Menu
 

Topic:

Lenzen bij kinderen

Mv5  schreef op: 30-01-2014 11:29:14

Mijn een na jongste dochter van elf heeft al sinds haar zesde jaar een bril. Elk jaar gaat haar sterkte met een heel punt achteruit. Ze is begonnen met -1, maar heeft inmiddels al -6. De glazen worden al dun geslepen, maar alsnog zijn ze vrij dik. Mijn dochter heeft het nooit leuk gevonden dat ze een bril moest en is ook heel verdrietig dat het zo snel achteruit gaat en dat ze steeds dikkere glazen moet. Ze wil dan ook heel graag lenzen. De oogarts had het een half jaar geleden over 'nog een jaartje'. Maar ze wil het echt heel graag, liefst zo snel mogelijk. Zal ik gewoon een afspraak maken bij de contactlensspecialist? Of toch nog even wachten?
Heeft iemand hier ervaring met lenzen bij kinderen?

 
Quote
Navigatie
RE: Lenzen bij kinderen
Boterbloem  schreef op: 30-01-2014 11:35:28
Ik mocht het pas na mijn twaalfde en het had een reden.. maar ik weet niet meer waarom.
Weet je de reden dat je nog een jaar moest wachten?
 
Quote
RE: Lenzen bij kinderen
Mv4  schreef op: 30-01-2014 11:39:40
Onze oudste kreeg met 11 jaar lenzen, wij krgen van de oogarts accoord omdat onze zoon erg gepest werd met zijn bril en hij het zelf echt heel graag wilde.

De lensspecialist had een uur uitgetrokken om hem te leren lenzen in en uit doen maar na half uur stonden we buiten en onze oudste is nu 13 maar heeft in al die tijd geen problemen gehad met zijn lenzen en is een veel zelfverzekerder jochie geworden
 
Quote
RE: Lenzen bij kinderen
Mv5  schreef op: 30-01-2014 11:49:48
De oogarts vond haar nog erg jong. Mijn dochter wordt niet gepest met haar bril, maar ze heeft er zelf echt een hekel aan en wil heel graag lenzen. Ze gaat haar uiterlijk nu steeds belangrijker vinden en heeft ook al verschillende beugels die ze erg vervelend vindt en waardoor ze ook behoorlijk slist, maar dat moet nu eenmaal. Lenzen zouden haar zelfvertrouwen wel goed doen.
 
Quote
RE: Lenzen bij kinderen
Mama Van Drie  schreef op: 30-01-2014 11:56:17
Mijn middelste zoon heeft nu ruim een jaar lenzen, hij is 17, nachtlenzen heeft hij maar zodra hij 18 wordt en zelf z'n zorgverzekering moet gaan betalen zullen dat wel gewone lenzen gaan worden want nachtlenzen zijn vrij prijzig, ze zijn wel ideaal want je kan overdag alles doen, zwemmen, sporten, hoeft niet bang te zijn dat er iets in je oog waait  waardoor je moet wrijven en er kan er niet snel een kwijt raken want je doet ze in als je naar bed gaat en uit als je wakker wordt.

Je zou natuurlijk best eens een keer langs kunnen gaan voor advies.
 
Quote
RE: Lenzen bij kinderen
Mikmvg  schreef op: 30-01-2014 12:08:51
Mijn man had (inmiddels ruim 30 jaar geleden) op deze leeftijd ook al lenzen. |Hij was er erg gelukkig mee, hij had (zker toen!) van die megajampotglazen.
 
Quote
RE: Lenzen bij kinderen
Frama  schreef op: 30-01-2014 12:31:36
Ik mocht pas vanaf 15-16 jaar lenzen ivm de groei van mijn ogen was dat beter.....
Maar heb nu ook een collega wiens zoon vanaf 12 jaar al lenzen heeft en dat gaat heel goed.
 
Quote
RE: Lenzen bij kinderen
Debbel79  schreef op: 30-01-2014 12:49:05
Ik krijg regelmatig kinderen in de winkel voor lenzen. Wijzelf mogen het pas aanmeten vanaf 12. Zijn ze jonger dan willen wij groen licht van een oogarts. Hierin zit nogal verschil per oogarts. De ene is wat soepeler erin als de ander merken wij.

Mijn nichtje is net 10 en heeft al een half jaar lenzen om dezelfde reden als je dochter.

Gezien haar sterkte veranderingen zou ik het de kans geven mits je dochter netjes is. En discipline heeft. Ze moet echt qua hygiene opletten en nauwkeurig werken. Als hè erin twijfelt of ze die discipline heeft moet je nog een jaartje wachten
 
Quote
RE: Lenzen bij kinderen
Mv5  schreef op: 30-01-2014 21:51:14
Mijn dochter is zeer netjes en secuur met haar spullen en heeft zeker discipline, vooral als ze iets graag wil.
Toch maar een afspraak maken bij de oogarts/optometrist of wie daar ook over gaat. Ik gun het haar zo, want ik begrijp heel goed dat het voor haar ook heel vervelend is dat ze steeds dikkere glazen moet.
 
Quote
RE: Lenzen bij kinderen
Debbel79  schreef op: 30-01-2014 22:29:05
In dat geval kan het makkelijk. Tenzij haar ogen nog niet voldoende ontwikkeld zijn voor lenzen. Maar dat kan een oogarts goed bepalen.
 
Quote
RE: Lenzen bij kinderen
Ils33  schreef op: 31-01-2014 07:12:31
Ik was 11. Heb ook een heel hoge sterkte. Was er ook blij mee. Misschien een tip laat je dochter testen op een b12 tekort. Sinds ik een jaar zelf spuiten zetten zijn mijn ogen niet meer achteruit gegaan. Dit tekort zat er bij mij toen al.
 
Quote
RE: Lenzen bij kinderen
Mv5  schreef op: 31-01-2014 10:09:02

Ik heb zojuist gebeld voor een afspraak. Over twee weken kunnen we terecht bij de optometrist in het ziekenhuis. Dan gaan ze kijken of ze lenzen kan dragen, welke lenzen ze dan krijgt en hoe ze die in en uit moet doen. Mijn dochter zit nu gewoon op school, maar wat zal ze blij zijn als ik het haar vanmiddag vertel! Ze heeft dan wel geen jampotglazen, maar dun zijn ze ook niet.
Ik hoop voor haar zo dat het allemaal kan.

 
Quote
RE: Lenzen bij kinderen
Debbel79  schreef op: 31-01-2014 10:45:57
voor de dikte van -6 hoef je geen lenzen te nemen, ik zelf heb ook -6 en met 1.67 glazen heb je zelfs met een heel groot montuur nog mooie glazen hoor. maar ja... dat kost idd wat meer. als je dat als rede aangeeft zeg ik neit doen. ze zal zichzelf moeten accepteren zoals ze is, en als je op deze leeftijd al gaat beginnen met je bent mooier met lenzen als met bril... tja, sorry, dan ben je in mijn ogen verkeerd bezig.

maar ik zou het eerder doen omdat je danelk half jaar de sterkte aan kan passen. omdat je dan toch nieuwe lenzen moet kopen, gelijk laten testen en sterkte aanpassen. met een bril doe je dat niet zo gauw ieder hald jaar.

ee tip voor als ze aan beide ogen dezelfde sterkte heeft:  koop niet voor een half jaar maar voor 3 maanden (1 doosje dus) dan kan ze iedere 3 maanden op laten meten en de juiste sterkte bestellen. als ze 2 verschillende ogen heeft kan dat natuurlijk niet, dan moet je wel 2 doosjes kopen.
 
Quote
RE: Lenzen bij kinderen
Mv5  schreef op: 31-01-2014 12:26:26

Dochter is heel blij dat we over twee weken al terecht kunnen. Ik kreeg spontaan een dikke knuffel van d'r (en die krijg ik niet meer zo vaak).
Debbel, je begrijpt me verkeerd als je denkt dat ik tegen mijn dochter zeg dat ze zonder bril mooier is. Dat heb ik nooit gezegd, dat denkt ze zelf. Als sinds ze een bril moest, heeft ze gezegd zo snel mogelijk lenzen te willen. Ze heeft nog nooit negatieve reacties op haar bril gehad en ze is er ook nooit mee gepest, maar ze vindt het zelf gewoon niet leuk. Ook al heeft ze dunne glazen (niet de allerdunste, das een beetje te duur als ze elk jaar nieuwe moet), ze vindt zichzelf zonder bril veel mooier. Zal ook wel aan de leeftijd liggen hoor, ze is steeds meer met haar uiterlijk bezig. Ik heb haar ook altijd gezegd dat ze er hartstikke mooi uitziet, ook met bril en dat ze vanbinnen nog steeds dezelfde is en dat is het belangrijkst. Maar ik kan haar ook wel begrijpen hoor. Ze heeft ook nogal een scheef gebit waarvoor ze allerlei vervelende beugels moet dragen en dat vindt ze ook helemaal niet leuk. Lenzen zouden dus erg goed zijn voor haar zelfvertrouwen, zeker als ze over een paar maanden naar de middelbare school gaat.
Ik denk dat we dan inderdaad per drie maanden lenzen gaan kopen. Das inderdaad makkelijk de sterkte aanpassen. Nu krijgt ze eens per jaar nieuwe glazen en aan het einde van dat jaar merk ik wel dat ze echt toe is aan sterkere glazen. Ze heeft momenteel -6 in haar bril, zal ondertussen wel ongeveer -6,5 zijn. Hopelijk kan ze wel lenzen dragen, want ik zou het heel sneu voor haar vinden als dat niet zo is.

 
Quote
Navigatie


Reageren op Lenzen bij kinderen
Naam
Bericht