Menu
 

Topic:

Ontbinding vast contract via rechter

Even Zo  schreef op: 20-12-2013 11:24:07
Hier is het ff niet zo leuke tijd - manlief heeft gedoe met werkgever.

Werk van manlief past niet meer zo goed bij hem - hij wil zich verder ontwikkelen en doorgroeien. Maar hij weet niet precies wat dan wel bij hem past. Had dus behoefte aan loopbaanadvies/coaching. Dit heeft hij gedeeld met zijn werkgever die helaas weinig begrip en hulp te bieden had.

Inmiddels zover dat ze hem een beeindigingsovereenkomst willen laten tekenen waarbij hij per 1 april uit dienst gaat.

Ikzelf vind de periode wel erg kort en baal enorm van de lompigheid van de werkgever. Zij willen koste wat het kost van hem af, terwijl hij op zich gewoon functioneert. (laatste tussendtijdse beoordeling matig/goed met advies er op bepaalde punten nog ff aan te trekken om het tot een goed te maken).

Mijn vraag is dus of iemand weet hoe lang het ongeveer duurt voordat een ontslagaanvraag via de kantonrechter is afgewikkeld? 

Dan weten we tenminste wat redelijk is om uit te onderhandelen. NB hij heeft een contract voor onbepaalde tijd en het gaat bedrijfseconomisch niet slecht met hun organisatie.
 
Quote
Navigatie
RE: Ontbinding vast contract via rechter
Anmv3  schreef op: 20-12-2013 11:37:33
Geen ervaring mee, maar als je man zijn werk goed doet en het bedrijf
niet in zwaar weer verkeerd wordt het volgens mij lastig
voor zijn werkgever om een ontslag voor elkaar te krijgen.

Sterkte !
 
Quote
RE: Ontbinding vast contract via rechter
Mamajenti  schreef op: 20-12-2013 11:40:15
Als er geen reden is voor ontslag ( economisch of zijn functioneren of verstoorde werkrelatie) dan krijgen ze dat niet voor elkaar volgens mij.

Ga eens langs het juridisch loket voor advies, want volgens mij moet hij niet tekenen!
 
Quote
RE: Ontbinding vast contract via rechter
Even Zo  schreef op: 20-12-2013 11:48:25
Toevallighebben wij het net bij de hand gehad. We wilden een werknemer ontslag geven met wederzijds goedvinden. Dan krijgt hij gewoon zijn ww en een reeele ontslagvergoeding. De werknemer ging niet akkoord. Toen zijn we naar de rechter gegaan. Binnen zes weken stonden we toen al voor het kantongerecht. De rechter heeft een oordeel uitgesproken. Dat was de ontslagvergoeding die wij ook aangeboden hebben en een maand opzegtermijn. Precies wat wij ook aangeboden hadden. Nu alleen duurder uit omdat er advocaten aan te pas moesten komen.
 
Quote
RE: Ontbinding vast contract via rechter
Even Anoniem  schreef op: 20-12-2013 11:52:04
Wij hebben het toevallig een paar maanden geleden aan de hand gehad. Met 1 groot verschil dat mijn man zijn functioneringsgesprekken erg goed waren. Op een gegeven moment is er een gesprek geweest waarin ze aangaven eigenlijk niet goed meer te weten hoe nu verder met mijn man en mijn man gaf aan eigenlijk het wel gehad te hebben binnen het bedrijf. Mijn man wilde zich ook verder ontwikkelen, cursussen doen etc. maar het bedrijf investeerde nergens meer in. 
reden voor ontslag via rechter moet behoorlijk goed zijn. wel moet je je realiseren dat de werksfeer helemaal kapot zal zijn en het bedrijf er alles aan zal doen om jou man een hak te zetten om hem op staande voet eruit te gooien. dat scheelt het bedrijf enorm veel geld.  Mijn advies..denk toch eens goed na over dat beeindigingsontract. maar wel samen met een advocaat. ga dit niet alleen doen. 
In ons geval heeft mijn man 1 oktober het beiindigingscontract getekend, bleef hij nog 3 maanden in dienst, met behoud van salaris en opbouw van pensioen en vakantiegeld. per 1 januari is hij dan weg bij het bedrijf en we krijgen dan nog 3 maanden salaris mee. 
een beeindigingscontract is een geldig iets om gewoon recht te hebben op ww vanaf de datum dat jou man uit dienst gaat. Ongeacht wat je meekrijgt als afkoopsom.
mijn man is vrijgesteld van werk per 2 oktober, heeft nog even wat overdracht gedaan en de rest van de tijd heeft hij moge gebruiken om een andere baan te vinden.  Heeft hij ook gevonden trouwens. Per 1 januari begint hij al bij een andere baas.  De 3 maanden afkoopsom, die eigenlijk bedoeld zijn om het gat op te vullen tussen ww en loon, hebben we nu in onze zak. 
Het kan ene prima middel zijn om op een nette manier uit elkaar te gaan. Maar doe het NIET zonder advocaat. Hier zijn namelijk regeltjes voor en er zijn zelfs formules voor om uit te rekenen wat een bedrijf jou man verschuldigd is. Het bedrijf zal met een veel te laag bod komen. Het is zelfs gebruikelijk dat het bedrijf een gedeelte van de advocaatskosten gaat betalen. In ons geval zijn we er supergoed uitgekomen. En het bedrijf heeft zelf niet goed nagedacht over de gevolgen. Dit allemaal dankzij onze advocaat die er zijn hoofd bij kon houden, zelfs toen het bedrijf druk begon uit te oefenen omdat ze het contract snel getekend wilden hebben. 

heel veel succes met de keuze....maar een beeindgingscontract is echt zo slecht nog niet.....
 
Quote
RE: Ontbinding vast contract via rechter
Even Zo  schreef op: 20-12-2013 11:59:40
Zoek even op kantonrechtersformule en je weet precies hoe hoog de ontslagvergoeding is die een rechter je man zal toekennen.
Biedt het bedrijf ongeveer dit bedrag aan, dan zou ik zeker tekenen. Een verstoorde werkrelatie kan ook bij de rechter al een reden zijn om het ontslag toe te kennen.
 
Quote
RE: Ontbinding vast contract via rechter
Onsjanneke  schreef op: 20-12-2013 15:37:49

Quote even zo:
Zoek even op kantonrechtersformule en je weet precies hoe hoog de ontslagvergoeding is die een rechter je man zal toekennen.
Biedt het bedrijf ongeveer dit bedrag aan, dan zou ik zeker tekenen. Een verstoorde werkrelatie kan ook bij de rechter al een reden zijn om het ontslag toe te kennen.



precies.

Zorg dat je een bedrag meekrijgt dat gelijk is aan de kantonrechtersformule.
Probeer te onderhandelen over de datum waarop hij weg gaat. Hoe verder weg, hoe beter natuurlijk.
Leg ook goed vast dat er in die periode nog pensioen en vakantiedagen worden opgebouwd.
Vraag of er tot die tijd (een deel van) de werktijd vrijgemaakt kan worden voor omscholing en of het zoeken naar een nieuwe baan.

Bij wederzijds goedvinden is er ook recht op ww.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ontbinding vast contract via rechter
Naam
Bericht