Menu
 

Topic:

Melkkiezen laten trekken

Lies  schreef op: 09-02-2014 17:10:50
Op advies van de orthodontist moeten mijn jongens van 9 en 7 beide twee melkkiezen laten trekken. Bij de oudste hebben die kiezen momenteel geen functie. Ze zijn veel te kort, zijn mogelijk vergroeid met het kaakbot en hinderen een goede doorbraak van de kiezen erboven. De jongste heeft nu al een flink ruimtegebrek in zijn bovenkaak en bij hem zitten die kiezen enorm in de weg.
De oudste is een angsthaas met een lage pijngrens en als de dood voor naalden, de jongste heeft een uitgebreide medische achtergrond en is een bikkel maar neemt snel de angst van zijn broer over.
Ik heb een verwijsbrief voor de kaakchirurg, maar weet niet wat wijsheid is... Wel of geen roesje? Een voor een laten gaan of samen? Iemand die hier ervaring mee heeft?
 
Quote
Navigatie
RE: Melkkiezen laten trekken
Mv5  schreef op: 09-02-2014 17:22:13
Mijn dochter heeft ook nogal een slecht en complex gebit. Laatst is ze onder narcose geweest bij de kaakchirurg, maar toen moest er ook wel heel wat gebeuren. Roesje zou ik alleen doen als het echt nodig is of als ze echt heel erg angstig zijn. Zou het sowieso met de kaakchirurg bespreken, die heeft ervaring ermee. Ik zou ze in ieder geval één voor één laten gaan. En dan de jongste als eerste, dan kan hij zijn broer wat moed inspreken als het mee is gevallen. Succes ermee en sterkte voor je zoons.
 
Quote
RE: Melkkiezen laten trekken
Macife  schreef op: 09-02-2014 17:39:30
ik zou voor roesje gaan..

ik heb toendertijd 4 melkkiezen moeten laten trekken bij de kaakchirurg. sindsdien loop ik met angst rond


 
Quote
RE: Melkkiezen laten trekken
Jen9  schreef op: 09-02-2014 17:46:37
Hier viel t mee bij de jongste, het schijnt ook niet zo'n zeer te doen maar t geluid is t ergste.. Hij heeft alleen een verdoving gehad. Maar als jou een roesje verstandiger lijkt, gewoon doen als t kan!
 
Quote
RE: Melkkiezen laten trekken
Debbel79  schreef op: 09-02-2014 20:01:20
Mijn kinderen zitten bij een speciale jeugdtandarts. De praktijk zelf ISIN een heuse vliegtuig cabine. En alles is afgestemd op kinderen.
Alles gaat heel rustig met uitleg in Jip en Janneke taal.
Elk instrument heeft een naam (de blazer is meneer de wind bijvoorbeeld)

En zij verdoven niet met spuiten maar met druppeltjes. Ze hebben een apparaat daar zit een slangetje aan waar druppeltjes verdovingsvloeistof uitkomt. Die druppelen ze tussen de kiezen. Geheel pijnloos wn. Net zo effectief. Mijn dochter van 8 heeft een paar weken geleden een lies moeten trekken. Uiteraard was het even spannend en kwamen er tranen. Maar de manier waarop dat werd gedaan was geweldig. Zonder drama's. Gewoon wat druppeltjes als verdoving. Toen kwam er een wiebeltangetje die het liedje ging wiebelen. En binnen 5 sec was de kies er al uit.

Ze was zelf verbaasd over hoe snel en makkelijk het ging.

Het ligt dus enorm veel aan de tandarts hoe last het kind ervan heeft denk ik.

 
Quote
RE: Melkkiezen laten trekken
Boterbloem  schreef op: 09-02-2014 20:30:07
Een lies moeten trekken nog wel, die tandarts is heul gespecialiseerd hihi.

Klinkt super! 
 
Quote
RE: Melkkiezen laten trekken
Lies  schreef op: 09-02-2014 22:52:59
Wauw Debbel, ik zou willen dat wij zoiets in de buurt hadden! Ik wist niet dat een verdoving ook zonder naalden kon, ik ga zeker navragen of dat mogelijk is.

Een roesje is niet zonder risico's maar ik wil ook geen trauma's. Eerst maar een afspraak maken en horen wat de mogelijkheden zijn.
 
Quote
RE: Melkkiezen laten trekken
Debbel79  schreef op: 10-02-2014 06:55:37
Ik denk niet dat een gewone tandarts zo kan verdoven. Het is een heel apparaat wat best aardig wat zal kosten. Waar woon je dan? Ik weet dat ze veel patiƫnten hebben die ook best een eindje moeten rijden. Ze zitten in lent/Nijmegen en Beuningen. Wij zitten in lent. Daar is het vliegtuig. Volgens mij heten ze ook echt "jeugdtandarts' Google er maar eens op.

Is werkelijk geweldig voor kinderen. Mijn dames vinden het tegenwoordig bijna een feestje om naar de tandarts te gaan.
Ze krijgen ook een " boardingpass". Als binnen komen moeten ze zelf die oas scannen en dan komt er net als in een vliegveld op een groot scherm te staan:
arrived: 12.30 uur Nora... Seat: 2 etc.

Nora heeft een zeer slecht gebit en al tientallen gaatjes moeten vullen maar ondanks dat vind ze het geen probleem om te gaan.

 
Quote
RE: Melkkiezen laten trekken
Pixie  schreef op: 10-02-2014 12:47:58
Naar de kaakchirurg in het ziekenhuis gaan .

hier eerst twee bij een kaakchirurg buiten het zh, wat een beul!! Doodsbang was ik voor de andere twee en toen ben ik in het zh gegaan , geenc entje pijn en zo klaar
 
Quote
RE: Melkkiezen laten trekken
Lies  schreef op: 10-02-2014 15:15:30
Debbel, de regio Arnhem zit echt te ver uit de buurt maar als ik daar zou wonen, zou ik het wel weten! Wat fijn dat je dochters zo zonder drama's behandeld kunnen worden. Dat zou op veel meer plaatsen zo gedaan mogen worden.
Ik ga er ook vanuit dat de eigen tandarts niet zulke verdoving kan geven, maar dat hoeft ook niet want we gaan sowieso naar een kaakchirurg.

Pixie, zo'n beul werkt hier in het zh, die slaan we maar even over
 
Quote
Navigatie


Reageren op Melkkiezen laten trekken
Naam
Bericht