Menu
 

Topic:

2,5jr en slecht eten, tips?!

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 18-01-2014 22:14:08
Mijn jongste eet nooit zijn avondeten op, hij heeft nooit warm eten gelust behalve patat en pannenkoeken. Nouja dat vond ik niet zo heel erg want hij at voor de rest wel heel goed. Sinds een paar maanden eet hij ook geen patat en pannenkoeken meer, prima, dan niet. Maar sinds een paar weken eet hij ook bijna geen brood meer of ander eten, ook geen tussendoortjes als koekjes. Hij at normaal gesproken in de ochtend 2 broodjes en smiddags ook 2 of drie. Het enige wat hij nu nog goed eet is pap, appel, banaan en mandarijn. Op mijn moeders advies heb ik smoothies gemaakt met wat komkommer en fruit of andere groentes. Mijn andere zoon vind het heerlijk en Quinn proeft wel, maar lust het niet.

Vandaag heeft hij gegeten:
- 1/2 broodje
- 2 mandarijnen
- 1 appel, een paar besjes
- klein bekertje pap als avondeten

Iemand nog tips?
 
Quote
Navigatie
RE: 2,5jr en slecht eten, tips?!
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 18-01-2014 22:17:02
Door het eenzijdige eten van fruit is zijn ontlasting ook ontregeld, waardoor hij constant diarree en rode billen heeft, dus ik wil hem eigenlijk niet al teveel fruit meer geven maar dan eet hij dus nog minder.
 
Quote
RE: 2,5jr en slecht eten, tips?!
Debby1977  schreef op: 18-01-2014 22:18:53
Loslaten..............heb ik ook gedaan.

Iris is ook een slechte eter, al eet zij nog redelijk in brood. Drinkt ie voldoende? Als hij er verder schijnbaar geen last van heeft dan zou ik het echt loslaten, vaak zijn het fases die overgaan. Iris is ondanks het slechte eten iets langer en zwaarder dan het gemiddelde, ik maak me er niet meer druk om, eten kun je toch niet dwingen.
 
Quote
RE: 2,5jr en slecht eten, tips?!
Debby1977  schreef op: 18-01-2014 22:19:56
Ja die diarree is dan wel erg vervelend. Lust hij geen banaan? Geen rijpe banaan geven want dat laxeert weer.
 
Quote
RE: 2,5jr en slecht eten, tips?!
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 18-01-2014 22:23:16
Hij drinkt gelukkig wel prima en is gemiddeld qua lengte en gewicht. Maar ik vind het zo zielig om hem met een lege maag naar bed te sturen, normaal kreeg hij fruit nadat hij de hele avondmaaltijd met een bord eten/toetje aan tafel moest zitten en dus geen hap nam. Vandaag heb ik hem dus maar een bekertje pap gegeven vanwege de ontlasting. Op zich ben ik tegen een alternatief te geven voor het avondeten maar hij lust het gewoon echt niet. Wel sneu voor de oudste want die eet ook slecht maar die moet dus wel gewoon (een kleine portie) eten terwijl hij ook liever een bord pap heeft of fruit als alternatief. Dus dat vind ik wel moeilijk.
 
Quote
RE: 2,5jr en slecht eten, tips?!
Alice  schreef op: 18-01-2014 22:23:21
Is het niet andersom? Dat hij geen trek heeft door een soort buik virus?

Lijkt me stug dat je van weinig eten diarree krijgt.

 
Quote
RE: 2,5jr en slecht eten, tips?!
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 18-01-2014 22:26:50

Quote Alice:
Is het niet andersom? Dat hij geen trek heeft door een soort buik virus? Lijkt me stug dat je van weinig eten diarree krijgt.



Niet van te weinig eten, maar wel van teveel mandarijnen/sinaasappelsap/ananas e.d. Vandaag heeft hij er niet zoveel op, maar hij heeft bijna altijd wel trek in fruit en eet op zich best veel fruit. En versgeperst sinaasappelsap of ananas lust hij trouwens ook graag.
 
Quote
RE: 2,5jr en slecht eten, tips?!
Alice  schreef op: 18-01-2014 22:36:42
Ah op die fiets, soort van peuter diarree.

Ik zou het fruit dan beperken tot echt fruit ipv sappen. Verder kun je hem toch niet dwingen. Sap alleen bij brood ofzo?

Maar iets anders geven na het avondeten zou ik toch liever niet doen. Toetje een dan klaar
 
Quote
RE: 2,5jr en slecht eten, tips?!
Anne  schreef op: 18-01-2014 22:45:01
Misschien savonds een rijstwafel geven?
 
Quote
RE: 2,5jr en slecht eten, tips?!
Marjolein852  schreef op: 18-01-2014 22:49:13
Mijn jongste dochter (is 5 jaar..) eet ook slecht 's avonds.

Overdag heb ik een emmertje snoeptomaatjes op tafel staan. Daar snoept ze van. Verder geef ik vaak na school een kopje zelfgemaakte soep. Zo krijgt ze toch eea aan groente binnen. 

Fruit is bij haar geen probleem.

's Ochtends eten mijn kinderen cereals. De jongste zit daar echt mee te tutten.. 2 happen en de rest kan ik weggooien. Ze schept trouwens zelf op..

Op school eet ze haar lunch goed. Vreemde ogen?

Ik heb het losgelaten.. Ze heeft genoeg energie voor alle activiteiten (school, zwemles, scouting, afspreken met vriendjes), dus het zal wel goed zijn?

 
Quote
RE: 2,5jr en slecht eten, tips?!
Xsara  schreef op: 19-01-2014 07:30:12
ik heb ook een slechte eter, mijn dochtertje van net 4 jaar, is altijd zo geweest... geen brood, wel crackers, droog want beleg is een probleem, kaas wel maar helemaal zonder randjes, geen soep, zodra er iets van groen in zit wil ze het niet hebben, ook de rest niet, geen pasta, geen groente behalve sperziebonen en doperwten. wel droge aardappels en fruit, vlees ook bijna nooit of niet dus kook ik maar een ei voor haar erbij soms. hier eet ze wel eens een potje olvarit als ze naar mijn mening te lang geen "normaal"eten heeft gehad. dat is dan eens per 10 dagen, misschien. ze eet wel bijna alle fruit, dat vind ze heerlijk... drinken ook geen probleem, water ook maar geen thee, dat vind ik een probleem.. smorgen krijgt ze yoghurt of een cracker.

Ik bekijk het per dag, als ze veel heeft gehad qua fruit en crackers, wel wat kaas of kipfilet en ze wil amper eten, dan niet.als het een tijdje achter elkaar is geweest dan geef ik dus het potje, tonijn risotto, de rest is ook een probleem.

mijn zoon daarentegen eet bijna alles, vlees groente, soepen, fruit iets minder maar ook wel goed, probeert alles, eet garnalen, zalm en alle vis.

Ik bied ze steeds alles aan, blijf volhouden maar maak geen ruzie aan tafel.. de ene keer maak ik wel wat anders, de andere keer niet, ik wil niet dat ze erop rekent dat ze wel krijgt wat ze wil.. zo ontstaat er geen negatief patroon.

ik betrek haar bij het koken, zo eet ze soms wat meer, omdat ze het dan "zelf"heeft gemaakt natuurlijk.. verder houdt het gewoon op.
ze is gemiddelt van lengte en gewicht... dus ik maak me (nog) geen zorgen...

succes ermee... het is wel verdrietig, vind ik..
 
Quote
RE: 2,5jr en slecht eten, tips?!
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 19-01-2014 09:32:42

Quote Alice:
Ah op die fiets, soort van peuter diarree. Ik zou het fruit dan beperken tot echt fruit ipv sappen. Verder kun je hem toch niet dwingen. Sap alleen bij brood ofzo? Maar iets anders geven na het avondeten zou ik toch liever niet doen. Toetje een dan klaar



Het toetje lust hij ook niet dus dan heeft hij echt een lege maag vandaar dat ik nog wat geef in de avond.

Ik denk dat het idd vanzelf "over" moet gaan, ik heb ook geen zin om te dwingen. Ik zal eens denken over ander fruit iplv citrusvruchten wat hij misschien lust zodat de ontlasting weer beter wordt. Hopelijk is het een fase
 
Quote
Navigatie


Reageren op 2,5jr en slecht eten, tips?!
Naam
Bericht