Menu
 

Topic:

stoofpeertjes

Inky69  schreef op: 24-12-2013 14:17:59
Ik heb stoofpeertjes gekocht en van die roze suiker..........maar hoe maak ik dat nu?
Als ik op recepten zoek, krijg ik heel veel met Port of rode bessensap.....maar dat heb ik niet

Dus wie weet hoe ik lekkere stoofpeertjes moet maken met die suiker?
 
Quote
Navigatie
RE: stoofpeertjes
Myself  schreef op: 24-12-2013 14:21:28
Lekker met die roze suiker doen, gewone suiker erbij, scheutje honing en kaneel.
Uren zachtjes laten koken.
Met port, wijn ed is lekker, maar geen must.
 
Quote
RE: stoofpeertjes
Anita Mv K*ay  schreef op: 24-12-2013 14:21:48
Haha, ik koop juist nooit die suiker, rood worden ze vanzelf

Ik doe altijd met rode wijn en kaneel

 
Quote
RE: stoofpeertjes
Martinerombouts  schreef op: 24-12-2013 14:23:02
Mijn man maakt ze altijd met kaneel en kristalsuiker, gewoon erbij en dan koken, ik weet alleen niet de hoeveelheid, volgens mij mikt hij er maar wat in op gevoel, geen recept.Hij is kok dus lukt altijd wel.
 
Quote
RE: stoofpeertjes
Angelique  schreef op: 24-12-2013 14:23:32
gewoon water en suiker en lang koken heb ik vorg jaar ook zo gedaan evt nog kaneel of kruidnagel erbij
 
Quote
RE: stoofpeertjes
San  schreef op: 24-12-2013 14:23:43
Ik kook ze alleen in water... beetje (gewone) suiker en kaneel erbij...


 
Quote
RE: stoofpeertjes
Inky69  schreef op: 24-12-2013 14:24:14
Ohw dat gaat wel lukken hihi.....enne kaneel...moeten dat die stokjes zijn of is poeder ook goed.
 
Quote
RE: stoofpeertjes
Anita Mv K*ay  schreef op: 24-12-2013 14:25:36
poeder kan ook gewoon
 
Quote
RE: stoofpeertjes
Inky69  schreef op: 24-12-2013 14:25:42
Ohw en wijn heb ik ook wel Dus dat kan ook wel erdoor heen. Dat kunnen de kids toch ook wel eten? Het staat tenslotte lang op het vuur.
 
Quote
RE: stoofpeertjes
Nathalie Mv Cad  schreef op: 24-12-2013 14:26:10
Ik doe altijd met Roosvicee en klein beetje suiker.
 
Quote
RE: stoofpeertjes
Nathalie Mv Cad  schreef op: 24-12-2013 14:26:53
Met wijn vindeN mijn kinderen niet lekker.
 
Quote
RE: stoofpeertjes
Angelique  schreef op: 24-12-2013 14:33:11
alchol vervliegt dus kunnen ze gewoon eten
en idd gewoon poeder kan ook
 
Quote
RE: stoofpeertjes
Anita Mv K*ay  schreef op: 24-12-2013 14:33:41
Mijn kinderen wel, haha, ze kennen het ook niet anders dan met wijn. Ik laat altijd eerst de suiker carameliseren, dan afblussen met zo'n klein flesje rode wijn en dan aanvullen met water tot ze onderstaan. Beetje kaneel ( stokje/poeder) erbij en laat maar stoven.....ruikt altijd heerlijk
 
Quote
RE: stoofpeertjes
Jolanda1974  schreef op: 24-12-2013 14:42:58
Ik maak ze altijd met suiker en een scheutje rode limonade.. Altijd een succes 
 
Quote
RE: stoofpeertjes
Mikmvg  schreef op: 24-12-2013 15:16:38
Ik gooi er altijd een flinke scheut gluwein bij en (naast de roze suiker en kaneel) wat kruidnagels.
 
Quote
RE: stoofpeertjes
Heleen  schreef op: 24-12-2013 15:23:34
Ik doe er helemaal niets bij. Ik laat ze uren koken gewoon alleen in water en ze zijn altijd heerlijk!
 
Quote
RE: stoofpeertjes
Xsara  schreef op: 24-12-2013 15:32:02
lekkerr. ik ben jaloers want ik zoek al 2 dagen peertjes en kan ze nergens vinden... ik baal als een stekker.. en maak ze gewoon met kaneel poeder en suiker...
 
Quote
RE: stoofpeertjes
Tantehan  schreef op: 24-12-2013 16:01:26
ze staan nu op het vuur met rode bessensap, water, suiker en kaneelstokje. Heerlijk
 
Quote
RE: stoofpeertjes
Inky69  schreef op: 24-12-2013 16:37:41
Ik krijg er nu al zin in.....mjammie.....Ik ga ze morgen klaarmaken
 
Quote
RE: stoofpeertjes
Boterbloem  schreef op: 24-12-2013 17:18:54

Maar net wat ik in huis heb. Het liefst maak ik het met perensuiker, als ik dat niet heb wat rode ranja met suiker en kaneel.


Heerlijk! Heb zelf ook 2 kilo kunnen scoren, hier zijn we er gek op! 

Ik dik het niet in. Heb wel eens een gelatinetaart ervan gemaakt, maar het liefst eten we ze gewoon lekker warm op.

 
Quote
RE: stoofpeertjes
Boterbloem  schreef op: 24-12-2013 17:19:27
Oh en ik laat ze 2 uur koken en laat ze dan nog 2 uur in het hete water staan. Scheelt weer gas ;-)
 
Quote
RE: stoofpeertjes
Sammie  schreef op: 24-12-2013 22:12:19
Jongens, hoe doen jullie dat toch? Twee uur koken? Ik heb ze een uurtje op staan en dan is het al perenmoes.
 
Quote
RE: stoofpeertjes
Minou  schreef op: 24-12-2013 22:20:39
Niet laten koken he..laag zetten hihi
 
Quote
RE: stoofpeertjes
Laura  schreef op: 24-12-2013 22:30:39
HIer staan ze ook op, bijna klaar...Heel klein pitje op een sudderplaatje, lijkt in de verste verte niet op moes.
 
Quote
RE: stoofpeertjes
Sammie  schreef op: 24-12-2013 22:50:03
Staat echt op een heel laag pitje, maar toch.
 
Quote
RE: stoofpeertjes
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 25-12-2013 10:51:04
Net marsala eb vanillestokjes heeeeeerlijk
 
Quote
RE: stoofpeertjes
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 25-12-2013 10:54:10
Oh ik doe ze in een ovenschaal, en dan 2 uur op 200 graden en ik neem juist harde peren, conference , die kun je prima stoven/
 
Quote
RE: stoofpeertjes
Boterbloem  schreef op: 25-12-2013 11:36:40
hier wordt het geen moes hoor, gewoon peertjes die je op kan scheppen en aa nde vork kan prikken en hun vorm houden.

Heb je wel echte stoofpeertjes? Als het moes wordt?
 
Quote
RE: stoofpeertjes
Sammie  schreef op: 25-12-2013 12:59:56
St. Remy stoofperen. Maar ze smaken er niet minder om hoor, dus het komt wel op .
 
Quote
Navigatie


Reageren op stoofpeertjes
Naam
Bericht