Menu
 

Topic:

hoevaak wisselen van sport?

Mvi  schreef op: 08-01-2014 15:54:23
mijn dochter heeft een jaar op streetdance gezeten, toen 8 maanden op turnen maar daar werd ze door de andere meisjes uitgelachen als ze bepaalde dingen niet kon, nu zit ze en maand of 4 op circusles met bijna heel haar klas (erg leuk) nu wil ze toch weer op dansles. Ze is 8 jaar. vanwege toch haar forse lengte en gewicht zou ik liever zien dat ze gaat hockeyen tennissen of of atletiek maar daar heeft madam he-le-maal geen zin in. hoe pakken jullie dat aan?
 
Quote
Navigatie
RE: hoevaak wisselen van sport?
Mamavonn  schreef op: 08-01-2014 16:01:48
Die van mij moeten het jaar afmaken als ze eraan beginnen. De oudste heeft gevoetbald en bij de reddingsbrigade gezeten maar dat was het toch niet voor hem. Hij moet van ons op een sport omdat hij anders helemaal niks meer uitvoert wat beweging betreft. Nu zit hij op badminton. Heeft hij zelf uitgekozen en hij vindt het heerlijk.

De jongste zit op voetbal.

Ben ja al eens gaan kijken bij diverse sporten? Vaak kun je een proefles meedoen ofzo.

 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
Mamavonn  schreef op: 08-01-2014 16:02:56
Ik denk trouwens dat ze wel iets moet doen wat ze zelf leuk vindt, anders heb je straks elke week heibel in de tent
 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
Xsara  schreef op: 08-01-2014 16:04:00
ik zou niet steeds van de hak op de tak laten gaan... als ze geplaagd wordt en ze wil daarom niet vind ik het wel een hele begrijpelijke keuze... dansen wil ze dus weer omdat ze het leuk vindt. misschien duidelijk maken dat het hier dan ook bij blijft, voorlopig.. ze moeten wel leren dat je ook iets af moet maken..

hier is het zo fijn dat je dus een sporthopper hebt van de gemeente uit. je kunt dan gratis of voor een 10 euro een 4 of 6 keer een sport gaan proberen... alle kinderen van de school gaan zo heel wat sporten bij langs... mijn zoon heeft zo 4 keer judo geprobeert en 6 keer voetbal, hij heeft 1 keer meegetraint met rugby maar dat was wel echt pittig, wel leuk.. voetbal, dat vond hij zo leuk dat hij lid is geworden van de club, ik wil dat hij dan het jaar uitmaakt. je koopt ook kleding van de club en schoenen, je betaald contributie dus afmaken, dat wil ik dan gewoon.. daarna mag hij een andere sport kiezen, bij voorkeur eerst via de sporthopper zodat hij even kan snuffellen. maar ik denk dat hij op voetbal blijft...  dit alles trouwens wel Na het behalen van het zwemdiploma A en B...
 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
Lisje  schreef op: 08-01-2014 16:08:17
Minimaal 1 jaar dezelfde sport.
 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
Mafkees  schreef op: 08-01-2014 16:13:39
ik wil dat ze eerst hun zwemdiploma halen en daarna een sport-naar-keuze.
mijn oudste weet nog steeds niet wat ie precies wil.
we hebben een sport-mix gedaan, 8 weken lang, 8 verschillende sporten om kennis mee te maken maar hij vindt alles dus leuk

ik kan niet voor hem kiezen, en aangezien hij van zichzelf genoeg beweegt, vindt ik daarvoor een sport niet erg noodzakelijk en hebben we nu eerst een jaar voor muziekles gekozen.

de circusschool vindt hij ook echt leuk, we zijn er nog steeds niet over uit dus.

ik vind wel 1 naschoolse activiteit per keer. hij had dus laatst nog zwemles (2 x per week) en pianoles (1 x perweek) en dat vind ik dus al teveel.
2 middagen oma hier, speelafspraakjes, keertje ergotherapie, feestjes.
ik probeer de agenda ook wat rustig te houden.

als je kind het niet weet zou ik kijken voor een sportmix ....?
 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
Sammy  schreef op: 08-01-2014 16:14:43
Hier eerst 2 of 3 proeflessen dan voor minimaal een jaar voor een sport kiezen. We hebben deze 'regel' ingesteld om te voorkomen dat ze van sport naar sport gaan hoppen (en wij steeds weer de daarbijbehorende sportkleding/schoenen voor ana moeten schaffen...).

Moet zeggen, mijn kinderen zijn niet zo 'hopperig'.  Mijn dochter zit al jaren op Ierse dansles en mijn zoon heeft eerst ook op dansles gezeten en doet nu aan Aikido.
 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
El64  schreef op: 08-01-2014 18:51:49
Kan ze niet het dansen erbij doen? Onze zoon zit op voetbal twee keer trainen en een wedstrijd per week en op boogschieten 1 keer trainen per week en een paar keer per jaar een wedstrijd. Hij is 9 en is geen binnen zitter maar een echt buiten kind ik vind dit niet te veel maar dat ondervind iedereen natuurlijk anders.
 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
Ma Dalton  schreef op: 08-01-2014 19:54:35
Ik zou het jaar afmaken en dan kijken of je haar in de tussentijd niet een keer kunt lateN kennismaken met hockey of athletiek.. misschien voor of najaar beginnen met hockey erbij? ze weet ook niet wat ze afwijst .. Op dit moment..
 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
Marjolein852  schreef op: 08-01-2014 19:57:52
Hier heeft de oudste 1 jaar ballet gedaan, vervolgens is ze gaan turnen. Dit doet ze met 2 vriendinnen (intussen al 4 jaar). Daarbij is zwemmen a,b en c verplicht en is ze daarna gaan snorkelen. Dat vond ze niet leuk (teveel hetzelfde) en wilde ze ermee stoppen. Na overleg met de zwemschool heeft ze haar diploma gehaald, als dat nog te lang zou duren had ze mogen stoppen. Verder hockeyd ze. Dar gaat ze voorlopig lekker mee door. Dat vind ze zelf leuk, maar is ook een beetje verplicht..

Mijn zoontje heeft zwem abc gehaald= verplicht. Verder heeft hij gevoetbald. Na een seizoen kreeg hij een plekje op de hockeyclub. Van ons moest hij verplicht overstappen.  Bij het voetbal wist hij niet bij wie hij in het team zat, zag ik er nooit ouders en was de sfeer niet gezellig. Bij het hockey zit hij in een team met 3 schoolvriendjes en een paar jongens uit de buurt. Hij heeft 3 maanden volgehouden dat hij het niet leuk vond, maar omkleden en er naar toe gaan was geen enkel probleem. Op een gegeven moment toen ik vroeg hoe de training was, versprak hij zich en zei: leuk! hahaha Intussen is het duidelijk dat het leuk is.. Daarbij moet ik wel zeggen dat bijna al zijn vriendjes en vriendinnen er rond lopen. Het is een hele gezellige leuke club met buiten de trainingen/wedstrijden ook andere leuke activiteiten.

Mijn jongste is nog bezig met zwemles (gaat in maart afzwemmen voor a), heeft turnen geprobeerd, maar door wisseling van tijdstip (ander tijdstip met een andere groep) vond ze het niet meer leuk en zijn we er mee gestopt. Ze heeft een paar weken scouting geprobeerd, maar vond ze niet leuk. Ze wil heel graag hockeyen, maar staat op de wachtlijst. Ik hoop dat er voor haar een plekje is komend jaar..(zal in april bekend worden). Zij gaat graag met de andere 2 mee naar de training. (club is op loopafstand).

Goed; heel lang verhaal.. Het hangt er dus een beetje vanaf of ze mogen stoppen of niet!
 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
Suus  schreef op: 08-01-2014 20:08:37
Hier iig een seizoen afmaken. Dochter rijdt paard en tennist, ze is net gestopt met hip hop. Zoon zwemt en tennist, binnenkort mag hij een sport erbij omdat zwemmen dan klaar is.

mijn kinderen moeten 1 teamsport, tennis is dat niet direct maar ze spelen beide competitie in teamverband.


 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
Minou  schreef op: 08-01-2014 20:15:02
Hier wil amber nog niks, ik wil spelen mama..prima meis. Stella gaat in sept op zwemles.

als ze wat gaan doen, moeten ze het wel een seizoen afmaken.
 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
Bepje  schreef op: 08-01-2014 22:22:47
Hier hebben ze nog nooit anders gedaan dan turnen en de zwemles reken ik niet mee met sport. Maar elke keer wisselen zou ik niet goed vinden, dan zou je net alles aangeschaft hebben en dan  moet je weer beginnen. Het ligt er ook aan of je kind verder thuis genoeg beweegt vind ik. De oudste turnt nu 5 uur per week maar staat ook heel veel op de trampoline of stept en weet ik veel wat. Nu wil ze judo erbij maar ik moet eerst nog uitzoeken of dat logistiek haalbaar is en er moet ook tijd over blijven om af te spreken en thuis te lummelen.
Kun je niet eerst met je dochter bij verschillende sporten gaan kijken, uitgebreid de tijd en aandacht daarvoor nemen e n dan uiteindelijk iets kiezen waar ze zeker ee n jaar op blijft ? Dat ze werd uitgelachen bin turnen vind ik trouwens belachelijk, dan heeft de trainer de sfeer niet goed vor elkaar, of de ouders niet. Misschien bij een andere club ,
 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
Jen9  schreef op: 08-01-2014 22:46:54
Hier moeten ze het jaar afmaken. daarna pas wat anders.
Maar is tot nu toe niet nodig, de oudste van 10 heeft op judo gezeten en doet nu voetbal en gitaarles.
Dej ongste judoot, voetbalt en drumt.
 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
Mvi  schreef op: 09-01-2014 07:56:27
zowieso mogen ze maar op 1 sport, we fietsen iedere dag naar school, pakken zowieso bijna nooit de auto mijn man gaat 1x per maand met ze zwemmen. mijn zoon van 5 zit op zwemles en krav maga, die houdt dit al een jaar vol, ik zal eens kijken of er een soort sportmix is idd die ze uit kan proberen.
 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
Chantie  schreef op: 09-01-2014 08:11:24
Hier moet mijn dochter ook gewoon het jaar afmaken als ze het niet meer leuk vind. Hier geld wel eerst het zwemdiploma halen en dan mogen ze een sport kiezen. Mijn oudste dochter heeft eerst een beetje rondgekeken en proeflessen gedaan bij turnen en ballet. Nu zit ze op twirlen en daar heeftze het zo naar haar zin. 1 voordeel wij hoeven niks aan te schaffen alles word door de verenigig in bruikleen gegeven. Alleen als ze over een paar maanden wedstrijden gaat meedoen moeten we twirlschoenen kopen.
 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
Meidenmama  schreef op: 09-01-2014 08:43:54
Bij moeten ze minimaal een seizoen afmaken!
Myrthe heeft 6 jaar op handbal gezeten en Eva 3 jaar en daar zijn ze sinds een half jaar mee gestopt! Nu rijden ze sinds een half jaar paard en sinds een maandje zitten ze op hiphop!
 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
Annie  schreef op: 09-01-2014 11:28:50
Hier moeten ze op een sport van ons. Als ik de oudste de keuze zo geven wel/niet sporten weet ik zeker dat ze niet sport maar ze heeft geen keuze. Zo mag iedere zomer kiezen wat ze wil doen. Maar moet dan wel het schooljaar afmaken. Nu zit ze op atletiek en ik moet zeggen dat dat erg leuk is.
 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
Anmv3  schreef op: 09-01-2014 11:40:05
Hier ook het seizoen/jaar afmaken.

En eerst zwemdiploma halen en daarna een sport.
Onze zoon voetbalt nu voor het vierde seizoen en onze oudste
dochter heeft eigenlijk altijd op turnen gezeten. Toen een paar jaar
streetdance erbij, maar die tijden werden veranderd naar een tijd wanneer
ze naar de tienerclub van de kerk gaat. Dat vond ze ook erg leuk dus met streetdance gstopt.
 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
Bibikuif  schreef op: 09-01-2014 12:12:01
Mijn dochter is nu 10. Ze zit sinds ze 4 is op zwemmen, eerst les en nu wedstrijdzwemmen. Ook zit ze op zingen, al vanaf haar 4e en doet dat nog steeds. Allebei met veel passie.

Tussendoor heeft ze erbij nog 2 jaar op jazz en klassiek ballet gezeten maar dat past niet meer in het schema nu (ze zit in de selectie van wedstrijdzwemmen) Geen hopper dus!

Zoontje zit nu op zwemles omdat hij dat moet en op schaken hij gaat op zoetbal wanneer hij zijn A heeft en moet van mij nog minimaal B en C halen
 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 09-01-2014 12:20:36
Wij laten onze kinderen daar heel vrij in. En moeten niks afmaken.

Priscilla zit op gym maar gaat hiervan af. Levi en Stan op zwemles. Sindskort is Levi ook van de voetbal af. Hij vond er niks aan omdat hij niemand kent. En dat is ook niet zo gek omdat hij geen sociale contacten heeft in de buurt ivm afstand school.
Betalen doe je hier per kwartaal en zijn zulke lage bedragen.
 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
Mamami  schreef op: 09-01-2014 12:45:14
Zoon zit op handbal en dochter op handbal en Zumba. Hier moeten ze het seizoen afmaken omdat ik het not done vind om halverwege een seizoen  je team in de steek te laten. Zumba doet dochter al ruim een jaar, als ze dit zat is mag ze best iets anders doen.
 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
Pixie  schreef op: 09-01-2014 12:47:07
Idd overal eens een proefles doen.

hier mogen ze wel wisselen ,maar ze moeten in teamsport wel eerst het seizoen afmaken.
ze moeten leren dat je niet zomaar kan afhaken

het is overigens niet de bedoeling dat ze blijven circuleren hoor. Neem aand at ze na twee of drie keer wel een definitieve keuze maken
 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
Myself  schreef op: 09-01-2014 12:58:52
Als ze ergens aan begonnen zijn, moeten ze wel het seizoen afmaken hier.
Zo hebben ze beiden 1 jaar op judo gezeten maar vonden dat toch tegenvallen en dochter heeft dat ook met jazz gehad.

Verder zitten ze al jaren op gym en dochter ook op paardrijden, maar daar is ze denk ik nooit op uitgekeken (soms denk ik helaas want ik ben niet zo'n held en vind het soms best eng   )
 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
Claudia  schreef op: 09-01-2014 14:38:10
poeh dat ligt eraan, tegenwoordig word het je wel makkelijker gemaakt bij veel verenigingen..zo heb je vaak per half jaar of per kwartaal.
Hier nu streetdance (1e sport na zwemmen) en betaal dan 2euro meer per maand i.v.m. een jaar abbo, maar je kan het dus per maand opzeggen nu.
Als 1e sport (voor haar ook een nieuwe ervaring en elke 1e les is leuk!) vind ik dat ideaal.

Hierna zou ik denk ik wel zeggen: als het een half jaar abbo is, dan maak je ook het half jaar af (uitzonderingen daar gelaten, zoals pesten oid).
 
Quote
RE: hoevaak wisselen van sport?
Sam  schreef op: 03-03-2014 09:22:50
ik denk dat het vooral belangrijk is dat kinderen wat kunnen doen wat ze leuk vinden. Maar daarvoor meoten ze wel de kans krijgenom van verschillende dingen te proeven. dei proeflessen van verschillende sporten/hobby's zijn daarbij ideaal.
Wel heb ik zo dat als ze eenmaal ergens voor gekozen hebben ze hun seizoen/jaar / cursus afmoeten maken. In een teamsport vind ik dat je dat sowies verplicht bent tegenover je temagenoten. Maar daarbij moet je een overstap goed overdenken, dus daarmag best eenpaar maanden overheen gaan.
Niets eeerhoud je ookom meerder sporten/hobby's te combineren.
Ik ben met de kinderen vanaf 18 maanden op ouder-peuter gym gegaan. Met 4 jaar zijn ze doorgestroomt naar de gewone gymgroep. Al vrij snel zijn de drie oudsten toen overgestapt op voetbal. De derde is al heel snel afgehaakt. Het was helemaal niets voor haar. En omdat ze nog maar 4 jaar was en nog geen echt team had heb ik ze na een paar maanden proberen toch gewoon al laten stoppen. De twee oudsten wilde na 1 1/2 jaar overstappen op de atletiek. zei hebben toen hun seizone ieerst af moeten maken. Vonden ze ook geen enkel probleem.ze waren toen 7 en 8 en zitten nu 11 jaar later nog steeds op de atletiek.
De jongste drie zijn na de gym zodra ze 5 jaar waren ook doorgestroomt naar de atletiek. Maar doorat ze al jaren op de baan doorbrachten wisten ze goed wat het inhield. De jongste is een manusje van alles dus combineerd de atletiek op dit moment met paardrijden en hobbyclubje voor meisje. Ook heeft ze een verschillende daascurssusen gevolgd en muzieklessen. Maar dat altijd in combinbatie met de atletiek.  
Zwemlessen heb ik altijd gewoon tussendoor dus naast hun eingen gekozen sport gedaan. Wild ez eniet al te jong op zwemles doen en wilde ook niet dat de zwemlessen ten kosten van hun eigen voorkeuren zouden gaan. Gaf vooral voor mij een druk programma want trainingstijden/zwemlessen zijn nu niet altij dop de allerhandigste tijden, zeker niet als je met trainignstijden van 6 kinderen te maken hebt.

Maar ik vind het wel belangirjk dat kinderen zelf kunnen kiezen. Ik kom best wel vak pushende ouderst tegen.  

 
Quote
Navigatie


Reageren op hoevaak wisselen van sport?
Naam
Bericht