Menu
 

Topic:

Help, poes wil niet meer eten!

Mamavan2boys  schreef op: 06-01-2014 16:09:12
Mijn poesje is donderdag geopereerd aan een steen in haar blaas, zaterdagochtend mochten we haar ophalen. Ze zeiden ze at wat weinig maar dat komt door de spanning, maar ze eet al sinds zaterdag amper wat. Heb bijna de halve winkel al leeggekocht, maar ze wil niks. Heb al haar oude brokjes, nieuwe brokjes tegen blaasgruis, zakjes in saus, blikje witvis van gourmet, sheba, speciale saus voor over de brokjes heen, brokjes beetje nat en in magnetron en net brokjes voor nierfalen, verse kipfilet maar Ze neemt geen hap.

heb vanmorgen uiteraard dierenarts gebeld en die vroeg heeft ze koorts (we voelen niet dat ze warm is en vind het eigenlijk beetje eng om haar te tempen) ze heeft nog ab kuur van de operatie, maar die zei ze mag nu even alles.

ze had een xanthine steen en ze hebben geen idee hoe die er is gekomen en wat er tegen te doen, enigste optie is dieet voer voor nierfalen die voorkomt hopelijk de vorming van die stenen, maar goed dan moet ze wel eerst eten!

iemand nog de gouden tip?
 
Quote
Navigatie
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Pixie  schreef op: 06-01-2014 16:13:37
Toch even tempen en anders even langs de da gaan 
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Angelique  schreef op: 06-01-2014 16:17:09
idd toch cheken en da inschakelen in ergste gaval zul je moeten gaan dwangvoeren is speciaal vor voor maar kan ook met goed natte brokjes in een spuit
wellicht is ze angstig geworden door de ingreep en is de enige mnier om haar erdoorheen te krijgen dwangvoeren
maaaar wellicht zit er iets niet goed en is ze gewoon nog wle goed ziek
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Kolibrie  schreef op: 06-01-2014 16:17:10
Anders zou ik iets pureren en bij de dierenarts even zo'n spuitje halen... Even een beetje dwangvoeren al is het maar steeds een klein beetje... Drinkt ze wel?
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Mamavan2boys  schreef op: 06-01-2014 16:35:48
Toch gemeten en ze heeft 38.0, lees dat dit normale temp is voor een poes...

ja heb net de soort jus met een pippetje van de pijnstilling 2x gegeven om haar toch iets binnen te laten krijgen.. Lees dat na 3 dgn niet eten je leververvetting krijgt? Heb nog blikjes met voer van da gekregen, die ga ik straks ook nog maar proberen. Anders morgen maar weer da bellen..
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Lisje  schreef op: 06-01-2014 17:05:22
Als ze zo goed als niets eet, morgen weer bellen hoor, katten gaat heel snel dood van niet eten. Volgens mijn dierenarts moet ik als een kat 24 uur niet wil eten direct komen, zij vind dat spoed.
Misschien zit er bij jou kat nog iets. Drinkt en plast ze wel gewoon.
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Mamavan2boys  schreef op: 06-01-2014 17:20:04
Ja ze drinkt en plast wel gewoon, is ook gewoon in haar gedrag komt heerlijk bij me liggen als ze in haar mandje ligt gaat ze al op haar ruggetje liggen om over haar buikje geaaid te worden als we maar naar haar kijken. Ze is ook bijna 2,5 bij de dierenarts geweest omdat ze eerst meerdere keren moest hebben geplast voor ze naar huis mocht, dus geloof niet dat het daarmee te maken heeft. Haar urine is ook niet meer rood van het bloed, ze heeft geen koort en heeft nog ab kuur en pijnstilling. Denk eerder zoiets als angelique zegt dat ze beetje trauma heeft van de opname.. Ga haar vanavond nog weer andere voeding aanbieden en anders toch maar wat dwangvoeren..
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Mamajenti  schreef op: 06-01-2014 17:25:14
Ook dieren kunnen van ab misselijk worden! Dus wie weet is dat het wel.

Wat hier altijd hielp ( hebben dieren achter moeten laten) is favoriete snoepje aanbieden en veel natvoer zodat ze het sap oplikte. Daar zitten ook voedingsstoffen in!
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Mamavan2boys  schreef op: 06-01-2014 18:08:33
Jippie!! Ze heeft iets gegeten maar alleen uit mijn hand! Maakt niet uit hoe als ze maar eet, het nieuwe nierfalen brokjes van trovet. Hopelijk blijft ze wat eten, en gaat ze gewoon zelf weer eten, maar voor nu ben ik blij met ieder brokje die ze binnen krijgt!
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Angelique  schreef op: 06-01-2014 18:20:26
idd gewoo doorgaan ze is of misselijk of moet er even overheen als ze merkt dat eten beter valt gaat wel beter maar daarom zeg ik soms is er een angst omdat ze misselijk was en durven ze neit meer en komen ze er met dwangvoer overheen
heb dat mj meerdere dieren zo gezien ook met katten maar heb ook al is zo een schildpad gered
maar goed alleen een da kan vast stellen of ze ziek is of angstig
fijn dat ieder geval wat beter gaat
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Slabbertje  schreef op: 06-01-2014 21:19:20
dit komt inderdaad wel eens voor en na een paar dagen is dat over. Moet je speciaal voer blijven gebruiken??? In de meern bij utrecht zit een dierenvoeder die verschillende soorten voer verkoopt..ook online en dat scheelt enorm in prijs
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Mamavan2boys  schreef op: 06-01-2014 21:56:54
Nou ik maakte me behoorlijk zorgen, hoop dat ze nu blijft eten (desnoods hand gevoerd) en ja we denken dat ze op dieet voer blijft, maar de dierenarts moest eerst uitzoeken waar het vandaan kwam/komt want het is dus een niet veel voorkomende steen. Dus we gaan haar nu dieet geven alsof ze nierfalen heeft?  Ik ben idd op internet aan het kijken naar de prijzen en wat het bij de dierenarts zou kosten. Ze heeft nu 3x handje brokjes van trovet renal op, maar heb tasje met blikjes,zakjes en brokjes gekocht om van alles te proberen. 
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Mamavan2boys  schreef op: 07-01-2014 16:36:39
Helaas sinds gister weer niks meer gegeten, ze is al van 4,6 kg van tijd voor deoperatie naar 3,8 kg gegaan en haar buikje is helemaal ingevallen, zo dus weer naar de dierenarts, wat heeft die lieve schat toch? 
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Miesje  schreef op: 07-01-2014 17:51:01
Ach gos arm poezebeest .
misschien maagje van streek
sterkte
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Lisje  schreef op: 07-01-2014 18:00:56
Ben benieuwd, het klinkt niet goed
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Mamavan2boys  schreef op: 07-01-2014 20:12:02
Mm ik spook...

De dierenarts weet het ook niet, gister had ze 38 en n 39.4 maar dat is bij poezen dacht ik geen koorts. Hij vind haar net als ik sterk vermagerd sinds zaterdag.. Hij heeft gevoeld in haar buikje maar dat deed geen zeer, dus geen buikvliesontsteking. Haar mondje gekeken en kon hij ook niks vinden. Ze heeft 2 injecties gegeven, 1 met nog meer pijnstilling en 1 tegen misselijkheid. Hij heeft haar nog wat voer geprobeerd te laten eten wat poezen vaak overhaalt om te gaan eten, maar ze trok zo haar hoofdje weg :-( Morgenochtend weer temperaturen en terug bellen tussen 8.00 en 9.00. Als ze te lang niet eet verliest ze haar eetlust/honger gevoel en gaat ze helemaal niet meer eten. Als ze morgenochtend nog niet eten moeten we dwangvoeren...
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Mirdepir  schreef op: 07-01-2014 23:11:25
veel beterschap, zo sneu als ze ziek zijn.
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Mamavan2boys  schreef op: 08-01-2014 06:59:38
dAnkje, heb zo slecht geslapen. Steeds kijken of het nog wel goed met haar ging..ze heeft geen koorts 38.8 en heeft weer niks gegeten..geprobeerd wat te dwangvoeren maar zelfs met ze 2en bijna onmogelijk ze werkt het er gelijk weer uit.. Wat heeft ons poezenmeisje toch? 
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Saskia70  schreef op: 08-01-2014 08:08:09
Ach wat naar allemaal... heel veel sterkte hoor en ik hoop dat de oorzaak gevonden wordt. 
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Roos  schreef op: 08-01-2014 09:02:22
Hoe is het nu met jullie poezedame?
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Dicha  schreef op: 08-01-2014 09:03:08
Mijn kat heeft dit ook gehad na een operatie... hij voelde zich gewoon miserabel... maar blijven dwangvoeren...Desnoods maar met enig geweld maar de poes MOET eten...doen ze dan niet dan krijgen ze lever en nierfalen en is het gebeurd...
In de houtgreep met die poes.. en regelmatig kleine beetjes in het bekje spuiten..bek dicht doen.. onder de keel wrijven dan moet ze wel slikken...
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Mamavan2boys  schreef op: 08-01-2014 09:08:40
We proberen echt van alles, in de houtgrijp mond dichtduwen met enig geweld maar ze spuugt het echt weer uit, gelukkig heeft ze gister 5x lepeltje met wat blikvoer geprekt met water opgelikt, maar na 2 lepeltjes stopt ze. Vanmorgen toen ik musli reep at kwam ze kijken en heeft snoepje of 12 op, maar helaas verder krijg ik er niks in.

ze willen vanmiddag bloedprikken voor leverwaarde, nierwaarde en suiker moet er 10 voor 2 heen.... 

Snap wel dat ze zich ellendig kan voelen maar ze is morgen een week geleden geopereerd duurt dat dan zo lang?
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Angelique  schreef op: 08-01-2014 09:25:39
kan idd lang duren

ik ga prberen uit te leggen wat de beste manier is
je moet de poes met de rug onder je oksel nemen evt in een handdoek
je kan dan met je ene arm (degene waar ze onder staat) het kopje pakken van onderen bij de kin zeg maar
met die hand kan je de bek evt beetje open doen
de andere hand heb je dan vrij om eten in de mond te doen
direct na het in de bek doen bek dicht duwen onder de kin en over de ademsappel strijken
je strijkt dan van de kin naar de borst en dat een aantal keer herhalen
door dit strijken activeer je een slik reflex en bijna alle katten hoe slechte eter slikken dan toch door voor ze het eruit kunnen werken
je moet dus wel snel doen goed klemmen onder je arm geod bekje open voer erin bek direct dicht puur door onder de kin te duwen (niet pakken bij kin en neus dan krijgen ze geen adem)
op moment dat je kin omhoogduwt gelijk gaan wrijfen

en ipv in een keer veel te geven gewoon elk uur ofzo (indien mogenlijk) een beetje is a beter voor de maag en ook beter om de angst te doorbreken
hoop echt dat t snel goed komt
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Mamavan2boys  schreef op: 08-01-2014 10:05:28
Bedankt Angelique 

ik heb haar in de handdoek gewikkeld, en al is het niet veel ik heb wat naar binnen gekregen! Ga het over uurtje nog een keer doen..

gekke is dat ze eerste 1x alleen in de ochtend tegen de muur plastte en nu vanochtend heeft ze al 4x tegen de muur geplast  gelukkig is het nu weer gewoon geel ipv rood voor de operatie.. Daardoor laat ik haar niet in de woon en slaapkamer en blijft ze maar mauwen, arme schat.
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Angelique  schreef op: 08-01-2014 10:12:33
klinkt alsof ze een behoorlijke tik gehad heeft van die ingreep
hoop zo dat ze snel gaat opknappen
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Mamavan2boys  schreef op: 08-01-2014 15:21:22
Volgens mij heb ik geluk dat ik er zo bovenop heb gezeten, want ze is opgenomen, de nierwaarde waren verhoogd, dus ze heeft door de operatie acute nierfalen gekregen, ze had 39.5 bij hun wat toch koorts was. Ze gaan nu de nieren doorspoelen met vocht en infuus ze word bijgevoerd en krijgt verschillende medicatie, extra ontstekingsremmers, antbiotica, pijnstilling en tegen de misselijkheid. Morgen mag ik weer bellen om 13 uur hoe het met ons poezenmeisje is... 
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Mamavan2boysbe  schreef op: 08-01-2014 15:21:46
 TO maar ben bij me ouders..
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Angelique  schreef op: 08-01-2014 15:23:21
fijn dat ze opgenomen is en toch verder nagekeken is
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Mamavan2boys  schreef op: 08-01-2014 15:25:46
Ja er valt last van me schouders, was alleen nog met poezenmeisje bezig ook vannacht amper geslapen. Maar bedankt voor je adviezen angelique! Heb haar vandaag toch door middel van jou tip 3x wat kunnen voeren 
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Lisje  schreef op: 08-01-2014 15:46:30
Oei ik had al zo'n gevoel dat er meer aan de hand was. Gelukkig is ze nu in goede handen. Hoop dat ze haar goed kunnen helpen.
 
Quote
RE: Help, poes wil niet meer eten!
Mamavan2boys  schreef op: 26-07-2014 23:02:30
Helaas is dit na dit verhaal allemaal niet gestopt en had ons poezenmeisje alvleesklierontsteking, ze is ruim 2x week opgenomen geweest, thuis weer opname afgevallen naar 3.4 kg en zo ziek geweest, ze kregen haar niet aan het eten, ben 2 weken lang iedere dag injecties gaan halen, daarna ben ik haar zelf gaan prikken omdat ze steeds haar plas liet lopen als we naar de dierenarts moesten. Het ging zo slecht dat de dierenarts eigenlijk wilde dat we stopte met de behandeling maar ik wilde door, en ons poezenmeisje kwam er na 4 mnd dokteren bovenop en wat we nooit gedacht hadden werd ze weer helemaal de lieve oude knuffel poes.. 

Tot dus 2 mnd geleden, ze wilde haar vlees niet meer eten, ze liet steeds meer staan, maargoed ze at wel brokjes dus geen probleem. Tot 2 weken terug we zagen haar afvallen van 4.7 (we dachten misschien warme weer) maar vanaochtend woog ze 3.9 in ongeveer 1,5 week... Vandaag eens gekeken (andere poes apart gezet) maar ze heeft hooguit 10 brokjes op de hele dag en komt net als toen nu sinds vanavond steeds naar de keuken voor eten terwijl dit er gewoon staat. Vanochtend natuurlijk dierenarts gebeld en ze zegt ja het kan weer terug zijn...dat betekend dat ze weer doodziek gaat worden En nu al door de pijn niet meer eet.......En nu? Gaan we nu weer 4 maanden dokteren terwijl zij zich ellendig voelt en nooit meer beter word? Aan de andere optie wil en kan ik gewoon niet denken 

Bedankt voor het lezen, wilde het gewoon even van me aftikken..




 
Quote
Navigatie


Reageren op Help, poes wil niet meer eten!
Naam
Bericht