Menu
 

Topic:

Sommige mensen..

Anoniem  schreef op: 10-01-2012 10:30:05
Sommige mensen maken echt een zooitje van hun leven.

Ik beheer het geld voor iemand, want zelf kan ze niet met geld omgaan en betaald gewoon geen rekeningen.

Dus ik betaal alles, heb haar bankpas, en alle papieren komen naar mij, ik regel betaal regelingen voor achterstanden ect. En zei krijgt 1x per 25 euro -vrij te besteden- en daar moet ze het mee doen (meer is er niet).

Vorige week geef ik haar 1x zelf haar bankpas mee om zelf geld te pinnen voor die week, neemt ze gewoon 3x het afgesproken bedrag op. En komt een week later dus weer voor haar week geld!

Ik kwam er dus laat achter, want ik kijk alleen op de rekening als ik rekeningen betaal. Heeft mevrouw ook nog een jas voor 200!! euro gekocht.. (Ze mocht een jas kopen.. maar natuurlijk niet van 200 euro.)

Dus nu heb ik gezegt dat ze voorlopig geen geld krijgt, heeft ze zelf verpest, er is gewoon niks meer..

Nu is ze boos op MIJ.. Terwijl ik net weer een betalingsregeling kon treffen omdat er weer een rekening niet betaald kan worden.

Echt sommige mensen!
 
Quote
Navigatie
RE: Sommige mensen..
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 10-01-2012 10:35:16
Hoewel ik jou snap, snap ik die ander ook...
€25,- per week om van te leven is heel weinig en ik kan me voorstellen als ze 1x die pas meekrijgt dat de verleiding erg groot is. Had je met haar een bedrag voor een jas afgesproken? Of haar gewoon laten gaan?
Doe jij alleen de rekeningen voor haar en tref jij alleen regelingen zonder dat zij daarbij is. Misschien anders eens samen rond de tafel gaan zitten en alles laten zien en uitleggen hoe ze er voor staat. Als jij alles doet en haar te weinig verteld beseft ze misschien niet hoe ernstig de situatie is.
Enne, ik zou haar de jas terug laten brengen en een goedkoper exemplaar aanschaffen
 
Quote
RE: Sommige mensen..
Anoniem  schreef op: 10-01-2012 10:38:52
25 euro weinig? Vrij te besteden he.. Dus niet voor eten of drinken of weet ik het wat. En zoieso door haar eigen gedrag is er niet meer, vaak moet ik nog die 25 euro geven omdat ze het zelf niet mee heeft.

En ze is overal bij, en dus ook overal van op de hoogte, alleen lijkt ze het gewoon niet te snappen.

Er was geen bedrag afgesproken voor een jas, maar ze wist wel hoeveel geld ze max te besteden had, en dat was de helft.
 
Quote
RE: Sommige mensen..
Chantal31  schreef op: 10-01-2012 10:49:39
ze mag blij zijn dat jij alles regelt als ze bv bij schuld hulp verlening komt heeft ze nog minder om van rond te komen.
 
Quote
RE: Sommige mensen..
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 10-01-2012 11:07:29
Dan heb ik je verkeerd begrepen, als ze dat vrij te besteden heeft, dacht dat ze daar ook boodschappen van moest doen. Sorry. Dan gaat m'n hele verhaal niet op nee...
Lijkt ze het niet te snappen of wil ze niet, daar zit nog een heel verschil tussen natuurlijk. Als het het laatste is zou ik ermee stoppen om er al je moeite in te stoppen als het tevergeefs is
 
Quote
RE: Sommige mensen..
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 10-01-2012 11:40:21
Gewoon laten gaan. Moet eerst goed op haar bek gaan
 
Quote
RE: Sommige mensen..
Anoniem  schreef op: 10-01-2012 12:30:36
Doordat ze boos wordt op jou laat ze heel duidelijk zien dat nog steeds niet in ziet dat ZIJ verantwoordelijk is voor haar geldzaken (en haar leven).
Lastig hoor wat je daar mee kunt!
Is deze mevrouw wel 'normaal begaafd'?
Zo ja, dan zou ik duidelijk met haar afspreken dat je deze zaken beheert om haar weer op weg te helpen, gedraagt ze zich als een puber (want een jas van 200 euro kopen terwijl je weet dat je max. 100 euro ervoor hebt ís puberaal gedrag, eigenlijk zet ze zich af tegen jou...) dan trek jij je handen ervan af. Héél hard! maar mogelijk is dat de enige manier om tot haar door te dringen.

Als deze mevrouw 'minder begaafd' is dan is het een ander verhaal, dan kun je je af vragen of ze ooit in gaat zien dat ze zelf verantwoordelijk is voor haar financiën.

Suc6!
Groet, Anne mv 3
 
Quote
RE: Sommige mensen..
Anoniem  schreef op: 10-01-2012 12:43:18
Heel herkenbaar, ik ben curator van iemand die onder curatele staat. Vervelende is dat ze echt niet verder kan kijken. Spaargeld, is bij haar dat het op moet. Krijg regelmatig de vraag: Hoeveel geld heb ik nog? (Omdat het blijkbaar altijd op moet!) Ze mag dingen ook inzien, maar ze snapt het vaak niet.
Eigen risico van de zorgverzekering??? Heeft ze nog nooit van gehoord! Dus dat gaat ze ook niet betalen zegt ze dan. Krijg ik de schuld, JIJ hebt gewoon de verkeerde verzekering voor me afgesloten!!
Zoveel dingen, het is leuk om te doen, maar soms zo vermoeiend. Ik heb ook wel eens gedacht om ze zonder geld te zetten als ze weer wat heeft uitgegeven heeft wat niet mocht.
Laatst had ze een incasso opdracht afgegeven op de bewindvoerders rekening. Gelukkig mag ik alles terug draaien wat ze doet, maar soms zo vermoeiend en dan is ze weer boos op mij natuurlijk.
Succes
 
Quote
RE: Sommige mensen..
Anoniem  schreef op: 10-01-2012 12:48:59
Tips:
- Open een bewindvoerers rekening bij de ING. En zet haar eigen rekening om in een "leefgeld rekening" waar ze zelf de pas van heeft en jij er geld op kan storten. Je kan er ook op meekijken.
- Laat haar maar boos worden, je moet het zo zien: ze kan het zelf niet, dat is haar beperking, daarom help je haar, adem in, adem uit hahaha
- Geef haar het gevoel dat ze wat te zeggen heeft: als je dit koopt kun je geen cadeau kopen voor die verjaardag (ofzo) dat ze zelf tot de conclusie komt dat het inderdaad niet kan.
 
Quote
RE: Sommige mensen..
Anoniem  schreef op: 10-01-2012 15:42:20
Het gaat ook om een puber hoor.

Gaat om een meisje van 19 dat nog thuis woont ect.

Heb het haar net maar weer uitgelegt. Het is niet eens dat ze het niet wil snappen, maar sommige dingen snapt ze gewoon niet. Maar ja ze heeft altijd alles gekregen wat ze wilde..

Ze snapt wel dat ze geen geld krijgt omdat ze het zelf heeft verpest, op de vraag waaromze het heeft opgenomen was het, ja jij zei dat ik nog zoveel overhad.. ja tot einde van de maand januari ja.

 
Quote
RE: Sommige mensen..
Anoniem  schreef op: 10-01-2012 15:43:05
Het betreft trouwens mijn zusje, dus za haar niet laten gaan onder het mom wie niet luisteren wil..
 
Quote
RE: Sommige mensen..
Baby2  schreef op: 10-01-2012 20:35:48
En waarom regelen jullie ouders dit soort zaken niet? Lijkt me meer een taak voor ouders dan een grote zus. Ik begrijp dat ze nog thuis woont.
 
Quote
RE: Sommige mensen..
Bepje  schreef op: 11-01-2012 14:33:10
Goed van jou dat jij voorkomt dat ze diep in de problemen raakt.
In mijn werk kom ik veel mensen tegen die niet goed met geld om kunnen gaan en de gevolgen van schulden niet kunnen overzien. Jammer dat zij boos is maar dat is haar probleem en niet het jouwe, jij hebt mijns inziens gied gehandeld.
Zo`n aparte rekening voor haar waar ze zelf mee kan pinnen is wel een goed idee.
Voor het geval er iets met haar is waardoor zij nooit zelf haar administratie kan doen: Laat je door de rechtbank aanwijzen als officieel bewindvoerder dan ben je eindverantwoordelijk maar kan zij niet zomaar schulden maken.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Sommige mensen..
Naam
Bericht