Menu
 

Topic:

Het huishoudclubje

Stine   schreef op: 09-01-2012 12:38:16
Hallo iedereen

Ik zoek 'lotgenoten', ik wil me heel graag inzetten voor het huishouden , lijkt zo lachwekkend als ik dit opschrijf, maar ik ben echt een ramp op dit vlak. Ik had tot voor kort een poetshulp, maar die komt nu niet meer.

Zijn er nog meiden die moeite hiermee hebben, en mezelf en anderen willen ondersteunen, aanmoedigen, eventueel tips geven....

Zoals sommigen weten, hebben wij onze eigen bakkerij, ben ik zwanger, dus loopt het allemaal soms een beetje vierkant, en kan ik ook niet uren en uren per dag lopen poetsen...

Nu ben ik de grote slaapkamer aan het opruimen (mijn bureau is naar daar verhuist), als alles hier gedaan is, moet ik onze kamer nog opruimen, beneden poetsen, keuken..... pfff weet je : ok ik ben met het begin begonnen, en daar ben ik al heel blij mee, maar wat een karwei....

Wil zeker Kylie haar kast vandaag opruimen, want hoe gaat onze poetsvrouw ook kon poetsen, wat een gedoe in de kasten. Ik vind kleren van mij bij mijn dochter, van mijn man bij mij...;

IK WIL ORDE !!!!!!!!!!!! Ik heb zo het gevoel dat ik al jaren, (sinds ik samen bij mijn man ben , dus al 12 jaar) een echte kluns ben op dit vlak , en ik wil dat niet meer, zeker nu niet met nog een kleintje onderweg
 
Quote
Navigatie
RE: Het huishoudclubje
Miepie1972  schreef op: 09-01-2012 12:56:02
Wat bij mij heel erg heeft geholpen is: WEGGOOIEN!!!
Alles wat je langer dan een bepaalde tijd (zeg 1 jaar) niet hebt gebruikt, weggooien. Dat ruimt zo heerlijk op en daarna is het ook veel makkelijker om bij te houden.
 
Quote
RE: Het huishoudclubje
Stine   schreef op: 09-01-2012 12:56:28
zal dit goed onthouden , bedankt voor de tip !
 
Quote
RE: Het huishoudclubje
Stine   schreef op: 09-01-2012 15:41:15
Ben al superblij dat die 2 kamers op orde zijn, nu de rest pfff
 
Quote
RE: Het huishoudclubje
Moontje1981  schreef op: 09-01-2012 16:12:08
Ooooh herkenbaar, ben er ook niet zo'n ster in.. of zal ik eerlijk zijn, ik heb er ook niet zo'n ZIN in
Maar ik hou wel van orde en netheid hoor, niet dat het hier een ontplofte vuilnisbelt is hihi, maar mijn hobby zal het nooit worden en ik laat het meestal allemaal net iets te lang liggen zodat ik dan weer ALLES in 1 keer moet doen...
Heb 2 kids waarvan 1 8 weken oud dus nu vind ik het extra lastig om alles tussendoor te doen en ook bij te houden..
Zeker de extra karweitjes, dingen uitmesten enzo waarvoor je eigenlijk een paar uurtjes zou moeten uittrekken...tja waar haal ik die paar uurtjes in hemelsnaam vandaan????
Maar ja, ik ben bang dat er maar 1 oplossing is: verstand op nul en gewoon DOEN...
 
Quote
RE: Het huishoudclubje
S@ssefr@s  schreef op: 09-01-2012 16:46:27
Ik ben zelf erg netjes en mijn huis ziet er meestal ook keurig uit. Toch ben ik niet dol op het huishouden. Ik kan je wel vertellen hoe ik het doe. Mijn motto is, zo weinig mogelijk inspanning voor een zo groot mogelijk resultaat.

*Mijn meubels zijn er op aangepast, zoveel mogelijk dichte kasten. Ik ben daardoor in 10 minuten klaar met afstoffen.

*In de badkamer en de wc liggen altijd een pak vochtige schoonmaakdoekjes van de Action. Als ik toch naar de wc moet haal ik er even een doekje door. Even wat schoonmakmiddel in de wc en onder de randen, borstel er door en de wc ziet er weer fris uit.

*Alles heeft hier een eigen plek. Ik leg alles op de goede plek terug, daardoor blijft het ook netjes.

*Niet te veel spullen in huis. Vooral ook regelmatig dingen weggooien. Anders overzie je het helemaal niet meer.

*Elke dag even stofzuigen en een doekje over de tafels. Dan lijkt het al heel wat.

*Mocht je nu teveel troep hebben in je lades en kasten...ruim ze dan zo snel mogelijk op, doe desnoods een kastje per dag, kamer voor kamer, je bent vanzelf je huis door, dwing jezelf wel om wat je gedaan hebt ook opgeruimd te houden, anders kan je na het laatste kastje weer opnieuw beginnen.

*Houdt je was bij. Elke dag even naar de wasmachine en je droge was van de lijnen halen en direct vouwen en in de kasten leggen. Strijken als je strijk hebt. 3 dingen strijken is minder vervelend dan een mand vol strijken.

* Eerst je huishouden doen voor je de computer aan zet, als je eenmaal zit is het lastig op gang komen. En gewoon aan de gang gaan, ook al heb je geen zin. Als je eenmaal bezig bent valt het meestal wel mee.

Ik besteed echt niet veel tijd aan mijn huishouden, maar mijn huis is echt netjes, ik heb voldoende tijd voor shoppen, koffie drinken bij vriendinnen en laptoppen.

 
Quote
RE: Het huishoudclubje
Anoniem  schreef op: 09-01-2012 17:03:17
Tja denk dat iedereen hetzelfde probleem heeft..hihihihi... hier alles altijd wel vrij netjes, probeer alles direct op de plek op te ruimen. En inderdaad regelmatig even snel een doek door de kamer en de wc's... maarja die grotere klussen als uitmesten...tja daar kom ik ook weinig aan toe. Kasten zitten hier ook overvol. We hebben twee kinderen nou dat brengt ook een boel speelgoed met zich mee verspreid door het huis..
Ik was altijd een poetsmuts, maar na de komst van de tweede ben ik erachter dat het allemaal niet perfect hoeft te zijn en ben ik wat gemakkelijker geworden.

Maar elke dag een beetje doen helpt bij mij

 
Quote
RE: Het huishoudclubje
Stine   schreef op: 09-01-2012 19:53:00
dank je voor de tips, mijn huis is terug netjes, maar ik heb massa's was, nu is de wasmachinie aan het draaien + de droogkast en als het morgen minder druk in de winkel is plooi ik dat allemaal op en leg het weg.....

ik ben zo'n sloddervos en stel altijd uit
 
Quote
RE: Het huishoudclubje
Anoniem  schreef op: 09-01-2012 20:15:05
Owww... de was is hier ook een drama, lijkt nooit op te houden. Het is al niet mijn hobby wassen, strijken, vouwen. Dan denk ik op mijn vrije dag ik werk de was ff snel weg en een dag later ligt er alweer een stapel.. Daar heb ik dus echt een hekel aan..
 
Quote
RE: Het huishoudclubje
S@ssefr@s  schreef op: 09-01-2012 20:34:55
Niet te veel bij na denken joh die was. Gewoon elke dag een was aanzetten en als het nodig is en je hebt even wat meer tijd die dag dan een was extra. Het blijft toch wel terugkomen. Als je er een gewoonte van maakt om bij het opstaan een was aan te zetten houd je het automatisch bij.
 
Quote
RE: Het huishoudclubje
>monique  schreef op: 09-01-2012 22:34:12
oh ik wil ook meedoen!!!!!!!!
kan bij andere poetsen als de beste(is zelfs mijn beroep ) maar bij mijn eigen thuis niet zo.
nu ik zwanger ben en last van bi heb helemaal niet meer natuurlijk, maar nu zijn van de week mijn schoonmoeder en schoonzusje hier door het hele huis gegaan en hebben alles opgeruimt en schoongemaakt, zelfs de hele was weggewerkt.
dus nu wil ik het zelf bij gaan houden, dus kan wel een dagelijkse schop onder mijn kont gebruiken.


 
Quote
RE: Het huishoudclubje
Stine   schreef op: 10-01-2012 08:25:51
hahaha monique , bij mij net hetzelfde....

gisteren kwam mijn dochter beneden en ik zei: je hebt wel niet veel kleren meer in je kast he.... a nee mama ik heb al mijn was verstopt pff waar dan? in haar extra bed onder het laken.... dus direct nog een wasmand erbij....

komt wel in orde zeker , er staat nu ook al een wasje te draaien en voor straks als het minder druk is in de bakkerij 3 kleine wasmandjes voor op te plooien
 
Quote
RE: Het huishoudclubje
Katootje  schreef op: 10-01-2012 08:58:46
Ik ben ook zo'n superhuisvrouw uche uche

Nu in het nieuwe jaar ga ik er voor. (hoop ik ) Gister al goed bezig geweest en de hal opgeruimd, een vuilniszak aan oude pantoffels en schoenen weggegooid en nu kan de kinderwagen van mijn oppasmeisje tenminste weer in de hal staan. (en kunnen wij weer zonder apekooien naar de wc )

Vandaag staat de kamer op de plannig, de lego/playmobil weer goed opruimen en stofzuigen. Vorige week mijn hobbyspullen (kaartjes maken) weer netjes opgeruimd, scheelt ook heel wat bende hier in de kamer. Inmiddels ben ik ook begonnen met hobbyspulletjes verkopen, ruimt op en ik verdien er (hoop ik) nog een paar centen aan :d )

Maar een superhuisvrouw zal ik nooit worden...
 
Quote
RE: Het huishoudclubje
Stine   schreef op: 10-01-2012 10:35:08
ik ken dat katootje.... ik moet echt eens grote kuis in de kleerkasten doen, maar dat is nu momenteel nog niet voor direct, zeker niet als de winkel open is

soms wou ik wel dat ik een superhuisvrouw was
 
Quote
RE: Het huishoudclubje
Brimvny  schreef op: 10-01-2012 10:47:34
O, dit is zo herkenbaar... Ik ben dus een echte poets, maar kom er met 2 kids gewoon niet meer aan toe. Alleen 's avonds heb ik tijd, maar dan heb ik zo GEEN zin en wil ik gewoon lekker op de bank hangen.
Ik stofzuig wel elke dag beneden en in het weekend als mijn man thuis is, sjees ik het huis door. Op vrijdagavond begin ik met wassen zodat ik alles zondag kan strijken/opvouwen.

Ik heb me voorgenomen om het nu anders te doen. Elke dag wat. Vanochtend heb ik bijvoorbeeld al aan de voorzijde de ramen van binnen en buiten gezeemd. De jongste lag lekker te slapen en de oudste met een bezempje mee naar buiten genomen. Vanmiddag ga ik proberen de achterzijde te doen en morgen pak ik weer een ander klusje.

De tips van S@ssefr@s zijn trouwens wel super! Ga eens kijken of ik hier eea van kan gebruiken!

Succes dames! Op naar een schoon huis (zonder te veel werk )
 
Quote
RE: Het huishoudclubje
Stine   schreef op: 10-01-2012 10:57:37
ZEKER OP NAAR EEN SCHOON HUIS
 
Quote
RE: Het huishoudclubje
S@ssefr@s  schreef op: 10-01-2012 12:59:56
Weet je wat ook funest is voor een huishouden? Een zieke mama, grrr. Voor vanavond maar een stapel pizza`s gehaald. Mijn man mag vanavond even zuigen en verder is het nog steeds netjes hier. Vanmorgen de vaatwasser gelijk uitgeruimd en lekker mijn bed in gedoken. Nog een uurtje en dan moet ik daar weer uit om een beetje wakker te zijn om de jongste uit school te halen.

Voor degenen die hoognodig moeten opruimen in huis heb ik nog een tip. Google eens op Trudy`s opruimproject. Zij doet elke dag een kastje of laatje opruimen en volgt ook medebloggers die dat ook doen. Misschien is het voor één van jullie een goede manier om door het huis heen te komen.

Zelf ben ik niet zo van de plankjes en laatjes, ik doe liever gelijk een hele kast , maar ik kan me zo voorstellen dat als ze echt propvol staan een plank al genoeg is. Zo, en nu weer verder ziek zijn, zucht...
 
Quote
RE: Het huishoudclubje
Anoniem  schreef op: 10-01-2012 19:22:01
heel herkenbaar
 
Quote
RE: Het huishoudclubje
Katootje  schreef op: 10-01-2012 21:54:06
Het lijkt nu alsof ik een superhuisvrouw ben, zoals ik eerder schreef gister de hal gedaan, vandaag de voorste helft van de kamer. (kan niet veel op een dag doen vanwege rugklachten) Morgen komt mijn moeder mij helpen met de was (ssstttt :lol opvouwen en dan kan ik donderdag weer verder..

Soms heb ik van die buien dan moet en zal ik druk bezig, boven moet ook heel nodig. Maar tegen de tijd dat ik beneden alles op orde heb kan ik alweer opnieuw beginnen. (mijn kinderen zijn geen super opruimers, hebben ze echt niet van hun moeder )

Maar goed voorlopig lijkt het weer goed hier
 
Quote
RE: Het huishoudclubje
Anoniem  schreef op: 10-01-2012 22:07:04
owww, zo herkenbaar.

waar ik vaak het meeste van baal is dat ik het wel bij hou, en voor het oog lijkt het netjes hier.maar oooo ga niet door de knieen.

ik dweil regelmatig hoor, maar merk toch dat ik vaak hoekjes en plintjes over sla, zo voor het oog niet zichtbaar hoor.
maar vanmiddag op de knieen door de keuken geweest.
tjeee, vooral bij de vaatwasser, en dan krijg ik het op de heupen, en dan moet ook echt alles he.
wordt dan helemaal gestresst van de vuiligheid.
herkent iemand dit?????

de wc en badkamer hou ik wel iedere dag schoon.
ff iedere dag een doekje erdoor, een kwestie van een kwartierje.

 
Quote
RE: Het huishoudclubje
Stine   schreef op: 11-01-2012 08:32:04
laatste anoniem (want amai , al die anoniemen hier ) voor mij ook zo herkenbaar, als ik het in me krijg , moet alles van kop tot teen blinken, dan lig ik daarna wel voor een half uur in de zetel hahaha

@ S@sse@fr@s : heel veel beterschap, ga eens kijken op die site dat je zegt.

@ katootje : goed bezig ! en wel heel fijn dat je mama je eventjes vooruit wil helpen...

Ik heb gisteren wasmandjes opgeplooid en weggelegd. en een wasmand opgehangen (heb wel een probleempje : bij mijn lichte pullen als ik die op de rek hang heb ik het idee dat die rek zelf doordrukt in mijn pull en je daar strepen inziet, kan ik die beter gewoon op de kapstok hangen, (maar gaat het dan niet doorhangen) iemand een tip ? )
keuken is volledig gedaan, ga straks een beetje strijken en de badkamer doen.

 
Quote
RE: Het huishoudclubje
>monique  schreef op: 12-01-2012 07:41:09
gisteren al het speelgoed uitgezocht dat beneden ligt.

tussen sinterklaas en kerst en een verjaardag had sjors zo gigantisch veel speelgoed erbij gekregen dat ik zo een speelgoedwinkel kon openen

dus ruimen met die spullen.

had bij ikea drie bakken meegenomen om het allemaal in op te bergen.
nu vandaag boven proberen het speelgoed op te ruimen

 
Quote
RE: Het huishoudclubje
Stine   schreef op: 12-01-2012 09:13:10
je kan het monique, begin er aan, en voor je het weet is het je gelukt en ben je tevreden, succes meisje
 
Quote
RE: Het huishoudclubje
>monique  schreef op: 14-01-2012 15:58:23
hoe gaat het bij jullie dames???
het speelgoed is hier opgeruimt.
nu de kledingkast nog inruimen.
gelukkig heeft mijn schoonmoeder alle was al gedaan

 
Quote
RE: Het huishoudclubje
Stine   schreef op: 14-01-2012 17:55:57
amai ik wil ook zo'n schoonmoeder, dit weekend ligt het een beetje stil : heel druk in de bakkerij, maar maandag begin ik er terug aan
 
Quote
RE: Het huishoudclubje
S@ssefr@s  schreef op: 15-01-2012 20:53:18
Ben nog steeds ziek, koorts is wel weg inmiddels, keelpijn ook, alleen ben ik nu zo vreselijk moe en dan is het knap lastig om mijn huishouden te doen. De was heb ik wel bijgehouden en mijn man heeft gisteren de ramen gezeemd en hij zuigt ook wel geregeld, maar ik merk wel dat het langzaamaan wat rommelig gaat worden hier. Niet echt in de zin van een rommel in huis, maar gewoon niet zo strak als anders.

Er ligt oud papier op het aanrecht. Ik gooi dat altijd direct in de bak, mijn man dus niet en er staat een glazen pot die ik normaal direct meeneem naar de glasbak. Op onze kamer staat een wasmand met gevouwen was. Normaal berg ik dat direct op, nu had ik na het vouwen geen puf meer. Ik heb gewoon geen energie meer. Morgen als man en 1 kind (andere 2 zijn vrij) de deur uit zijn ga ik even een rondje door het huis en dan hoop ik het weer recht te kunnen trekken.

De oudste 2 hebben hun kamer gestofd en gezogen en de jongste heeft zijn kamer opgeruimd, dus dat scheelt wel.
 
Quote
RE: Het huishoudclubje
Stine   schreef op: 16-01-2012 13:05:02
wat goed dat je zoveel hulp krijgt van je man en de kids enzo, nog heel veel beterschap xxx
 
Quote
RE: Het huishoudclubje
Debby1977  schreef op: 16-01-2012 13:10:41
Stine ik zou die truien,oftewel pullen op een kleerhanger hangen en zo aan het rek hangen,zo doe ik het ook altijd
 
Quote
RE: Het huishoudclubje
Stine   schreef op: 16-01-2012 13:52:29
dank je wel, ik ben echt een leek in die dingen ook al ben ik er nu al bijna 30
 
Quote
RE: Het huishoudclubje
S@ssefr@s  schreef op: 16-01-2012 18:41:44
Zoooo, vandaag toch nog 2 wassen gedaan, 3 lades leeggehaald en schoongemaakt en de keukenla met vaatdoeken en theedoeken en keukendoeken op nieuw gevouwen en uitgezocht. Pas zulke leuke roze theedoeken en keukendoeken bij de action gekocht, konden een paar oude de schuur in, die kan mijn man wel weer ergens voor gebruiken. Morgen wil ik de badkamer schoonmaken. Wat een rotklus is dat zeg, baaaaah, maar het moet. Vandaag was ik er echt te moe voor. Zijn jullie nog druk geweest vandaag?
 
Quote
RE: Het huishoudclubje
Stine   schreef op: 19-01-2012 15:31:49
ik heb vandaag de beneden gepoetst, wasmachientje laten draaien, badkamer gepoetst , ben wel veel met administratie bezig geweest ipv huishouden
 
Quote
Navigatie


Reageren op Het huishoudclubje
Naam
Bericht