Menu
 

Topic:

Rambam in opspraak

Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 10-01-2012 09:02:04
Laatste update: 10 januari 2012 08:30 info
AMSTERDAM - Het VARA-programma Rambam maakt televisie met de verborgen camera. Volgens drie uitvaartverzorgers gaan zij hier veel te ver in.
De begrafenismedewerkers doen dinsdag hun beklag in de Telegraaf.

Vorige week kregen uitvaartverzorgers van Monuta, Dela en Yarden melding van de overleden 25-jarige Lex Brenninkmeijer in Amsterdam.



De verzorgers mochten op het adres, waar zij vriendin Linda en huisvriend Jelte aantroffen, niet bij het lichaam komen om het te verzorgen. In een van de gevallen stond de medewerker volgens de ochtendkrant voor een dichte deur omdat de nabestaanden een restaurant bezochten terwijl het lichaam in huis zou liggen.

Uitvaartverzorger Cathy Hak zegt daarover in de krant: ''Ik heb nachten wakker gelegen omdat ik me zorgen maakte over de overledene.''

De drie genoemde organisaties dienen een klacht in tegen het tv-programma.


Taboe

Namens Rambam, dat maandagavond het Schotse medium Derek Ogilvie ontmaskerde, reageert Mattias Schut op de beschuldigingen. De programmamaker wilde met het geveinsde overlijden van de twintiger een taboe doorbreken.

Schut: ''We tonen aan dat uitvaartverzorgers misbruik maken van de emotie bij weerloze nabestaanden. Er worden exorbitante prijzen gerekend.''

 
Quote
Navigatie
RE: Rambam in opspraak
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 10-01-2012 09:02:34
Het zegt denk ik genoeg over het feit dat ze Derek hebben "ontmaskerd"...
 
Quote
RE: Rambam in opspraak
  schreef op: 10-01-2012 09:07:15
Ik vind het steeds meer een debielenshow.
hoe bewijst dit stomme gedrag nu dat uitvaartverzorgers misbruik maken van de emotie.
Dit bewijst alleen maar hoe stom en onnadenkend kinderachtig dit cluppie mensen is.
 
Quote
RE: Rambam in opspraak
Anoniem  schreef op: 10-01-2012 12:39:18
Het is natuurlijk best schokkend om er achter te komen dat er toch géén overledene is. Er zullen zeker veel uitvaartverzorgers zijn die hun werk heel betrokken en respectvol doen, máár er zijn zeker signalen dat er in de uitvaartbranche véél te commercieel wordt gewerkt.
Er is zowel bij de 5de dag als bij Brandpunt aandacht besteed aan dit onderwerp waarbij duidelijk naar voren kwam dat nabestaanden ondanks een uitvaartverzekering achteraf nog duizend(en) euro's bij moesten betalen.
Ook mensen die via de grote verzekeringen gewerkt hebben vertelden dat medewerkers er op getraind worden om zoveel mogelijk extra te verkopen! Daarvoor krijgen ze notabene een bonus! (Terwijl je een bonus zou moeten krijgen als je de uitvaart respectvol en naar wens van de nabestaanden verzorgd)
Nu is het best logisch dat een uitvaartverzekering niet altijd toereikend is, maar uitvaartleiders zijn vaag over de extra kosten, nabestaanden vergeten in hun verdriet om duidelijke prijsafspraken te maken en na afloop mogen ze wél de rekening betalen!
Dus ja, ik vind het wél terecht dat Rambam deze praktijken probeert te ontmaskeren.

Groet, Anne mv 3
 
Quote
RE: Rambam in opspraak
  schreef op: 10-01-2012 12:40:57
IK zeg niet dat ik het gek vind dat ze het willen bewijzen he.
ik zeg alleen dat ik het een debielenshow vind, want hun manier van " bewijs" leveren gaat helemala nergens over.
Ga dan echt dieper erin en laat ook rekening overhandigen en vonfronteer mensen ermee.

Maar een dode hebben, waar de uitvaartmensen niet bijmogen... bewijst geen ruk....
 
Quote
RE: Rambam in opspraak
Anoniem  schreef op: 10-01-2012 13:35:47
Laten we dan eerst maar even afwachten hoe de uitzending eruit ziet! Als blijkt dat de uitvaartleiders, ondanks dat ze de overledene niet gezien hebben, wel een uitvaart geregeld hebben waarbij de kassa goed rinkelt (voor hen) dan bewijst dat wél wat natuurlijk!

Zowel de 5e dag als Brandpunt wilden graag met de verzekeraars praten over individuele zaken maar daar gaan vezekeraars nooit op in, het blijft dus het verhaal van uit de nabestaanden en in hoeverre is hun verhaal terecht?!
Ik ben het echt wel met je eens dat dit een hele bizarre manier is van TV maken, maar blijkbaar is het de enige manier om erachter te komen hoe het er in de praktijk er aan toe gaat.
Met een verborgen camera het regelen van een uitvaart vastleggen van iemand die werkelijk overleden is dat voelt toch ook niet goed? Familie met al hun emoties...dat wil je toch ook niet op TV brengen?
Of weet jij nog een betere manier om de werkwijze van de uitvaartbranche eerlijk te filmen? (bedoel ik niet cynisch!)
Groet, Anne mv 3
 
Quote
RE: Rambam in opspraak
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 10-01-2012 13:38:31
Het is niet wat ze naar voren brengen maar de manier waarop, door leugens en bedrog!
 
Quote
RE: Rambam in opspraak
Spatje  schreef op: 10-01-2012 13:40:49
ok, maar ze brengen wel de waarheid naar boven

alberto stegeman doet ook niks eerlijk
 
Quote
RE: Rambam in opspraak
Suus  schreef op: 10-01-2012 13:42:14
Ze tonen aan dat uv's gebruik maken van de emoties??? Welke emoties? tranen om een niets bestaand iemand?

Wat een prutsers
 
Quote
RE: Rambam in opspraak
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 10-01-2012 13:46:34
Klopt Spatje en daarom heb ik daar ook zo'n hekel aan...
 
Quote
RE: Rambam in opspraak
Anoniem  schreef op: 10-01-2012 20:03:51
Over uitvaarten.... Ik hoorde laatst wat rouwkaarten moesten kosten. Nabestaanden deden bij ons een bestelling van 20 kaarten (bedankkaarten). Via de uitvaartverzorger moesten ze 270 euro betalen. Wij hebben een drukkerijtje en vroegen hiervoor 20 euro (en ja, dan verdienen we er ook nog aan). Voor dat geld, hadden ze mooie kaarten in kleur, terwijl via de uitvaarverzorger een standaard zwartwit kaart werd geleverd.

Ook hoorde ik van dezelfde mensen, dat ze een simpele kist hadden uitgezocht (circa 85 euro), toen ze de rekening kregen bleek de kist ineens 750 te kosten.........
 
Quote
RE: Rambam in opspraak
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 10-01-2012 20:06:06
Anoniem, ik denk ook niet dat iemand erover valt dat hier eens naar gekeken wordt, maar wel naar de manier waarop, dat kan natuurlijk anders!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Rambam in opspraak
Naam
Bericht