE: doktertje spelen gaat veel te ver
Suus  schreef op: 13-02-2014 22:15:33
Ik vind dit ook veel te ver gaan en zou mijn kind daar op aanspreken.

vind het wel wat dubieus hoe je de ouders van dit kind benoemd. In je op lijkt het van dat andere meisje af te komen maar later verander je dat en was het geen dwang en ziet je dochter het ptobleem niet. DAAR zou ik mij op focussen.
 
Quote
RE: doktertje spelen gaat veel te ver
Marie8  schreef op: 13-02-2014 22:19:00

Mvi goed gedaan hoor. Kan me de schrik voorstellen en zou het nog wel even oppakken met school en ouders van het andere meisje. Maar laat haar vooral niet een trauma krijgen van het dramatiseren van ons als volwassenen. Natuurlijk is het niet ok maar kinderen van deze leeftijd zijn nieuwsgierig. Dit is wat te ver gegaan, maar weet je....doktertje spelen is van alle tijden en seksuele ontwikkeling begint heel jong, alleen heeft dan nog een andere lading.
Mei, je dochter is open...het is besproken...ze heeft geen last...ze weet dat het te ver was en zal het naar verwachting niet meer doen.
Ik zou zeggen klaar, uit en over. Wel nog even melden dan, en misschien over een tijdje weer eens even checken of er nog vragen zijn.a
 
Quote
RE: doktertje spelen gaat veel te ver
Jen9  schreef op: 13-02-2014 22:20:15
Zo ontzettend met Marie8 eens!
 
Quote
RE: doktertje spelen gaat veel te ver
Jen9  schreef op: 13-02-2014 22:20:51
Overigens ik zou me ook helemaal t ongans schrikken..absoluut!
 
Quote
RE: doktertje spelen gaat veel te ver
Mvi  schreef op: 13-02-2014 22:29:10
dankje Marie8, ik weet wat ik heb gezegd over de ouders van dat meisje, hij is een oudere man, eignlijk heel aardig met een jongere thaise vrouw en samen hebben ze 1 dochter. ik ben er al vaker bij hun thuis geweest, altijd staat de tv aan, pa en ma zitten samen soaps te kijken en de meiden zitten altijd boven en worden dan naar beneden geroepen als ik mijn dochter kom halen. de ene keer hebben ze zich verkleed en gemakupt de andere keer haren gedaan, bij ons thuis spelen ze ook altijd boven met de barbies en verkleden,  het is meer het vooroordeel dat ik heb naar en oudere man en een thaise moeder. Meisje is erg bijdehand en een beetje stiekem, misschien wel heel onterecht dt ik zo'n vooroordeel heb, schrik ook een beetje van mezelf en ik zal altijd mijn eigen kinderen ook  sceptisch bekijken maar soms heb je een gevoel bij iets. wel vertelde mijn dochter dat de moeder van dat meisje was komen checkem omdat het zo stil was boven.
 
Quote
Navigatie


Reageren op doktertje spelen gaat veel te ver
Naam
Bericht