Menu
 

Topic:

Giftige chemicaliën in kinderkleding

Zijlijn  schreef op: 14-01-2014 23:54:12

'Giftige chemicaliën in kinderkleding en kinderschoenen'


Gepubliceerd: 14 jan 2014 22:19 Laatste update: 14 jan 2014 22:23 Algemeen

Er zitten schadelijke chemische stoffen in kinderkleding en kinderschoenen van bekende merken. Ze vormen geen gevaar voor de gezondheid van de consument maar wel voor het milieu.



Dat stelt Greenpeace dinsdag op basis van eigen onderzoek. De aangetroffen chemische stoffen zijn geen gevaar voor consumenten, maar het laat volgens de milieuorganisatie wel zien dat er bij het maken van kinderkleding nog altijd veelvuldig schadelijke chemische stoffen worden gebruikt.

Zo bevatte bijvoorbeeld een bedrukt T-shirt van het merk Primark een grote hoeveelheid weekmakers, aldus Greenpeace. Als deze in het milieu terechtkomen, kunnen ze bijvoorbeeld gevolgen hebben voor de voortplanting.

En een badpak van Adidas bevatte meer perfluoroctaanzuren dan volgens de richtlijnen van het merk zelf is toegestaan.

Verschillende merken

Greenpeace heeft in het onderzoek merken als C&A, H&M, Nike, Adidas en Puma getest. Schadelijke chemicaliën zijn in exclusieve luxemerken en in budgetmode aangetroffen.

De milieuorganisatie wil vooral aandacht hiervoor vanuit de Chinese overheid, omdat China een grote textielproducent is.
 
Quote
Navigatie
RE: Giftige chemicaliën in kinderkleding
Jen9  schreef op: 15-01-2014 07:47:23
Dat is al jaren zo, er is ooit een containerlader aan overlden en verschillenden zijn er ernstig ziek van geworden.
 
Quote
RE: Giftige chemicaliën in kinderkleding
B.  schreef op: 15-01-2014 09:17:52
Mijn man staat erop dat alle kleding die hier nieuw binnenkort eerst gewassen wordt voor het dragen. Zeecontainers worden "gefumigeerd" voor gebruik, dat wil niks anders zeggen dan dat er gif in wordt gespoten om te voorkomen dat er tijdens het transport beestjes zouden meereizen die de lading kunnen beschadigen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Giftige chemicaliën in kinderkleding
Naam
Bericht