Flower schreef op: 10-01-2014 16:43:45 |
wij eten best veel tomaten, ook vaak uit blik/pak. ik heb regelmatig gehoord dat tomaten uit blik ongezond zijn. het zuur zou het ijzer aantasten en oplossen, en zo in je eten terecht komen. ik heb dus ff google er op los gelaten dit is echter al lang achterhaald, dit was vroeger ( zegt wiki) tegenwoordig zit er tin aan de binnenkant van de blikken. ik dacht nou ff opletten wat er aan de binnenkant van mijn blikken zit ik heb twee verschillende merken, eentje gewoon van blik( tin) en eentje met een plastic laagje aan de binnen kant maar nu blijkt juist di met het plastic laagje heel slecht te zijn. je kunt dan beter tomaten uit glas of een pak eten. maar aan de binnenkant van een pak zit toch ook en plastic laagje? is dat dan niet slecht? zie soms door de bomen het bos niet meer.... |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 10-01-2014 16:47:06 |
Ik zou het niet weten.. maar maak me er ook niet druk om. Je kunt tegenwoordig niks meer eten alles
is slecht en wel wat op aan te merken. |
Quote |
Flower schreef op: 10-01-2014 16:49:02 |
ik maak me er best wel druk over, we eten toch wel min drie blikken per week... |
Quote |
Sannie schreef op: 10-01-2014 16:54:25 |
Ook geen groentes uit blik sis?want die hebben we soms ook . |
Quote |
Sannie schreef op: 10-01-2014 17:03:09 |
Nou dan wwet ik dat ook weer .heb nog twee blikken bruine bonen .die ga ik dus echt niet meer
gebruiken en dopeerwten heb ik altijd van bonduel wel uit pot .dus dat is ook niet goed .( terwijl
het wel goed merk is |
Quote |
Jarofe schreef op: 10-01-2014 17:03:30 |
hm ook hier eet ik tomaat ook blik bv tomatenpuree/ tomatenblokjes en een pak gezeefdetomaten. Maar verkopen ze dit ook in glazen potten dan? |
Quote |
Angelique schreef op: 10-01-2014 17:08:48 |
tja ik geloof best dat er kern van waarheid in zit maar heb altijd bikjes mais blikjes tomaten pure knakworst enz als zo slecht is warom word het verkocht kan dadelijk niets meer eten die dingen worden ook niet eens in glas verkocht eet je dan ook nooit knwakworstjes ? |
Quote |
Xxx schreef op: 10-01-2014 17:12:49 |
Knakworst en mais heb je wel in pot. Hier ook gewoon blik. Ik weet wel dat blik niet in de koelkast mag omdat het dan gaat oxideren, maar verder....... Nog even en je mag niets meer eten |
Quote |
Lisje schreef op: 10-01-2014 17:13:59 |
Als het echt zó schadelijk zou zijn geloof ik niet dat het zo massaal in de winkel werd
gezet. Het zal allemaal wel, maak me er niet druk om. Neem meestal dingen uit een pot, maar idd
knakworsten of tomaten zijn heel in een pot niet verkrijgbaar. Eet het al 40 jaar en nog nergens
last van haha en anders maar een paar jaar eerder dood. |
Quote |
Angelique schreef op: 10-01-2014 17:14:35 |
dd xxx ik weet dat als blik eenmaal open is je het daar neit in mag bewaren maar gewoon dicht blik |
Quote |
Soesjaa schreef op: 10-01-2014 17:17:59 | ||
Nou ben ik dus benieuwd wat er eerst stond .... Oh en ik koop de glazen potten, maar meestal gewoon vers | ||
Quote |
Jarofe schreef op: 10-01-2014 17:19:25 |
Groente eet ik eigenlijk altijd vers en anders diepvries behalve de bruine bonen dan die doe ik wel
uit pot vind uit een glazen pot altijd wel een fijner idee waarom dat wist ik niet, nu wel. Tomaten puree koop ik altijd uit blik kan je natuurlijk ook vers maken maar ik bak al zoveel zelf brood, koekjes ontbijtkoek echt alles moet ik zelf bakken het idee dat ik dan ook nog zelf de tomaten puree zelf moet gaan klaarmaken. Maar goed wie weet valt het werk wel mee, ik wil eigenlijk ook een keer mijn eigen ketchup maken bij mijn moeder zelfgemaakte ketchup op mjam wat was dat lekket zeg veel lekkerder. |
Quote |
Xxx schreef op: 10-01-2014 17:19:40 | ||
Heb het net mijn man gevraagd. Die werkt in de levensmiddelen industrie. Die zegt dat blik nooit in de koelkast mag ivm oxidatie. Als je blik op een "normale" manier bewaard zou er niets mee mogen gebeuren ook niet met de coating, aangezien daar strenge wettelijke eisen aan verbonden zijn. (Aldus mijn man ) | ||
Quote |
Xsara schreef op: 10-01-2014 18:01:29 |
ik ben het eens met de man van Xxx, zo ken ik het ook, schadelijk kan als je het verkeerd
gebruikt... gedeukte of beschadigde blikken moet je ook mooi laten staan... tja, zo is alles wel schadelijk als je er op een of andere wijze goed naar kijkt... ik ben er klaar mee... ik leef nu zo gezond dat ik die risico's maar neem... ik moet toch ergens dood aan gaan, stel je eens voor dat je het ZO goed doet en je overleeft al je geliefden... Nee dan maar gewoon met de hele meute mee........ en weet je, wat je krijgt krijg je toch wel, gaat het niet links dan wel rechts om....... de sprter die zo dood neervalt ondanks zijn gezonde leven en de man die nooit gerookt heeft aan longkanker. als je een beetje oplet en gebalanceert leeft moeten we het wel redden tot een nette leeftijd........ |
Quote |
Chloe schreef op: 10-01-2014 18:26:11 |
Eens met xsara. Inderdaad geen geopende blikken in de koelkast bewaren. En groenten koop ik
nauwelijks in blik, maar tomatenpuree dus wel en dat blijf ik ook gewoon doen. |
Quote |
Angelique schreef op: 10-01-2014 18:52:34 |
en dan te bedenken hoeveel er in de horeca gebruikt word dan oef je dus ook niet meer ergens te eten
|
Quote |
Mamajenti schreef op: 10-01-2014 19:27:46 |
Maar Sis, dat iemand er nu niet zoveel mee bezig wil zijn, omdat je dan 'niks meer mag' zegt toch
niks over jou? Jij wil er wel mee bezig zijn en dat is je goed recht. Hier koop ik zelden tomatenpuree, maar als ik het koop is het blik. Het meeste dat ik gebruik komt uit de grond, daarna uit pot en daarna uit blik Alleen mijn drinken komt wel uit een pak met coating |
Quote |
Nellemv2 schreef op: 10-01-2014 20:26:59 |
Wij eten niets uit blik..behalve de tomatenpuree en leverpastei. Maar dat eten we allebei niet eens
dagelijks..ach, verder houden wij ons er niet heel erg mee bezig. We eten gevarieerd en zoveel
mogelijk gezonde maaltijden :d |
Quote |
Flower schreef op: 10-01-2014 21:11:31 |
oo, sorry sis, wil hier geen discussie uitlokken. maar ik heb er dus meer over gehoord, gelezen, en ik kan nergens vinden dat "gewone" blikken, zonder coating ook slecht zijn. ja vroeger, toen waren de blikken alleen van ijzer. maar ik ben toch geneigd om op zoek te gaan naar flessen/potten tomaten |
Quote |
Flower schreef op: 10-01-2014 21:24:40 |
ik kan je niet meer dan gelijk geven sis. ik ben er zelf de afgelopen tijd ook erg mee bezig. wij eten ook bijna alleen vers of diepvries. alleen de jongste die lust geen verse boontjes, dus die krijgt ze uit een potje. maar het gaat me voornamelijk om de tomaten, omdat die zo zuur zijn. en juist tomaten zijn bijna niet in pot te vinden. ik had gister trouwens wel een blikje tomaat waar dus geen coating in zat, is van eigen merk van de plus. ik kan er op internet niet heel veel over vinden...blikjes zonder coating, dat die slecht zijn. |
Quote |
Mama_anja schreef op: 10-01-2014 21:34:02 |
daarom hebben we hier zoveel mogelijk de zakjes verbannen voor mix van bijv spagetii we maken het zelf maar dus ook met tomaat uit blik ed. en veelmogelijk vers maa r soms ontkom je er neit aan omdat het ander een duur iets gaat worden |
Quote |
Mikmvg schreef op: 10-01-2014 21:37:38 |
Maar uit een pak kan dus eigenlijk ook niet? Tomaten uit een pak bv, of sinaasappelsap? En soep uit blik? |
Quote |
Mikmvg schreef op: 10-01-2014 21:38:12 |
en mijn honden dan? Die krijgen regelmatig hondenvoer uit blik..... |
Quote |
Jen9 schreef op: 10-01-2014 21:44:28 |
Ik kies dus echt bewust blik, omdat er in glasgroente minder vitamines zitten.. en zo maak je
allemaal je keuze... |
Quote |
Jen9 schreef op: 10-01-2014 21:46:25 |
Degenen die niet it blik eten vanwege het plastic laagje... drinken denk ik ook geen water en fris
uit plastic, ook daarvan komen delen in het product terecht. ik denk persoonlijk dat t allemaal
meevalt. |
Quote |
Jen9 schreef op: 10-01-2014 21:51:46 |
Heb nog even verder gezocht, maar op de pagina's die IK vertrouw, dus ik spreek alleen namens mezelf
staat alleen dat t geen kwaad kan, mits goed gebruikt.... |
Quote |