Menu
 

Topic:

Wat is het toch?

Anita Mv K*ay  schreef op: 05-02-2014 09:12:58
Toch een vragen wat jullie er nu van denken.

Toen Damian is geboren ben ik borstvoeding gaan geven.Wel met de gedachte, het gaat zo het gaat, geen gestress, dan lekker over op kunstvoeding.
Het liep allemaal goed. Damian sliep vanaf het eerste moment lekker door( kwam 1 x per nacht)was vrolijk en lekker beweeglijk. 
Nadat ik weer ben gaan werken, zijn we langzamerhand gestart met kunstvoeding, de HA versie, omdat dat het beste zou zijn om mee te starten. Alles ging nog steeds lekker. Maar omdat Damian steeds vaker flesvoeding kreeg zijn we langzamerhand over gegaan op de gewone voedin, geen HA meer omdat dat toch een stuk duurder is. En we hebben geen allergenen in de familie.

Damian had ergens rond die tijd steeds vaker krampjes en werd ook 's nacht ineens wakker, ik dacht toen dat het de 4-maanden sprong was. Maar dat slapen is nooit beter geworden en de vele windjes zijn ook gebleven. Ook hoorde je na een fles zijn darmpjes tekeer gaan.

Nu hebben Anouk en Yannick beide reflux gehad en ook Damian spuugde flink, dus tja, dan zou hij dat ook wel hebben. Paar aanpassingen gedaan en ook dat ging redelijk.

Maar dat slechte slapen zat me dwars. Hij was niet gewoon wakker, hij wilde de fles en had dan daarna weer krampjes waardoor hij niet kon slapen. Overdag slapen lukt ook niet, dus we zaten hier met een doodmoe kereltje. Na wat gespeur op forums over slecht slapen door krampen kwam ik een reactie tegen van iemand die HA voeding is gaan geven om die reden en dat bleek dus super te helpen. Toen ben ik eens gaan nadenken en idd. tot de conclusie gekomen dat bij Damian de problemen echt zijn begonnen rond de 4 maanden, na het overstappen van HA naar gewone voeding.
Ik ben weer HA voeding gaan halen en vanaf de eerste dag dat hij dit kreeg is hij veel beter gaan slapen. Hooguit 1 x per nacht, maar vaak doorslapen. Dit is nu zo vanaf een maand geleden ongeveer en we hebben een heel ander ventje terug gekregen.


Damian is nu 9 maanden
Hij lust erg graag yoghurt, dus heel voorzichtig heeft hij gisteren rond half 12 een klein beetje yoghurt gehad om te kijken wat het deed. In eerste instantie geen reactie gehad. Maar gisteravond rond 7 uur ineens weer een hele golf uitgespuugd (helder vocht met stukjes) Hij is gaan slapen, maar heeft echt weer de hele nacht liggen spoken, net als voorheen.
Wat kan dit nu toch zijn? Zou het echt door de yoghurt komen? En moet ik hier iets mee, behalve gewoon weer doorgaan als we de laatste weken deden? dus gewoon HA melk en geen zuiveltoetje geven...

Yoghurt durf ik nu niet weer te proberen, maar de schat vindt het zo lekker.
 
Quote
Navigatie
RE: Wat is het toch?
Anita Mv K*ay  schreef op: 05-02-2014 09:13:37
 
Quote
RE: Wat is het toch?
Alice  schreef op: 05-02-2014 09:17:30
Mjah.. koemelkallergie lijkt me dan.. niet?
 
Quote
RE: Wat is het toch?
Anna28  schreef op: 05-02-2014 09:19:22
Ik ken het van Tim. Die had forse reflux, met name onzichtbaar maar later ook zichtbaar met spugen. 
Enige wat hielp bij hem waren medicatie. Maagsap regulerend, daar veranderde hij enorm door. 

Door de reflux heeft Tim nog nooit een nacht doorgeslapen. Hij is nu 2.5. Sinds een tijdje van de medicijnen af, maar nog altijd gevoelig. 

Ik weet niet of het door de Yoghurt kwam bij jouw mannetje, maar het kan best. Yoghurt is vrij zuur en in een zure maagomgeving (reflux) kan dat pijn doen en daardoor op een gegeven moment weer terugkomen. 
 
Quote
RE: Wat is het toch?
Anita Mv K*ay  schreef op: 05-02-2014 09:20:00
Maar dan heb je toch meer last dan enkel maag en darmklachten? En met borstvoeding was er helemaal niets loss en ik zat volop aan de zuivel
 
Quote
RE: Wat is het toch?
Anita Mv K*ay  schreef op: 05-02-2014 09:23:37
Ook het spugen was weg bij de HA voeding, dus durf het niet echt aan de reflux te wijten
 
Quote
RE: Wat is het toch?
Mamajenti  schreef op: 05-02-2014 09:36:13
HA voeding is lichter verteerbaar, dus het kan beide kanten op. Zowel gevoelig voor koemelk als reflux. Want als iets lichter verteerbaar is, heeft de maag het makkelijker en bij HA zijn de koemelkeiwitten voorverteerd, dus is de reactie soms milder.

Dit is een lastige zoektocht die ik hier ook heb gehad. Hier is uiteindelijk geit de oplossing, geitenmelk en geitenkaas kan wel, koemelk niet
 
Quote
RE: Wat is het toch?
Jessmveliah  schreef op: 05-02-2014 09:41:15
Wij zijn met E.liah ook gelijk gestart met ha, mede omdat mijn man sterk reageert op koemelkproducten. Hij krijgt ook alleen maar sojamelk. Met verwerkte zuivelproducten zoals kaas gaat het goed maar drinken krijgt hij niet. Dan zit hij binnen de kortste keren aan de race, incl. kapotte billen. Hij krijgt ook bijna nooit een zuiveltoetje.
 
Quote
RE: Wat is het toch?
Alice  schreef op: 05-02-2014 09:57:09

Quote Anita mv K*AY:
Maar dan heb je toch meer last dan enkel maag en darmklachten? En met borstvoeding was er helemaal niets loss en ik zat volop aan de zuivel



Uit zich bij iedereen anders. Maag en darmklachten.. soms huidklachten. 

Bij borstvoeding krijg je wel wat binnen door zuivel, maar je hebt ook het beschermende van de bv. BV legt een beschermend laagje aan over de darmwand. Kunstvoeding maakt helaas dit laagje kapot. 

 
Quote
RE: Wat is het toch?
Martine  schreef op: 05-02-2014 18:44:32
Mijn meisje was ook allergiscH voor koemelk. Maar borstvoeding was geen probleem. Ik heb geen koemelkvrij dieet gehad.
hier uitte het in spugen (eerste keer ook yoghurt) en vlekken in haar gezicht. Ze is er met 21 maanden overheen gegroeid en heeft tot 2 jaar en 4 maanden borstvoeding gehad. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat is het toch?
Naam
Bericht