Menu
 

Topic:

fibromyalgie

Ingrid  schreef op: 09-01-2012 21:58:21
Hoi,

Ik weet sinds vrijdag dat ik fibromylagie heb. Ik ben ook met amitriptyline begonnen (eerst proberen voor 1 maand of ik er baat bij heb.)
Ik heb nog een afspraak staan bij de reumaverpleegkundige. Zij gaat mij ook nog verdere uitleg geven.
Wie heeft ook fibromyalgie? En hoe gaat dit met gezin huishouden werk etc? Ik werk nu ruim 2 jaar niet meer. Ook omdat ik bekkeninstabiliteit heb. Op dit moment ben ik blij dat ik mijn kinderen kan verzorgen. Stofzuigen en andere zware huishoudelijke taken kan ik niet. Ik heb 2 kinderen (een dochter van net 8 en een zoon van 17 maanden).
 
Quote
Navigatie
RE: fibromyalgie
Moontje Mv 2 Meiden  schreef op: 10-01-2012 08:44:06
Heb er geen ervaring mee, maar wilde je even veel sterkte wensen, lijkt me me niet niks als je zoiets te horen krijgt.
 
Quote
RE: fibromyalgie
Anoniem  schreef op: 10-01-2012 08:51:09
Ik heb ook fibromialgie en bij mij was het een kwestie van opbouwen of eigenlijk doorzetten. (in mijn geval he, kan voor jou wel 10x anders zijn) In het begin heb ik ook medicijnen gehad maar daar ben ik al snel mee gestopt, ik ging er heel erg van dromen en pijnstillers wou ik niet elke dag slikken.

Ik weet nu 9,5 jaar dat ik het heb, in het begin moest ik veel rusten om de dag door te komen en deed mijn man de huishouding. Maar ik ben en blijf een super eigenwijze fries dus al snel had ik zoiets van "ik kan het zelf wel". (al klonk dat 10x makkelijker dan dat het was..)

Maar nu 9,5 jaar verder kan ik zeggen, ik kan het! Het is niet zomaar gekomen, ik heb het echt op moeten bouwen maar het lukt! Ik ben geen super huisvrouw, zal ik ook nooit worden (heb ik de fut ook niet voor) maar toch..

Inmiddels ben ik moeder van 2 kinderen en gastouder iets was ik 9,5jr terug nooit had durven dromen. De pijn is er nog steeds elke dag maar ik ben er aan gewend pas als ik over die (inmiddels hoge) pijngrens ga voel ik het echt.

Sterkte hoor, ik heb er in het begin heel veel moeite mee gehad. Wij hadden net een huis gekocht, ik werkte 30u en dan ineens kom je thuis en uiteindelijk raak je je baan kwijt. Dat zijn geen dingen waar je op zit te wachten..

Sterkte!
 
Quote
RE: fibromyalgie
Katootje  schreef op: 10-01-2012 08:53:48
Als het goed is ben ik nu ingelogd, houd er niet van om anoniem te schrijven.
 
Quote
RE: fibromyalgie
Ingrid  schreef op: 10-01-2012 13:09:15
Dank je wel voor de reacties.
Ik heb nu echt veel pijn en heel erg moe. 's morgens sta ik al moe op en of het nu 7 uur of 10 uur is dat maakt niets uit. Ik vind het ook heel moeilijk om dingen uit handen te geven.
Ik werkte tot in mijn zwangerschap van mijn zoontje als wijkziekenverzorgende. Of ik dit weer zou kunnen doen. Ik weet het niet, ik hoop van wel. Ik heb wel wat hobby opgepakt. Ik kan ook niet stil zitten.
Sporten doe ik al en dit blijf ik ook wel doen. Al kan ik niet altijd wat ik wil. Ik neem ook mijn rust. Vanmorgen even de stad ingeweest. Ik weet dan dat ik de rest van de dag niet te veel moet willen anders kan ik morgen niets.

Hoe reageerde jou familie ,omgeving erop?
 
Quote
RE: fibromyalgie
Sabrah  schreef op: 16-01-2012 13:44:10
Hoi allemaal,

Bij mij is het nog niet officieel vastgesteld maar de HA heeft de laatste keer wel zijn vermoedens hierin uitgesproken. Ik gebruik nu sinds een week of 5 amytriptiline. Ik ben begonnen met 25mg per dag. Ik had nl al maandenlang niet meer goed geslapen en de laatste weken sliep ik zo goed als niet. Ik ben sinds 3 dagen naar een lagere dosis overgestapt omdat ik zo duf werd met 25mg dat ik ineens 10 uur achter elkaar sliep en niet wakker te krijgen was. Ze werkten dus iets te goed Helaas merk ik meteen verschil met de lagere dosis. Word nu weer vaak wakker per nacht en de pijn is ook sterker. Ik ben sinds vorige week begonnen met sporten onder begeleiding van fysoptherapeut maar heb vandaag me af moeten melden. Ik heb de eerste keer meteen een spier overbelast met de lichtste gewichten Echt beschamend haha. De fysio zei al dat hij het niet snapte, mijn conditie is goed maar is niet in verhouding tot mijn spierkracht.
Morgen moet ik weer naar de HA alle bloeduitslagen waren goed dus waarschijnlijk krijg ik dan een verwijzing naar een reumatoloog. Kan iemand mij vertellen wat ik kan verwachten??? Ik zie er erg tegenop! Ik ben afgelopen mij geopereerd aan mijn rug na jarenlange klachten. Overal liep ik tegen een muur op. Ik was te jong voordeze klachten, had geen overgewicht, rookte niet etc. Maar mooi dat ik zware artose had in mijn onderste wervels en die zijn nu dus opgevuld en vastgezet. Ik dacht altijd dat de spierklachten daardoor kwamen, verkeerd belast etc. Nu heb ik dus helaas de klachten nog steeds en dacht juist uit de medische mallemolen te zijn. Ben er zo moe van......
 
Quote
RE: fibromyalgie
Sabrah  schreef op: 16-01-2012 13:45:35
sorry voor de typefouten! Mijn vingers werken niet echt mee vandaag...
 
Quote
Navigatie


Reageren op fibromyalgie
Naam
Bericht