Menu
 

Topic:

psz-juf stopt ineens

Melissa  schreef op: 27-01-2014 14:25:24
Sedna (overkoepelende organisatie peuterspeelzaal waar Valentijn op zit) moet bezuinigen, ze waren de goedkoopste aanbiedern voor peuterspeelzaalwerken, maar blijkbaar iets te goedkoop en nu kunnen ze het niet waar maken. Valentijn zit op de vrije peuterspeelzaal en gin vier ochtenden in de week naar de psz, bij dezelfde juf en dezelfde vrijwilliger.

Alleen toen konden ze de uren niet meer betalen, de juf werd per 1 januari terug gezet naar 4,9 uur, daardoor zijn twee groepen ineen gedrukt en kon Valentijn niet meer extra heen (hij heeft een taalachterstand en mocht op indicatie meer uren). Wel mochten we de extra uren nu op een andere peuterspeelzaal krijgen. Nou liever niet, hij is gewend aan zijn juffie en aan de andere kindjes , en hij gaat 26 februari naar de grote school, dus om hem nu voor die anderhalve maand op een andere psz te laten wennen.

De juf was erg overstuur door dit alles, in 4,9 uur kon ze zelf die ene groep niet draaiende houden, want de psz is 5 uur open, er moet nog worden opgeruimd en er zijn nog meer naschoolse dingen die ze doet (administratieve dingen denk ik)

En na oud en nieuw klopte er al iets niet, juf was ziek, hij kreeg elke peuterochtend een andere juf, hoe verwarrend is dat voor zo'n ventje, en juist Valentijn heeft veel vastigheid en structuur nodig, hij houd dan ook van voorspelbaarheid.

Krijgen we vrijdagavond een telefoontje van zijn peuterjuf, ze was in tranen, ze kon het peuterhuisje niet openhouden met de gegeven aantal uren, ze had besloten niet verder te gaan als peuterjuf via Sedna. En dit al sinds 1 januari maar ze mocht het de ouders nog niet vertellen tot er een ouderavond was geweest.

Ze komt ook niet meer voor de groep te staan en we weten nog niet wie er wel voor komt te staan.

Valentijn zou 24 februari voor het laatst zijn. dus nu staan we voor een keuze, en ik heb echt nog geen flauw idee wat we gaan doen.

1) niets doen, gewoon met nieuwe juffie (of wisselende juffen) tot 24 februari uit laten zitten
2) thuis houden voor de komende drie weken (maken we er vakantie van haha)
3) vervroegd naar de basisschool

Moeilijk dit.

Juffie van het peuterhuisje wil wel bij ons thuis komen om een kopje thee te drinken en afscheid te nemen van Valentijn zodat hij die afsluiting heeft.

Moeilijk he?
 
Quote
Navigatie
RE: psz-juf stopt ineens
Miepie1972  schreef op: 27-01-2014 14:32:21
Ik zou kijken hoe hij reageerd op die nieuwe juffies: gaat het best goed, zou ik hem daar laten. Gaat het minder dan lekker een paar weken vakantie.
 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Anmv3  schreef op: 27-01-2014 14:32:55
Ach, wat sneu voor alle partijen.

Ik zou hem eraf halen en lekker nog 3 weekjes thuis houden.
Er zit nog een voorjaarsvakantie in dus zijn broer zal dan ook thuis zijn toch ?

Juf thuis afscheid laten nemen klinkt goed toch ?
Kan hij nog een mooi werkje knutselen en zo sluiten jullie het goed af.
Succes met je keuze !
 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Lind@  schreef op: 27-01-2014 14:32:57
ik zou hem dan nu lekker thuis houden , draait hij al proef op de basisschool ??? anders dit doen op de dagen dat hij anders naar de peuterschool gaat ?
 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Mamvan3  schreef op: 27-01-2014 14:36:16
Ik zou hem thuis houden. Fijn dat juffie toch nog even bij jullie thuis afscheid wil nemen. Gewoon 3 weekjes vakantie.
Ze moeten al genoeg wennen op de grote school.
 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Caithy  schreef op: 27-01-2014 14:40:21
Ik zou hem ook thuis houden!
 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Jolanda1974  schreef op: 27-01-2014 14:40:43
Ik zou het aankijken hoe Valentijd reageerd op de nieuwe situatie. Thuis houden kan altijd nog als hij het moeilijk heeft.
Eerder naar de basisschool zou hier niet mogelijk zijn om die reden.
 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Cora38  schreef op: 27-01-2014 14:41:27
Omdat hij ook vanwege de taalachterstand extra naar de psz gaat zou ik ervoor kiezen om hem alvast de ochtenden naar school te laten gaan. Daar moet hij nu ook wennen, maar na zijn verjaardag blijft hij daar gewoon.
Het is neem ik aan op Dominique zijn school, dus ook niet helemaal nieuw voor hem.
Moeilijk hoor. Thuis houden klinkt ook aantrekkelijk. Als hij eenmaal 4 jaar is gaat hij helemaal meedraaien in de malle molen die basisschool heet en heeft hij toch minder rustmomenten dan bij de psz.
 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Cora38  schreef op: 27-01-2014 14:43:02
Wel ontzettend lief dat zijn oude juffie nog even langs wil komen en ontzettend jammer dat ze nu niet door kan gaan.
 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Melissa  schreef op: 27-01-2014 14:46:04
Hij draait er al proef, nu al drie weken, op de maandagochtend. Ik heb al even met de kleuterjuf proberen te overleggen, maar die wil er geen uitspraak over doen wat haar verstandig lijkt en dat moet ik opnemen met de directrice, en die is deze week op vakantie.

Normaal heb ik altijd wel een 'voorgevoel' van wat dan de beste oplossing is, maar aan alles zitten voor en nadelen.

Ja ik vind het zo sneu voor zijn peuterjuffie, mens legt haar hart en ziel in het werk en het zijn echt haar peutertjes, maar zo kan ze gewoon niet meer werken. Er word nu gepraat om een groepje op de vrije school te gaan starten voor peuter van 3,5 tot 4. maar voordat zoiets rond is is Valentijn al lang en breed naar de basisschool.


 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Mafkees  schreef op: 27-01-2014 15:29:30
herkenbaar Melissa!

hier net zoiets aan de hand gehad. K. ging naar de antroposofische PSZ maar deze werd helemaal gesloten voor de zomervakantie vanwege de gezellige bezuinigingen
K. is van eind november dus ging niet naar school nog. maar voor 3 maanden iets vervangends zoeken vond ik wel heel heftig voor zo'n jochie.

hier een lange wenperiode gehad op school (elke dinsdag mocht hij komen, ook door omstandigheden)
ik zou niet te veel wisselen en ervoor kiezen om hem thuis te houden en wellicht het wennen op school naar 2 x in de week te doen.

fijn dat juffie afscheid komt nemen! lief!
 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Proestie  schreef op: 27-01-2014 15:46:09
Wat waardeloos zeg. Ik werk ook voor Sedna, ook op een psz. Dit is echt hoe ze nu met personeel om springen. Ik weet elke keer in de week voor de zomervakanties, na heel veel mailtjes, telefoontjes of mijn contract daarna verlengd wordt. Anders kan ik ook geen afscheid nemen. Die uren, ja het is echt niet leuk hoeveel in vrije tijd moet. Wij hebben pas weer een cursus gehad over onze rol in probleem gezinnen. Heel leuk bedacht, maar of je alle gesprekken en verslagen wel even in je vrij tijd wilt doen. En wil je niet? Voor jou tien anderen. Ik weet nu dat ik na de zomer drie maanden uit moet. Daarna krijg ik hopelijk weer tot drie keer toe een jaarcontract. Als ik jou was zou ik Sedna hier een brief of een mail over sturen, over hoe tevreden je over deze juf was en dat je het niet eens bent met de gang van zaken. Ik weet eventueel ook de naam van de persoon waar hij naar toe moet. 
Maar over Valantijn gesproken, ik zou hem bij de andere psz juf brengen. Heeft hij hier last van dan kun je altijd nog anders beslissen. Ik zou hem ook wat laten knutselen of samen wat bakken en de juf thuis laten komen. Zo kan hij het echt afsluiten. 
 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Melissa  schreef op: 27-01-2014 15:51:36
Mijn moeder is al even naar de hoogste pief geweest (in de gemeente, de opdrachtgever van Sedna) en die zegt dat er echt niets aan te doen is, bezuinigingen ... en als ik er problemen mee had, er was volgens hem een prima alternatief geboden, hij mocht alle uren gewoon afnemen, bij een andere peuterspeelzaal. 
 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Onsjanneke  schreef op: 27-01-2014 16:03:29
Ik zou hem thuis houden, of als het mogelijk is een extra wenochtend op school.

En alvast een hele mooie afscheidsknutsel maken voor juf.

 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Proestie  schreef op: 27-01-2014 16:09:30

Quote Melissa:
Mijn moeder is al even naar de hoogste pief geweest (in de gemeente, de opdrachtgever van Sedna) en die zegt dat er echt niets aan te doen is, bezuinigingen ... en als ik er problemen mee had, er was volgens hem een prima alternatief geboden, hij mocht alle uren gewoon afnemen, bij een andere peuterspeelzaal. 



Er wordt er echt niet meer naar het welzijn van de peuters gekeken, alleen maar naar het geld. Echt, ze maken het hele psz- werk kapot
 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Alice  schreef op: 27-01-2014 16:16:46
Mijn zoontje heeft net na de herfstvakantie een nieuwe juf gekregen. Hij was dol op zijn oude juf en enorm verdrietig dat ze weg was. Ongeveer 3-4 weken vertelde hij toch wel dagelijks dat hij alleen zn oude juf lief vond, zeggen dat hij wou dat ze weer terug kwam. In de eerste week vroeg hij steeds wanneer ze weer kwam. 
Inmiddels is haar wel een beetje vergeten. Af en toe ziet hij haar nog bij school, maar hij heeft zn liefde nu verlegd naar zn nieuwe juf. 
Hij had haar echt in zijn hartje gesloten en dat deed pijn toen ze weg ging. Gelukkig is zijn hartje groot genoeg voor weer een nieuwe juf. 
Misschien dat Valentijn ongeveer hetzelfde zal reageren. Dus misschien kun je wat met onze ervaring
 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Alice  schreef op: 27-01-2014 16:19:02
Ik vond een afscheidsmoment ook wel heel belangrijk eigenlijk. Dat was er bij ons eigenlijk niet. De juf was zwanger en hier in BE moeten kleuterjuffen dan meteen met zwangerschapsverlof. Dus het was allemaal heel snel gegaan. 
Gelukkig haalde ik mijn zoontje op om 12 uur en las ik het briefje. We hebben dan snel samen wat geknutseld en hebben dat om 3 uur aan de juf gegeven toen de school uit was. Ze hebben toen nog even heel innig geknuffeld. Was blij dat we dat zo hebben kunnen doen
 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
El64  schreef op: 27-01-2014 16:37:23
Ze is al vanaf 1 januari weg gaat hij nu met tegenzin naar de psz? De kinderen zijn nog wel hetzelfde als hij nu niet met tegenzin gaat zou ik hem de laatste weken gewoon daar laten moet je hem er krijsend heen brengen zou ik een vakantie inlasten. Ik werk in de kinderopvang waar ook veel vaste pm'ers helaas ontslagen zijn.Kinderen zijn snel gewend aan een andere pm'er (natuurlijk zijn er uitzonderingen) als hun vriendjes er maar zijn, ouders hebben er vaak meer moeite mee. 
 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Joyce_1979  schreef op: 27-01-2014 16:41:47
Ik zou een combinatie doen. 2 weekjes thuis houden en een weekje eerder naar school. 
 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Ma Dalton  schreef op: 27-01-2014 18:18:59
Misschien kijken of je meer proef kunt draaien en dan versneld eerder kunt beginnen. Het is voor zijn taalontwikkeling goed dat hij naar school gaat. Dus thuishouden zou ik niet doen. 
Als HIJ er geen last van heeft zou ik als dat niet lukt toch psz door laten gaan. 
 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Melissa  schreef op: 27-01-2014 20:41:24
De keuze is voor ons gemaakt. Ik heb met sedna gebeld en mijn zorgen verteld, zij is met de andere ouders gaan bellen en geen enkele peuter komtmorgen of donderdag. En een op een met zo'n vreemde juf is ook niet leuk. Dus het peuterhuisje is nu gesloten.
 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Mammie  schreef op: 28-01-2014 11:02:27
ik zou het jammer vinden maar niet moeilijk doen...2 weekjes vakantie paar daagjes wennen naar school...en dan voor het echt.



 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Melissa  schreef op: 02-02-2014 20:12:40
Sedna sluit de vrije psz geheel nu. Het kan niet uit zeggen ze. Vorig jaar kregen ze per groep betaald en toen kon het, maar nu het per kind is kan het niet meer uit. Er zitten 6 kindjes op , en dat is te weinig. En omdat de juf er o plots mee stopt komt er voor valentijn geen overdracht of getuigschrift. Erg jammer maar het is niet anders. Maar ook jammer dat er straks dus geen peuterhuisje meer is voor Olivier, want de manier van onderwijs staat ons nog steeds erg aan voor peuters.
 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Mama_loontje  schreef op: 02-02-2014 21:21:07
wat jammer dat het zo is gegraan zeg.
is er geen ander psz voor  Olivier ik snap dat het leuker was
geweest al die naar de zelfte kon maar ja dat zit er niet meer in
hoe heb je het nu verder opgelost?

 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Mama_loontje  schreef op: 02-02-2014 21:21:07
wat jammer dat het zo is gegraan zeg.
is er geen ander psz voor  Olivier ik snap dat het leuker was
geweest al die naar de zelfte kon maar ja dat zit er niet meer in
hoe heb je het nu verder opgelost?

 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Melissa  schreef op: 02-02-2014 21:37:58
Vrije school heeft geen ruimte voor de peuters, die optie was al besproken. Afscheid op psz doen we anders,we nemen nu allemaal afscheid, dus niet elf tracteren maar een tafel met lekkers wat iedere ouder mee neemt en dan een klein afscheid sfeestje. Ook leuk.
 
Quote
RE: psz-juf stopt ineens
Melissa  schreef op: 02-02-2014 21:41:29
Oh en er zijn niet meer vrije peuterspeelzalen in de buurt. Dichtsbijzijnde is in Assen dacht ik, ruim een uur rijden. Olivier zal dan straks naar een gewone psz gaan. Niets 'mis' mee, alleen ik heb het idee dat de vrije pas erg fijn is voor peuters.
 
Quote
Navigatie


Reageren op psz-juf stopt ineens
Naam
Bericht