Menu
 

Topic:

vakantie met 36 weken

Deborah  schreef op: 20-12-2013 18:31:09
Als de zomervakantie begint ben ik 36 weken zwanger.
Ik wil ontzettend graag twee weken kamperen. Ik ben nooit voor de 40 weken bevallen. Zijn er meer vrouwen nog op vakantie geweest naar het buitenland? Verzekeringstechnisch ook geen probleem?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: vakantie met 36 weken
Deborah  schreef op: 20-12-2013 21:50:17
Ik ben redelijk ervaren nu met de vijfde. Bij twijfel of weeën gelijk handelen. Maar dan moet mijn zwangerschap weer zo goed verlopen.

Ziekenhuis zit in de buurt. Zorg in Frankrijk is goed. Ik spreek de taal.

Spannend zeker en een ervaring rijker ook.

Pixie jij hebt dus nog even moeten wachten. Hier ingeleid de laatste twee keer op verzoek. Werd te zwaar en de baby's te groot. Hoop daar juist de laatste weken meer rust te krijgen.
 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Pixie  schreef op: 20-12-2013 21:52:12
Dat heeft toch niets met gezond verstand te maken ? kwestie van instinct denk. Kijk ze is niet achterlijk neem ik aan, ze zoekt toch informatie op VOOR ze iets doet? Dat getuigt juist van gezond verstand.

Vrouwen bevallen overal ter wereld onder allerlei omstandigheden en frankrijk is echt geen slechte plaats om een kind op de wereld te zetten.

iemand in nederland kan net zo goed ergens in de middle of nowhere in de polder met pech komen te staan en spontaan bevallen. Sommige situaties heb je geen controle op .

maar goed dat is gewoon verschil van mening Dat heeft niets met gezond verstand te maken .....
 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Ivy  schreef op: 20-12-2013 21:53:15

Het scheelt natuurlijk dat je de taal goed spreekt.  Weet je, als je je er goed bij voelt, kun je het natuurlijk gewoon doen.

Maar, dat je 4x goed bevallen bent, wil niet zeggen dat dat deze keer ook zo zal zijn.  Helaas spreek ik uit ervaring.  En ik wist echt wel wanneer te bellen etc., maar als er tijdens de bevalling iets mis gaat, heb je daar weinig aan.


Eigenlijk begrijp ik wel heel goed waarom je weg wilt.  Juist met 4 kinderen.  Het is jouw keuze.  Ik zou zeggen, maak eens een lijstje met voors en tegens en kijk wat voor jou het zwaarst weegt.

 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Kmvs&m  schreef op: 20-12-2013 21:54:01
Ik zou het persoonlijk niet doen. 
Zou ik het willen? Ja dat wel! 
Maar goed, mijn zwangerschappen zijn tot nu toe niet echt volgens het boekje verlopen. 
Ik zelf zou het risico niet durven nemen. 
Maar goed, ik ben beide keren eerder bevallen en snel, heel snel. 

Jullie moeten er zelf uit zien te komen. 
Sowieso is het lastig om er nu iets over te zeggen, je bent nog maar net zwanger. 
Voor het zelfde geld krijg je bloedverlies, weeën, bekkeninstabiliteit of zoets. 
Dan wordt de keuze al voor jullie gemaakt. 
Maar je kunt ook helemaal volgens t boekje zwanger zijn en nergens last van hebben
 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Linnie  schreef op: 20-12-2013 21:56:01
Ik zou het niet doen, maar dat ben IK he!

Wat ik wel in mijn achterhoofd zou houden is de hele papieren-handel die na de bevalling nog moet gebeuren,als je kind in Frankrijk geboren wordt.
Aangeven in Franse stad
Daar een paspoort /id laten maken, anders mag je kind officieel het land niet uit.
Naar Den Haag, daar moet je kindje geneutraliseerd (heet dat zo?) worden en nl's staatsburger worden ingeschreven
Dan alsnog in je eigen plaats/gemeente weer aangeven.

Mcoht het kindje ooit een uittreksel van het geboorteregister nodig hebben (met trouwen bv) zal hij/zij ook naar Frankrijk moeten!



Kijk, dat zijn voor mij ook al heel veel redenen om het niet te doen. Het feit dat jullie de taal machtig zijn zal wel schelen waarschijnlijk 
 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Deborah  schreef op: 20-12-2013 21:56:20
Ik spreek de taal. De zorg is daar goed. Zeker als ik de ervaringen vanuit mijn familie hoor. Alleen mag ke niet vlot naar huis.

Kinderen kunnen opgevangen worden. Datis allen geregeld.

Ik mag niet thuis bevallen. Dat is uitgesloten ivm de grote van alle kinderen, brede schouders. Maar dat zou ik allen kunnen uitleggen. Hier in Nederland ook geen vaste gynaecoloog gehad. Dus een vreemde maakt mij niks uit.

Maar het vervelende blijft als ik in de eerste week beval. Dan heb je een hoop onnodige gedoe

Gezond verstand heb ik wel. Ik ga het niet overhaast beslissen.
 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Anne Mv 3  schreef op: 20-12-2013 21:57:27
In jouw omstandigheden kun je mogelijk met school regelen dat je kinderen twee weken eerder vakantie krijgen, dan kun je met 34 weken op vakantie naar Frankrijk.
Met 36 weken zou ik het zeker niet doen, maar met 34 weken (er vanuit gaande dat deze zwangerschap ook zo verloopt al de andere) is het dan wel een mogelijkheid?!

Verder moet je het vooral zelf weten, als je goed na gedacht hebt over de consequenties dan mag je natuurlijk je eigen keuze maken.
Het is een groot voordeel dat je de taal goed spreekt!
Wordt de baby in de vakantie geboren dan kun je er altijd nog voor kiezen om naar Nederland te vliegen met de baby.

Onze jongste is in de zomervakantie geboren. Toen hij 3 weken was zijn we een week naar de Ardennen geweest. Dat is dus ook een optie, eerst bevallen en dan op vakantie , maar dan hebben je kinderen mogelijk een paar weken extra nodig ná de vakantie.
 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Deborah  schreef op: 20-12-2013 22:07:12
Ja ik ga liever bevallen en al op vakantie.

Dan moet ik ingeleid worden met 38 weken ;-).
Een paar dagen verlof regelen zou misschien een optie zijn maar ik ken de regels niet.

Linnie tegen die tijd is Europa 1 denk ik. En anders een gezellig Uitje toch ;-).

 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Deborah  schreef op: 20-12-2013 22:13:44
Ivy geen enge dingen roepen zoal een fixus... krijg ik zenuwen van ;-).

Bij vier cm ging de vk miep mij vertellen wat er ging gebeuren in nood. Moet je nooit tegen mij vertellen...
 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Ma Dalton  schreef op: 20-12-2013 22:34:27
Heb je mijn stukje geleden? Ik dacht dat jij perse ruggeprik wilt.. Dat lijkt me lastig. En van de 4 plek ken waar ik ben bevallen vond ik Frankrijk de rotigste. En dan inderdaad dat geouwehoer dat je niet weg mag met je kind.  En dan de rit ernaartoe en terug. Wat als het autorijden weeën veroorzaakt en de baby halverwege komt.. Dan heb je en geen eigen huis em. geen familie iin de buurt. maar wel een hoop kosten. Een lelijke start voor de rest van je gezin. Ik denk dat je dit nu helemaal romantiseerd.

Je doet toch wat je wilt, maar dit gaat eigenlijk nergens over. 

Dat at uittreksel is trouwens geen probleem, je kunt de Franse in Nederland in het register laten zetten en dan vervolgens daar nieuwe uit krijgen.
 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Dropje  schreef op: 20-12-2013 22:43:30
Ik beval snel ,(van eerste wee tot baby op buik in ong uurtje)heb altijd hele fijne zwangerschappen.
was afgelopen augustus uitgerekend van ons 4de kind. Hecht ook altijd veel waarde aan op vakantie gaan naar de zon of in ieder geval niet in nl blijven. Maar goed wij hadden nu zoiets van waarom eigenlijk? Kan ervoor of erna ook nog.
en maar goed ook. Bij deze heel veel last van voorweeen gehad en de placenta bleef zitten met als gevolg 2 liter bloed verloren.
 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Deborah  schreef op: 20-12-2013 22:48:21
Ik wil wel de mogelijkheid hebben. Het ligt maar net aan het ziekenhuis en gynaecoloog, zoals in Nederland. Maar dat zal geen doorslag zijn. Ik ben twee x normaal bevallen. Bij Jim pas bij zeven cm ondanks de weeopwekkers en na 20 min was hij er. Het geouwehoer dat je moe blijven lijkt mij ook irritant. Mijn kinderen moeten sowieso ivm suiker blijven, net geen vijf kg.

Ik laat het bezinken. Halverwege de route zijn allemaal factoren die een rol spelen. Ik ben vrij positief ;-) en heb zoveel energie als ik zwanger ben
 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Deborah  schreef op: 20-12-2013 22:49:17
Wat een nare ervaring!
 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Bepje  schreef op: 20-12-2013 22:53:06
Als je daar bent en bevalt zit je goed als ik dat zo begrijp dusdat zal het probleem niet zijn maar als jeaan het eind van de vakantie, bijv. de laatste dag, is er dan een mogelijkheid dat het hele gezin kanger blijft ? Met werk, school e.d ?
En je moet de reis maken, wat als je halverwege strand zodat je op een of andere manier niet verder kunt reizen ? Dan heb je geen familie in de buurt.   
En naturlijk beval je niet  voor het eerst en hopelijk gaat het weer goed maar als jij en/of de baby lang in het zieknhuis moetn blijven om een of andere reden dan wordt een en ander wel heel lastig denk ik. Op vakantie heb je altijd dat je meer uitrust omdat je niks moet en thuis wel maar een jaartje overslaan is geen ramp. Het lijkt mij onverstandig om te gaan, zijn er geen mogelijkheden dat mensen van daar naar jou komen dan heb je ze toch gezien en kun je er ook iets leuks van maken maar dan op een andere manier.  
 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Laura  schreef op: 20-12-2013 23:13:24
Maar stel je bevalt daar en jij of het kind gaat het niet goed mee...Ik weet het normaal gesproken gaat het goed, maar toch...IK was in Nederlanf op vakantie toen het opeens heel slecht ging met mijn moeder...Het was redelijk in de buurt, maar het vakantiehuisje leegruimen was een drama...Je zit er gewoon niet op te wachten. Dus als je gaat...Heb je achtervang die de tent (ehh caravan?) voor jullie kan leeghalen en evt. naar Nederland kan brengen??? Vrienden van mij stonden vorig afgelopen zomer in Frankrijk. Man moest met blinde darrm naar het ziekenhuis. Carvan leeghalen drama...daarna moest hij weg uit het ziekenhuis, maar mocht niet vliegen en niet lang zitten, dus eerst een week in een hotel voor ze naar huis konden. Zit je daarop te wachten???

 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Nellemv2  schreef op: 20-12-2013 23:22:10
Dit is dus echt iets waar ik niet eens over na zou denken als ik zwanger ben...No way dat ik dat zou doen! Maar nou zijn wij toch al geen echte vakantiegangers..en het land sowieso al 12 jaar niet meer uitgeweest
 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Debby1977  schreef op: 20-12-2013 23:30:50
huh, je hebt zoveel energie als je zwanger bent?! En van de week was je nog aan het klagen dat je zo lui was??

Maar goed, ik zou het niet doen
 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Mama_anja  schreef op: 21-12-2013 05:15:32
bij de eerst met 33 weken weg geweest expres in een huisje vlak bij groningen stel dat?
en inderdaad het weekend niet afkunnen maken omdat mijn weeen vroegtijdig ( 33,6 ) waren begonnen 

dus ik ben nooit weer op vakantie of zo geweest met nummer 2 en 3 langer dan een uur in de auto met ziekenhuis tas achter in en verder niet

 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Ivy  schreef op: 21-12-2013 05:52:18

Quote Linnie:


Mcoht het kindje ooit een uittreksel van het geboorteregister nodig hebben (met trouwen bv) zal hij/zij ook naar Frankrijk moeten!



Nee hoor, die kun je in het buitenland gewoon online bestellen. Hebik ook gedaan
 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Ivy  schreef op: 21-12-2013 05:59:38

Quote Deborah:
Ivy geen enge dingen roepen zoal een fixus... krijg ik zenuwen van ;-). Bij vier cm ging de vk miep mij vertellen wat er ging gebeuren in nood. Moet je nooit tegen mij vertellen...



Je moet je er ook niet te druk om maken, maar ik bedoel alleen te zeggen dat een 5e bevalling geen garantie is dat het net zo verloopt of goed gaat.  Jij bevalt toch in het ziekenhuis en daar zijn ze daar alert op.  Ik lag thuis en eer ik in het ziekenhuis was...  

Als ik jou was, zou ik wel voor het geval dat het consulaat bellen en even kijken hoe het met de verzekering zit.  Als opvang voor je kinderen ook geregeld kan worden daar...  Je voelt het zelf het beste aan.  Als je daar ook dicht bij een ziekenhuis zit, de taal goed spreekt en niet per se op NL-manier wilt bevallen.  Het is jouw keus.  Je hoeft iets niet te laten, omdat de meerderheid niet hetzelfde zou doen.


Hebben jullie daar familie in de buurt?

 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Xsara  schreef op: 21-12-2013 07:45:50
ik zou het wel overwegen... als ik weet dat mijn achterban daar zou zijn, ik in nederland niemand zou hebben en ik me daar echt thuis zou voelen, de taal spreek en alles goed geregeld zou zijn in geval van nood dan zou ik het wel overwegen.

je hbet geen slechte ervaringen, dat maakt de beslissing makkelijker...
met 36 weken bevallen is niet standaard en ja het zal misschien ongemakkelijk zijn om zo'n lange rit te doen, maar waar in framnkrijk zit je en waar woon je?? als wij van groningen naar Zuid frankrijk gaan is het 17 uur minimaal maar als je in limburg woont en je gaat in noord frankrijk kamperen dan is het misschien 5/6 uurtjes.. das geen wereldreis.

ik ben voor de geboorte van de kinderen heel veel in indonesie geweest, mijn ouders zijn geemigreerd, en was daar kind aan huis, sprak de taal, kwam er maanden per jaar. ik mocht niet vliegen maar had, als het mocht, het misschien wel gedaan hoor.. als je je goed voelt en je achterban is daar en het is goed geregeld......... zie ik het probleem niet zo.

alleen wel jammer als je je aanbetaling van 1000 euro kwijt bent en jullie kunnen niet gaan, zorg voor een goede annuleringsverzekening, als ze het al vergoeden als je dan niet gaat want het was te verwachten he?? hahaha

fijne zwangerschap!
 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Boterbloem  schreef op: 21-12-2013 08:14:07
Oooh wat moeilijk, ik snap je drang wel, mijn man heeft echt advies gehad te proberen elk jaar weg te gaan van huis omdat hij geen rust in zijn hoofd krijgt thuis ni de vakantie omdat hij dan alle klussen ziet liggen. Hij heeft al 2 keer een burn out gehad en weg zijn doet hem zo goed. Dus kan me voorstellen dat mensen echt die drang hebben.

Ik denk dat je een paar punten goed moet overdenken: 
Wat als je daar bevalt en daar moet blijven. Kinderen moeten weer terug voor school. Heb je familie om bij te logeren terwijl je kind in het ziekenhuis ligt en is je man in staat om alleen terug te gaan met de andere 3/4 (de jongste gaat nog niet toch?)
Heb je geen familie, is er een betaalde plek waar je kan blijven? Ook als het om een paar week gaat?
Mag je man terugrijden naar Nederland?
Hoe zit het financieel, wordt alles vergoed als je daar bevalt (mag je van de verzekering het risico nemen zeg maar) of moet je dat zelf betalen?
Hoe lang moet je terugreizen? Een baby mag ongeveer 2 uur in een maxi cosy zitten, daarna moet het er even uit. Is dat een optie of wordt de reis dan te lang?
Wat als het op zich redelijk goed gaat, je mag alleen niet reizen, is alles daar zo voor jou dat je achter kan blijven (en dat ej niet in paniek of verdriet toch terug wilt?
Wat voor effect heeft het o pde andere kinderen als je daar bevalt (nieuwe situatie, nieuw kindje, mama weg). Kunnen zij dat handelen? En je man? Of is dat te heftig voor ze?

Beste kans dat het goed gaat, maar toch denk ik goed alle doemscenario's te overdenken.
 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Martine  schreef op: 21-12-2013 17:28:27
Als ik het goed begrijp ga je aan het begin van de schoolvakantie van de kinderen (toch?) dus zou je nog 4 weken extra kunnen blijven om de kinderen (je mans werk weet ik dan niet )/
Je hebt daar familie die de kinderen kunnen opvangen (en die heb je thuis juist niet).
Verzekering en aangifte zou ik inderdaad van tevoren uitzoeken.
En dan zou ik gaan als ik jou was. In jouw situatie is het wat anders dan in vele anderen...

Zelf deed ik het niet hoor...
 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Jolanda1974  schreef op: 21-12-2013 17:50:04
Persoonlijk zou ik het risico niet nemen. Wat is er belangrijker.. jouw gezondheid en die van de baby of 2 weken vakantie?
 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Macife  schreef op: 21-12-2013 17:52:34
ik ben met 35 weken nog een weekendje er tussen uit gepiept, maar wel in eigen land. het was een rit van 2.5 uur, maar ik vond het een hel, was best zwaar. had dan ook geen al te makkelijke zw.

maar ik vond het wel fijn om er ff tussen uit te gaan en mijn gedachtes f kon verzetten aan de kust.

maar naar het buitenland en zo lang rijden zou ik persoonlijk niet doen
 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Ivy  schreef op: 22-12-2013 08:42:58

Quote Jolanda1974:
Persoonlijk zou ik het risico niet nemen. Wat is er belangrijker.. jouw gezondheid en die van de baby of 2 weken vakantie?



Er zijn daar ook ziekenhuizen, dus ik denk niet dat dat een probleem zal zijn.  De baby zal daar vast niet minder gezond geboren worden dan hier.


En 2 weken vakantie kunnen ook juist zijn wat ervoor zorgt dat moeder en baby uitgeruster en meer ontspannen zijn, dus dat komt de gezondheid dan alleen ten goede.

 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Alice  schreef op: 22-12-2013 08:56:42
Maar.. uitgerust en ontspannen zijn vaak wel triggers voor een bevalling

 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Spatje  schreef op: 22-12-2013 09:57:42
ik zou 36-38 weken zijn toen we naar italie gingen , hebben toen geannulleerd op aanraden van de vk en maar gelukkig ook, want vanaf week 30 kon ik amper lopen, ik zou het risico niet lopen, ervaring met bevallen of niet, elke nieuwe zwangerschap is anders, maar lijkt me dat je al je keuze gemaakt hebt
 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Ivy  schreef op: 22-12-2013 11:11:48

Alice  Misschien heb je wel gelijk.  Ik weet het eigenlijk niet, want ik probeer op het laatst altijd extra veel te doen om de tijd sneller te laten lijken gaan


Ik zou het zelf ook niet doen, hoor, maar als de taal geen probleem is en de opvang van de kinderen ook niet...  Qua gezondheid zal het in Frankrijk zeker niet slechter zijn dan NL.  Is de babysterfte daar ook niet lager?  Wat dat betreft zie ik het probleem niet.  Ik zou het zelf ook onhandig vinden om dan voor de zekerheid allerlei babyspul mee te nemen enzo, maar als Deborah dat niet vindt, zal het vast wel goedkomen  En als het kindje daar wel geboren wordt, is het voor altijd een mooi verhaal

Ben nu wel erg benieuwd wat je gaat doen, Deborah

 
Quote
RE: vakantie met 36 weken
Alice  schreef op: 22-12-2013 12:13:45
Mij is verteld dat daarom de meeste bevallingen 's nachts gebeuren. Omdat je dan ontspannen bent. 
Maar ik weet niet of het klopt. 

Bij mij was het bij de jongste zo dat het gebeurde op het moment dat een last van mij af viel (op de echo gezien dat alles goed was met hem) 

Bij de oudste kroop ik net lekker in bed en zette ik een filmpje op. 
Dus hier klopt het 2x wel
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op vakantie met 36 weken
Naam
Bericht