Menu
 

Topic:

Piano, welke, voor beginner..

Ma Dalton  schreef op: 04-01-2014 15:52:27
Oke, we zijn zover, de oudste wil op piano les, de tweede wil dat ook.  ik heb besloten dat ik het ga aankunnen om ze geregeld te laten oefenen.. Want zo enthousiast als ze nu zijn, gaan ze vast niet blijven. 
maar nu? We zijn bij de piano handel geweest en die wil graag de duurste piano's slijten. We hebben gekeken naar huur en dat is eigenlijk ook best duur.

ik wil een echte, geen keyboard, een staande.  De kinderen wilden een baby grand .. ( droom nog maar even verder) maar ondertussen vind ik het maar lastig. Maakt het echt uit of je een " merk" hebt als yamaha en Roland ?  En is het echt verantwoord om voor het geluidsverschil een duurdere te kiezen als je mee neemt dat die van ons toch nog wel even moeten oefenen voordat ze er wat van bakken? Mijn tweede is erg muzikaal.  Dus wat te doen? Een betere 2e hands via de dealer? Of een nieuwe laagste instapmodel van Yamaha ofzo? of moeten we de dealer geloven en nieuw duurder? 

Ik krijg straks pianoles aan huis en wil ze graag allemaal (de 4 jongens) een jaar of twee minimaal aan pianoles meegeven.. Als ze dan een ander instrument gaan kiezen vind ik dat ook prima.. Gebruik komt met 4 toch wel uit dat ding.  Maar goed ze zijn hartstikke duur en ik heb verdraaid gewoon het gevoel alsof je bij een autodealer staat te praten. 
Dus jullie ervaringen

 
Quote
Navigatie
RE: Piano, welke, voor beginner..
Nathalie Mv Cad  schreef op: 04-01-2014 15:56:26
Wij hebben een oude piano van kennissen gekregen. Mijn zoon vind het prima omop die te oefenen.

kun je niet eens op marktplaats of zo kijken, daar worden ze vaak gratis aangeboden. Of bij gratisoptehalen.nl

ik zou geen hele dure kopen als je niet eens zeker weet of ze wel blijven spelen.
 
Quote
RE: Piano, welke, voor beginner..
Ma Dalton  schreef op: 04-01-2014 16:09:12
Ben ik wat huiverig voor. Want heb er zelf geen verstand van hoe ik moet herkennen wat de staat is.  via kennissen zou ik meteen doen trouwens. Maar we zitten hier nog niet zo lang.  En voor je het weet heb je een bak aan kosten van piano vervoer en stemen en reparatie voor wat een oude piano is met een moeilijke/ zware aanslag. Misschien maar eens een oproepje plaatsen via Facebook, misschien komt er via via wat uit. Of ben ik te bang gemaakt??? Want ik had ook al wat gekeken, maar ben bang dat zo'n mooie oude echt een hele harde aanslag heeft, waar je vrij veel kracht voor nodig hebt??

ik ben wel een beetje een kreng hoor, , dus als we hieraan beginnen, dan is dit ook echt het begin instrument waar ze allemaal op leren spelen...een soort basisvaardigheid die je van huis meekrijgt.. dus echt vrijblijvend is het voor mij niet..al hoeven ze dus niet eeuwig pianolessen te nemen, .maar goed 4 kinderen keer 2 a 3 jaar les.. Is nog steeds veel gebruik van dat ding.
 
Quote
RE: Piano, welke, voor beginner..
Mafkees  schreef op: 04-01-2014 16:17:05
mijn oudste zit nu net op pianoles en voordat ik zo'n ding aan wil schaffen doet hij eerst maar eens een cursus van een jaar
dat kan op ons keyboard.
mocht hij verder willen gaan, ga ik me eens verder orienteren.

het ging mij ook om de basis. dit kan het eerste jaar prima op een keyboard.
mocht hij verder willen gaan, is een piano wel een vereiste.

het lijkt dan toch op een investering denk ik.
helemaal als er meerdere uit het gezin er op gaan spelen.

ik zou het in eerste instantie dus gaan uitproberen met een " goedkopere" oplossing, dus een keyboard, die heb je ook in allerlei prijsklasses.

leuk joh!
ik vind het supergaaf dat mn zoon nu piano leert spelen!
(ben zelf groot fan ; ) ) en kan muzikaal talent alleen maar stimuleren!
 
Quote
RE: Piano, welke, voor beginner..
Rianne74  schreef op: 04-01-2014 16:43:29
De kosten van het stemmen heb je zowiezo als je hem net in huis hebt staan! Bij elke verplaatsing/vervoer dus ook van de ene hoek naar de andere moet je hem opnieuw laten stemmen. Wij hadden de onze via een pianomannetje die zef componeert en piano's restaureert. we hebben hem net een maand of 2 geleden verkocht.

 
Quote
RE: Piano, welke, voor beginner..
Ivy  schreef op: 04-01-2014 17:00:16
Kun je niet voor huurkoop van een studiepiano kiezen?  Dan wordt vervoer en stemmen geregeld en je betaalt een vast bedrag per maand. Ik zit nog te twijfelen of we het gaan doen, omdat we over ong. anderhalf jaar gaan emigreren en dan hebben we hem vast nog niet afbetaald...
Onze piano is het nu echt aan het begeven, dus moet wel wat...

Wat het oefenen betreft, mijn 8-jarige oefent altijd met veel plezier piano.  Mijn 6-jarige oefent met nog veel meer plezier elke dag viool.  Het ligt vooral aan de lessen of ze het leuk vinden, denk ik.

Je zou een pianostemmer kunnen contacteren.  Die weten vaak wel een goede piano te staan. 
 
Quote
RE: Piano, welke, voor beginner..
Jen9  schreef op: 04-01-2014 17:33:59
Vraag de leraar om mee te gaan. Dat doen ze vaker. Zo niet, vraag dan om raad wat merk betreft! En dan kan je die leraar ook een foto van marktplaats laten zien bijvoorbeeld.
 
Quote
RE: Piano, welke, voor beginner..
Ma Dalton  schreef op: 04-01-2014 18:05:16
wij hadden nagekeken wat dat huurkoop van zo'n sudio piano zou doen, maar dan zijn we in anderhalf/ 2jaar  net zoveel kwijt voor een kwalitatief slechtere piano? voor ons is dat niet aantrekkelijk.
 
Quote
RE: Piano, welke, voor beginner..
Ivy  schreef op: 04-01-2014 19:35:49

Uiteindelijk hangt natuurlijk alles van je budget af.  Als ik kon, zou ik nu een gloednieuwe studiepiano kopen.  Of liever een nog betere piano, maar om het een beetje binnen de perken te houden een studiepiano.

Maar, dat kost gewoon een paar duizend euro.  Wel het beste  Tweede keus zou zijn een tweedehands piano van een pianohandelaar, maar die zou ik dan wel onder begeleiding van bijv. een stemmer of leraar kopen.  Er zitten zo veel kwetsbare onderdelen aan een piano...


Een oude piano hoeft geen probleem te zijn.  Zeker niet voor de aanslag.  Die van ons is ook oud en ze spelen er hier gewoon op  Een groter probleem is slijtage.  Bij die van ons zijn de snaren zo oud dat de stemmer ze niet meer goed kon stemmen.  Alles is nu een halve toon lager... (duetje met de viool zit er niet in en ik moet mijn dwarsfluit flink uit elkaar schuiven).  En de hamerkoppen zijn versleten, maar dat is gewoon te duur om te vervangen.
Met andere woorden, een tweedehands piano is risicovol, maar als je advies inwint en iemand meeneemt die hem na kan kijken, kan dat een prima keuze zijn.

 
Quote
RE: Piano, welke, voor beginner..
Tantehan  schreef op: 05-01-2014 10:08:05
Wij hebben een electrische piano gekocht, een yamaha p50 meen ik. Die doet het goed
 
Quote
RE: Piano, welke, voor beginner..
Cora38  schreef op: 06-01-2014 13:16:59
Een keyboard kan je niet op oefenen als je echt piano les hebt. De aanslag is op een piano totaal anders.

Wij hebben een electrische piano van Kawai. Je hebt de beleving en aanslag van een echt piano en je kan evt. ook met koptelefoon op spelen. Verder hebben wij de mogelijkheid om ons spel op te nemen, zodat we terug kunnen horen hoe het ging.

Van Yamaha heb je ook hele goede electrische piano`s. 
Om te kijken welke bij je past qua klankkleur zou ik je aanraden om bij de muziek/piano winkel te gaan luisteren.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Piano, welke, voor beginner..
Naam
Bericht