Menu
 

Topic:

kinkhoest, wat zouden jullie doen?

Anoniem  schreef op: 11-01-2012 16:01:22
bij mij zoontjes op school heerst kinkhoest, er zijn gewoon hele gezinnen ziek. Echt heel heftig. Ook ligt er een klein babytje in het ziekenhuis die daar 4 tot 6 weken moet blijven. Nu ligt hij op de intensive care.

Heel naar allemaal en hopelijk stoppen de besmettingen snel.
Nu zit ik met het volgende dillema:

Mijn zoontje hoestte vanochtend. hij was niet ziek en ik heb hem dus naar school gebracht.
De kleuterjuf vond dit niet zo'n goed plan, ivm besmetting, maar..............

ik vind eigenlijk dat ik hem niet thuis kan houden voor een beetje hoesten. Dan kun je half nederland wel thuis laten denk ik.

Nu heeft hij ondertussen koorts en is natuurlijk wel thuis. Moet ik hiervoor de huisarts bellen? Hij heeft vandaag eigenlijk niet meer gehoest en ik denk dat het gewoon een virusje is. En kinkhoest is al eerder besmettelijk dus volgens het RIVM mogen ze gewoon naar school.

maarja ik voel me wel verantwoordelijk voor de andere kindjes op school en ook voor de kindjes bij mijn dochter op de creche (zij heeft trouwens nergens last van)

Wat zouden jullie doen???
 
Quote
Navigatie
RE: kinkhoest, wat zouden jullie doen?
  schreef op: 11-01-2012 16:02:23
Ik zou de huisarts gewoon morgen bellen, en dit verhaal bespreken en zijn advies vragen.

In ieder geval beterschap met je kleintje.
 
Quote
RE: kinkhoest, wat zouden jullie doen?
Meelezer  schreef op: 11-01-2012 16:03:41
Wat ik dan altijd doe bij twijfel, is even overleggen met de assistente.
Zij weten vaak wel de eerste vragen op te vangen en kunnen wel eventueel doorverwijzen naar de arts indien het nodig zou zijn.
Bellen kan geen kwaad toch?
 
Quote
RE: kinkhoest, wat zouden jullie doen?
Anoniem  schreef op: 11-01-2012 16:07:47
Ik ben ook van plan hoor om morgen even te bellen, maar ik denk dat ze er eigenlijk niets mee doen. Hij heeft namelijk niet echt veel klachten en het schijnt dat een bloedtest lang duurt en je kindje dan allang allemaal anderen besmet kan hebben.

Ik vind het echt erg voor de kindjes die het hebben en vooral voor het gezin van de baby. De twee oudsten hebben het daar ook en de baby is dus heel erg ziek.

Ik denk ook dat ik toch moeilijk 3 kinderen weken lang thuis kan houden en ze zijn al besmettelijk voordat ze echt klachten krijgen en de kans is natuurlijk groot dat hij gewoon een virusje heeft en geen kinkhoest
 
Quote
RE: kinkhoest, wat zouden jullie doen?
Meelezer  schreef op: 11-01-2012 16:11:30
Nu is hij wel ziek begrijp ik?
Koortsig?
Dan bel je toch even voor advies en als zij er verder ook niets mee doen, dan zou ik hem voor nu even laten uitzieken en als hij weer beter en koortsvrij is lekker naar school toe doen.
Je kunt er nu toch niets meer aan veranderen, als, let wel: als hij al kinkhoest zou hebben dan is de besmettingstijd nu al voorbij.
Kijk, het is een ander verhaal als hij de longen uit zijn lijf hoest, maar denk dat je dat zelf ook wel kunt inschatten
 
Quote
RE: kinkhoest, wat zouden jullie doen?
Anoniem  schreef op: 11-01-2012 16:36:30
wat voor soort hoest is het? Bij kinkhoest heb je namelijk een hele nare hoest, klinkt eigenlijk meer als een zeehond, en hoest je eigenlijk ook voortdurend. Dus als het als een "normaal hoestje"klinkt zou ik niet zomaar bellen. Kinkhoest is wel besmettelijk, maar de meeste kinderen zijn ook ingeent, en hebben dus als het goed is ook antistoffen. Ik zou die van mij ook niet zomaar thuis houden.....(ik ben zelf ook ingeent vroeger, maar heb inmiddels 3x een staartje van kinkhoest gehad)Ik zou me niet meteen zorgen maken....maar misschien ben ik ook wel te nuchter
 
Quote
RE: kinkhoest, wat zouden jullie doen?
Juulmvjens  schreef op: 11-01-2012 16:45:51
Als hij nu ziek is was hij al eerder besmettelijk dus daar houdt juf het niet mee tegen.

Zou het idd vannacht even aankijken en dan morgen de dokter bellen.

Beterschap!
 
Quote
RE: kinkhoest, wat zouden jullie doen?
Satekroket  schreef op: 11-01-2012 17:06:46
Ik vind juist, dat er erg makkelijk wordt gedaan over kinkhoest.
Ook wanneer de kinkhoest al d.m.v. een bloedtest is bewezen blijf je nog 3-4 weken besmettelijk.
Ik wil je niet bang maken hoor. Maar kinkhoest begint vaak als een normaal virus en lijkt een griepje. Het lange en nare hoesten komt pas na ongeveer 2 weken.
Veel ingeente kinderen krijgen evengoed kinkhoest. Het komt weer helemaal op.
Ik weet niet waar je woont. Bij mijn neefje in Houten in school zijn ook veel kinderen met kinkhoest die gewoon naar school mochten. Wat ik niet begrijp. Een ouder kind kan het wel uitzieken en knapt wel weer op. Mijn neefje heeft mijn moeder van 71 besmet. Zij is echt erg ziek geworden.
Ik zou het ook even met de huisarts overleggen.
 
Quote
RE: kinkhoest, wat zouden jullie doen?
Koelkast  schreef op: 11-01-2012 17:45:47
het zou mij niet eens zozeer gaan om besmetten maar om helpen van mn eigen kind. onze zoon heeft het gehad toen hij bijna 4 jaar was geloof me, het enige wat je dan denkt is wie en wat helpt mn kind.
Als ze hoesten en je verdenkt ze van kinkhoest is besmetting al geweest.
ik zou even ha bellen en hem voorleggen
 
Quote
RE: kinkhoest, wat zouden jullie doen?
Bepje  schreef op: 11-01-2012 18:39:26
Kinkhoest is heel erg besmettelijk en ik begrijp best dat de juf liever niet had dat hij kwam. Hopelijk heeft hij het niet in ieder geval. Beterschap.
 
Quote
RE: kinkhoest, wat zouden jullie doen?
Anoniem  schreef op: 11-01-2012 19:26:10
Bedankt voor de reacties.
Ik heb hem net in bed gelegd. Temp 38 en 3 keer horen hoesten de hele middag en hij hoest ook niet door ofzo.
Ik weet dat kinkhoest idd de eerste 2 weken op verkoudheid lijkt en dan het besmettelijkst is, maarja dat zou inhouden dat alle kinderen op hun school niet mogen komen en niet naar andere mensen kunnen als ze verkouden zijn. dat is natuurlijk niet haalbaar.

ik bel morgen de doktersassistente en overleg even met haar waar ik op moet letten en wat zij adviseren.

Hij heeft nu iig geen kinkhoest achtige hoest.
 
Quote
RE: kinkhoest, wat zouden jullie doen?
Anoniem  schreef op: 12-01-2012 07:55:55
Lastig he.
Hier heerst ook Kinkhoest.
Heb hier ook een twijvelgevalletje thuis, veel hoesten maar klinkt niet zwaar + koorts/verhoging. Zelf heb ik het ook gehad als kind en kan me heel goed nog die hoestbuien voor de geest halen .

zelf heb ik hem gewoon naar school gedaan, hij geeft zelf wel aan wanneer het niet meer kan .

beterschap !
 
Quote
RE: kinkhoest, wat zouden jullie doen?
Spatje  schreef op: 12-01-2012 08:01:22
is dat ergens terug te vinden wat heerst op dit moment in nederland, heb er nl nog niks van gehoord dat kinkhoest zo moet heersen
 
Quote
RE: kinkhoest, wat zouden jullie doen?
Anoniem  schreef op: 12-01-2012 08:05:46
de meesten kindjes krijgen de prik ervoor, dus het is de milde vorm van kinkhoest, voor baby's en ouderen is het indd gevaarlijk .

ik had het GGD al gebeld daarover, hier heerst het al een behoorlijke lange tijd, en hun hadden echt zoiets van, waarom bel je, het is niet erg .

 
Quote
RE: kinkhoest, wat zouden jullie doen?
Spatje  schreef op: 12-01-2012 08:09:42
ik ben tegen enten, vandaar mijn vraag, de school waarschuwt me als er iets heerst, maar heb niks gehoord vandaar mijn vraag
 
Quote
RE: kinkhoest, wat zouden jullie doen?
Anoniem  schreef op: 12-01-2012 08:48:50
Hoi spatje, ik woon in gelderland en hoorde dat het regio nijmegen erg heerst, daar wonen wij een kilometer of 30 vanaf maar hier heerst het dus ook.
Verder weet ik het eigenlijk niet, zal zo is ff kijken op google of ik wat voor je kan vinden.

Hier op school ook veel niet geente kinderen, maar ook de geente kinderen woren ziek hoor. Ik weet ook niet of het veel uitmaakt met hoeveel besmettingen er zijn.

Ik heb de assistente gebeld en zij geeft aan dat hij gewoon naar school mag zolang hij geen echt kinkhoest-hoestje heeft en die herken je wel zegt ze. Je kunt idd moeilijk alle hoestende en verkouden kinderen thuis gaan houden gaf ze aan en dat is natuurlijk ook zo.
Ook heeft hij allang anderen besmet mocht het kinkhoest zijn.

Ik voel me altijd erg verantwoordelijk voor zulke dingen en ben dan bang anderen aan te steken, we gaan ook maar even niet bij ons baby neefje op bezoek.

Hopelijk zijn alle kindjes snel opgeknapt want het is echt erg zielig die kinkhoest.
 
Quote
RE: kinkhoest, wat zouden jullie doen?
Mariėtte35  schreef op: 12-01-2012 09:01:30
Mijn dochter heeft jaren geleden Kinkhoest gehad maar toen was ze nog heel klein, net 1 jaar oud, zij was erg ziek en werd opgenomen in het ziekenhuis. Ze werd opgenomen omdat het in combinatie met haar astma het niet erg goed ging. Ze kreeg een infuus met antibiotica, deze had ze niet gehad wanneer ze geen astma zou hebben. Ze heeft ruim 2 weken in het ziekenhuis gelegen en tot een half jaar na de opname bleef ze veel hoesten. Kinkhoest heeft een hele lange nasleep voordat ze er pas echt van af zijn.
 
Quote
RE: kinkhoest, wat zouden jullie doen?
Anoniem  schreef op: 12-01-2012 09:02:08
Hmm kan nergens vinden op google waar het schijnt te heersen. We kunnen wel een kleine poll hier houden haha, bij wie heerst kinkhoest en waar woon je?

Hier (gelderland) heerst het
 
Quote
RE: kinkhoest, wat zouden jullie doen?
Spatje  schreef op: 12-01-2012 09:19:25
ja dat zou idd een goeie zijn een poll

hier dus niet in limburg
 
Quote
RE: kinkhoest, wat zouden jullie doen?
Met  schreef op: 12-01-2012 13:08:53
hier ook kinkhoest gehad, ikzelf kreeg het niet, mijn man ( met zeer lage weerstand!!) kreeg het ook niet, mijn zoon die is geent wel, maar die was al 6 ( inmiddels 7), hier heeft het vrij redelijk doorstaan, hoefde alleen soms bijna over te geven, maar slikte dat dan net weer terug.
mijn dochter kreeg het ook. die was nog geen 9 mnd, en stikte zowat, onze huisarts zei eerst valse kroep, daarna een virusje, en daarna weer een virusje. toen had ik er genoeg van, we zijn met haar naar een bioresonantie therapeut gegaan. en die meette kinkhoest uit.
kinkhoest is heel goed homeopatisch te behandelen, het komt dan wel weer terug soms.
mijn vader en zusje kregen het uiteindelijk nog ruim een maand na mijn dochter ( omdat ze in de eerste besmettingsweken op vakantie waren niet eerder, we waren er toen nog net niet achter wat het was ivm onze lakse huisarts.

de verschijnselen had ze allemaal.
hoesten net twintig minuten na het in slaap vallen, zweten, tranen, vreemd taai maar transparant slijm ophoesten, blauw aanlopen stikken en uiteindelijk overgeven.
het heeft onze vakantie geruineerd kan ik je zeggen.
we zaten op sprong om bij haar te komen als ze sliep en ze viel al zo moeilijk in slaap overdag we hebben heel wat afgewandeld met haar, ook snachts was dit elk uur, ik gaf gelukkig bv en dus kon ik haar na dat uur zelf troosten, hierdoor is ze tot nu toe in ons bed beland snachts, ( vind ik niet erg, mijn man kan er niet tegen en slaapt op de bank, vind hij ook niet erg, maar is wel erg eigenlijk).
khad wel een productie van een tweeling en ze viel ontzettend af van al dat overgeven.

we hadden haar niet ingeent. cb adviseerde dit alsnog te doen, omdat er ook meerdere soorten kinkhoest zijn.
ik heb haar na 1 jaar gevaccineerd en daardoor hoeft ze nu maar 2 prikken hiervoor.
de vaccinatie aanpak heeft te maken met de epilepsie van mijn zoon, dus dat was ik toch al van plan en daaraan is niets verandert door de kinkhoest.

mijn zusje (heeft ook astma)heeft nu ze onlangs een verkoudheidje had alsnog weer last van kinkhoestbuien met (bijna) overgeven er bij. telkens krijgt ze dan korrels en gaat het wel weer.

als je er niks aan doet kan het ook weer over gaan, maar bij sommigen komt het hoesten in hun systeem en kan hier jaren in blijven.

ik vind het een heel heftige ziekte, en begrijp eigenlijk niks hiervan, waarom mijn vader wel, maar mijn man niet, enzovoorts...
ik zou het dan ook niet onderschatten.
onze huisarts gaat binnenkort met pensioen, dus we laten het hier bij, de eerdere 30 jaar was hij prima voor ons, maar anders had ik denk ik ook om een andere huisarts uitgegaan.
 
Quote
Navigatie


Reageren op kinkhoest, wat zouden jullie doen?
Naam
Bericht