Menu
 

Topic:

dit loopt hoog op nu.

Even Zo  schreef op: 31-12-2013 10:30:43
mijn man werkt oa. deeltijd bij een klein bedrijfje.

in november vroeg zijn baas of hij in de kerst vakantie, met namen 2 januari wilde werken. Het gaat altijd in overleg. mijn man heeft Ja gezegd. zover geen problemen.
Op 19 december liet de baas weten dat hij zelf wel 2 januari kon werken dus eigenlijk wist hij niet hoe hij het zou aanpakken, dit gesprek verliep per e-mail. mijn man zei dat hij anders wel vrij zou nemen en 9 januari wel weer zou komen. verder tussendoor nog contact gehad via die mail dus het was gelezen en er is verder niets gezegd, de laatste dag schreef mijn man nog tot 9 januari, geen reaktie en daarmee klaar..

nu kreeg hij gisteravond een app of hij 2 januari wel even 3 uurtjes wat administratie wil wegwerken. Man was verbaasd en stuurde een app dat we iets hebben gepland. Is ook zo, manlief is nl. jarig 1 januari en de visite komt de dag erna. Nu is zijn baas helemaal over de zeik, zegt dat hij het beloofd heeft en dat hij maar MOET komen anders hoeft hij helemaal niet meer te komen.

man zegt dat hij wil praten maar de letterlijke tekst was "laat mij maar even, ik ben boos nu en kom er later op terug" echt we weten niet of we nu moeten huilen of lachen want het is te kinderachtig voor woorden. Hij lijkt wel 6!! heeft een particulier bedrijf en werkt ook voor de overheid maar dit kunnen we niet plaatsen.

Man zegt, ik heb het e-mail bericht, alles is duidelijk, ik kom mijn woord na en ben geen hond die op afroep aan komt hollen. Hij gaat 2 jan. niet heen, baas wil niet praten, hij moet 9 jan. weer beginnen.

wat denken jullie?
 
Quote
Navigatie
RE: dit loopt hoog op nu.
Caithy  schreef op: 31-12-2013 10:37:23
Ik denk dat beiden kanten duidelijker hadden kunnen zijn. Het kost geen moeite om het nog even na te vragen of hij wel of niet moet werken.
De werkgever had dit ook kunnen doen.


 
Quote
RE: dit loopt hoog op nu.
Femke  schreef op: 31-12-2013 11:13:49
Tja klinkt alsof er nog meer gespeeld heeft of speelt. Hier hebben we beide twee weken officieel vakantie, maar zijn ook allebei gevraagd om wat uren te komen werken. Als het maar om een paar uurtjes werk zou gaan, dan zou ik persoonlijk er geen probleem mee hebben, kan hij toch prima van 8-11 werken en daarna aanschuiven voor de visite. Tís een beetje geven en nemen dus als je zuinig bent op je baan zou ik zelf het conflict niet opzoeken om die paar uurtjes, maar goed wij werken ook beide al langer als 10 jaar voor onze werkgevers, en ook hun bellen we weleens sochtends af...Dus je man staat in zijn rechts, maar soms is het niet handig om dat zo keihard uit te spelen naar je werkgever...dus hoeveel is een goede verstandhouding met die werkgever je waard...Wij vinden het prima om extra te komen, neem ik de uurtjes wel weer op in de zomer als de zon schijnt!
 
Quote
RE: dit loopt hoog op nu.
Even Zo  schreef op: 31-12-2013 11:45:20
er speelt niks tussen mijn man en zijn baas maar zoals nu blijkt prive bij zijn baas wel, ze zijn het aan het oplossen.
is wel even een raar moment nu op oudjaarsdag, zo zie je ieder mens heeft zo zijn mindere momenten in het leven.
 
Quote
RE: dit loopt hoog op nu.
Femke  schreef op: 31-12-2013 12:08:50
OK, maar als de baas in problemen zit kun je hem misschien toch wel even uit de brand helpen...maar zoals zo vaak is de communicatie de oorzaak van een misverstand..
 
Quote
Navigatie


Reageren op dit loopt hoog op nu.
Naam
Bericht