Menu
 

Topic:

Weer een zwemles topic :-)

Parel  schreef op: 11-01-2012 13:46:14
Ik vraag me af wanneer ik mijn zoon van 4, 2 jaar het beste op zwemles kan doen.

Hij is best wel angstig en absoluut geen held in het water.
Wachten of is het juist beter hem wel te laten zwemmen?

Wie heeft ervaring met een niet-waterratje?
 
Quote
Navigatie
RE: Weer een zwemles topic :-)
Suus  schreef op: 11-01-2012 13:49:09
Mijn dochter was heel bang voor water dankzij een rukker van een badmeester bij haar eerste zwemlessen. Uiteindelijk is ze met 5,5 gaan zwemmen en had A en B in een jaar tijd (priveles).

Mijn jongste van 4,5 is deze week begonnen. Ik wilde wel weer later beginnen maar met 1 zwemmend kind merk ik dat je gewoon vaker in de buurt van water komt.

 
Quote
RE: Weer een zwemles topic :-)
Mamsv4  schreef op: 11-01-2012 13:49:38
Die van mij zijn echte waterratjes, maar er word geadviseerd om je kind vanaf 5 jaar pas op zwemles te doen omdat ze het dan beter oppikken. Vaak zie je bij jongere kinderen dat ze zich niet zo goed kunnen concentreren en meer spelen dan dat ze zwemmen.
In jouw geval zou ik zeker wachten tot hij 5 is.
 
Quote
RE: Weer een zwemles topic :-)
Anoniem  schreef op: 11-01-2012 14:25:31
Ik zou met een wat angstig kind wachten tot het wat vrijer is in het water. In elk geval tot 5 jaar, dan is het sterker en motorisch weer wat verder ontwikkeld.

Mijn dochter was ook nogal angstig en toen ze bijna 5 was sloeg dat opeens om en durfde ze heel veel. Met 5,5 is ze op zwemles gegaan en dat gaat super. Na 3 maanden zwemt ze al met een kurkje de schoolslag, zonder kurk op haar rug en door het gat onder water. Over 4 maanden gaat ze als het goed is afzwemmen.
 
Quote
RE: Weer een zwemles topic :-)
Mamavonn  schreef op: 11-01-2012 14:34:14
die van mij was ook heel bang. hij is uiteindelijk begonnen toen hij 5 jaar en 8 maanden was. Hij heeft 7 maanden in het eerste badje gezeten en toen heeft hij de knop omgezet. Nu heeft ie A, B, C en is bezig met zwemvaardheid I
 
Quote
RE: Weer een zwemles topic :-)
Anoniem  schreef op: 11-01-2012 14:51:06
Informeer eens bij het zwembad waar je je kind op les wilt doen hoe zij kinderen 'watervrij' maken. Bij sommige zwembaden moet een kind vanaf les 1 zwemoefeningen doen, bij andere zwembaden gaan de kinderen eerst in het ondiepste bad allerlei spelletjes doen om aan het water te wennen.
Als het zwembad de eerste methode hanteert dan zou ik zelf eerst het kind 'watervrij' maken door wekelijks samen te gaan zwemmen, hanteert het zwembad de tweede methode dan zou ik het kind nu al opgeven. Is er nog een wachtlijst? dat kan soms namelijk oplopen tot (ruim) een half jaar en dan is ķe al bijna 5!
Groet, Anne mv 3
 
Quote
RE: Weer een zwemles topic :-)
Esther Mv Thomas  schreef op: 11-01-2012 15:22:01
Mijn zoontje was heel watervrij, dus wij begonnen met 4 jaar en 3 maanden. Na 20 maanden had hij zijn A.............Gewoon omdat hij de kracht en vooral concentratie mistte. Achteraf gezegd hadden wij zeker nog een jaartje gewacht.
 
Quote
RE: Weer een zwemles topic :-)
Mamavonn  schreef op: 11-01-2012 15:26:11
Het ligt ook aan het bad hoe oud een kind moet zijn voor hij kan beginnen en een evt wachtlijst.

hier mogen ze pas met 5 beginnen en de wachtlijst was lang. toen hij aan de beurt was vond ik hem er nog niet aan toe. Toen hebben we een nieuwe datum een paar maanden later afgesproken.
 
Quote
RE: Weer een zwemles topic :-)
  schreef op: 11-01-2012 15:45:51
Mijn zoon was 4 jaar en 3 maanden toen hij begon.
Hij had nog nooit in het water gespeelt of gezeten im orenproblemen, dus wild ehem zo vroeg mogelijk erop hebben.

Badje 0... spelen, spetteren, tikkertje in het water, hoofd onder water, liedjes zingen etc etc..
Durven ze dat allemaal mag je naar badje 1 mijn zoon heeft 2 lesjes badje 0 gedaan.

Badje 1 is de basis, drijven, de slagen een beetje.

Badje 2 is het koud bad hier, die is ook groter en worden ze op uithouding getraind.

Badje 3 is de slagen perfectioneren voor diploma A

Hij word morgen 6 en 25 januari mag hij afzwemmen, had eerder gekunt maar mijn zoon is een lekkere fladderaar, en ze hebben voor hem dan ook geregeld dat hij alleen af mag zwemmen in plaats van met de hele groep.

Kortom... ik zou het wel doen.
 
Quote
RE: Weer een zwemles topic :-)
Marismvstijnsamfemke  schreef op: 11-01-2012 16:06:02
wij zijn met a begonnen toen hij 4.3 jaar was. met mijn middelste wacht ik tot net 5 (oin de zomervakantie word hij 5 daarna beginnen we) dit omdat ik ook merkte dat mijn oudste niet genoeg kracht head in zijn benen om boven te blijven met zwemmen.
 
Quote
RE: Weer een zwemles topic :-)
Ikee  schreef op: 11-01-2012 17:34:51
Wij hebben er voor gekozen om onze kinderen bij een kleiner zwembad onder te brengen. Is even zoeken maar hier in de omgeving heb ik er 3 gevonden. Er word gezwommen met max 8 kindjes in de groep. Het is duurder maar de tijd dat ze bezig zijn word volledig benut. Mijn dochter zit er nu een jaar heeft A en B en zwemt nu voor C. Hiervoor zat zij bij het gemeentezwembad. Ze kon niet door het gat duiken. Hier hebben we over gepraat met de juf en ze konden haar verder niet helpen. Een vriendinnetje zwom op z'n hondjes (;-)) en mocht afzwemmen. Dat was voor mij de druppel eigenlijk, geen hulp bij het duiken en op zo'n nivo afzwemmen....Ze heeft 2x bij het nw zwembad gezwommen en ze zwom door het gat. Ze is nu net 7.
Andere dochter van 4,8 is 2 maanden geleden begonnen met zwemmen. Zij heeft wel eerst baby/peuter/kleuter zwemmen gedaan. Ben benieuwd!
Het ene kind kan het wel, het andere niet. Wat ik wel weet is dat ik niet meer zomaar naar een zwemschool zou gaan omdat de hele bups daar naar toe gaat.
 
Quote
RE: Weer een zwemles topic :-)
Dianemvlisa  schreef op: 11-01-2012 19:16:10
Lisa start toevallig as zaterdag, ze is 4 weken geleden 6 jaar geworden.
 
Quote
RE: Weer een zwemles topic :-)
Mamajaxx  schreef op: 11-01-2012 23:13:15
Zodra ze kunnen touwtje springen kunnen ze ook leren zwemmen

indd vanaf 5 jaar is goed om te beginnen met zwemmen..
En in jouw geval zou ik zeker even wachten tot een jaar of 5.. Probeer regelmatig met hem te gaan zwemmen!
 
Quote
RE: Weer een zwemles topic :-)
Klessebes  schreef op: 12-01-2012 10:08:02
Wij hebben ook bewust wat langer gewacht om Nynthe op zwemles te doen, juist omdat ze niet zo'n 'held' is & haren wassen al zo'n gedoe was.

In okt vorig jaar (zo'n 2 maanden voor ze 6 werd) heeft ze haar eerste les gehad en het gaat geweldig. Ze durft met haar hoofd onder water en heeft al door het gat gezwommen en gisteren na de les vertelde ze dat ze geoefend had zonder zwembandjes om! Ze zit in een klein groepje met 6 kindjes en krijgt les in een klein zwembadje wat eigenlijk bedoeld is voor therapeutisch zwemmen. Nooit verwacht dat ze het zo leuk zou vinden

 
Quote
RE: Weer een zwemles topic :-)
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 13-01-2012 11:55:26
Priscilla word in feb 6 jaar. Zij is in september gestart. Zij oefent nu met kleding aanzwemmen.
Ik zie dat de kleintjes toch minder kracht hebben.

Wij betalen 550 euro voor een A diploma. Wij mogen als ouders erbij blijven. Het was even zoeken. Maar hier hadden wij een fijn gevoel bij. Nemen veel tijd voor de kinderen.

 
Quote
RE: Weer een zwemles topic :-)
Suusmv3  schreef op: 24-02-2012 15:58:21
wij hebben de oudste opgegeven met 4,5 jr en een maand later mocht hij al zwemmen... hebben tot zijn 5e verjaardag gebruikt om hem water vrij te krijgen omdat hij ook angstig was in het zwembad...
 
Quote
RE: Weer een zwemles topic :-)
Cir  schreef op: 25-02-2012 15:51:44
Mijn middelste is met 4.7 jaar begonnen met zwemles. Ik wist wel dat het iets langer zou kunnen duren voordat hij de kracht zou hebben om lange banen te kunnen zwemmen maar ik vond het toch een fijn idee dat hij op zwemles ging. Dat lag ook aan zijn karakter. Nogal een ongeleiden projectiel. Als hij dan onverhoopt in het water terecht zou komen dan zou hij zich misschien toch een beetje kunnen redden om niet meteen kopje onder te gaan.
Uiteindelijk heeft hij er 15 maanden over gedaan om zijn A diploma te halen. Hij is wel altijd een waterrat geweest. Hij durfde zich ook al met het hoofd onder water laten uitdrijven toen hij begon met zwemles.
Ik weet nog niet of we onze jongste ook zo vroeg zullen laten zwemmen. 5 jaar vind ik een mooie leeftijd.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Weer een zwemles topic :-)
Naam
Bericht