Menu
 

Topic:

wat vinden jullie hier nu van ?

Lind@  schreef op: 24-01-2014 15:04:52
hallo dames ,

ik zit ergens mee, mijn zoontje van 6,5 heeft een klasgenootje (denk net zo oud of half jaar ouder ) , die mag al alleen van school naar huis fietsen(hele drukke weg moeten ze over) , en als hij thuiskomt dan heeft ie een sleutel en moet ie maar zelf zijn broodje smeren , en zich de hele middag vermaken .
toevallig vanmiddag uit school om 12 uur stond ie samen met die van mij hier of hij mocht spelen , en van mij mocht dat wel, maar eerst even naar huis om te eten , nu hoorde ik toen dus dat hij een sleutel had en zelf een broodje moest smeren , nu heeft hij dus hier een broodje mee gegeten en hebben ze eerst een poos hier binnen  gespeeld, en nu zijn ze even buiten , maar kom op ben ik nu zo ouderwets dat je een kind van nog geen of net 7 niet de hele middag  maar zonder toezicht laat ???
ik had het laatst al dat mijn zoontje naar hem was spelen ( woont een straat achter ons dus mag hij alleen heen) dat ik het raar vond dat ik hem ging halen er niemand thuis was,en zij dus buiten waren, en hoorde vd week ook al van buurtgenootje dat hij vaak alleen was soms smorgens al in de speeltuin gedumpt en krijgt dan pas savonds eten, maar ja dan ben je nog zo van tja zal wel,(tis verder een heel vriendelijk ventje hoor) maar wat vinden jullie hiervan ..... stel ik me nou aan of vinden jullie het ook niet kunnen ???
 
Quote
Navigatie
RE: wat vinden jullie hier nu van ?
Femke  schreef op: 24-01-2014 20:22:41
Hier een dochter in groep 5 die 1 dag in de week naar de bso gaat...en ze heeft er toch een hekel aan, het wordt steeds meer, bso wordt ook steeds leger naarmate ze ouder worden...en het knutselen en spelen op het plein heeft ze ook nou ook wel gezien Ook heeft ze er gewoon heel erg behoefte aan d'r eigen omgeving en d'r eigen dingen. In de vakanties wil ze ook niet meer logeren bij oma, hooguit een kort dagje, maar een volle werkdag vind ze nu ook wel erg lang worden. Ik heb nu vanaf volgende maand de moeder van een goed vriendinnetje zover dat ze daar die middag vast heen gaat en dat beide kids in de vakantie daar soms ook heen gaan. Ik woon tegenover de school, maar vind het nog net te vroeg, ze blijft nu 1x per week alleen thuis tijdens zwemles van de jongste, dat vind ze super, lekkerbankhangen, manderijntjes eten en geen gezeur aan d'r hoofd. Zij zou zelf al heel graag die middag alleen naar huis gaan, maar werk 25 min verderop en in de zorg en kan niet een naar huis als ze de deurniet open krijgt ofzo...Denk dat ik halverwege groep 6 ga vragen of de gastouder dan als back-up kan fungeren, die woont op loopafstand...Maar in groep 3, als het echt zo is, erg zielig, maar eerst checken endan oordelen.
Mijn dochter heeft een klasgenootje wat een aantal jaren geleden ook elke keer zei, ik krijg geen eten en drinken thuis en andere rare dingen, heb het toen met de juf besproken en dat meisje had dus zo'n slecht verleden dat ze nu dit gedrag vertoonde, was inmiddels bij pleegouders, dat wist ik wel, maar werd dus inmiddels prima verzorgd!
 
Quote
RE: wat vinden jullie hier nu van ?
Suusmv3  schreef op: 24-01-2014 21:56:16
ik heb hier voor de kerst vakantie ook mee te maken gehad... 
A em C zijn 8 en 9.... wonen bij vader. 
vader is een zelfstandige en zijn nieuwe vriendin werkt in de kraamzorg. 
A en C logeren hier in de vakanties vaak en voor dit gebeuren kwamen ze ook al veel over de vloer

A kwam hier te spelen en vertelde dat hij vaak samen met zijn zus op woensdag en vrijdagmiddag tot 4u alleen zijn ( beide dagen om 12u uit school). Dus ik zeg nou ik vind jullie daar nog wel wat jong voor. dus ik pa geappt met dit verhaal en die bevestigde het. Ik heb overleg gehad met pa zen vriendin en hun moeder van joh wat kan ik evt betekenen voor jullie? 
wij hebben toen afgesproken dat als de kids niet alleen thuis willen blijven ze naar mij toen komen en ik af en toe langsga of bel of het goed gaat. heb regelmatig contact met vader of hun moeder en het gaat goed met de kids en zijn hier dus nu met regelmaat te vinden. en zijn beide blij dat ze niet meer zovaak alleen thuis hoeven te blijven maar ook dat ze nu gewoon hier mogen komen zonder dat het van de voren echt afgesproken is. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op wat vinden jullie hier nu van ?
Naam
Bericht