Menu
 

Topic:

Belastingvraag

Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 11-02-2014 07:18:33
Even een vraagje, ik neem ouderschapsverlof op en krijg ouderschapsverlofkorting van de belastingdienst, nu heb ik kinderopvangtoeslag aangevraagd, maar vraag me af of ik dat goed heb gedaan ... De ouderschapsverlofkorting valt dat ook onder mijn inkomen ? ik heb de korting bij mijn loon geteld en dat als inkomen opgegeven, of zit ik nu fout ??? Ik twijfel heel erg ! Iemand ervaring mee ????
 
Quote
Navigatie
RE: Belastingvraag
Boontje  schreef op: 11-02-2014 07:43:28
Volgens mij moet je het brutoloon van je loonstrook gebruiken....geen belastingteruggave erbij optellen....
 
Quote
RE: Belastingvraag
Mamajenti  schreef op: 11-02-2014 07:48:09
Ik weet het niet zeker, maar het is sowieso slim om voor toeslagen je inkomen hoger te zetten, dan voorkom je bijbetalen. 

Anders even de belastingdienst bellen, maar die weten het ook niet altijd...
 
Quote
RE: Belastingvraag
Harleysmama  schreef op: 11-02-2014 07:52:13
Weet niet of je alle benodigde papieren al binnen hebt om aangifte te doen. Daar moet je ook invullen dat je ouderschapsverlof hebt gehad. Uit de aangifte komt een verzamelinkomen en dat vul je in op de site van de toeslagen. Altijd je inkomen hoger invullen als je nog niet de juiste gegevens hebt. Want je kan beter maar terug krijgen dan fiks te moeten terug betalen.
 
Quote
RE: Belastingvraag
Moniquemvjent  schreef op: 11-02-2014 09:36:55
De ouderschapsverlofkorting die je krijgt moet je niet bij je bruto-inkomen tellen. Het is namelijk geen inkomen, maar een korting op de belasting die je moet betalen. 
Het is idd wel goed als je het inkomen hoger inschat, omdat dit meestal voorkomt dat je moet bijbetalen aan het einde van het jaar. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Belastingvraag
Naam
Bericht