Menu
 

Topic:

opleiding afmaken en kids

Mama_anja  schreef op: 28-12-2013 17:03:02
zoals jullie weten hebben we nu sinds 2 weken een kleintje er bij maar nu had ik gister zo fijn gesprek met iemand van de kerk over de zorg dat het bij me is gaan kriebeln 
nou moet ik wel zeggen dat ik eerst wil gaan uit zoeken of ik kwa zorgzwaarte weer de zorg in kan omdat voor mij lichamelijk niet alles meer te doen is 
daarnaast is mijn vraag zou ik dit weer kunnen kan ik dan mijn opleiding afmaken of kan ik dan beter als helpende aan het werk en daar in om hoog  of 
moet ik totaal iets anders gaan doen
en wat kan ik eventueel van uwv e.d ver wachten?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: opleiding afmaken en kids
Kolibrie  schreef op: 06-01-2014 09:04:28

Quote Bettie:
Had mezelf zo voorgenomen om niet te reageren (zit al dagen op mijn handen om 't niet te doen) maar kan het toch niet laten.

Ik ben echt enorm verbaasd (zelfs een beetje geschokt) door de harde en veroordelende reacties hier op de posts van TO.

Als ik het goed lees (en begrepen heb) hebben we hier te maken met iemand die op dit moment in een herstelperiode zit na een ernstig medisch probleem. Tijdens deze herstelperiode is er sprake van WIA én huishoudelijke hulp omdat TO het zelf niet kan.

Volgens mij probeert TO niet alleen maar stil te staan bij alles wat ze (nu) niet kan én waar ze overal hulp bij nodig heeft maar voorzichtig een blik richting de toekomst te werpen. Een toekomst waarbij het misschien wel weer mogelijk is om iets in de zorg te gaan doen, eventueel na scholing. En...wat is er mis met toekomstdromen? Even daargelaten of ze al dan niet uitvoerbaar zijn.

Tenminste... zo heb ik dit topic gelezen en ik lees niets van profiteur van het Nederlandse zorgsysteem of uitkeringsinstanties of wat dan ook. Uit ervaring kan ik zeggen dat je echt niet voor een zere grote teen huishoudelijke hulp krijgt. Je moet bijna dood zijn en dan nog knokken voor wat uurtjes ondersteuning.

Ik kan alleen maar bewondering hebben voor TO dat je in een periode waarin je lichamelijk eigenlijk (nog) geen cent waard bent toch probeert richting een toekomst(droom) te werken en te denken.

Als ik heel eerlijk ben (ik ken niet je hele verhaal natuurlijk) denk ik dat de opleiding tot verzorgende (op dit moment) nog te zwaar voor je is. Mét je lichamelijke beperkingen, een jong gezin én een studie erbij denk ik dat je nog een beetje te ver springt. Je zou natuurlijk wel kunnen kijken wat er verder mogelijk is mét de beperkingen die je op dit moment ervaart. Misschien zou je eens kunnen kijken naar omscholen en richting een baan/studie buiten de zorg (van helpende) kunnen kijken.

Als ik mezelf als voorbeeld neem; had een echte toekomstdroom die door lichamelijke beperkingen absoluut niet te verwezenlijken was. Heb me toen op iets totaal anders gefocusd en jarenlang als directiesecretaresse/office manager in de non-profit sector gewerkt. Geen keiharde business maar ook oor en oog voor het welzijn van...
Succes met het maken van een keuze. (in overleg met je arts)



helemaal mee eens Bettie, ik probeerde ook al zoiets te zeggen... Aan de ene kant zeurt iedereen over mensen die een uitkering krijgen en niets doen... En dan komt er eens iemand die initiatief toont en wilskracht en dan wordt je nog de grond in geboord... Wat willen jullie nou eigenlijk?!


 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Mama Van Drie  schreef op: 06-01-2014 12:24:56
Ik denk.......weet het dus niet of het idd zo is...maar ik denk dat de negatieve reacties misschien komen doordat  mama_anja bekend is van de vele topics toen ze nog hoogzwanger was, dan was er dit en dan weer dat en dan weer zus en dan weer zo.....ze wilde de baby liefst zo snel mogelijk geboren hebben ondanks dat het nog niet de tijd was ervoor, dat zal allemaal echt wel z'n reden hebben gehad maar het kwam nogal....flippend over...stresserig......

Nu is de baby dus geboren en amper twee weken oud en dan krijgen we weer zo'n verhaal als dit, ik kan me dan best voorstellen dat er mensen zijn die het minder serieus nemen of die denken  'goh.....ga eerst eens even bijkomen van de bevalling en genieten van je baby'...zoiets denk ik, en dat er daarom wat harder gereageerd wordt.

Op zich is er niks mis mee om vooruit te kijken...om dromen te hebben....om te orienteren wat de mogelijkheden zijn , ook denk ik dat je wel realistisch moet blijven en dan echt moet kijken wat haalbaar is en niet gelijk het hoogste wil grijpen, het zou namelijk wel leuk zijn als het een kans van slagen heeft.


 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Suus  schreef op: 06-01-2014 12:53:56
Ik denk dat de reacties komen door postings van TO van de voorafgaande jaren.... Er is geen potje, toeslag, subsidie...noem maar op...waar TO geen gebruikdvan maakt of wil maken.... de manier waarop dat al jaren gaat roept reacties op schat ik in en daar kan ik mij in vinden.
 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Mama_anja  schreef op: 12-11-2014 16:22:03
ik heb de opdracht van de gemeente gekregen om te kijken of ik mijn opleiding voor verzorgende ig af kan maken 

3 december heb ik een gesprek 

ben al bijna 5 jaar uit de roulatie 

wat kan ik verwachten 
- de hele opleiding versnelt 
- of alleen het laatste jaar



 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Debby1977  schreef op: 12-11-2014 16:29:26
Na 5 jaar zal je vast niet alleen het laatste jaar mogen doen, maar heb je best kans dat ze je de hele opleiding laten doen
 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Made  schreef op: 12-11-2014 17:41:40
Ik ben bang dat je de hele opleiding opnieuw moet doen na 5 jaar.
Hoelang duurt de opleiding? Vaak vergoeden ze maar 2 jaar, tenminste dat was 3 jaar geleden zo
 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Mama_anja  schreef op: 12-11-2014 19:04:41
ik heb als ik de bol doe nog recht op stufi hij is max 2 jaar doe het volwassen traject

 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Mama_anja  schreef op: 12-11-2014 19:07:23
gemeente vergoed niets hier potje is leeg dus kan ik geen stufi krijgen of niet voor 1 april beginnen zou het via werken en leren moeten  en anders houd het op denk ik 
 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Debby1977  schreef op: 12-11-2014 19:36:54
Maar hoe ga je dat regelen met de kinderen en je beperkingen? Kun je het aan om weer de zorg in te gaan? Als ze je uberhaupt al aannemen met jouw medische achtergrond trouwens, je bent niet echt iemand om op te kunnen bouwen, niet verkeerd bedoelt
 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Kees  schreef op: 12-11-2014 19:39:15
ik denk ook niet dat je na 5 jaar stil kan versnellen oid eigenlijk.

misschien krijg je wat vrijstelling van bepaalde vakken maar ik ben bang dat alleen laatste jaar niet op zal gaan.

ben benieuwd. als dit is wat je graag wil, help ik je het hopen!
 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Debby1977  schreef op: 12-11-2014 20:00:42
Maar vraag je zelf wel heel goed af of je dit kunt. Stel je krijgt een leer-werk plaats. Je bent dan een medewerker die vol in de bezetting staat, als jij uitvalt door ziekte of wat dan ook dan belast je daarmee je collega's. Daarbij moet je minstent 24 u per week stage lopen in wisselende diensten en heb je een dag school en moet je dan nog huiswerk en stageopdrachten maken. Je bent meer dan 40 u per week bezig. Kun je dat? Krijg je dat geregeld met je kinderen? Je zei in een ander topic dat je auto niet weg kan omdat ie nodig is vanwege medische problemen van onder andere jezelf. Ik weet niet of dit de weg is die je moet nemen.
 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Ma Dalton  schreef op: 13-11-2014 09:16:30
jij wilt dan zoveel studeren en werken en daar alle kosten voor maken, terwijl je vorige week nog in een topic aangaf dat je de was nauwelijks aankunt als je hem minder vaak doet? 
zonder lelijk te doen, maar jouw belastbaarheid is niet heel groot. Dit lijkt een plan wat alleen maar fout kan gaan, jouw geld gaat kosten, geen diploma en gern werk op gaat leveren.
 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Debby1977  schreef op: 13-11-2014 09:55:10
Ik heb zelf afgelopen mei de Verzorgende IG afgerond. De versnelde, heb hem in 2 jaar gedaan. Maar het was afzien hoor. Ik heb vaak gejankt van frustratie. Je bent niet alleen leerling, maar ook medewerker, moeder en vrouw van. Onderschat het niet, ik denk eerlijk gezegd dat je hier niet aan moet beginnen.
 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Mvi  schreef op: 13-11-2014 10:22:05
goed dat je weer mee wilt draaien op de arbeidsmarkt.
ik ben nu tweede jaar doktersassistent aan het doen, bbl, met 20 uur stage op mijn eigen werkplek in het ziekenhuis (oogpoli) + 1 dag van 830 tot 1730 naar school + 2 kleine kinderen en huishouden. Het is keihard werken en fysiek ook best belastend. Je moet altijd 1 stap vooruitdenken, over alles, de kinderen, huishouden, boodschappen, feestjes, studieplanning.... heel vel succes!
 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Jolijn  schreef op: 13-11-2014 11:17:02
Ik zou de zorg  niet aanraden aan mensen die hun eigen huishouden al niet aankunnen.
Ergens hierboven werd gesuggereerd dat je misschien de arbeidsmarkt op wil met het doel om er daarna weer een hogere uitkering aan over te houden. Dat zou ik niet zo lief vinden.
Uiteindelijk heb je, naast de maatschappij, er vooral jezelf mee, want je komt nooit meer boven het absolute minimum waar je net van kunt leven.

Dus als ik je zou moeten adviseren: ga eens nadenken over wat voor banen je zou kunnen doen die je niet fysiek afmatten. Een kantoorbaan misschien? Ik zou je gunnen dat je vindt waar je hart ligt en waar je goed in bent, want als een baan aanvoelt als een hobby waar je nog voor betaald krijgt ook, maakt dat het leven behoorlijk leuk.
 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Mama-van-aimy  schreef op: 13-11-2014 18:22:33

Quote Debby1977:
Ik heb zelf afgelopen mei de Verzorgende IG afgerond. De versnelde, heb hem in 2 jaar gedaan. Maar het was afzien hoor. Ik heb vaak gejankt van frustratie. Je bent niet alleen leerling, maar ook medewerker, moeder en vrouw van. Onderschat het niet, ik denk eerlijk gezegd dat je hier niet aan moet beginnen.



Zoals hier al gezegd: het is echt afzien  om een studie in combi met je werk en je gezin en huishouden te doen.

Ik doe momenteel een 2 jarige opleiding en loop 40 uur stage met behoud van mijn uitkering. Minder uren stage lopen mag niet van het UWV. Ik heb 6 maanden en daar moet ik 960 uur in draaien.

Daarnaast nog een gemiddelde studietijd van 3 uur per dag, met momenteel uitschieters naar 4 a 5 uur per dag. Ik lig vaak genoeg niet voor 1 uur 's-nachts op bed en om 6 uur in de ochtend loopt mijn wekkertje weer af.

Het is dat mijn man heel veel doet in huis en voor de kinderen want anders had ik helemaal gek geworden.

Het is zoooo pittig en ik denk dat als je lichamelijk niet helemaal lekker in je vel zit, je er niet aan zou moeten beginnen.

Hier ook volop frustraties met veel huiswerk en examens wat ik allemaal moet doen.En daarnaast dan ook nog mijn stage opdrachten.

Eerlijk is eerlijk: Als ik dit van te voren had geweten, dan weet ik niet of ik dit had gedaan. Maar wie A zegt moet ook B zeggen. Ik moet nog 2 maanden stage lopen en dan heb ik dat deel erop. Dan komt er weer wat meer rust in huis.

Maar ik weet uiteindelijk waar ik het allemaal voor doe. Voor een baan zodat ik in mijn huis kan blijven wonen met mijn kindjes.


 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Boterbloem  schreef op: 13-11-2014 19:27:04
Studeren met kinderen die thuis rondlopen is erg pittig.
Ik heb dat een paar maand gedaan, daarna zat de jongste ook op school.
Maar werk nu 20 tot 24 uur in de week, ben gemiddeld ook bijna 20 uur in de week bezig met opdrachten, voorbereiden, afwerken enzovoort. Vind het best zwaar naast het draaien van een gezin.

Het is inderdaad goed om te kijken of het realistisch is... dat je niet straks ook nog een stufi moet afbetalen...
In hoeverre je de kans hebt om verder te kijken natuurlijk. Soms verplichten ze je tot de stomste dingen waarvan je vooraf weet dat het niet kan...
 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Mama_anja  schreef op: 13-11-2014 22:06:56
ik weet dat ik het niet kan doen maar overheid beslist hierin helaas moest kiezen of opleiding afmaken of werken 
ik zou echt wel iets willen doen daar niet van maar niet ten koste van mij of mijn gezin 

ik krijg deze verplichting vanaf 1 januari 
ik had dit jaar vrijstelling van solliciteren maar deze verloopt 31 december 
en mijn man heeft een inkomen die  ons niet uit de bijstand helpt dus nu willen ze ook dat ik ga doen 
bedoel zet mij 1 avond vrijwillig in een verzorgings of verpleeghuis  koffieschenken of gesprekken met bewoners zou ik heerlijk vinden 
maar ik twijfel enorm hoe ik dit moet doen en mijn man aan het werkhiuden en mijn gezin draaiende te houden

die bureaucratie ook ze weten dat ik hh hulp heb en zo voorts en het is niet dat ik niet wil bijdragen  maar dan op de goede manier niet dat ik of iemand anders er minder gaat worden

 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Mama_anja  schreef op: 13-11-2014 22:06:57
ik weet dat ik het niet kan doen maar overheid beslist hierin helaas moest kiezen of opleiding afmaken of werken 
ik zou echt wel iets willen doen daar niet van maar niet ten koste van mij of mijn gezin 

ik krijg deze verplichting vanaf 1 januari 
ik had dit jaar vrijstelling van solliciteren maar deze verloopt 31 december 
en mijn man heeft een inkomen die  ons niet uit de bijstand helpt dus nu willen ze ook dat ik ga doen 
bedoel zet mij 1 avond vrijwillig in een verzorgings of verpleeghuis  koffieschenken of gesprekken met bewoners zou ik heerlijk vinden 
maar ik twijfel enorm hoe ik dit moet doen en mijn man aan het werkhiuden en mijn gezin draaiende te houden

die bureaucratie ook ze weten dat ik hh hulp heb en zo voorts en het is niet dat ik niet wil bijdragen  maar dan op de goede manier niet dat ik of iemand anders er minder gaat worden

 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Sunshine  schreef op: 14-11-2014 07:40:07
Nou zet een opleiding maar uit je hoofd.
Want je gaat dat niet redden en met een stufi heb je een probleem
Als je het niet afmaak.

Ik denk dat je niet beseft hoeveel tijd en impact het heeft op je leven
En dan stage dat ga je helemaal niet.

Maar wat ik niet begrijp,wat voor werk doet je man.
Als hij jullie niet uit de bijstand kan krijgen,werkt ie maar een paar uur per week ofzo.
Want als dat zo is,misschien dat hij een andere baan kan vinden.

En jij zou misschien in een call centre kunnen werken.
3x per week 3/4 uurtjes per week.
Vaak vragen ze mensen voor de avonduren en weekend en dan zit je niet met opvang en de kosten daarvan.

Maar de zorg niet doen,als je niet voor jezelf kan zorgen bijna 
Kan je helemaal niet voor een ander zorgen.

Ik werk 32 uur per week en ben dan wel alleen,maar ben kapot aan het einde van de week,op vrijdag moet ik echt me energie uit me tenen halen



 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Mama Van Drie  schreef op: 14-11-2014 08:00:02
Je wilt wel iets doen maar moet niet ten kosten gaan van jezelf of je gezin, welkom in de real world want als je gaat werken dan gaat dat altijd ten koste van je gezin en huishouden en jezelf, het komt natuurlijk niet helemaal aanwaaien.

Je moest kiezen...of studie afmaken of werken......dan zou ik kiezen voor gaan werken, die studie is leuk maar wel extra belastend want zoals iedereen met studie hierboven al zegt....je moet leren..opdrachten maken..stages lopen en weet ik veel wat nog meer.
Als je nou gewoon werk zoekt wat je lichamelijk aankan dan ben je een stuk slimmer bezig denk ik, je kan wel iets anders willen maar soms heb je niet niets te willen en is het beter iets te kiezen wat ook kans van slagen heeft!

Koffie schenken en gesprekken met bewoners zijn de leuke dingen, dat is op vrijwillige basis, misschien een eerste stap om te nemen, wie weet wat er uit voort komt.


 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Mama_anja  schreef op: 14-11-2014 12:21:16

zoals jullie weten heb ik inderdaad geen energie  heb net energie genoeg om voor miijn kids te zorgen 

sis ik ben niet afgekeurd omdat de wajong vind dat ik niet meer dan 25 tot 30% afgekeurd kan zijn omdat ik het minimum kan verdienen.
heb wel aangegeven bij de gemeente hoe ze het willen gaan doen of ik nog gekeurd ga worden 
hier moesten ze naar kijken in dat geval kan ik nog een jaar uit stel krijgen 
de hh is gekomen zoals ji al zegt sis hier een giga complexe huishouding is 

- mijn stufi zal nog onder een gift vallen omdat ik namelijk al in 2001 deze opleiding ben begonnen 
mijn man zegt ook als jij zo moe als je nu bent de opleiding moet gaan doen redt je het ws niet  mischien  wel de opleiding maar dan kan je thuis niets meer  


ik sta nu echt letterlijk voor en splitsing  ga ik doen wat de gemeente van mij vraagt 
ga ik dat niet doen en kijk hoe ik op een andere manier kan bijdragen zonder dat ik te veel moeite moet doen? zodat ik ook gewoon voor mijn gezin kan zorgen en zelf stabieler worde om ook op den duur mijn eigen huishoduen te gaan doen ?



weet het niet 
maar ik denk dat ik wel gesprek ga doen 3 december en dan gewoon heel open ben en dan zie ik wel dan heb ik in ieder geval laten zien dat ik wil
en dan mag de gemeente een andere oplossing gaan bedenken 

maar voor heel veel dingen die je nu kan doen is een gedegen opleiding vooer nodgi zie het bij mijn man  die solliciteer t maar krijgt al door nee

 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Jolijn  schreef op: 14-11-2014 12:36:05
Ik weet natuurlijk niets van je medische situatie, maar ik weet uit eigen ervaring en dat van mensen om me heen dat zowel vermoeidheid als geestelijke instabiliteit en allerlei vage klachten meestal als sneeuw voor de zon verdwijnen wanneer je duidelijke doelen in het leven hebt, financieel redelijk op orde bent en een baan hebt die bij je past.

Probeer de gedachte van "zonder dat het teveel moeite kost" en "de gemeente mag een andere oplossing zoeken" eens los te laten en ga eens kijken wat jij zou doen als je helemaal 0,00 geld van wie dan ook zou krijgen en het gewoon zelf zou moeten rooien. Voor de meeste mensen in de wereld geldt dat ze veel meer kunnen dan ze zelf denken, en teveel mensen blijven hangen in wat zij zien als onmogelijkheden en slaan daardoor volledig dicht.

Er zijn ook banen waar je niet extreem veel instapniveau voor nodig hebt. Callcenter, kassamedewerker, schappenvuller, postbode, overblijfmoeder, cateringmedewerker, allerlei productiewerk, etc. Kijk eens op vacaturesites wat er in jouw buurt zoal beschikbaar is en wat je dan uberhaupt leuk lijkt. Dan zie je vanzelf welk gat er nog zit tussen jouw CV en wat er voor nodig is om de baan te krijgen.
 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Jomi  schreef op: 14-11-2014 12:37:34
Waarom ga je niet 'gewoon' parttime werken? Dat lijkt me veel minder belastend voor jou en je huishouden en gezin.
 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Sunshine  schreef op: 14-11-2014 12:40:07
Maar jullie krijgen per 1 jan 2015 toch geen HH meer.
Dus die last moet je eerst zien te overwinnen.

Ik zou tegen de gemeente zeggen.
Laat me maar thuiswerk doen inpakken ofzo.
Misschien weten hun hoe en waar dat bij jullie kan.
Dan kan je gewoon thuis in de avonduren doen en dan kan je man
Je meehelpen.


 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Kees  schreef op: 14-11-2014 12:42:37
ik heb ook geen idee wat je mankeert.
maar je instelling is al niet goed in mijn ogen.
misschien een jaar uitstel? moet je toch niet willen!

en de gemeente een oplossing bedenken? nee, doe dat zelf!
wat zijn de mogelijkheden? denk in oplossingen meid!

en zonder dat je veel moeite hoeft te doen? welkom in de wereld. we doen allemaal moeite. waarom jij niet?


neem een krantenwijk. ben je paar uur per dag lekker buiten en tikt nog best aan in de maand.
ga lekker bij de macdonalds werken ofzo. ga postpakketten rondrijden.
er zijn vele mogelijkheden maar je moet WILLEN.
daar ligt JOUW eerste doel.

kijk wat je kan, en niet wat niet kan
 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Boterbloem  schreef op: 14-11-2014 12:49:43
Je studiefinanciering is in die zin een gift, dat je het helemaal af moet hebben gemaakt. Je mag alles terugbetalen als de stage niet lukt, het studerne niet enzovoort.

Dus ik denk dat het verstandiger is zoals hierboven geopperd is, dat je op zoek gaat naar een callcenterbaan. Dan heb je geen opvangprobleem, je werkt toch, kan toch rustig blijven zitten.

Studeren en stagelopen is echt zwaar. En dan ben ik gezond, heb ik een man die veel in het huishouden bijdraagt en loopt het hier af en toe in het honderd ;-) Maar je bent bij de meeste studies alles inclusief zo tussen de 30 en 40 uur zoet. Bij een callcenter zou je bijvoorbeeld 16 uur kunnen gaan werken waardoor je het misschien financieel wel red EN je geen mogelijk schuld opbouwt.

Wij hebben het echt wel een paar keer heel goed moeten overdenken voor ik hieraan begon. Want maak je het niet af dan heb je wel een probleem... (wij moeten het wel allemaal zelf betalen, dus ik zou niet na hoeven betalen maar je hebt wel vel geld weggegooid dan).
 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Boterbloem  schreef op: 14-11-2014 13:03:35

En wat ook een puntje is om over na te denken:

als je wel gaat studeren, en je maakt het af... kun je echt in de zorg gaan werken? Kun jij het lichamelijk en geestelijk aan om al dat werk te doen? Want dat lijkt mij persoonlijk nog heftiger dan een gezin draaidende houden.  Als ik van mijn zus hoor hoe hectisch het af en toe kan zijn. Met een gezin kun je af en toe zeggen dat je even gaat zitten ofzo, maar dat is er soms niet bij.

Dus heb je er daadwerkelijk wat aan als je jou diploma hebt? Belangrijk om voor ogen te houden


Of heb je nog een andere opleiding voor ogen?


En kan je man veel overnemen in het huishouden? Zodat jij je energie in de studie kan steken?

Hoe dan ook, je gezin gaat er altijd wat onder lijden. Dat is hier ook zo. Ik kan minder met ze doen dan wat ik eerder deed. Ben soms van vermoeidheid meer prikkelbaar als eerst. Maar je krijgt ero ok heel wat voor terug. Want ik zit lekkerder in mijn vel doordat ik nu werk, EN, hoe krom het ook klinkt omdat ik zo moe ben vaak, ik heb wel meer energie omdat het gewoon fijn is om druk te zijn.

 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan,jim En Rosalie
  schreef op: 14-11-2014 13:09:49
Wat een vage antwoorden. Complex gezin??

Eerst maar alles op de rit zodat je fatsoenlijk voor je kinderen kunt zorgen.
 
Quote
RE: opleiding afmaken en kids
Nina1  schreef op: 14-11-2014 13:10:16
hoe dan ook zul je stage moeten lopen voor de zorg. hoe denk je dat te gaan doen als je nu al met moeite je gezin draaiend kunt houden?
ik zou je persoonlijk niet aannemen in de zorg, als je al zo'n achtergrond hebt. heel fout ja, maar ja straks heb ik je aangenomen en dan ben jij langdurig ziek... zit ik en je collega's met de gevolgen.

ik zou ook, net wat de dames zeggen voor mij, een andere baan zoeken die wel passend is in jouw situatie. genoeg voorbeelden genoemd.

maar kan je man niet extra werken dan. of zoek iets in de uren dat hij niet werkt.

zorg lijkt leuk, is ook leuk maar wel een zwaar beroep.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op opleiding afmaken en kids
Naam
Bericht