Menu
 

Topic:

'Toeslag voor werk buiten kantooruren mo

Boterbloem  schreef op: 27-01-2014 08:51:08

'Toeslag voor werk buiten kantooruren moet weg'




De extra compensatie die werknemers in sommige sectoren krijgen voor werk in de avonduren en in het weekend moet weg.



Foto:  ANP

Dit stelt Michaël van Straalen, voorzitter van MKB-Nederland, in een interview met het Financieele Dagblad.


Volgens Van Straalen is de extra toeslag die werkgevers aan werknemers betalen voor werk buiten kantooruren ouderwets. Hij haalt aan dat de economie flexibel is en niet gebonden is aan kantooruren.  



Van Straalen geeft het voorbeeld van een kleine winkelier die ook op zondagen en avonden moet concurreren met grote ketens. Doordat de ondernemer zijn personeel op die momenten een toeslag moet betalen kan het niet meer uit om open te blijven.


De voorman van MKB Nederland roept verder de vakbonden op hier geen conflict van te maken bij de cao-onderhandelingen.


 


Door: NU.nl
 
Quote
Navigatie
RE: 'Toeslag voor werk buiten kantooruren mo
Anna28  schreef op: 29-01-2014 10:31:50
Ik werk in de zorg en zou echt ernstig achteruit gaan zonder ORT. Dan zou ik ook stoppen op de woondiensten en iets regelmatigs gaan zoeken. Het is niet voor de lol dat ik feestdagen, weekenden, avonden en nachten werk. Het hoort er bij, deze clienten hebben ook zorg nodig op die tijdstippen. 

Ik vind dat ik slecht betaald krijg voor het risicovolle werk dat ik doe. (probleemgedrag, dus altijd conflicten, agressie enz) en dan pik ik de ORT mee en dat maakt een heleboel goed. Liever zou ik van 8 tot 5 hier werken, maar dat is nou eenmaal geen optie. 
 
Quote
RE: 'Toeslag voor werk buiten kantooruren mo
Baby2  schreef op: 29-01-2014 10:47:17
Als de ORT eraf gaat dan hoop ik dat het basissalaris toch omhoog gaat. Ik ben HBO verpleegkundige en in vergelijking met andere HBO opleidingen ligt ons salaris toch echt een stuk lager!!! Dit word nu gecompenseerd door de ORT. Ik heb een drukke baan, met wisselende diensten en veel verantwoordelijkheid. Ik vind dat daar best een goed loon tegenover mag staan!!! De verpleging is mijn passie maar het is in mijn ogen toch nog altijd een ondergewaardeerd beroep. Krijg ook nog wel eens de opmerking dan had je maar een vak moeten leren!!!! Pardon, ik heb een 4 jarige HBO studie afgerond!!!!! Nee in dit geval handen af van de ORT!!!!! 
 
Quote
RE: 'Toeslag voor werk buiten kantooruren mo
Cir  schreef op: 29-01-2014 11:02:04
Ander onderwerp hoor maar wat vinden jullie van de christelijke feestdagen vrij?
Ikzelf ben niet gelovig. Met pasen vrij bijvoorbeeld is voor mij niet nodig. Soms wou ik wel eens dat iedereen 5 vrij te besteden vakantiedagen zou hebben die ieder naar eigen inzich zou kunnen inzetten. Is natuurlijk lastig te regelen denk ik maar niet onmogelijk. Ook voor de anders-gelovigen zou dit beter uit komen.
 
Quote
RE: 'Toeslag voor werk buiten kantooruren mo
Boterbloem  schreef op: 29-01-2014 11:33:12
k ben daar op zich een groot voorstander van, maar vraag me af of het te realiseren is... Want wat met bedrijven waarvoor de eigenaren christelijk zijn, of moslims enzovoort... Voor hen moet het door blijven draaien en vaak moet je dan toch bereikbaar blijven... Mogen die dan bepaalde vrije dagen toch weer verplichten? En is het haalbaar? Heel veel taken daar kun je weinig mee met kerst... hoe weet je welke bedrijven wel werken. En ik zit ook niet te wachten op telemarketeers tijdens de feestdagen, eindelijk een keer rust (want dan bel me niet register werkt voor geen meter)
 
Quote
RE: 'Toeslag voor werk buiten kantooruren mo
Jarofe  schreef op: 29-01-2014 16:51:46
Hier ook werkzaam als verpleegkundige.
Als de ORT eraf gaat dan houd deze baan voor mij ook op dan ga ik toch echt iets anders zoeken.
Nu draai ik in de weekenden oudste dienst ik draai de verantwoording over de afdeling iets waar ik al niet meer voor betaald krijg dan mijn collega's die geen oudste diensten draaien, er komt al steeds meer werkdruk bij.
feestdagen werken doe ik niet voor de lol, ik vraag er niet om dat de winkels 2de kerstdag ook maar weer open moeten zijn, ik zou ook weleens alles een keertje vrij willen hebben.

Ik vind wisselende diensten best zwaar als ik avonddiesten heb moet ik er toch om 7 uur zeker uit pech dat ik dan pas middernacht op bed lig en een hele drukke dienst achter de rug heb waarin ik zelfs geen pauze heb kunnen nemen, ik moet mijn kinderen toch naar en van school halen ik ben dan echt helemaal op.
nu heb ik 3 weekenden achter elkaar werken dat betekent dat ik van de 26 dagen geen ochtendje even lekker relax kan doen, afgelopen weekend was ook weer bere druk maak mijn borst nat voor komend weekend.

Ik vind de verantwoording in mijn baan best zwaar je maakt echt heftige dingen waarin je in hele korte tijd snel moet beslissen waarbij het echt om leven en dood gaat.
 
Quote
RE: 'Toeslag voor werk buiten kantooruren mo
Anne Mv 3  schreef op: 29-01-2014 17:40:40
@zijlijn, je schreef: je kunt er zelf voor kiezen om op zondag te werken maar dat is lang niet altijd een keuze!
Als je parttimer bent wil dat niet zeggen dat het je niet uit maakt op welke dag je werkt
 
Quote
RE: 'Toeslag voor werk buiten kantooruren mo
Zijlijn  schreef op: 29-01-2014 22:39:08
@ Anne dat is waar. 

Persoonlijk zie ik het probleem niet zo als je maar twee of drie dagen werkt dat daar ook zo nu en dan een zondag bij zit die je dan niet dubbel betaald krijgt.  (tenzij je de zondagsrust vanuit je geloof respecteert)
 
Quote
Navigatie


Reageren op 'Toeslag voor werk buiten kantooruren mo
Naam
Bericht