Menu
 

Topic:

Egypte, wel of niet met kinderen?

Miepie1972  schreef op: 10-01-2012 19:22:54
We zitten te kijken voor een lekkere vakantie straks in april/mei. Om toch een beetje verzekerd te zijn van een fijne temperatuur kom ik uit op Egypte. Nou zijn we daar zelf, toen we nog geen kinderen hadden, al een keer geweest en ik vond het er zelf wel leuk, maar toch hoorde ik ook toen van best veel mensen dat ze last kregen van diarree door het eten.
Zelf let je daar meestal wel goed op, maar met kinderen vind ik het toch wat enger. Onze kinderen zijn 5 en 2.
Dus ik hoor graag ervaringen van mensen die met kinderen daar geweest zijn. Wel of niet doen?
En misschien zijn er nog tips voor andere bestemmingen met lekkere temperaturen. Canarische eilanden zit rond die tijd op 22/24 graden en dat vind ik toch te weinig. Turkije is ook niet zo heel zonzeker/ warm rond die tijd.
 
Quote
Navigatie
RE: Egypte, wel of niet met kinderen?
Anoniem  schreef op: 10-01-2012 19:27:18
Buren van ons gaan jaarlijks naar Egypte met hun kids. Ze geven aan geen ijs, kraanwater en 'rauwe' gerechten te nemen. Dus geen sla, rauwkost e.d. Het water is daar nl. niet schoon. Water uit een flesje kan weer wel. Ze hebben nog nooit een ziek kind gehad.
Verder kun je misschien voor de jongste wat potjes met eten meenemen?
 
Quote
RE: Egypte, wel of niet met kinderen?
Kittymv5  schreef op: 10-01-2012 19:47:43
Wij zijn vorig jaar in mei naar de Seychellen geweest (32 graden), maar is wel een eind vliegen (ong. 11 uur). Hoe zuidelijker je gaat, hoe meer kans op zon (niet te zuidelijk, want dan wordt het weer te koud, lol). Hoe lang wil je max. in het vliegtuig zitten?

Egypte zou ik zelf ook rustig doen. In 2003 zijn we in El Gouna geweest en dat vond ik zelf ook erg kindvriendelijk. Ook qua vliegtijd is het nog te doen met kinderen. Als je je inderdaad houdt aan de richtlijnen die anoniem geeft kun je bijna niet de fout ingaan. Zelf heb ik geen last van diarree gehad, maar at eigenlijk alleen in het hotel.
 
Quote
RE: Egypte, wel of niet met kinderen?
Miepie1972  schreef op: 10-01-2012 19:53:33
We zaten eerst te kijken voor de Caribbean (Mexico, Curacao o.i.d.). Een uurtje of 10 zou voor mij wel de max zijn. Maar naar de caribbean heb je of op de heenreis of op de terugreis ergens een tussenlanding waardoor er zo weer een uur of 3 bij de reistijd komt. Dat wordt me toch echt teveel.
 
Quote
RE: Egypte, wel of niet met kinderen?
Anoniem  schreef op: 10-01-2012 19:53:58
wij zijn vier jaar geleden met de kinderen naar egypte geweest. ze waren toen vier en 7. het was heel goed te doen. geen zieke kinderen gehad. mijn vriendin gaat vaak naar de canarische eilanden, en is daar al een paar keer ziek geweest, dus, tja, het kan overal. gewoon goed uitkijken dat de kids alleen uit flesjes drinken, en geen raukost enzo. en geen waterijs. voor de rest een beetje een normaal ritme aanhouden, en niet meteen in de volle zon, kun je ook diarree van krijgen.
 
Quote
RE: Egypte, wel of niet met kinderen?
Miepie1972  schreef op: 11-01-2012 10:49:09
Dat uitkijken met bepaald voedsel en water weet ik idd en dat doen we ook altijd wel. Ik zou het alleen erg vervelend vinden als mijn kinderen daar ziek worden, het zijn allebei meiden met weinig tot geen reserves.

Nog meer ervaringen of tips voor goede hotels?
Of tips voor toch een andere bestemming?
 
Quote
RE: Egypte, wel of niet met kinderen?
Bepje  schreef op: 11-01-2012 13:59:22
Als je een beetje oplet wat je kinderen eten en drinken (ijsklontjes bijv.) valt het meestal wel mee. Als je blijft twijfelen kun je beter iets anders kiezen, dan heb je meer rust.
 
Quote
RE: Egypte, wel of niet met kinderen?
Miepie1972  schreef op: 18-01-2012 19:04:57
Ik bleef maar twijfelen over Egypte en het is hem uiteindelijk niet geworden. Vind het toch niet helemaal super en daar betaal je dan wel veel geld voor.
Maar we hebben afgelopen zondag wel geboekt voor de meivakantie: we gaan heerlijk 2 weken naar Aruba! Heel mooi hotel met 2 aparte slaapkamers en een woonkamer/keuken, met zwembad en gelijk aan een prachtig strand.! En wat nog het meest belangrijkste is: geen all-inclusive! Dat is toch echt niet mijn ding, vind het altijd van die vreetschuren. Eten is nooit warm en iedereen graait er maar in.
Maar ik ben dus supertevreden met ons alternatief.
 
Quote
RE: Egypte, wel of niet met kinderen?
Anoniem  schreef op: 18-01-2012 19:09:55
hahahahahah en wij willen aalleen maar ultra all inclusive,
altijd gevarieerd, veel soorten eten, oke best wel eens minder lekker maar veelal bevalt het enorm goed.
maar dan wel in 5 sterren resort en ultra all inclusive geen gewoon AI.
Wij kijken momenteel ook naar egypte maar vind het wat eng, toch best aanslagen op toeristen etc weet niet, voel me in turkije gewoon altijd veiliger.
egypte en turkije schelen elkaar niet veel in prijs.
Aruba zou voor ons onbetaalbaar zijn.
Vind trouwens max 10 uur vliegen voor kind van 5 en 2 wel enorm lang! weet niet hoever aruba is maar das echt lang, niet alleen voor hen maar ook voor medepassagiers mochten jou kinderen die 10 uur echt heeeeeeel lang gaan vinden
 
Quote
RE: Egypte, wel of niet met kinderen?
Minou  schreef op: 18-01-2012 19:10:40
Wil mee!!!!

Heerlijk meis! Geniet er lekker van straks!
 
Quote
RE: Egypte, wel of niet met kinderen?
Miepie1972  schreef op: 18-01-2012 19:19:55
Onze kids zijn het vliegen wel gewend, dus daar maak ik me niet zo druk over. Gewoon genoeg afleiding meenemen voor in het vliegtuig. En de terugreis is een nachtvlucht en de ervaring leert dat de kids die gehele vlucht bijna slapen.
Onze oudste kan zich heel goed vermaken met haar ds of een filmpje, boekje etc. De jongste ook wel, maar minder. Maar als die maar een beetje door het vliegtuig kan lopen op zijn tijd, is het voor haar ook goed.

@Minou: ik weet niet hoe groot je bent, maar misschien kan ik nog wel een plekje vrij houden in mijn koffer
 
Quote
RE: Egypte, wel of niet met kinderen?
Minou  schreef op: 18-01-2012 19:21:25
Nou.....dan heb je een hutkoffer nodig denk ikgeniet meis..heerlijk!!!
 
Quote
RE: Egypte, wel of niet met kinderen?
Miepie1972  schreef op: 18-01-2012 19:22:40
Ach, overdrijven is ook een vak!

Maar thnx, genieten zullen we zeker!
 
Quote
RE: Egypte, wel of niet met kinderen?
Minou  schreef op: 18-01-2012 19:23:53
Haha, je hebt me door...!

 
Quote
Navigatie


Reageren op Egypte, wel of niet met kinderen?
Naam
Bericht