Menu
 

Topic:

wie geeft er nog geld uit aan kleding

Gast  schreef op: 23-12-2013 22:09:16
Ik schrijf hier eigenlijk (bijna) noit meer ben meer een af en toe meelezer geworden maar heb nu toch even echt een vrag aan jullie...


Ik werk echt al jaren in de mode..... heb vanaf mijn 18 in een wat duurdere modezaak gestaan, ben hier na 10 jaar weggegaan omdat ik eens wat anders wilde, toen heb ik een jaartje in een kleine modezaak gewerkt maar door de crisis konden ze mij niet meer betalen en ging de eigenaresse er zelf meer staan... na twe ejaar einde contract  Vervolgens bij een kinderkleding winkel gewerkt bij ons in het dorp... deze ging helaas failliet mede dankzij de crisis (was vrij dure zaak met ook wel name it ......ed)   

Vervolgens begon mijn vriendin een kleine modezaak maar ook deze ging na twee jaar failliet..... en nu werk ik al weer anderhalf jaar bij een grote modezaak van een grote keten amar ook hier zie ik dat het niet echt druk is en het eigenlijk steeds minder druk word...... terwijl we echt niet duur zijn..... ( voorbeeld :damesbroeken rond de 19.95/24,95 maar ook wel voor 10 euro ind e opruiming)


NU vraag ik mij af...... hebben zo veel mensen echt zoveel minder te besteden (wij hebben ook minder te besteden en ik okoopook goedkopere kleding dan een aantal jaren gelden maar ik koop nog wel )
Hebben ze het er niet meer voor over......  Of willen ze gewoon geen nieuwe kleding meer......



In het verleden (ook in de nadere winkels waar ik heb gewerkt) was het altijd voor de kerst echt mega mega druk..... maar nu is het gewoon echt niet drukker dan anders (wel in de stad hoor maar niet qua verkopen)

Bij de zaak van mijn vriendin waar ik destijds werket en die toch wat duurdere kleding verkocht was iedereen bv super enthousiast... ze had zelf hele excusieve handgemaakte kleding waarover iedereen dolenthousiast was... bij de opneing en de modeshows zieden alle kalnten wat gaaf en wat leuk en we komen zeker terug en we komen hier bij jou kopen... dit waren ook veel mensen die wat meer te besteden hadden maar ook deze klanten belven allemaal weg...... het frustreerd mij soms zo......

Ik snap het ook wel het is misschien ook 1 van de eerste dingen waar je op bezuinigd.



Maar toch er zijn ook veel mensen die er echt niet op achteruit zijn gegaan en nog wel echt veel te besteden hebben...

Moest het even ergens van me afschrijven ik zou het zo jammer vinden als ook dit bedrijf er weer mee zou stoppen en ik weer mijn job kwijtraak.......


Zal het ooit weer aantrekken...... ben benieuwd wat jullie visie heirop is...









 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: wie geeft er nog geld uit aan kleding
Mafkees  schreef op: 24-12-2013 13:19:12
Whahaha! Ik ben een patser!
Leuk!

Hier een groot fan van gaastra, leuk merk,
Stoer, kakkerig, stevig en vooral anders dan de rest ")
Ik koop het niet om het merk zichtbaar te hebben
Maar omdat dit soort merken net mooier zijn afgewerkt
En ook zo blijven.

En na 1 seizoen eruit is hier echt een droom,
Groeiden ze maar zo goed!

Mijn man is hier trouwens de vrouw.
Draagt alleen maar merk, heeft schoenentik en gaat
Elke 3 wkn naar de kapper

Iemand beoordelen of veroordelen is altijd
Zo jammer.....ieder kiest toch voor zichzelf?
 
Quote
RE: wie geeft er nog geld uit aan kleding
Gast  schreef op: 24-12-2013 13:22:16
En vaak moeten de on line webwinkels de MERK kleding voor dezelfde prijs verkopen als de winkels dus ja dan kun je wel meer winst maken... de verkoopprijzen van de meeste merken liggen echter ECHT VAST en daar mag je ook niet vanaf wijken, zowel on-line als in de winkel niet... dus nee ik kan het er niet mee eens zijn dat het veel goedkoper is... makkelijker wel... niet goedkoper en misschien beginnen webwinkels ook wel eerder met de uitverkoop, dat kan ook omdat hun kosten veel lager zijn.

Bij de winkel waar ik het hierboven over had waar ik samen met de eigenaresse de prijzen bepaalde vekocht overigens GEEN merkkleding met vastgestelde prijzen.....


 
Quote
RE: wie geeft er nog geld uit aan kleding
Mafkees  schreef op: 24-12-2013 13:25:45
Maar de restanten van 2012, 2011 wel to!
 
Quote
RE: wie geeft er nog geld uit aan kleding
Gast  schreef op: 24-12-2013 13:27:13
Ik ben het wel met je eens hoor mafkees, maar het gaat ook niet alleen om merkkleding..., veel boekieks verkopen ook gewoon echt leuke non merkkleding voor leuke prijzen...

Dus waar het idee vandaan komt dat boetieks alleen dure merkkelding verkopen weet ik ook  niet ????

En waarom er een merkkleding discussie ontstaat weet ik ook niet, ik vind ook dat iedereen moet dragen wat hij of zei leuk vind en vaak is het ook een kwestie van niet kunnen of willen betalen voor iets....

Persoonlijk ben ik ook een fan van merkkleding. ik vind het ook echt veel langer mooi blijven, je kunt het daarna nog verkopen en mijn beide zoons kunnen het aan omdat het gewoon mooi blijft, de modellen zijn vaak origineler mooier afgewerkt
 
Quote
RE: wie geeft er nog geld uit aan kleding
Gast  schreef op: 24-12-2013 13:30:09
Wij hadden nooit overjarige restanten, alles werd op eht laatst verkocht voor 7,50 of 10 euro met echt een flink verlies, dat moest bij ons wel omdat we geen opslagruimte hadden... de andere winkels waar ik heb gewerkt verkochten ook nooit overjarige modellen... die werden vaak op een kraam gelgt tijdens een braderie/zomerfair ed... en dat werd dan ook met verlies  verkocht.....
 
Quote
RE: wie geeft er nog geld uit aan kleding
Suus  schreef op: 24-12-2013 13:38:14
Veel merken eisen dat een webwinkel ook een stenen winkel heeft, zij hebben dus ook. Sten.
 
Quote
RE: wie geeft er nog geld uit aan kleding
Even  schreef op: 24-12-2013 14:41:47
Ik koop sowieso voor mezelf veel minder dan toen we nog geen kinderen hadden.
We hebben 3 kinderen (10 jaar,8 jaar,16 maanden)
Maar ook voor de kinderen koop ik minder.
Een jaar of 5 geleden hingen hun kasten vol met kleding met daaraan nog het kaartje.
Nu koop ik echt alleen wanneer ze iets nodig hebben en dat geldt ook voor schoenen.
We zijn geen armoedzaaiers maar ik besteed mijn geld liever aan een leuke midweek weg of een dagje Efteling of noem maar iets.
Ook vind ik veel kleding enorm prijzig.
Ik koop bij de Miss Etam en dan hangt er een leuke maar casual blouse/tuniek voor ruim 40 euro,dan moet er nog een broek onder en een topje en ben ik gewoon 100 euro kwijt.Is het mij niet waard en wacht dan inderdaad tot de sale.
Ik koop wel regelmatig via de Wehkamp en ook voor de kinderen en vooral nu ik zie dat ze daar ook Cool cat verkopen.Oudste zoon ook helemaal happy,Ik vind winkelen tegenwoodig ook weinig sfeervol.Het grootste deel van de panden staat leeg en maakt het ook niet leuker.
Ik begrijp wel dat het voor de kleine Winkeliers een strop is en dat gun je niemand.
 
Quote
RE: wie geeft er nog geld uit aan kleding
Mikmvg  schreef op: 24-12-2013 15:19:31
Ik koop zelden meer nieuw voor de volle prijs. Ik koop zowel voor mezelf als voor mijn dochter veel tweedehands en anders in de uitverkoop. Ik vind het echt zonde van het geld om er zoveel voor uit te geven. 
Ik kom dan ook nauwelijks in d estad, daar ga ik eigenlijk alleen naar toe voor de Zeeman, de Wibra en de tweedehands winkel. Verder veel online, via hier, of in ons dorp.
 
Quote
RE: wie geeft er nog geld uit aan kleding
Linnie  schreef op: 24-12-2013 20:09:40

Quote Smvn&d:
[...]

Jawel hoor, bij de meeste merken moet je het 8 tot 12 weken voor de advies prijs verkopen, daarna mag je zelf bepalen. 
Sommige merken zelfs maar 4 weken.. wij hebben echt met heel wat merken om de tafel gezeten.. Dus weet wel een beetje hoe het werkt

Feetje is trouwens ook zo'n probleem geval dat niet zomaar in een webshop wil, balen want dat vonden wij een goede kandidaat.



Klopt was sis hierboven zegt.... ik heb een tijdje een webwinkel gehad met kleding van V.inrose. Dit merk mocht je pas na het seizoen voor minder verkopen dan de vraagprijs. En dat scheelt heeeeeeeel veel met de inkoopprijs hoor! Soms nog meer dna 2,5 keer zoveel!
 
Quote
RE: wie geeft er nog geld uit aan kleding
Pup78  schreef op: 27-12-2013 10:10:10
Als ik dat zo Lees hier, ben ik een van de weinige mama's die liever in de stenen winkels koopt. Vind het heerlijk om te shoppen en kleding te kunnen zien, voelen en passen! Vind online ook lastig, voor mezelf koop ik nooit online. Voor de kids soms bij kleertjes, schuurman schoenen. Marktplaats ben ik volkomen op afgeknapt, heb een aantal keer verwassen kleding gekregen en met verzenden ben ik nog duur uit. Koop graag op kledingbeursen ofzo.
Ik ben wel zo dat ik niets voor de volle prijs koop. Dan wacht ik liever op de sale. Broeken voor mijn zoon koop ik altijd onder de 20 euro en dan heb ik cars of name-it. Shirtjes etc ook in sale. Voor dochter hetzelfde. Voor mezelf koop ik véél minder als voorheen. Broeken koop ik bij miss stam, maar ben je zo vijftig euro kwijt. Vind ik niet erg, zit als gegoten. Verder heb ik geen vaste winkel, waar het leuk en voordelig is graag!
Online vind ik zelf lastig. Mijn zoon is wat voller en mijn dochter super dun. Ik vind het moeilijk om dan in te schatten hoe kleding valt en vind het teveel gedoe om terug te sturen. Bij de We zit ik altijd goed voor mijn zoon en daar heb ik pas grote bestelling gedaan. Voor zomer alvast.
Mijn zoon heeft nu een nieuwe winterjas nodig omdat deze te krap wordt, ik.zie genoeg online. Gister ff gesnuffeld, maar vind het lastig....
 
Quote
RE: wie geeft er nog geld uit aan kleding
Myself  schreef op: 27-12-2013 10:27:12
Voor mijn kinderen ga ik liever naar de winkels toe.
Maten kunnen nogal uitéénlopen, hebben d'r eigen smaak, veel makkelijker als ze het gelijk kunnen passen.

Voor mezelf heb ik eigenlijk maar 2 winkels waar ik kom, en koop ik verder online, omdat ik dan meer  keuze heb in de grote-maten-mode.

Ik woon zo'n 20 km van stad af.
Met de benzineprijzen en parkeerkosten van tegenwoordig, kan ik net zo goed verzendkosten betalen, ben ik vaak nog goedkoper uit.
 
Quote
RE: wie geeft er nog geld uit aan kleding
Pup78  schreef op: 27-12-2013 22:35:17
En we hebben een jas! Vanmiddag maar even naar de V&D geweest en een super stoere jas voor 19 euro gekocht!! En bij de Duthler een Cars broek voor nog geen 9 euro! Dat waren nog eens goede koopjes in de stenen winkels haha.
 
Quote
RE: wie geeft er nog geld uit aan kleding
Gast  schreef op: 28-12-2013 17:58:04
Ja hahaha zie je wel ook stenen winkels hebben vaak leuke koopjes 
 
Quote
RE: wie geeft er nog geld uit aan kleding
Blauwtje  schreef op: 28-12-2013 23:07:46
Oh ik heb dat ook hoor Pup, ik moet kleding zien in het echt voor ik het koop.
De kleur, hoe de maat uitvalt enz.
Online koop ik amper iets om die reden.
 
Quote
RE: wie geeft er nog geld uit aan kleding
Flower  schreef op: 29-12-2013 11:42:25
Wie geeft er nog geld uit aan kleding???

ja ikke.
ik koop eigenlijk niets online en shop dus best vaak
ik let niet zo zeer op het merk, maar de leuke dingen zijn vaak wel van de duurdere merken.
deze winter heb ik weinig geshopt voor mezelf.
ik had nog echt veel, dus heb me ingehouden.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op wie geeft er nog geld uit aan kleding
Naam
Bericht